• 9.385.326 stemmen

The Final Destination (2009)

Horror | 82 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: Final Destination 4

Geregisseerd door: David R. Ellis

Met onder meer: Bobby Campo, Shantel VanSanten en Mykelti Williamson

Releasedatum: 3 september 2009

Plot The Final Destination

"Rest In Pieces."

Nick en een paar vrienden gaan voor het weekend naar een circuit om een autorace te bekijken. Er gebeurt echter een verschrikkelijk ongeluk. Een auto rijdt met hoge snelheid het publiek in. Er vallen veel doden en het lijkt er zelfs op dat het stadion in elkaar gaat vallen, totdat Nick erachter komt dat het maar een visioen was. Hij besluit om samen met zijn vrienden te vluchten voor wat komen gaat, maar de ''dood'' zal de overlevenden blijven achtervolgen om alles wat gebeurd zou moeten zijn, recht te zetten.

Nick O'Bannon

Hunt Wynorski

Janet Cunningham

Mechanic's Girlfriend

Racist's Wife

avatar van kelama3

kelama3

Van mij had dit vierde en hopelijk laatste deel niet gehoeven..

Deel een en twee zijn super maar bij deel drie had ik al zoiets van: jah weer een?

Niet slecht gedaan hoor, daar niet van, maar een beetje overbodig denk ik.

Wel leuk voor een vrienden avondje trouwens: popcorn, biertje verstand op nul en je hebt een leuke avond.

avatar van mrwhite

mrwhite

deel 1 en 2 waren goed deel drie was het kijken ook nog waard deze was gewoon slecht in beeld gebracht.als dit het grote einde van de reeks moet worden dan is het een teleurstelend einde.acteerwerk was zwak de moorden ook en de final destination films moeten het eigelijk normaal hebben van het eerste ongeluk die spectaculair is zoals in deel 2 bvb,maar hier was het gewoon zwak.

avatar van Edotje

Edotje

Een echte F.d maar niet geweldig:) gewoon lekker weg kijken.

een 3 tje! thuis gekeken met DTS geluid niet in de bios gelukkig niet. zonde geld

avatar van tal1b

tal1b

wel okay gedaan, leuk tussendoortje.

schram101

Toch nog een redelijk vierde deel van de Final Destination reeks.
Opnieuw een (bijna) fataal ongeval waar een aantal jongeren aan ontsnappen en vervolgens de inhaalrace van de Dood.

Het grote voordeel van deze films is dat ze alle larie achterwege laten. Het rouwen om de overledenen, vragen van de politie e.d. Het is allemaal lekker straight to the point en we zien de ene kill na de andere. Zoals we gewend zijn van Final Destination is ene moord nog ongeloofwaardiger dan de ander en berust alles op louter toevalligheden.

Kortom, geweldig!

Het acteerwerk was niet eens slecht. Vaak worden in deze films goedkope soapacteurs gebruikt maar soapacteurs of niet, het was best redelijk. De kills zijn weer origineel en het geheel is lekker vermakelijk.

De openingscredits vielen mij trouwens bijzonder positief op! ( vele kills uit de vorige delen nog eens op herhaling onder een coole montage )

avatar van zjandannybob

zjandannybob

Ik vond hem best slecht uitgewerkt. Vooral het begin was echt rampzalig slecht, qua special effects. Gewoon om te huilen. Deel 1 en 2 waren echt geweldige films, deel 3 was ook nog wel mooi. Maar zo slecht als deze had ik niet verwacht, geen moment spannend en te voorspelbaar. Beetje over the top dit allemaal. En het spijkerkannon was in deel 3 al gebruikt? geen niewue ideeen meer ofzo?

avatar van james_cameron

Meer van hetzelfde, maar dan weer net iets minder wat betreft kwaliteit. De 3D-effecten zien er in de 2D-versie nogal nep uit, maar dat terzijde. De timing van de schrikeffecten is erg voorspelbaar en de sterfscenes zijn bijzonder vergezocht. Qua verhaal is het een pure herhalingsoefening, met leeghoofdige personages die zich van stommiteit naar stommiteit begeven. Hier en daar onbedoeld (?) hilarisch, vooral door sommige dialoogscenes. De stekker mag nu echt uit de franchise.

zjandannybob schreef:

Mee eens totale teleurstelling.

Deel 1 en 2 waren echt geweldige films inderdaad, 3 redelijk.

Deze was zo slecht vooral die B acteurs.

Hadden ze soms tijd gebrek voor het zoeken ervan. "audities"

Het verhaal kwam maar verwarrend op gang zeker als je de vorige delen niet kent.

Special effects NEE.

De ongevallen kwamen te snel achtereen zodat er

geen spanning werd opgebouwd.

En ik kan zo door gaan....

avatar van the new guy

the new guy

Op een gegeven moment is het gewoon klaar. Dat moment is aangebroken voor deze reeks. Misschien is het in 3D allemaal wat heftiger maar voor mij is de lol eraf.

Slechte special effects, slechte verhaallijn en ze blijven maar proberen om je op het verkeerde been te zetten. Dat lukt óf totaal niet, óf het slaat helemaal nergens op.

Ik hoop dat dit de laatste is in de reeks.

avatar van skipy05

skipy05

Goed vervolg. Iets minder dan de eerste 3 delen. Mss is hij beter als je niet weet hoe het verloopt. Verhaal is weer heel goed. Goed gefilmd. De film mocht wel 10min langer duren. Het was redelijk kort zo.

Wat ik ook wel tof vond is het begin dat de namen op het beeld komen. Met die skeletten vond ik wel leuk gedaan.

james_cameron schreef:

en de sterfscenes zijn bijzonder vergezocht.

Is dat niet juist de bedoeling?

Als ik zo lees.

Dit vervolg verpest de hele reeks wat nog goed tot redelijk was.

Of ze hadden een andere regisseur moeten nemen.

Dit is toch niet normaal meer had er echt wat van verwacht maar dit....

Vind hem zelfs niet eens bij die reeks passen trouwens.

Die sterfscenes waren echt simpel gewoon low budget computer shit.

Amateurs werk, tot niks.

Nog een deel zeker niet.!

avatar van kuripot

kuripot

Heeft niets te maken met verstand hebben van films. Je vind een film goed of niet. Is vooral een kwestie van smaak. Ook ik verbaas me vaak over wat anderen leuke films vinden. Zo heb ik bijv. nog geen enkele Harry Potter gezien en heb ik niet veel op met Lord of the Rings. Ik beschouw mezelf wel als een filmliefhebber.

Sommige hebben echt weinig verstand van films.

denk dat de meesten dat over jou zouden zeggen, beetje een gros topfilms naar beneden halen met je net-voldoendes of onvoldoendes.

boeit mij verder vrij weinig, maar zoals bovenstaand persoon al zegt het is gewoon een kwestie van smaak, ik ben wel een filmliefhebber en genoeg films gezien en vind deze toch wel vermakelijk..

noknoke

Is denk ik gewoon kwestie van smaak inderdaad wat andere goed vinden, vinden sommige weer slecht

Gezien de stemwijzen bij andere films. .

Maar bij deze had ik misschien wat hoge verwachtingen gehad.

En het viel gewoon zwaar tegen vooral het acteerwerk.

En de spanning miste ik bij deze vergeleken met die andere.

En ik geef eerlijk een stem erover, wat andere denken so....

Deze heb ik niet echt met tevredenheid gekeken, ik ergerde me mateloos erover.

Vandaar die lage score.

En ik ben niet de enige die er zo over denk.

avatar van Kiros

Kiros

Ahum..

noknoke

Ik denk gewoon kwestie van smaak inderdaad.

Voor velen.

Ik kijk persoonlijk altijd verder dan noodzakelijk is qua films.

avatar van Ninto

Ninto

Super slecht geacteerd! Maar... vond er een aantal grappige wendingen in zitten en hoe ze dood gaan is weer super belachelijk, maar super vemakelijk. Vandaar 3*, voor het entertainment gehalte.

avatar van Ninto

Ninto

noknoke schreef:

Ik denk gewoon kwestie van smaak inderdaad.

Voor velen.

Ik kijk persoonlijk altijd verder dan noodzakelijk is qua films.

Neem ik allemaal van je aan, je zult daar vast gelijk in hebben. Maar... waarom zoveel ECHT GOEDE film, belachelijke 3tjes geven? Beetje onrealistisch. Je gemiddelde ligt op 2.3, omgerekend is dat een 4.6, ver onder voldoende.

Probeer je gewoonweg mensen op stang te jagen, of KAN jij geen plezier beleven aan een film? Want in dat geval zou ik een andere hobby zoeken. Misschien postzegels verzamelen?

noknoke schreef:

Maar bij deze had ik misschien wat hoge verwachtingen gehad.

als jij dan hier (ahum) degene bent met 'verstand van films', dan zou je toch inmiddels wel weten dat je bij een vierde deel (m.u.v. een enkele reeks) geen hoogvliegers moet verwachten..

Ninto schreef:

Probeer je gewoonweg mensen op stang te jagen,

Ik had al eerder bij een ander topic gezegd dat ik nu een andere kijk op stemmen heb dan in het begin en dat ik op sommige films ind. te laag heb gestemd enz....

En mensen op stang jagen, waarom zou ik heb wel wat beters te doen.

Ben hier om mijn mening te geven over films thats all.... [/quote]

@DonOswaldo zegt.

(als jij dan hier degene bent met 'verstand van films', dan zou je toch inmiddels wel weten dat je bij een vierde deel geen hoogvliegers moet verwachten.. )

Dat weet ik maar deze was wel extreem matig.

Ze hadden beter de stop eruit moeten trekken, en niet verder nog een vervolg er uit moeten persen, zo low budget nepper kon niet.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik weet niet of het gezegd
maar is het iemand opgevallen dat hier niemand echt gered wordt
iedereen sterft in de juiste volgorde en dan is de film klaar
bij de andere delen werden de mensen toch wel gered en werden ze overgeslagen

wel leuk voor een avondje maar ja ik ga toch liever de eerste gewoon opnieuw kijken

schram101

Tja, mischien wordt dan nu echt duidelijk dat er met de Dood niet te sollen valt !

avatar van barns

barns

tegenvallende afsluiter van een toch wel vermakelijke reeks..

avatar van Keane1983

Keane1983

Voor mij had deze film echt niet meer gehoeven. De kills waren wel orgineel maar ik kon me er niet bij inleven...zoals bij deel 3 de zonnebank en deel 2 de vracht auto!!!

En wat mij zeer erg stoorde waren de tevergeefse 3d pogingen die erin waren gestopt....te veel voor de 2d versie waardoor sommige kills juist uber grappig waren en TE overdreven.

Het verhaal is eigenlijk presies hetzelfde als 1 2 en 3....maar daar waar ik de vorige nog zeer leuk vond, sloeg deze op alle vlakken overal de plank mis.

Acteerwerk was zeer matig en een beetje te schreeuwerige soundtrack.

Al met al voor mij niet het perfecte plaatje.

Sorry van mij echt maar een 1.0*

avatar van Tympous

Tympous

0,5.. wat een slechte verhaallijn, slecht geacteerd, slechte effecten en een wel heel erg oppervlakkig script.waarom wordt het ook maar niet een klein beetje verdacht gevonden dat die gast alles weet?!

avatar van revengeyo

revengeyo

Als ik zo lees.

daar ben jij dan zeker 1 van.

als je o.a the green mile, scarface, heat, en pulp fiction 3 sterren geeft. @@p

noknoke

Ik zeg toch dat ik een andere kijk op stemmen HEB GEKREGEN.

Ik zit hier net hoe vaak moet ik dat nu zeggen ik heb ook gezegd dat ik ze zou corrigeren.

Maar deze film is niet meer dan 1* waard.

avatar van barns

barns

revengeyo schreef:

daar ben jij dan zeker 1 van.

als je o.a the green mile, scarface, heat, en pulp fiction 3 sterren geeft. @@p

Ieder zijn eigen mening, dat over het algemeen die films heel erg gewaardeerd worden hoeft niet te betekenen dat iedereen daar 4 of 5 sterren aan moet wijden..

en dit vond ik gewoon geen goede film

barns schreef:

Ieder zijn eigen mening,

en dit was gewoon geen goede film

nogal tegenstrijdig die 2 dingen.. zeg dan tenminste 'ik vond dit geen goede film..'