The Final Destination (2009)
Genre: Horror
Alternatieve titel: Final Destination 4
Geregisseerd door: David R. Ellis
Met onder meer: Bobby Campo, Shantel VanSanten en Mykelti Williamson
Releasedatum: 3 september 2009
Bekijk via Prime Video
Plot The Final Destination
"Rest In Pieces."
Nick en een paar vrienden gaan voor het weekend naar een circuit om een autorace te bekijken. Er gebeurt echter een verschrikkelijk ongeluk. Een auto rijdt met hoge snelheid het publiek in. Er vallen veel doden en het lijkt er zelfs op dat het stadion in elkaar gaat vallen, totdat Nick erachter komt dat het maar een visioen was. Hij besluit om samen met zijn vrienden te vluchten voor wat komen gaat, maar de ''dood'' zal de overlevenden blijven achtervolgen om alles wat gebeurd zou moeten zijn, recht te zetten.
Nick O'Bannon
Mechanic
Racist
Racist's Wife
Rebel80
erg voorspelbaar uiteraard maar de special effects waren wel grappig
Nick4
De film viel me zwaar tegen. Waar de eerste drie delen nog spannend, grappig en (enigzins) geloofwaardig waren (of je kon er in ieder geval doorheen prikken), is dat hier helemaal verdwenen. De personages zijn plat en de ongelukken te ongeloofwaardig (ook niet eens grappig; tot vervelend aan toe). Bovendien was de eindscene zwaar tenenkrommend. De 3D-effecten mochten niet baten. Het enige goede aan deze film is de scene tegen het eind van de film, in het winkelcentrum met Nicks déjà vu. Die vond ik dan toch wel weer erg goed
. 0,5* erbij voor die scene.
Tjurk
jammer dat ik er niet in 3d heen ben geweest. zonder brilletje was ie eigenlijk best wel saai. je kent vanaf het begin al het hele verhaal. er is een vriendengroep. eentje ziet visioenen, zijn vrienden gaan dood. er blijven een paar leven. degene die het hebben overleefd vergeten alles enigzins, maar gaan uiteindelijk toch dood.
maarja, wel leuk om een keertje gezien te hebben. en het is mooi gefilmd.
Mezelf
maarja, wel leuk om een keertje gezien te hebben. en het is mooi gefilmd.
ja duh, zo gaan alle final destination films.. daar draait het juist helemaal om..
denk dat de grootste uitdaging van de film steeds is hoe de mensen dood gaan aangezien het daar om draait in de final destination delen.. vond deel 1 en 2 goed deel 3 niet.. dit deel nog niet gezien.. maar ben ik zeker van plan!
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Ondanks alle negatieve reacties vond ik hem nog best te doen.
Oke, slechter dan z'n voorgangers.. Maar alsnog redelijk weg te kijken (zeker als je nog niet bekend bent met de eerdere final destinations)
En tuurlijk ook de kills zijn niet allemaal even geloofwaardig, zal me niet zoveel boeien met dit verhaal..
En mensen die klagen over voorspelbaar, kom op.. het is final destination..
Achja, komt neer op een simpele wegkijker 3* en een halfje erbij voor de röntgen-scene..
bollepeer
"Rest in Pieces" vind ik wel grappig
( Zie filmposter )
haha hé ja inderdaad, niet eens gezien.
SubzeroX
Echt 'n top film gewoon weer hetzelfde idee als voorgaande delen, als je d'r niet van houd dan is het logisch dat je 't niet goed vind.
En als je er wel van houd maar je 't 'n saaie film vind dan begrijp je het hele idee van Final destination gewoon niet.
Het gaat om de mensen die sterven maar vooral de manier hoe ze dat filmen, die spanning en de special effects is duidelijk niks mis mee toppertje
Crap.
En nog minder zelfs dan het overbodige deel 3.
De characters boeien voor geen meter, dus who cares? Kill 'em all. En als de serie ergens garant voor staat is het wel de originaliteit van die betreffende kills. Zo niet hier.
Want niet alleen zien we letterlijk vrijwel elke kill van te voren aan komen, de kills zijn uiterst mat. En ook zonder visioen voorspelbaar. Wel gore maar vooral CGI-plastic en zeker geen originaliteitsprijs.
Niet de creepy sfeer van eerdere delen, geen suspense en vooral herhaling. Zelfs het magere verhaaltje wordt schaamteloos opnieuw en magerder dan ooit tussen de kills geplakt. Alsof het iemand nog kan schelen in welke volgorde het slachtvee afscheid neemt.
De openingsscene zegt eigenlijk alles al. Had heel even het gevoel naar Scary Movie o.i.d. te kijken. Onbedoeld grappig dus. Ook de scene met de bewaker en de strop is hilarisch. Welgeteld 10 seconden later heeft hij, na 3 zelfmoordpogingen, er weer helemaal zin in. Lachen dus.
Neen, zet rustig deel 1 of 2 nog eens op. Deze kun je i.i.g. missen als kiespijn.
Heb de 2D-versie beoordeeld.
Slecht.
Threeohthree
2D versie is crap inderdaad, mocht je deze film toch willen zien zou ik dat in 3D doen. Is het tenminste nog vermakelijk!
Thom1994
haha hé ja inderdaad, niet eens gezien.
Ik ook niet. Maar een of ander levenloos klasgenootje had iets getekend waar deze tekst in voorkwam, en hij vertelde mij dat dit van deze filmposter kwam.
evolva20
tuurlijk is deze film voorspelbaar, acteerwerk was niet goed, niet boeiende hoofdrolspelers, vreselijk slechte effecten, ik heb neit de 3d versie gezien, maar dat wil ik nu niet eens meer.
lekker links laten liggen deze film
Tonypulp
Had er geen hoge verwachtingen van omdat de vervolgen op het eerste deel ookal niet érg goed waren, simpel en vermakelijk meer.
Zo is dit deel dat ook, erg matigjes maar kijkt makkelijk weg.
De kills zijn af en toe wel geinig maar de slappe CGI effecten zorgen ervoor dat het niet meer dan matig is allemaal.
Herhalingsoefening, dat is leuk voor de fans maar minder de leuk voor de rest.
Ik behoor tot de tweede, 2.5*
kuripot
Ik vond het wel een lekker filmpje en doet precies wat je ervan verwacht. Je bent toch steeds benieuwd hoe de volgende zal gaan en dat gebeurt toch wel op creatieve manieren. Gewoon een leuke niet-nadenk film voor de zondagmiddag!
sHone
zinema, voor een deel heb je gelijk. Ik vind the final destination reeks erg origineel en creepy. Tenminste dat is het gevoel dat het je moet brengen.
Dit laatste deel ( dat hoop ik toch echt) is inderdaad zonder dat creepy gevoel.
maar de dood niet origineel inbeeld gebracht? dat vind ik juist niet de in de film stikt het van aanwijzingen, van de liedjes tot aan de film(in de film) ik kan er nog wel tig noemen maar je begrijpt wat ik bedoel.
Vervolgens zijn de acteurs wel weer zo vlak als het Zeelands landschap. nu kan ik van 1,2,3 ook niet echt zeggen dat dat diepgaande en hoog aangeschreven acteursacties waren hoor.
al met al valt wel binnen de reeks final destination, mar is niet de beste.
mcdaktari
Het begin was veelbelovend maar het zwakte toch af . Ondanks dat heeft de film me toch redelijk vermaakt. Er zatten wel een aantal aardige scenes in, vond ik. Maar deel 1 blijft voor mij toch nog de beste van de 4
ken1976
tja, wat moet ik hiervan zeggen..... er zaten teveel elementen van het eerste deel in de film....de cast was belabberd, alleen de hoofdrolspeler kwam goed over.... verder waren de special effects echt om te huilen!!
Het verhaal op zich was aardig, maar allemaal veel te voorspelbaar...en heel veel dingen hebben we toch allemaal al een keer eerder gezien....
Kortom de film brengt niets nieuws op het gebied van deze serie, ik kom niet hoger dan 2,5 sterren...!! echt een tegenvaller ( ik heb m niet in 3d gezien maar dat zal wel niets toevoegen)
mixmaster
vreselijk slappe film die nergens het niveau bereikt van de vorige delen .
acteurs waren gewoon slecht en de effecten waren zo over the top dat ze lachwekkend waren ipv eng .
rechtstreeks uit de computer rommel !!!
Skrean
Zonder 3d effecten gezien, aardige bite-size popcorn flick. Duurde ongeveer een uur. Was bij lange na niet de beste. De intro vond ik niet zo goed als die van deel twee waarbij mensen werden gegrepen door rondvliegende boomstammen. Verder is dit zo'n saw verhaal waarmee ik bedoel dat het 4e deel lijkt alsof het idee nu wel genoeg is uitgemelkt.
Threeohthree
vreselijk slappe film die nergens het niveau bereikt van de vorige delen .
rechtstreeks uit de computer rommel !!!
Begrijp je frustratie, maar gelukkig zijn ze nu allemaal dood. Dus eind goed al goed
djkoelkast
Deze film ging echt alleen om de 3D effecten (ik heb hem niet in 3D gezien overigens). Was echt een zeer slap aftreksel van de eerste, leuk die kleine referentie aan het 1e deel maar nee. Geen goeie film.
Special FX waren overigens om te huilen zo slecht af en toe.
Threeohthree
Sorry, bij mijn recentie vergeten te zeggen dat je zakdoekjes mee moest nemen. Mijn fout!
Vinco
jammer dat dit laatste deel best wel slecht is, verziekt voor mij de reeks!
patman1974
Ik geef de film echt 5 punten...
Ze hebben er goed over nagedacht (wat moorden betreft), de afwerking konden ze denk ik niet anders maken dan met een computer..Dat is het enige wat jammer is maar ondanks dat krijgt de film van mij echt 5 punten...
Je hoeft de eerste 3 delen niet gezien te hebben, wat je dus wel moet met een SAW6 bijv..
Ze beginnen gewoon met een nieuw onderwerp. een racebaan: geweldig..
Nee ik heb een zeer vermakelijke 82 minuten gehad en hoop dat er nog een deel 5 komt!!!!!
Leland Palmer
Best wel slecht eigenlijk, maar toch aardig vermakelijk dankzij het rappe tempo en de vele grappige scénes. Ik heb in ieder geval een paar keer goed gelachen bij wat moorden. Vooral ook omdat het soms gewoon té slecht was.
Die Shantel VanSanten is een lekker ding trouwens, nooit eerder van gehoord. Voor de rest is het acteerwerk érg matig, vooral ook van de hoofdrolspeler. Eigenlijk is deze 4e Final Destination gewoon één groot zootje; erg vergezocht, ongeloofwaardig en uiteraard is het dan ook nog de meest voorspelbare filmreeks die Hollywood kent, aangezien we allemaal wel weten dat iedereen morsdood gaat. Grootste pluspunten zijn de korte speelduur, de moorden die elkaar in een rap tempo opvolgen...
... en uiteraard de nodige humor. De kills waren soms toch wel leuk, origineel en lekker bruut, maar ik heb ook een paar keer goed gelachen, vooral omdat het geregeld lekker onnozel was. Hoogtepunt is de zelfmoordpoging van die neger.
Njah, zo uitgezeten deze film, maar zal 'm waarschijnlijk niet weer zien.
Nasty
Een vrij matige film vond ik .
Het concept is in alle delen het zelfde en dat weet je natuurlijk van te voren .
Maar toch had ik gehoopt dat er ergens ook iets vernieuwends in zou zitten en dat was helaas niet het geval .
Nergens werd film deze daarom echt spannend maar was eerder zeer voorspelbaar .
Al met al heeft de film me ook niet verveeld , maar zou deze ook niet nog eens hoefen te zien . 2 *
domkey
IK vond hem zelfs beter dan deel 3.
82 minuten speelduur is juist genoeg, vindingrijke moorden aan een snel tempo.

Final Destination: Bloodlines

Final Destination 2
2003

Final Destination
2000

'Final Destination'-franchise opnieuw populair in aanloop naar nieuwe bioscooprelease van zesde deel

Saw

Saw II
Horror, 2005

The Ring
Horror, 2002
autoracesterven en doodplanstock car racing auto ongelukpremonitionbloedvergietenvision