Genre: Animatie / Familie
Met onder meer: Jodi Benson, Christopher Daniel Barnes en Pat Carroll
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 21 december 1990
Plot The Little Mermaid
"Somewhere under the sea and beyond your imagination is an adventure in fantasy."
Ariel, de jongste dochter van Koning Triton, is niet tevreden met het leven als zeemeermin. Ze verlangt ernaar met de mensen te leven aan de oppervlakte. Ze krijgt uiteindelijk van de zeeheks Ursula de gelegenheid om drie dagen als mens door te brengen, om zo de man van haar dromen aan de haak te slaan.
Ariel/Vanessa (stemrol)
Sebastian (stemrol)
Ursula (stemrol)
Prince Eric (stemrol)
King Triton (stemrol)
Scuttle (stemrol)
Flounder (stemrol)
Louis (stemrol)
Flotsam & Jetsam (stemrol)
Grimsby (stemrol)
Angrod_Pallanén
Ach ja, jij geeft de nr. 1 in de flop lijst een 5 dus jouw mening neem ik niet al te serieus...
amazingmoi
deze film heeft ook de mooiste liedjes die disney ooit gemaakt heeft vind ik!
Angrod_Pallanén
Alan Menken heeft veel goede nummers geschreven (deze film was nog in samenwerking met Howard Ashman) en gecomponeert, beetje grote uitspraak. Ookal is Part of Your World zeker een van de mooiste Disney liedjes.
Gwendoline
Zucht, confession: ik kan deze film dus helemaal mee praten. Heb hem al ZO vaak gezien toen ik nog een kleine Gwendoline was. Nu kijk ik hem 1 keer in de 6 maanden. En hij verveelt nooit.
It does, nog een jaar en dan verschijnt deze prachtige film (TLM) op 2-disc DVD
olano
It does, nog een jaar en dan verschijnt deze prachtige film (TLM) op 2-disc DVD
Ja inderdaad, met een extra scene erbij, de dvd uit 2000 is nu zeer zeldzaam en op e-bay vraagt men wel tot 60 €. Gelukkig heb ik hem al in mijn bezit. Maar ik kijk erg uit naar de dvd release van 10 oktober 2006, een 2 disc SE versie van de kleine zeemeermin.
olano
Volgens mij werkt je link naar de trailer niet.
Angrod_Pallanén
Whaha, klopt, ik heb de link van een vriend, maar die heeft het blijkbaar niet zo goed geregeld.
Ik zal het bericht wel even wijzigen.
soom
Dit is echt mijn favoriete jeugdfilm. Samen met Belle en het beest was het jeugdsentiment. Ik fantaseerde dan dat ik Belle of Ariel was. Het zal ook nooit meer overgaan. de magie van die films... Super.. en ik vond Ursula gemeen, en het sprookje van Andersen geweldig verfilmd in een zeer mooie disney film. Schitterende liedjes, mooie tekeningen, gewoon echt Disney op zn best.
JonathanTucker
Ja, The Little Mermaid, geweldig jeugdsentiment.
Altijd fantaseren over Ariel willen zijn, helemaal meegaan in de tekenfilm.
Ja, dit blijft geweldig.
amazingmoi
spijtig dat het nog zo lang wachten is ,voor deze film op 2 disc dvd verschijnt.ik wil hem zo graag hebben aangezien dat ik de vorige dvd versie gemist heb ,en deze nu niet meer te koop is !
Angrod_Pallanén
De laatste DVD versie is dan ook helemaal niks. Het is de videofilm maar dan op DVD.
En zó lang is het nou ook al weer niet. 10 maandjes nog...
amazingmoi
zal op "lady en de vagebond" de trailer voor het eerst te zien zijn?
Angrod_Pallanén
Dat lijkt me nogal logisch, maar wellicht komt de trailer al in januari op een of andere disney-dvd, ze waren met Aladdin ook heel vroeg en met Assepoester heel laat, dus ik weet niet. Maar ik heb echt zin in de release
Angrod_Pallanén
Vast wel, moet je alleen goed zoeken. De plek waar ik hem heb bekeken is niet meer geldig.
Rianneke_Dan
Geweldige mooie film, ik kan niet wachten om deze bij mijn collectie te hebben, maar eerst binnekort Lady en de Vagebond kopen en dan zeker weten deze.
Het verhaal is fantastisch kan altijd helemaal meedromen in deze disney, ontzettend mooi sprookje.
amazingmoi
ik denk dat de trailer nog op www.youtube.com staat,gewoon " the little mermaid trailer" intikken

The Little Mermaid: Ariel's Beginning
2008

The Little Mermaid II: Return to the Sea
2000

'The Little Mermaid'-regisseur John Musker kritisch: 'Disney moet koers veranderen, meer nadruk op verhaallijnen en karakters'

The Lion King

The Nightmare before Christmas
Animatie / Fantasy, 1993

Aladdin
Animatie / Fantasy, 1992
zeefireworksprinskingdomdochtermeerminprinsescrabspellvis op het drogemisverstandalleenstaande vaderbased on fairy taletrue lovebargaintrident vader dochter relatie2d animation adapted into stage play or musicaladapted into play or musicalchildren's film loose adaptation