• 9.379.088 stemmen

The Little Mermaid (1989)

Animatie / Familie | 83 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: De Kleine Zeemeermin

Geregisseerd door: Ron Clements en John Musker

Met onder meer: Jodi Benson, Christopher Daniel Barnes en Pat Carroll

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 21 december 1990

Plot The Little Mermaid

"Somewhere under the sea and beyond your imagination is an adventure in fantasy."

Ariel, de jongste dochter van Koning Triton, is niet tevreden met het leven als zeemeermin. Ze verlangt ernaar met de mensen te leven aan de oppervlakte. Ze krijgt uiteindelijk van de zeeheks Ursula de gelegenheid om drie dagen als mens door te brengen, om zo de man van haar dromen aan de haak te slaan.

Ariel/Vanessa (stemrol)

Sebastian (stemrol)

Ursula (stemrol)

Prince Eric (stemrol)

King Triton (stemrol)

Scuttle (stemrol)

Flounder (stemrol)

Louis (stemrol)

Flotsam & Jetsam (stemrol)

Grimsby (stemrol)

avatar van madonnagirl3

madonnagirl3

Vroeger toen ik kleiner was vond ik deze film helemaal het eind!:P

Nu niet meer

Maar dan nog het is een disney klassieker en het is toch wel een leuke film:P

Hij krijgt een 3.0

avatar van rapdorapper

rapdorapper

geweldige film, 4.0

avatar van film_kaza

film_kaza

Herzien vandaag.

Vind het een mooi verhaal als ik eraan denk, maar als ik de film zie is ie wel mooi maar minder als toen ik eraan dacht.

Liefde vind ik niet het intresantste onderwerp maar hier weet het me te intreseren. Wat Ariel wel niet doet voor haar liefde vind ik mooi. Althans het is niet zo'n lange film en komt soms wel kinderachtig over.

Goeie dingen waren de tekeningen, muziek en humor. Dat was goed genoeg om geen slecht werkje te krijgen.

Vele vinden Sebastiaan erg grappig maar ik moest net ietjes meer lachen om die vogel die denkt dat hij veel van mensen weet.

- Verhaal : 3,75*

- Muziek : 4,25* (zag de nederlandse, maar vind engels veel beter in dit geval)

- Tekeningen: 4,75* (prachtig getekend maar de ene keer waren er schaduwen en de andere keer weer niet. Op IMDB las ik juist dat er meer moeite was gedaan aan de tekeningen en achtergronden dan dat ik dacht.)

Verhaal is het belangrijkste dus komt ie net op een 4* uit.

Als geen goeie muziek had of slecht getekend was het vele malen slechter.

4 sterren. Kort, geen meesterwerk maar toch krachtig. Vraag me wel af hoe oud Eric is...

Jammer is wel dat Disney het origineel verhaal vervormd maarja,t'is voor de kinderen bedoeld ...

Vind het orginele verhaal erg zielig. Meer zielig dan mooi eerlijk gezecht. Inderdaad iets dat je beter niet aan kinderen kunt laten zien.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Angrod_Pallanén schreef:

Ik verbaasde me er ook over, maar op de DVD van The Rescuers Down Under vermelden ze toch echt dat het de eerste Disney-film was gemaakt met de computer, en om eerlijk te zijn, je ziet het verschil. Bij TLM ken ik geen enkele scène die grafisch gezien op computergemaakt werk lijkt, dat is bij de openingsshot van TRDU wel anders.

Het openingsshot van The Little Mermaid, waarbij het schip door de mist dwaalt, is met de computer gedaan.

avatar van movo2

movo2

3,12 pfff ik zeg 4,5 heb deze film een miljoen keer gezien . toen ik 8 was. jeugd sentiment

avatar van horsefilmfan

horsefilmfan

wel leuk

avatar van tn2543

tn2543

Ik vond het een leuke film. De meeste disney filmen heb ik trouwens echt topfilms gevonden, zoals the lion king, beauty and the beast dat waren mijn favorieten. Little Mermaid vond ik een goeie film, leuke muziek en mooie tekeningen en omgevingen.

Die rode krab, ben even zijn naam kwijt, vond ik echt geweldig. Hij had een accent van een surinamer haha, dat vond ik grappig.

Ik gaf een 3.0

avatar van amazingmoi

amazingmoi

De derde film zal 'The Little Mermaid : Ariel's Beginning' noemen.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Aardige Film om te zien van Disney en hij is zowieso beter dan deel 2 die ik toch eigenlijk wel zeker een half sterretje minder vindt maar Goed de animatie en de stem-inspraken waren in orde hier maar toch had ik er ietsje meer van verwacht.

***

avatar van Patat

Patat

Mooie, romantische en soms spannende Disneyfilm met de dappere Ariël in de hoofdrol, een zeemeermin die graag op avontuur gaat naar de mensenwereld en er een knappe prins leert kennen, dit tot groot ongenoegen van haar vader.

Qua personages krijgen we een heleboel leuks op ons bord geserveerd, met Ariël -als schattige, dappere zeemeermin die vecht voor haar ware liefde-, Sebastian -de grappige krab- en Ursula -zoals zo vaak een leuke slechterik- als belangrijkste en meest interessante. De muziek in de film is leuk, maar een echte grote klassieker zoals "Beauty and the Beast" of "A whole New World" ontbreekt hier toch. "Kiss the girl" is evenwel een aanstekelijk en romantisch deuntje. Met de sfeer en humor in de film zit het wel snor: vooral wanneer Ariël gebruik maakt van een vork en pijp wordt het toch wel komisch. Ook wanneer Sebastian in de keuken terechtkomt met een krabgrage kok levert dit een aantal leuke grappen op.

Leuke Disneyfilm, terecht een klassieker in zijn genre.

avatar van wall-e

wall-e

Er komt ook een deel drie.

avatar van rose

rose

Een schatje van een film. Leuke liedjes ook, die de hele dag blijven hangen.

avatar van Dirigent

Dirigent

Opzicht geen topper van Disney maar het blijft wel erg leuk om een keer in de 2 jaar ofzo eens te zien, goed ingesproken stemmen, en een leuk verhaal voor kinderen.

Ps : stem kan nog ooit eens verhoogd worden naar 3*.

avatar van The Oceanic Six

Prachtige film! Dit vind ik 1 van de mooiste die uit de Disney studio's is gekomen. De film ziet er prachtig uit met de onderwaterwereld. Heel erg mooi gedaan. Verder zitten alle elementen er in en zijn ze ook goed uitgewerkt. Ariel is een leuke hoofdrolspele..ehm speelster en met Botje en Sebastiaan heb je grappige bijpersonages. Zeker Sebastiaan vond ik erg goed. Ursula speelt dan weer een sterke rol als slechterik van de film. Ze komt ook gewoon over als een creap. Verder is het verhaal gewoon boeiend en soms zelfs ontroerend.

Ik rond de film af naar 4*

avatar van Mary_Shaw

Mary_Shaw

film_kaza schreef:

is het niet zo dat in het origineel ariël ontdekte dat haar prins ging trouwen en om te kunnen ontsnappen aan de dood dat ze haar prins moest doodsteken?

btw geweldige film toen ik klein was kon ik er maar geen genoeg van krijgen

avatar van missl

missl

leuk verhaal en leuke liedjes

avatar van Mlis

Mlis

Een van de beste van disney ooit! Nu nog kijk ik hem zo graag. De muziek, de krab, de zeeheks en botje zijn in een woord geweldig! Ik heb deze film al zo ontzettend vaak gezien maar nog steeds prachtig.

avatar van M. van Kessel

M. van Kessel

Meesterlijke comeback van Disney, die in de tien voorgaande jaren geen fatsoenlijke hit meer had geproduceerd en met deze film terug ging naar de elementen waar ze succes mee hadden.

The Little Mermaid is een onweerstaanbare adaptatie van het sprookje van Hans Christian Anderson, verweven met die typische Disney elementen; gedenkwaardige sidekicks zoals Flounder, Sebastian en vooral Scuttle, die de humor in het spel brengt, en goed ontworpen hoofd- en bijrolspelers die in een prachtig getekende wereld rondlopen, met als hoogtepunt uiteraard de feestelijke onderwaterwereld.

Het ontroerende verhaal geeft stof voor enkele schitterende shots, momenten en memorabele liedjes - met als populaire uitschieter 'Under the Sea' - en houdt er de film mede erg vermakelijk mee. Hoewel de meningen verdeeld zijn over het einde - in het originele verhaal sterft de zeemeermin - is The Little Mermaid toch een machtig staaltje Disney magie.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Ik wil aan land!

Schitterende prent, is mijn nr.2 van de Disney collectie

Dit was de eerste film die ik ook in de cinema zag.

Het verhaal is geweldig, de opbouw zeer sterk, de zeeheks angstaanjagend. Enkel Sebastiaan werk wat op mijn systeem soms.

avatar van M. van Kessel

M. van Kessel

notorious_kim schreef:

Dit was de eerste film die ik ook in de cinema zag.

De mijne ook!

avatar van Vanitas

Vanitas

Mijn lievelings Disney-film ooit! Het verhaal, de muziek en wie wil nu niet(als klein meisje) met een knappe prins trouwen?

Sebastian doet goed als reggae-artiest, botje als bangerik, en de stemmen pas goed bij de personages. Ursula met de stem van Nelly Frijda vind ik vooral goed.

De tekeningen zijn ook prachtig, tja, ik vind alles er gewoon prachtig van. Dus zeker 5 sterren!

avatar van film_kaza

film_kaza

Mary_Shaw schreef:

Ik neem mijn woorden terug . MMhh het "origineel"wat ik in mijn hoofd had was dat de prins gelukkig werd met een ander, en Ariël alleen en verwaarloost op de wereld bleef. (spoilertags gebruikt voor het geval dat )

avatar van maxo922

maxo922

mwah..* 2,5

avatar van Dianaa`

Dianaa`

Love it! 1 van de goeie klassiekers van Disney.

Mooi verhaal en leuke muziek.

avatar van Spetie

Leuk om weer eens te zien. Animatiewereld ziet er onder water erg mooi uit. Verhaal is niet bijzonder, maar de schurk en de bijpersonages in de vorm van Sebastiaan en botje zijn soms erg grappig. Vermakelijk Disneyfilmpje al met al.

avatar van Lennert

Lennert

De Disneyfilm die ik vroeger het meest gezien heb, maar toch al zo'n 15 jaar niet meer herzien had. Gelukkig bleef alles nog overeind staan: de kleurrijke animaties, het simpele maar doeltreffende verhaal en de intrigerende duistere scenes maken de film een zeer geslaagde Disneyfilm die zowel jong als oud zal vermaken.

Pluspuntjes voor Sebastiaan de krab, hilarisch personage. En de meeuw die in het Nederlands in de vorm van John Kraaykamp Senior een perfecte stem heeft!

avatar van delin

delin

Lennert schreef:

En Ursula met de stem van ma Flodder!

Ik ben het verder helemaal met je eens; ook heel veel gezien vroeger, en toen ik 'm weer terugzag viel het me gelukkig niet tegen.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Wat een laag gemiddelde, niet normaal! Hoort in de top 250.

avatar van Fatsa

Fatsa

Nog altıijd mijn lievelingsfilm..ik ben 26 en kijk toch minstens 1 keer per maand opnieuw naar de kleine zeemeermin..geweldig is het, absoluut geweldig!!

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden