• 9.381.247 stemmen

The Hangover (2009)

Komedie | 100 minuten / 108 minuten (unrated version)

Genre: Komedie

Speelduur: 100 minuten / 108 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Todd Phillips

Met onder meer: Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis

Releasedatum: 11 juni 2009

Plot The Hangover

"Some guys just can't handle Vegas."

Twee dagen voor zijn huwelijk, gaat Doug met drie vrienden naar Las Vegas, om daar een knallend vrijgezellenfeest te houden. Ze feesten er op los, maar als ze de volgende morgen wakker worden weten ze niks meer van de vorige avond. Om één of andere reden vinden ze een tijger in de douche en zitten ze opgescheept met een zes maanden oude baby. Doug is echter nergens te bekennen. Een race tegen de klok volgt om Doug toch nog op tijd voor het altaar te laten verschijnen.

avatar van robinb

robinb

Warry Grobben schreef:

Wat is dan jouw humor????

Moet het serieuze tekstuele humor zijn of vicuele grappen die men goed begrijpt, of iets daar tussen in. Ik ben altijd benieuwd als iemand een 0,5 geeft voor een film die best goed te zien is, wat zijn maatstaven zijn. Gezien het tijdstip van schrijven bericht: vermoeidheid, of afterparty??

Ik kan niet voor hem praten, maar ben het wel met hem eens al vind ik 0.5 ster ook weer het uiterste.

Die Amerikaanse humor raakt mij gewoonweg bijna nooit, het ligt allemaal zo voor de hand, het is zo overdreven dat het gewoonweg niet grappig is...je ziet alles van mijlenver al aankomen.

Dat stukje met die tijger was dan wel weer leuk, maar bijvoorbeeld die japanner was gewoon tenenkrommend slecht, niet leuk, en gewoon super irritant..

De acteurs waren nietszeggend, de gebeurtenissen te ver gezocht en op de paar grappen die je al in de trailer kon zien na gebeurt er heel de film eigenlijk helemaal niets leuks...

Kortom kromgelegen heb ik totaal niet er is wel een paar keer een glimlach op mijn gezicht verschenen, maar ook niet meer dan dat...

avatar van Mathieu88

Mathieu88

Heerlijke komedie. Van deze humor houd ik. Er zijn zoveel andere komedies die zo'n slap humor gehalte hebben. Deze overtreft ze!

avatar van daboytomson

daboytomson

Legendarisch!

avatar van playah26

playah26

Aardige komedie, heb om bepaalde stukjes zeker kunnen lachen, maar een echte hoogvlieger is het ook weer niet, het verhaal opzich vond ik helaas wat magertjes.

Voor de rest heb ik me wel prima kunnen vermaken en er zaten geen dooie momenten in, dus verdiend van mij een ruime voldoende 3,5*

avatar van susannevw

susannevw

Geweldige film!!

avatar van N_SANE

N_SANE

likeahurricane schreef:

Ik vond dit een van de teleurstellendste films van het jaar. Mijn humor is blijkbaar anders dan het gemiddelde.

0,5 ster voor de mooie beelden van de woestijn.

Kan mij hier volledig in vinden. Barslecht filmpje. Het enkel puntje is dan ook bestemd voor de enkele kiekjes zoals het woestijn.

avatar van Nijmegen

Nijmegen

Hilarisch!

avatar van dwergman19

dwergman19

3 sterren hiervoor,

een echte amerikaanse film met amerikaanse humor

vermakelijk voor een avondje maar voor de rest niks speciaals..

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Ja dit is mijn soort humor,

Mijn man en ik hebben gisteravond in een scheur gelegen.

Serieus dit is de beste lachfilm die ik in tijden heb gezien.

avatar van -M-

-M-

Dit is inderdaad een van de betere comedies die ik heb gezien. Vooral die kerel met die baard vond ik erg grappig.

Leuk verhaal, was steeds benieuwd wat ze nou hadden geflikt.

Een aanrader!

avatar van prom--queen

prom--queen

Aanrader, omdat ze zelf ook niet weten wat er precies die nacht is gebeurt wil je alsmaar weer weten wat ze allemaal hebben geflikt

avatar van Ester

Ester

Op aanraden gekeken maar het viel mij zwaar tegen!!alles is zo overdone!het is gewoon niet mijn soort film...

avatar van xLily

xLily

Tegenvallertje, maar het was opzich wel een leuke film om naar te kijken. Ik had er wel meer van verwacht... Maar het is beslist geen dood verhaal en de stukken met de tijger en de baby zijn erg leuk! 3 sterren

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Some guys just can't handle Vegas.

Erg leuke komedie waarin alles wel lijkt mis te gaan.

Van het begin tot het eind is deze film gewoon er vermakelijk.

Ook heb ik erg moeten lachen om die chinees gewoon geniaal bedacht.

Voor mij beginy The Hangover in de buurt te komen van een van de beste komedies die ik heb gezien!

Zeker kijken dus. 4,5*

avatar van Chainsaw

Chainsaw

"I didn't know they gave out rings at the Holocaust."

De beste komedies bestaan uit een handjevol kleurrijke personages en een belachelijk simpel plot, met gemak samen te vatten in één zinnetje. The Hangover van Todd Phillips blijft hiervan ook een uitstekend voorbeeld. Gooi een paar idioten bij elkaar, laat flink wat bizarre taferelen de revue passeren en mix het geheel met een vlotte soundtrack. The Hangover is dan niet bijster origineel of bijzonder hoogstaand, maar het is wel ontzettend aanstekelijk en vermaakt als de beste.

Had in de komedie What Happens in Vegas (welke qua titel overigens prima bij deze film past) al gezien dat Zach Galifianakis komisch erg sterk is. Ook hier steelt de show. Verder een bomvol script, waar veel dingen prima werkten, maar een paar dingen toch de plank wat missloegen. Vooral de stun-gun scène was gewoonweg flauw en die Mr. Chow mocht van mij op een gegeven moment ook wel ietsjes minderen. Maar goed, dit zijn verder wat kleine kanttekeningen, want verder was dit uitstekend amusement. Een heel stuk leuker dan de komedies waar we de laatste tijd mee worden doodgegooid, inclusief leuke eind credits.

Vooruit, gulle bui; 4 sterren.

avatar van shrink

shrink

Leuke film, maar niet super. Ik begrijp dat je door een chronisch gebrek aan goede lachfilm snel tevreden bent, maar het is een feit dat er al tijden geen goede lachfilm is gemaakt zoals Nacked Gun, Groundhog Day of Stake Out. Dat betekend niet dat ie dan een 4 waard is.

avatar van dennis1979

dennis1979

Ik heb me echt helemaal kapot gelachen bij het kijken van The Hangover.

Echt een geweldige cast die m'n lachspieren goed hebben getraind.

Het verhaal en plot is natuurlijk flinterdun, maar dat haalt niet uit. Het gaat om de essentie van het verhaal, gewoon 4 gasten, vrijgezellenfeest in Vegas.

Misschien moet je, net als ik, eerst in Vegas zijn geweest om deze film echt op waarde te kunnen schatten.

Ik heb het al eens eerder aangegeven, komedie is niet genre, maar voor deze film maak ik graag een uitzondering, echt heel leuk. Ik zet hem in de categorie Wedding Crashers.

avatar van BosmaniaK

BosmaniaK

Wow wat viel deze film tegen.

Ik heb wel gelachen hoor, maar deze film leunt wel erg op schokhumor als je begrijpt wat ik bedoel.

Maar goed, ik moet ook weer niet teveel diepgang verwachten van een komedie natuurlijk

Ik snap niet dat mensen deze film de Dumb & Dumber van de jaren 0 noemen

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

dennis1979 schreef:

Ik heb me echt helemaal kapot gelachen bij het kijken van The Hangover.

Echt een geweldige cast die m'n lachspieren goed hebben getraind.

Waarom geef je hem dan geen hoger punt?

je zegt het zelf al.Het verhaal en plot is flinterdun,maar dat is niet belangrijk in een komedie.je hebt veel gelachen en dat hoort.

avatar van bladerunner2007

bladerunner2007

De film op aanraden van anderen bekeken en vond hem nou niet echt denderend. Kan liggen aan doelgroep waar ik niet in val en het feit dat ik hem door omstandigheden in twee gedeelten heb gezien, .

De film was wel boeiend om te blijven kijken, want we wilden lachen, maar het kwam maar niet, pas na 45 minuten kwam het een beetje los bij ons, maar goed ,er is veel in verhaal gedaan om te doen slagen en het is goed in elkaar gezet gefilmd.

Oordeel zelf, maar wij hebben wel betere comedy-films gezien.

Beschouw het maar als een luchtig tussendoortje.

avatar van tn2543

tn2543

Ik vind de film té hoog gewaardeerd.

Ik heb de film gezien en vond hem eigenlijk niet zo bijzonder. Het niveau van de humor vond ik niet speciaal. Deze film vond ik toch een beetje lijken op van die 'road trip achtige' filmen waarbij de grappen veelal hetzelfde zijn.

Ik denk dat mensen die in het echte leven van zuipen, feesten etc. houden, deze film wat hoger zullen waarderen. Meer een film voor de 'kroegstudenten' zeg maar...

Ik gaf een 2,5.

avatar van dennis1979

dennis1979

MaxiJazz schreef:

Waarom geef je hem dan geen hoger punt?

Een hoger punt geven? Ik weet niet hoe het met jouw beoordeling vermogen is maar een 3,5 ster is bij mij zeer hoog. Als ik 3,5 ster geef wil dat zeggen dat ik meer dan tevreden ben met wat ik voorgeschoteld heb gekregen.

Als ik The Hangover 4 sterren zou geven, zou het lichtelijk ongeloofwaardig worden, hij is erg leuk maar 4 sterren, dat is te veel van het goede.

avatar van Noud

Noud

Do I need to say more?

Misschien hoogstens 1 keer even grinnikend, maar verder niet gelachen.

Voorspelbaar, overacting (homojap), stereotypes enz

Alleen het beginshot was mooi.

In de trand van Dude where's my car.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Soms wel grappig, maar ook vaak erg flauw. Tandarts, Mr. Chow Van het niveau Road Trip/American Pie, gek genoeg wordt deze een stuk hoger gewaardeerd hier.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Goldenskull schreef:

Niet alleen hier hoor, won zelfs een golden globe voor beste komedie.

avatar van Bossjosh

Bossjosh

Wat een goeie film was dit heb me helemaal kapot gelachen.

Één van de betere comedy's die ik in me hele leven heb gezien.

Kijkt zeker lekker weg en moet je zeker wel een keer gezien hebben.

avatar van Zizzo

Zizzo

had hoge verwachtingen na de hoge scores, prijzen en lof dat deze film kreeg, en ik sluit me er bij aan . Echte een leuke komedie, en geen kinderachtige " highschool" humor, beter dan dat! hier en daar flauw maar dat paste juist in deze film. De karakters zijn top uitgewerkt en acteert. Strak camera werk, en een erg leuk verhaal. Helemaal top, zeker aan te aanraden!

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Deze film vind ik toch wat hooggewaardeerd. De humor is leuk, maar bijster vaak niet erg scherp en nogal voorspellend. Maarja, dat is iets Amerikaans denk ik. Ik heb zeker wel gelachen, dus ik geef de film wel een dikke 3,5 sterren.

avatar van doninha

doninha

I'm not the comedy-guy, but I really enjoy a good comedy with a good sense of humour.

I have to say that this movie is horrible. Sorry for the fans of this kind of movies. But this movie don't even worth a sequeal.

I don't laugh once, sorry.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Hele vermakelijke film. Het leukste waren die foto's aan het eind