The Hangover (2009)
Genre: Komedie
Speelduur: 100 minuten / 108 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Todd Phillips
Met onder meer: Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis
Releasedatum: 11 juni 2009
Bekijk via Videoland
Plot The Hangover
"Some guys just can't handle Vegas."
Twee dagen voor zijn huwelijk, gaat Doug met drie vrienden naar Las Vegas, om daar een knallend vrijgezellenfeest te houden. Ze feesten er op los, maar als ze de volgende morgen wakker worden weten ze niks meer van de vorige avond. Om één of andere reden vinden ze een tijger in de douche en zitten ze opgescheept met een zes maanden oude baby. Doug is echter nergens te bekennen. Een race tegen de klok volgt om Doug toch nog op tijd voor het altaar te laten verschijnen.
- IMDb (7,7 / 919314)
- Trailer (YouTube)
- The Hangover (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Mr. Chow
Melissa
Mike Tyson
DisPater
Helemaal niet mijn genre, maar ik vond dit toch wel een heel erg grappige film.
Niet de standaard flauwe onderbroekenlol.
Val.Broman
Leuk dussendoortje. De film komt idd zoals Onderhond al zei nergens op gang. Ik heb ook nergens echt moeten lachen, af en toe een blij gezicht maar dat was het ook dan. Toch wel een gemiste kans vind ik want het concept was leuk.
dwid
Geen topper, maar wel vermakelijk. Einde (met die foto's) was wel erg funny...
Blij dat ik hem niet in de bios heb gezien.
jaydenvalentino
Ik vond dit echt een geweldige film. Ontzettend grappig en goed acteerwerk. Scene na scene lachen, lachen en nog eens lachen
Kijzer
Ik had er misschien te hoge verwachtingen van, maar ik vond hem niet zo grappig als ik had gedacht. Die gast met de baard is wel hilarisch.
10-StepKill
Eindelijk, eindelijk!! Een komedie die de moeite waard is om te kijken. De beste sinds Wedding Crashers. Ik heb me enorm vermaakt en zat soms echt te pissen in m'n broek om de originele situaties die zich voordoen. Die Alan (man met baard) was echt superlame en daardoor echt hilarisch. De rest was ook echt genieten. Enige kritiekpuntje: Je moet denk ik een kerel zijn om echt alle grappen leuk te vinden, waarbij de laatste scene met die foto's toch misschien wat 'offending' zou kunnen zijn voor de ladies.
winglo
Gisteren in de bios gezien. Echt een geweldige komedie. Lekkere platte humor. Tijd geleden dat ik zo gelachen heb tijdens een film.
rotem
Moest in het begin even "inkomen", maar wat heb ik gelachen bij de aftiteling toen de foto's langskwamen.
Lekkere wegkijk-film, waarbij me het onderstaande opviel:
- Wat is Mike Tyson een sukkel..........
- Is Heather Graham echt al 39..............!?!?!?!?!?! Ongelofelijk
- Sinds wanneer acteert Mark Rutten en trekt hij zijn tand uit
wwelover
Wat een hilarische film zeg, in tijden niet zo'n leuke komedie gezien denk ik. Het verhaal is echt geweldig bedacht en loopt ook nog eens erg goed. De grappen zijn niet achterhaald, uitgekauwen of flauw. Het is echt een ontzettend grappige film, en toch wat anders dan een paar andere films van deze regisseur. Die ik ook leuk vond overigens, daar niet van. Ik vind het niet eens gek dat hij zo hoog gerate is, kan nog wel eens de The Big Lebowski worden van de volgende generatie. De gebeurtenissen zijn weliswaar ontzettend onlogisch maar vervolgens wel nog geloofwaardig overgebracht. Of ten minste, het zou wel kunnen allemaal. Ook leuk dat Mike Tyson erin zit.
De cast is erg goed, mede doordat de personages gewoon leuk zijn. Bradley Cooper was echt heel sterk, ben benieuwd hoe hij het als Face gaat doen in The A-team. Ed Helms is ook geinig als sukkeltje. Zach Galifianakis steelt natuurlijk de show met zijn vage maar briljante vertoning. De rest van de cast is ook zeer geslaagd, zoals die Chinees.
Wel jammer dat ze een deel 2 gaan maken, ben bang dat dat gewoon een slechte rip-off gaat worden.
Respekked
Joah zegtie.
Omdat er iemand met een baard in zit?
Omdat dit de cultfilm van deze jaren schijnbaar is?
Ik zie het er ook niet in hoor. Ik zie in The Big Lebowsky overigens ook niet meer dan een prima vermakelijke film maar meer niet. Wordt net als The Hangover groter gemaakt dan ie in werkelijkheid is. Prima en leuk, maar meer niet.
Paskaal
Heb maar één woord voor deze film: geniaal.
Leuk verhaal, prachtige humor, heb bijna aan een stuk door gelachen.
glaedr
Geniale Komedie! Altijd leuk om te zien en al helemaal met een stel vrienden! Heb bijna aan een stuk door gelachen
mcdaktari
te gekke film. Ik had dit niet verwacht van Amerikaanse komedie. Er zitten best veel grappige scene's in. Aanrader voor de liefhebbers van komedies
Cassius
Origineel idee, maar niet zo grappig als het had kunnen zijn denk ik. Aardige komedie, maar meer ook niet, toch wel een aantal keer kunnen lachen, maar daar bleef het helaas bij. Nog wel 3*
mauzst
Heerlijke comedy. In tijden niet zo hard gelachen om een film.
My grandfather died in the second world war...
Kricky
Waanzinnig grappig deze film. Ik heb deze in de bioscoop gezien en we hebben er enorm om moeten lachen. Het was voor mij zowieso lang geleden dat ik een comedy in de bios zag. ik geloof dat het al een jaar om 2 geleden is. Naar mijn idee heb ik in geen tijden meern zo'n leuke film gezien.
Topper
7,7
Phoenix
En dat ze die tandarts aub nooit meer in een comedy willen opvoeren. Misschien als droplul in een Solondz film ...
In The Office US is hij nochtans best leuk
Nicholas123
In The Office US is ie geweldig. Typisch zo'n sukkeltje die veel te hard zijn best doet en voortdurend zo'n lekker ongemakkelijk sfeertje schept.
FunkStarr
- 1922 berichten
Leuke komedie, maar geen topper. De film boeit van begin tot eind en is dus redelijk vermakelijk, maar echt hoogstaand werd het bijna nooit. Snap de hoge notering ook niet zo goed. Voorlopig 3*.
Yehudit
Ik heb 'm zelfs twee keer gezien in de bios, hij is errrg grappig. Vooral de quotes zijn echt toppers. "Not at the table, Carlos" (when he's jackin' his little weenus, hahaha) en vooral "toodaloo mothafuckaaaas"
! Aanrader, zeker.
Horrorfreak12
Door de hoge score had ik er misschien toch iets meer van verwacht
maar toch vond ik hem verrassend goed, heb veel gelachen
vooral met de homoseksuele chinees xD
kinderen toegelaten, doe dan toch tenminste vanaf 12 jaar -_-
XQlusive
Matige film; net gekeken met wat vrienden, maar de trailer is veel beter dan de film. Afgezien van enkele grappige stukjes (iid zoals toodaloo mothafucas), is het geen hilarische comedy zoals velen hier zeggen.
Dingen zoals ik hier gelezen heb als "staande ovatie aan het eind van de film" zijn dan ook zwaar overdreven.
Leuk, maar niet meer dan dat, laat staan "de beste comedy sinds jaren". Ik heb menig film gezien die leuker is dan deze.
robinb
Door de hoge score had ik er misschien toch iets meer van verwacht
maar toch vond ik hem verrassend goed, heb veel gelachen
vooral met de homoseksuele chinees xDkinderen toegelaten, doe dan toch tenminste vanaf 12 jaar -_-
Ik irriteerde me juist mateloos aan die chinees. Zo nep, overdreven en ongeloofwaardig dat het er gewoon te dik bovenop lag en totaal niet grappig was
quintendeman
Ik vond het grappigste deel dat die baby zich ging aftrekken dat was geinig

The Hangover Part III
2013

The Hangover Part II
2011

Brak op nieuwjaarsdag? Vandaag kijk je naar 'The Hangover' op televisie

Geliefde komedie 'The Hangover' vanavond (14 juli) op televisie te zien

'Casino,' 'Ocean's Elven' & andere filmklassiekers: waar wordt gokken gethematiseerd?

De tien best beoordeelde films van de jarige Bradley Cooper (49)

Intouchables

Shutter Island
Mystery / Thriller, 2010

Toy Story 3
Animatie / Komedie, 2010
blackjackstag nighthangoverlost weekend bag over headchapelhit with tire iron geheugenverlieslas vegasdrugsduringcreditsstingerelevator