menu

The Final Destination (2009)

Alternatieve titel: Final Destination 4

mijn stem
2,40 (1451)
1451 stemmen

Verenigde Staten
Horror / Thriller
82 minuten

geregisseerd door David R. Ellis
met Bobby Campo, Shantel VanSanten en Nick Zano

Nick en een paar vrienden gaan voor het weekend naar een circuit om een autorace te bekijken. Er gebeurt echter een verschrikkelijk ongeluk. Een auto rijdt met hoge snelheid het publiek in. Er vallen veel doden en het lijkt er zelfs op dat het stadion in elkaar gaat vallen, totdat Nick erachter komt dat het maar een visioen was. Hij besluit om samen met zijn vrienden te vluchten voor wat komen gaat, maar de ''dood'' zal de overlevenden blijven achtervolgen om alles wat gebeurd zou moeten zijn, recht te zetten.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=8gcQCUfDzjc

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Boogeyman
3,0
Eigen schuld, had je hem maar in 3D moeten kijken

3,0
Dit deel was voor mij de eerste final destination film die ik had gezien.
Voor mij was het dus allemaal nieuw.
Ik heb de film in 3d in de bios gezien. Wat leuk gedaan was met de 3D effecten
En heb de film nu op dvd met helaas slechte 3d brillen
Een vermakelijke film maar ben niet van plan de eerste drie films ook te gaan kijken.

avatar van Dennissssss
0,5
Dit is eerder een komedie! Je moet gewoon lachen zo slecht is deze film!

avatar van synec
1,0
Ik heb het eens gewaagd, omdat de kills in deze films altijd wel leuk en grappig is.

Maar wat een slechte film zeg . Deel 1, 2 en zelfs 3 vond ik zeer vermakelijke films, ook al was het 3 keer hetzelfde verhaal. Maar dit? En waarom zag dit 4e deel er ook het goedkoopste uit? Het zag er uit als een tv film, en de CGI was verschrikkelijk. En vreemd dat dit dezelfde regisseur is als deel 2

Het was weer zo voorspelbaar maar daar had ik geen probleem mee. De kills waren gewoon zo inspiratieloos, saai en ja ook zo 'onrealistisch'. Wat dat ook mag betekenen in deze films. In alle vorige delen zou je nog kunnen zeggen, ja dat zou eventueel heel heel toevallig nog kunnen gebeuren. Maar hier was het zo vergezocht dat het belachelijk werd. En ook die personages, waarom zijn die altijd zo dom? En die vriend met zijn 'cool' kapsel... (zo'n typetje heb je toch in elke horrorfilm he )
Ik vraag me toch soms echt af wie zulke troep films schrijft.

En ik ergerde me er ook aan dat deze film duidelijk voor 3D werd gemaakt. Dingen als die kurk dat omhoog vliegt... Een cool effectje creëren voor in de cinema maar wat is het nut? Ze zouden beter wat meer moeiten moeten steken in hun verhaal.

Maar bon, toch nog wel één ster voor de roltrap kill en omdat ik de film moeiteloos heb kunnen uitkijken (gelukkig maar 70min!) en soms nog wel grappig vond (in zijn belachelijkheid).

avatar van DMDude
1,0
Heb de film halverwege afgezet. Wat een slechte film....

Begint een beetje op alle vervolgen van SAW te lijken, Proberen zo creatief en ongeloofwaardig mogelijk iemand dood laten gaan.

Ik vond de eerste Final Destination een hele leuke film, maar daarna is het bergafwaarts gegaan.

Van Final Destination waren naar mijn mening alleen de eerste twee delen goed. Deel 3 was al stukken minder, en deel 4 was echt om te huilen zo belachelijk. Kom op zeg, alsof schroeven van een hek er SPONTAAN uitdraaien....yeah right. Daarbij kwamen de oh zo goede CGI effecten (not). Waardeloos.

GuyB
Zelden een origineel accident, en is het al eens vindingrijk, wordt het met alle professionalisme verneukt door de special effects, met als dieptepunt de kettingbotsing op de speedway.

Ik weet niet tot waar je geloofwaardigheid mag verwachten in deze films, maar hier zit je telkens met de gedachte van "moet ik nu echt geloven dat ... ?" Iets wat ik bij deel 3 niet had als ik het me goed herinner, ik zal ze ongetwijfeld allemaal eens bekijken.

Ik gaf ook geen ene moer om alle oninteressante personages dus mochten ze van mijn part zo cru mogelijk aan hun einde komen.

Komt zwaar tekort maar haalt toch de 2* grens aangezien deze reeks één ding in zijn voordeel heeft om de aandacht erbij te houden, namelijk zijn thema.

avatar van Mavoe
Wat een SLECHTE film zeg! Mijn hemel, wat een verschil met de andere delen, die nog redelijk te doen waren.
Deze film is echt alleen gemaakt voor de 3D effecten, en verder zijn ze volgens mij totaal vergeten dat een film ook een goed verhaal nodig heeft...

avatar van sinterklaas
4,0
En zo ook weer een 4de deel van het erg leuke Final Destination-reeks. Dit keer weer geregiseert door de regiseur van deel 2 en die weet er toch opnieuw iets leuks van te maken. Het verhaal en de elementen blijven hetzelfte, alhoewel deel 4 nu meer doet met eerst: bijna dood ervaringen, opluchting, en naderhand gaan ze alsnog dood. En wat maakt het allemaal uit dat alles hetzelfte is. Ik heb gewoon weer genoten van dit deel en er zijn weer eens een hoop nieuwe bovennatuurlijke moorden verzonnen en de ingewanden en het bloed gutst alle kanten op. De kettingreacties zijn ook weer waanzinnig mooi en je zit ook hierin weer met een brede grijns naar te kijken. Zo bijvoorbeeld bij: die roltrapscene, en die zwembad scene waarbij er bij die dude door die afvoorgat al zijn ingewanden uit zijn reet worden gezogen, en ga zo maar weer door. Ook die shots hoe ze in röntgen laten zien hoe ze toegetakeld werden was leuk om te zien.

Dit was zeker weer een enorm leuk hoofdstuk van de FD reeks. Gewoon weer lachen en versteld staan van die leuke kettingreactie techniekjes. En ondanks het bij elk deel op hetzelfte neerkomt, van mij mogen ze nog veel meer delen maken. Het blijft gewoon leuk.

4,0*

avatar van komerad
2,5
Zeer middelmatig filmpje. Met 2.5* heb ik het gevoel zeer gul te zijn, de gedachte aan de nog veel slechtere films waar ik mijn tijd reeds aan verkwist had zal hier mogelijks wel voor iets tussen zitten. Deze film is duidelijk gemaakt voor de 3d cinema en dat is eraan te zien. De effecten zijn op het randje (nep bloed cgi a la 300) gelukkig zat er wel wat vaart in waardoor sommige werkelijk belachelijke "eindes" al snel weer vergeten konden worden. Hopelijk is dit werkelijk de laatste in de reeks.

2,5
Deze film is een halve punt meer dan deel 3. Die was echt niet goed. Deze is mager. Het verhaal is beter dan 3, maar de ongelukken zijn ver gezocht. Nee, deze kan ook lang niet tippen aan deel 1 en deel 2. Jammer.

avatar van mock turtle
3,0
Aangezien de reeks na iedere film slechter werd, had ik weinig vertrouwen in deel 4, maar viel best mee. Genoeg spanning en dwaalsporen om te blijven boeien. Sterfscenes helaas wel onnodig bloederig, waardoor het vooral een parodie leek. Tienerfilmpje, maar wel redelijk geslaagd.

avatar van Tommy De Vito
2,0
Minste van de 4 delen.

avatar van kalehein
1,0
En...? Hoe hoog in de de flop 100?

2,0
Wat een waardeloze film. De makers hebben te hard hun best gedaan om de moorden / ongelukken te verzinnen en in beeld te brengen. Was inderdaad net een parodie. Ok, ik heb de 3D versie niet gezien, volgens mij waren die (animatie) toekomstbeelden wel geinig als het allemaal op je af komt. Enige stukje dat nog enigszins aardig was vond ik het tweede grote visioen, die zag ik niet aankomen

2*

avatar van VforVictor
2,5
Sja wat kan ik zeggen, de minste van de 4. Er zitten wel een paar leuke "death" momenten in maar daarmee is alles gezegd. Het acteerwerk was wel aardig maar eigenlijk was de film best saai.

puckb96
Oh, in vergelijking met de eerste 3 is dit meer komedie dan horror. Nee, dit is niet meer eng dit is komisch. Een 2,5.

Nomak
Deel 1 & 3 vond ik wel goed, deel 2 was erg slecht, en dit slaagt er zelfs in om nog slechter te zijn. Toevallig dat de baggerfilms van dezelfde regisseur afkomstig zijn. Waarom heet deze prul ook niet gewoon Final Destination 4 aangezien er nu weeral een vervolg aankomt met de titel Final Destination 5? Deze film had echt niets meer te bieden, zelfs het grote ongeluk was niet echt speciaal. Sinds wanneer rijden die wagens bij zo een race bijna een minuut later nog steeds tegen topsnelheid nadat de brokstukken van andere wagens al voor dodelijke slachtoffers in een half ingestorte en brandende tribune hebben gezorgd? Ook de personages zijn weer net als in deel 2 bijzonder irritant waardoor het me eigenlijk totaal niet interesseerde of ze het zouden overleven of niet. Neem bijvoorbeeld dat domme wicht dat bijna een minuut lang aan haar dakraam aan het prullen is terwijl ze eigenlijk op de weg hoort te letten, en dan ook nog eens met dat kapotte dakraam naar de carwash omdat er een vlekje op het raam zit (voor de rest blonk die auto alsof het een showroom model is). En dan dat hypernerveuze wicht dat bij het bezoekje aan de garage door haar onhandigheid bijna iemand de dood in jaagt. Ik vind het best wel moeilijk om nog iets positiefs over de film te vertellen. Het acteerwerk? Neen, ook dat was miserabel. Net als de erbarmelijke special effects. Is het niet de bedoeling dat de special effects steeds beter worden in een nieuw deel? Dat is hier in elk geval niet te zien. Erg jammer dat het ook niets meer met horror of thriller te maken heeft. Geen enge sfeer, geen spanning, geen schrikmomenten, de gore stelt door de zwakke special effects niets voor,... Lijkt meer op een erg zwakke komedie dit.

avatar van ibendb
1,0
Na een goede trilogie komt dit zeer slechte deel.
Vanavond had ik zin in een leuke film om te kijken en ik vond niet echt iets. Totdat mijn oog op The Final Destination viel. Ik herinnerde mij niet vee van deze film behalve dat hij niet zo best was.
Eerlijk gezegd, ik ben 86 minuten verveeld geweest door een paar gillende 20-ers die enkel de woorden "Fuck en Shit" kennen. De dood-scenes waren totaal niet creatief en waren vergezocht. Het acteerwerk vond ik ook niet goed. Telkens er iemand sterft, reageert bijna iedereen gewoon en doen ze alsof het niets is. Echt een slechte film. 1*

1,5
Is niets aan te beleven aan die film...
Alles is overduidelijk in die film...ze worden met vervolg minder origineel en proberen het
zo 'spectaculair' mogelijk te maken
Alles voor de 3D effecten

Dikke flop

puckb96
Toch ben ik erg benieuwd naar het vijfde deel. Deze ziet er sowieso wat minder goedkoper uit, maar ook tony todd is weer van de partij

avatar van Number23
1,5
Met afstand het slechtste deel, simpelweg omdat de manieren waarop de tieners het loodje leggen 0,0 creativiteit bevatten. Integenstelling tot het briljante 1e deel en het vermakelijke 2e deel, is dit dom hakken en zagen.

2,5
vliegt er een motorblok midden in beeld naar je toe OVERduidelijk gemaakt met CGI want het blok is 3D-model-grijs zonder textures. Niet eens 15 minuten aan besteed!!??

Zéér belabberde editie van Final Destination

puckb96
Wie lachte er nog meer tijdens die scène met die zwarte die zichzelf probeert op te hangen? Op het moment dat ie dan weer vrijkomt, geniale reactie!

metalblast schreef:
Van Final Destination waren naar mijn mening alleen de eerste twee delen goed. Deel 3 was al stukken minder, en deel 4 was echt om te huilen zo belachelijk. Kom op zeg, alsof schroeven van een hek er SPONTAAN uitdraaien....yeah right. Daarbij kwamen de oh zo
goede CGI effecten (not). Waardeloos.


De schroeven werden door de Dood eruit gedraaid zodat de auto's zonder problemen door het hek konden knallen. Ik merk dat je niet bekend bent met de films aangezien je er zo over denkt. De Dood is in de films een 'ding' dat objecten kan manipuleren zoals hij het wilt. Verklaart de schroeven.

avatar van m1chel
Dionysus schreef:
(quote)


De schroeven werden door de Dood eruit gedraaid zodat de auto's zonder problemen door het hek konden knallen. Ik merk dat je niet bekend bent met de films aangezien je er zo over denkt. De Dood is in de films een 'ding' dat objecten kan manipuleren zoals hij het wilt. Verklaart de schroeven.
Tja, maar in 1 en 2 waren het tenminste nog ongelukken. 3 en 4 waren gewoon belachelijke incidenten. Pas in 3 en 4 manipuleerd de dood, in 1 en 2 is hun tijd gewoon gekomen.Het word juist een belachelijk verhaal doordat de dood gaat manipuleren. De dood komt deze jongeren in 1 en 2 halen omdat ze ontsnappen aan de dood door een situatie waar iedereen hoort te sterven. Niet omdat,net zoals in 3 en 4, deze jongeren dood moeten omdat de dood de heleboel saboteerd in eerste instantie. De dood begint pas te saboteren waneer de jongeren ontsnappen aan de dood als ze belanden in een situatie waardoor je dood hoort te zijn.. Nee ik snap de argumenten van metalblast heel goed en hij heeft ook gelijk. De films worden per deel belachelijker en ongeloofwaardiger (als je daar ook maar van kan spreken).

m1chel schreef:
(quote)
Tja, maar in 1 en 2 waren het tenminste nog ongelukken. 3 en 4 waren gewoon belachelijke incidenten. Pas in 3 en 4 manipuleerd de dood, in 1 en 2 is hun tijd gewoon gekomen.Het word juist een belachelijk verhaal doordat de dood gaat manipuleren. De dood komt deze jongeren in 1 en 2 halen omdat ze ontsnappen aan de dood door een situatie waar iedereen hoort te sterven. Niet omdat,net zoals in 3 en 4, deze jongeren dood moeten omdat de dood de heleboel saboteerd in eerste instantie. De dood begint pas te saboteren waneer de jongeren ontsnappen aan de dood als ze belanden in een situatie waardoor je dood hoort te zijn.. Nee ik snap de argumenten van metalblast heel goed en hij heeft ook gelijk. De films worden per deel belachelijker en ongeloofwaardiger (als je daar ook maar van kan spreken).


Je hebt wel gelijk, maar aan de andere kant ook weer niet.
Nick kreeg een visioen (hoe dat kan weet ik niet, misschien een ander 'ding' dat hun weer probeert te helpen) in dit geval wist Nick dat er een kettingbotsing zal plaatvinden die werd veroorzaakt door iemand die de schroevendraaier was vergeten eruit te halen. Hierdoor kreeg 1 van de auto's een klapband etc. Ze moesten allemaal dood. Dood had nog niks gemanipuleerd, het was een menselijke fout.

avatar van Nigelwestland
4,0
Heerlijke film. Toch wel 1 van de beste. Er moeten meer van dit soort delen komen.

avatar van Nitrouz
1,0
Naast een slechte titel, een slechte poster is dit 4e deel in de reeks ook gewoon een hele slechte film. Dit in tegenstelling tot de vorige 3 delen, en het volgende deel. Want deze film overtuigt geen moment, en is op gebied van acteerprestaties en vooral special effects een groot drama. De 3d effecten zien er in 2d al helemaal niet uit.

Naast de uitstekende originele soundtrack wordt er in dit 4e deel gebruik gemaakt van slappe rock muziek. Er is geen enkele echt originele kill te vinden, en ook is de openingsscène helaas erg slecht.
En de special effects zagen er té computer-achtig uit, en daarbij past dat gehele nieuwe stijltje van de visioenen die de hoofdrolspeler kreeg pasten totaal niet bij de film/reeks. Ster.

avatar van Ajax&Litmanen1
1,5
Ajax&Litmanen1 schreef:
Hopelijk is dit de laatste van de serie want als iemands tijd erop zit, dan is het wel die van The Final Destionation reeks zelf...

Ik keek er best naar uit omdat dit gewoon best grappig is. Spannend of eng of overdreven goor is dit toch nooit, maar door de zwaar onrealistische kills was dit best leuk altijd.

Deeltje 4 voegt alleen niets toe. Na een grote crash met een vliegtuig, snelweg en achtbaan is nu de racebaan aan de beurt. De film volgt precies de oude reeksen. Iemand krijgt een visioen en redt wat vrienden waarna de ramp voltrokken wordt. De overgebleven mensen gaan later er gruwelijk nog aan.
Bij zon kill volgt de film ook altijd een vast patroon. Je ziet steeds hoe het ''ongeluk'' zich voltrekt waarna je denkt te weten wat er gaat gebeuren. Maar het slachtoffer overleeft dat meestal zonder problemen waarna hij of zij enkele seconden later alsnog aan iets sterft.

Door deze manier wordt de film wel erg voorspelbaar. Er zitten een paar aardige momenten in (Zwembad, roltrap, autowasserette) maar echt tof wordt het nooit. Het is gewoon een eerder deel maar dan met wat nieuwe kills. Ik vond hem best wegkijken maar het is wel een inwisselbaar deel.

Ik ga er ook geen voldoende meer voor geven. Tijd om te stoppen. Laat dit ''the final one'' zijn.

2,5*


En nu ook deel 4 herzien en de film is zelfs nog veel slechter dan ik in mijn hoofd had. Zelfs de normaal altijd zo sterke intro met een ramp in deze reeks stelde nu niks voor. De kills waren zeer voorspelbaar (alle spanning of misleiding was weg) en ze hebben zo geforceerd het 3D aspect erin willen verwerken dat daar moeite in gestoken is, maar niet in goede horror. En het 3D aspect was verder ook zeer matig, net zoals de overduidelijke computereffecten. Het zag er niet uit. En sommige karakters waren wel gigantisch stereotype. Neem nu de macho bullebak bij het zwembad...
Jammer dat deze dikke misser in de reeks zit, want deel 1, 2 en 3 waren best de moeite. Deel 1 en 3 zelfs erg aardig. Benieuwd of deel 5 nog gaat overtuigen.

2,5* wordt nu 1,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 00:38 uur

geplaatst: vandaag om 00:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.