Genre: Animatie / Familie
Met onder meer: Jodi Benson, Christopher Daniel Barnes en Pat Carroll
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 21 december 1990
Plot The Little Mermaid
"Somewhere under the sea and beyond your imagination is an adventure in fantasy."
Ariel, de jongste dochter van Koning Triton, is niet tevreden met het leven als zeemeermin. Ze verlangt ernaar met de mensen te leven aan de oppervlakte. Ze krijgt uiteindelijk van de zeeheks Ursula de gelegenheid om drie dagen als mens door te brengen, om zo de man van haar dromen aan de haak te slaan.
Ariel/Vanessa (stemrol)
Sebastian (stemrol)
Ursula (stemrol)
Prince Eric (stemrol)
King Triton (stemrol)
Scuttle (stemrol)
Flounder (stemrol)
Louis (stemrol)
Flotsam & Jetsam (stemrol)
Grimsby (stemrol)
heb hem even opgezocht
KittyCat
Hail to the little mermaid ^__^ Welja, ik heb de film niet vaak gezien, maar als de DVD uit komt ga ik 'm ook kopen. Roep ik nu al twee jaar XD en het is nieteens mijn favoriete film.
Anakin01
Is toch meer waard dan deze score, is wel grappig met Sebastien, en de leuke liedjes onder de zee!
Vind het wat flauw dat uiteindelijk alles goed komt
Ik weet niet of het in de eerste of de tweede is maar het "gevecht" tussen Sebastien en de kok is zo grappig.
soom
Hij blijft echt zo mooi, ik kan het niet genoeg zeggen. Voor mij blijft dit echt puur jeugdsentiment, echt opgegroeid met Ariel en Belle. Ik kan hem van tijd tot tijd weer opzetten, en hij verveelt me echt nooit.
Deze heb ik nog in de cinema gezien. Prachtige kleuren en toen echt indrukwekkend op het grote doek.
disneyfan15
Disney zal deze film heruitgeven als Speciale Uitvoering met bonusmateriaal in oktober 2006.
Op deze DVD zal ook een extra scene staan.
Deze extra scene is een lied. Het lied zou "Sunshine only Shines on Land" heten, en het zou ongeveer gezet worden waar Triton het standbeeld van Eric stuk maakt
Weten jullie al iets meer van dat nieuwe lied en of dat nog komt?
Angrod_Pallanén
Er is nog vrij weinig bekend van de release.
De Amerikaanse cover is wel bekend, maar de link doet het niet meer. Je ziet Ariel tussen zee en land en boven water vaart het schip en onder is Sebastiaan aan het zingen, Botje aan eht zwemmen en een kleine Triton
De extra's zullen nog wel langer op zich wachten en of dat lied er in komt, ik zou het niet durven zeggen..
amazingmoi
^ ja ik had hem ook al gezien op disneyinfo. nl,ik vind hem echt mooi!lekker druk
huizepius
Dit is echt de beste disney klassieker die er is.! Het verhaal is meeslepend en boeiend. De rol is van sebastian is heel leuk en gezellig gespeeld! voor mij is dit jeugd sentiment wat ik nog steeds leuk vind!
film_kaza
dit is een vrolijke versie van het verhaal. deze was wel leuk. gewoon een doodnormale grappige leuke film. het orginele dat is alleenmaar een zielig verhaal.
3,5 sterren
amazingmoi
het orginele verhaal zou totaal niet aangeslagen hebben denk ik : veel te erg,te langdradig en het eindigt slecht
the good guy
Dat vind ik juist niet zielig, maar gewoon eng, allez dat vond ik vroeger toch. Vroeger waren er zelfs véél dingen in deze film waar ik schrik voor had, een voorbeeld? wel, da mega-grote-ursula-monster! gewoon afschrikwekkend. Maar nu vind ik het een prachtige film met een goed verhaal. Een van de oude disneyklassiekers. Dus, net als de andere in die collectie: s-c-h-i-t-t-e-r-e-n-d
HCF
Een hele mooie Disneyfilm, met als (persoonlijke) muzikale hoogtepunten "Dat is mijn wens" en "Kus haar dan". 4*
soom
Vandaag weer herzien, en ik heb hem maar de hoogste waardering gegeven.. 5* dus. Hij is en blijft mooi, ook al zie je hem 100 keer achter elkaar.
Dat idee heb ik in elk geval wel, dat hij nooit gaat vervelen.
fire_spell84
ik kijk de meest gore films, hou van actie en horror maar deze film heeft een plekje in mijn hart veroverd.
Toen ik klein was was dit mijn lievelings film en kon alle liedje mee zingen. heb hem laatst weer gezien en kan nog steeds alle liedjes mee zingen. ben nu op zoek naar een dvd versie in het engels?
stefkuh
heb hem net terug gezien en de herinneringen kwamen direct terug. Vooral 'diep in de zee' blijf ik grappig vinden
amazingmoi
Ik kijk echt uit naar de derde film,al blijk ik wel één van de weinigen te zijn
Flipman
Een drie als gemiddeld, dat is wel goed. Spannend en mooi, maar echt betoverend werkte het niet op mij. Ik was zeker al iets te oud toen ik 'm zag (maar hou oud zou ik bij Satan niet meer weten).
Fran
- 1953 berichten
Niet betoverend mooi maar er zit wel een mooi verhaal in. En Botje is echt zo'n schatje. Voor mij staat deze tekenfilm op een derde plaats van favoriete disneyfilms.
the good guy
Zeg, amazingmoi of ieder ander die me even verder kan helpen, wat bedoel je met de derde film?
amazingmoi
Ja,dat er dus een derde film gaat komen
al blijkt het wel om een nogal mysterieus project te gaan. het zou gaan om een prequel,en de geruchten gaan dat de film zou laten zien hoe Ursula verbannen werd naar haar grot,en wat er met ariels moeder gebeurd is. Op de speciale uitvoering die in oktober uitkomt,zal waarschijnlijk een " musical sneek peak''staan van de derde film.Ik zeg wel ' waarschijnlijk' want normaal gezien ging er ook één van assepoester 3 staan op de assepoester dvd , en uiteindelijk hebben alleen de amerikanen dit gekregen.
Dit was echter een gewone "sneak peak'', wat ze met "musical" bedoelen,is echter nog de grote vraag...

The Little Mermaid: Ariel's Beginning
2008

The Little Mermaid II: Return to the Sea
2000

'The Little Mermaid'-regisseur John Musker kritisch: 'Disney moet koers veranderen, meer nadruk op verhaallijnen en karakters'

The Lion King

The Nightmare before Christmas
Animatie / Fantasy, 1993

Aladdin
Animatie / Fantasy, 1992
zeefireworksprinskingdomdochtermeerminprinsescrabspellvis op het drogemisverstandalleenstaande vaderbased on fairy taletrue lovebargaintrident vader dochter relatie2d animation adapted into stage play or musicaladapted into play or musicalchildren's film loose adaptation