• 9.369.455 stemmen

Wrong Turn 3: Left for Dead (2009)

Horror / Thriller | 92 minuten

Genre: Horror / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Bulgarije

Geregisseerd door: Declan O'Brien

Met onder meer: Janet Montgomery, Tom Frederic en Tamer Hassan

• meJane Bekijk via meJane

Plot Wrong Turn 3: Left for Dead

"What you don't see will kill you."

Alex Miles en haar vrienden gaan voor een paar dagen het bos in. Haar vrienden worden vermoord door een misvormde kannibaal, die in dit bos woont, genaamd Three Finger. Natuurlijk eet hij hen vervolgens op. Alex zit nu in haar eentje in het bos, maar niet voor lang. Ondertussen worden er een aantal gevaarlijke gevangenen getransporteerd door Nate Warden, een gevangenisbewaarder. Dit is zijn laatste dag, hij wordt na deze klus advocaat. Tijdens het transport rijden ze door het bos heen en wordt de truck aangevallen door Three Finger.

avatar van The Oceanic Six

Jeuj, ik ga de 1e stem geven

Wrong Turn 3 is gewoon vermakelijk, net als de 1e 2 delen. Ik kan me altijd wel anderhalf uur vermaken met zon afslachtfilmpje. Jep, het is verre van origineel en bijna alles hebben we al wel eens gezien in dit soort rednecks moorden erop los-films maar het stoorde me niet zo.

De openingsscene met de kanovaarders was erg aardig. De film houdt lekker vaart erin en je zit al snel in het hoofdplot. Uiteraard is dat plot goed te voorspellen maar ach...
Ik kijk dit soort films toch altijd voor de kills. Ik wil er 1 noemen die me goed beviel. Dat was toen de autodief naar de truck van de redneck moest lopen. Je weet dat er wat gebeuren zal maar wat er gebeurde vond ik wel verrassend en tof.
Uiteraard krijg je ook weer een einde waaruit blijkt dat je die gasten toch nooit kan verslaan. Ooit stoorde ik me eraan, nu maakt het me niet veel meer uit. Wat ik erger vond is dat er maar weinig vrouwelijk schoon in de film liep, wat normaal toch wel gebruikelijk is in deze reeks

Wel vond ik het middengedeelte van de film wat soft. De meeste kills zitten toch in het begin en op het einde. Gelukkig zijn een aantal kills creatief. De pijl en boog kills mogen ze wel wat minder tonen, die zijn zo onorigineel. En de makers hadden ook wel wat betere acteurs mogen casten. Zeker bijna al die gevangenen waren wel heel erg slecht op dat gebied. Veel vloeken maakt het nog niet overtuigend...

Wrong Turn 3: Gewoon een prima voldoende. Niks meer, niks minder. Hou je van de vorige delen, dan vind je deze ook vermakelijk.

avatar van Halcyon

Halcyon

Strontvervelende film.

Waar deel 2 zich met over the top gore en morbide humor nog staande wist te houden, gaat dit derde deel compleet de mist in. De kills zijn verre van creatief en de FX en make-up zijn verre van overtuigend. Nochtans blijkt dit het hoofdingrediënt te zijn van het zoveelste recept waarin enkele nietsnutten worden opgejaagd door een mutant.

De verhaallijn met de gevangenen die door het bos getransporteerd worden bevat in principe wel potentieel, omdat je als kijker ergens hoopt dat er eindelijk wat tegenstand komt voor die hillbillies. Al snel blijkt echter dat ze nog sneller doodgaan dan een stel achterlijke tieners. Wat het allemaal nog erger maakt is dat het dit keer niet om een ganse mutantenfamilie gaat, maar om een enkele mutant die de hele tijd door het beeld zit te huppelen als een varken met tandpijn. Ik zag er de humor in elk geval niet van in en ook voor de spanning was het nefast.

Van verhaal moet je in dit soort films uiteraard niet veel verwachten, maar dit keer was het script toch echt wel bedroevend slecht. Veel te veel toevalligheden en personages die tot de ergerlijkste in de horrorgeschiedenis behoren. Dat krijg je natuurlijk als je een stel bodybuilders zonder verstand cast. Ook de "helden" van het verhaal leken tegen hun zin te acteren.

Kortom, geen spanning, zwakke humor, saaie kills, oliedomme personages, een irritante mutant en bovenal een heleboel ontwikkelingen die op kleuterniveau werden uitgewerkt. Voeg daar nog een einde aan toe dat werkelijk om van te huilen is en je begrijpt waarom deze film rechtstreeks op DVD wordt uitgebracht.

avatar van Zinema

13-in-één-dozijn-meuk.

Er is totaal geen spanning aanwezig in dit derde deel, en de acteerprestaties zijn op zijn minst twijfelachtig.

W.b.t. de gore valt hier nog een klein beetje te halen, al is het merendeel daarvan erg nep.

Snel stoppen met deze serie. Want na het redelijke eerste deel volgde al rap het veel mindere tweede. Dit is i.i.g. het meest bedroevende deel.

Matig.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Deel 1 was top, deel 2 ook, al is deel 2 een totaal andere route gaan volgen, namelijk liters bloed vergieten op zoveel mogelijk manieren. Deel 3 probeerd dit door te zetten, of liever gezegd uit te melken. Wat een gedrocht is dit zeg.

Het merendeel van de gore is niet overtuigend genoeg, lijkt té geforceerd en origineel word het op 1 a 2 momenten niet.

Die 2 momenten kunnen een film als deze helaas niet redden.

Dat de effecten er niet uit zien en de acteerprestaties wanhopig slecht zijn kan ik door de vingers zien maar dan moet het met de gore wel goed zitten en dat viel vies tegen helaas.

En een deel 4 zal er spoedig ook weer aankomen, natuurlijk weer van de hand van een talentloos jong regiseurtje die wat makkelijk geld wilt verdienen, zoals dat 99% van de tijd gaat met horror films.

2* jammer.

Prut.

Voor de gore en smerigheid moet je dit soort filmpjes inderdaad kijken. Maar waar zat die? Beetje vetzakkerij tijdens de kills, elke keer goed in beeld, ongeveer 5 seconden per kill. 10 dooie in de film ... kom je aan amper een minuutje, en niet eens al te best uitgevoerd.

Verder niks. Echt helemaal niks. Ongrappig en vervelend creatuur. Erg slechte make-up ook, was in de eerste twee delen toch ook wat anders. Saaie wendingen (ja, hij komt nog een keer terug) en een barslecht einde. Acteerwerk van kus m'n enzovoort.

Nee, als de gore en smerigheid er niet inzitten, dan hou je echt niet veel meer over. Beetje humor kan dan de zaak vaak nog wat redden, ook dat is enorm afwezig hier. Rest 50 secondjes aan kills. Geniet er van, je zal het ermee moeten doen. Gelukkig zijn die wel grafisch in beeld.

avatar van mrwhite

mrwhite

wrong turn drie moet er komen om een trilogie te hebben dus goe kunnen we dat op de goedkoopste manier?

a door een regiseur te nemen die eigelijk totaal niet kan regiseren en acteurs te nemen die werken aan 5 dollar per uur.want als de mensen zullen zien dat het wrong turn 3 is zullen ze er toch eens naar gaan kijken.

mens was dit om bij te wenen zeg ongelooflijk.

avatar van 606

Helaas niet meer orgineel maar de horror is er gelukkig nog.

Acteurs doen het nog redelijk.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Erg jammer. Deel een en twee zijn prima vermakelijk films om verschillende redenen, maar dit derde deel bederft wat een mooie trilogie had kunnen zijn. Wrong Turn 3 is zo standaard als maar kan. Vervelend monster, lame personages, weinig creatieve gore en gewoonweg een lange zit. Dodelijke missers voor een horrorfilm als deze. Met weinig oog voor het genre gemaakte film. Flinke domper.

avatar van otherfool

otherfool

Deel 1 was amusant, deel 2 zelfs één van de leukste horrorfilms van de afgelopen jaren, maar deel 3 slaat de plank helaas volledig mis.

De hitsige jongeren uit de opening zijn nog wel grappig (hoewel de actrice met de 2 talenten adembenemend slecht speelde), maar zodra het groepje gevangenen de jungle intrekt wordt het maar wat repetitief en saai. Bijzonder matige cast en ook de kills zijn lang zo leuk niet als in het vorige deel. Alleen Chavez kon me wel bekoren, hij deed me wat denken aan Steven Seagal.

Wat de film definitief de das omdoet is overigens het überdomme slotkwartier, werkelijk hemeltergend wat we daarin voorgeschoteld krijgen...

1,5*.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Wrong Turn, ja dat hebben ze er wel van gemaakt na het redelijke tweede deel, gaat compleet de verkeerde kant op. Film faalt echt op alle vlakken.
De setting is troep; te studioachtig, en ik verwachtte telkens een bouwplaats met bouwlampen naast de camera, anders kan ik het felle licht in het bos midden in de nacht niet verklaren.

De mutant ziet er zelfs minder uit, jammer ook dat er vooral maar eentje van te zien is. Gore effecten zijn overwegend knullig, vooral die elastieken beentjes. Acteerwerk is niks, het is onzinnig dat het meisje weer opdraaft en de shots laten ook te wensen over. In de eerste busrit zie je letterlijk 3x hetzelfde stukje weg waarover ze rijden

Waar deel 2 nog een duidelijke keuze is voor humor met ranzigheid, is dit een broddelwerkje met een oervervelend verhaal over "stoere" gevangenen en wat zakken geld.

Het einde na het einde na het einde slaat ook nergens op, en zet jammergenoeg de deur op een kier voor een vierde Wrong Turn (die je vast wel weer figuurlijk kan opvatten). Met recht een spaarzame 0,5*. Onbegrijpelijk dat diverse sites hiervoor reclame maken.

avatar van Shinobi

Shinobi

Op zich wel een redelijke horror. Maar sommige dingen zagen er echt te nep uit, zoals bij het vervoeren van de gevangenen in het busje. Dan zie je duidelijk dat er een video van een weg wordt gedraaid. Dat kan toch niet meer in deze tijd....

De kills waren op zich wel oké, maar hadden wel wat bruter gemogen.

De personages waren vrij standaard, zelfs cliché eigenlijk. Gelukkig zat er een personage als Chavez in die de boel ietwat levendig hield.

Alleen jammer dat de deur op een kiertje wordt gezet voor een mogelijke Wrong Turn vier. Met dit deel kan je volgens mij niet lager gaan.

1, 5 Sterren voor de moeite.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Filmtechnisch en qua acteerwerk en dergelijke zaken slechter dan de voorgaande delen en bezit ook de nodige foutjes en clichés.

Maar het valt allemaal nog wel lekker weg te kijken, met af en toe wat leuke gore.

Voor de genre-fans (waaronder ik) aardig tussendoortje, verder niks hoogstaands..

avatar van RooieBloemkool

RooieBloemkool

Wrong Turn 3

Het eerste deel in deze serie is voor mij één van de betere films in zijn genre. Helaas was het tweede deel een verschrikkelijk afbreuk aan het succes van de eerste. Met goede hoop toch aan deel 3 begonnen. Het kan toch niet weer zo slecht?

Na de eerste afslachting in de film was mijn hoop gelijk weg. Vreselijk nep uitziende kannibaal die op een net zo nep uitziende manier 3 van de 4 jongeren afslacht. Na een half uurtje is te zien hoe een bus vol met gevangen hetzelfde bos doorrijd en door een confrontatie met een kannibaal verongelukt. De gevangen ontsnappen, nemen de bewakers gevangen, en gaan te voet verder door het bos waar ze 1 van de jongeren tegenkomen die de eerste afslachting in de film heeft overleeft.

Door de film heen is te zien hoe de gevangen en hun bewakers de kannibalen tegenkomen en elkaar proberen af te slachten. De acteerprestaties zijn verschrikkelijk slecht en ook de dialogen zijn vreselijk. De zombies zien er, in tegenstelling tot deel 1, niet beangstigend uit, eerder nep en als plastic. Geen schrik momenten. Enige positieve is dat de film ondanks alle voorgaande punten redelijk wegkijkt.

avatar van kaholiic

kaholiic

Joepie! 0.5* Eindelijk weer!

Begon ''vrij sterk''..Lekker vrouwen en gore..Zo hoort het! Maar de 2de helft van de film is zo ongeloofelijk slecht! Fouten van Jewelste, het grootste horror cliché wordt herhaalt: Is he dead?,,Yea.. , Volgens mij hadden ze nog nooit Zombieland gezien..Double Tap? en het ziet er soms zo ongeloofelijk slecht uit. En nadat ik 12 keer die bewaker op de grond heb zien liggen, waarna hij vermoord moest worden en het werd weer onderbroken of hij ging toch maar niet door omdat hij de enige route wist.. werd het echt genoeg voor mij..Heb nog wel wat meer aan te merken maar laat ik daar maar niet aan beginnen.

avatar van Minotaures

Minotaures

Wat een achterlijk slecht film. Effecten zogen, acteerwerk was een nul, geen stukje horror en hier hebben we ook te maken met het 'eindeloze kogelsalvo's'.

En wat betreft de vechtpartijen; die gasten raken elkaar nauwlijk aan met een knie, wapen of vuist en ze liggen al.

De twee mutanten uit de einde van deel 2 zagen er ook voor geen millimeter uit.

De pluspunten vond ik de dood van Three Finger en de 3 heerlijke dames die hierin voorkomen

Dat is ongeveer het enige wat mij weerhoudt om er een 1 van te maken

avatar van Elineloves

Elineloves

Helaas. Left for Dead is stukken minder dan deel 1, en zelfs minder dan deel 2. Het derde deel blijkt echter een aanfluiting en een echte B film te zijn. Slecht geacteerd en waar ik de eerste delen spannend en realistisch vond, was dit allemaal erg geloofwaardig. Dat gezeur de hele tijd over die de zak met geld moet dragen... wat is belangrijker? Als ik een Wrong Turn film zie, ben ik meer geinteresseerd in karakters die op de hielen gezeten worden door mismaakte kannibalen en moeten vechten voor hun leven.

Ook de slashers zelf waren niet om over naar huis te schrijven. Al vond ik de beginscène waar die doos een speer door haar tiet en haar oog krijgt wel erg vermakelijk.

Jammer dat de strijd tegen de kannibalen naar de tweede plaats lijkt geschoven in deze film. Zo verliest het zijn kracht.

avatar van Theunissen

Het beste van de film was nog eigenlijk het begin vanwege de leuke kills en natuurlijk ook de meid met de mooie borsten

De rest van de film is zeer matig. Het verhaal is best leuk gevonden maar de uitvoering is stukken minder (de kannibalen zager er zeer nep en goedkoop uit), zeg maar gerust beroerd. Het zelfde geldt voor de zeer zwakke onbekende acteurs.

Kortom kijk gewoon de eerste 5 minuten en zet hem daarna af.

"Let's kill her, we can better fuck her before"

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik heb de eerste twee delen niet gezien, maar daar ben ik blij mee. De poster is eigenlijk een van de mooiste dingen van Wrong Turn 3. De film is gewoon slecht. Acteerwerk is onder de maat, verhaaltje lijkt op kouwe appelmoes. Die is altijd koud, dus voorspelbaarder kon het niet. Man man man... ik wil er verder geen woorden aan veul maken. Die kannibaal had nog enige charme.

(die scene met gevangene die werd opgetakeld in het prikkeldraad was nog aardig, maar werd daarna meteen verpest door dat lelijke shot op de grond

Haha en dat einde dan... ze moesten zich schamen!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Beetje jammer.

Film begint heel goed, en vanaf toen had ik echt het gevoel dat dit de sterkste Wrong Turn in de reeks ging worden. Lomp oversekst volk, een babe met siliconen die topless gaat zonnen, fijne kills maar de fun houdt daar dan wel op. Ook moet ik toegeven dat ik het allemaal wel gehad heb met deformed hicks on a killing spree. Het wordt allemaal wel erg vervelend nu.

Op dat feitje na, voor de rest ook niet veel. Vooral dat je nu omgeven bent door stereotype cons, de één nog meer alpha male hormonen dan de ander, erg vervelende typetjes. Die hick is ook maar vervelend, kills zijn niets nieuws, weinig gore en de personages maken er een zeer onaangename kijkervaring van. Heel lang lopen twijfelen de film af te zetten, maar niet gedaan, al heb ik daar nog steeds spijt van.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Zeer matige slasher die veelbelovend begint maar snel afzakt naar een bedenkelijk niveau.

De film begint goed met onschuldige jongeren, het verplichte naakt, een dikke sheriff en lekker gore/komische kills. Vervolgens is er een subplot bedacht dat een groep gevangenen verplaatst moeten worden en, uiteraard, op de verkeerde plek met hun bus stranden.

Dit zorgt voor de nodige onderlinge spanningen aangezien de vrijheid en vooral het geld lonkt. Helaas is het acteerwerk nogal knullig en is de ene gevangene nog dommer dan de andere.

Hierdoor is de spanning jammer genoeg ver te zoeken en is het een kwestie van afwachten tot ze één voor één onvrijwillig het spreekwoordelijke loodje leggen.

Geen beste film die zelfs door het gore gered kan worden.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

In 2003 gaf Wrong Turn ons een standaard, maar goedgemaakte en charmante horrorfilm. Wrong Turn 2 was verrassend genoeg eveneens erg amusant, met de nodige humor en zelfspot om het geheel fris te houden. En waar komt Wrong Turn 3: Left for Dead mee om ons als horrorfan een plezier te doen? Bocht. Stinkende, afgedankte en echt alles behalve smakende bocht. Daar gaat je kans op een amusante trilogie.

Het zou een argument kunnen zijn dat het ook verrekte moeilijk is nog iets uit dit uitgangspunt te halen, ware het niet dat voldoende films in het verleden bewezen hebben nog iets sterks te kunnen neerzetten met dit principe. Waaronder de twee voorgangers van dit wanproduct. De problemen met Wrong Turn 3 kunnen dan ook niet enkel geschoven worden op het feit dat er een armoede aan ideeën is. Het is hier ook gewoon een kwestie van slecht filmmaken. De timing is verschrikkelijk, het hele verhaal hangt aan elkaar door middel van toevalligheden en idiote wendingen en zelden zie je zulke belabberde special effects als hier. Toch geestig dat men weer eens de computer kiest voor de visuele effecten, terwijl een potje nepbloed bij de fopwinkel goedkoper is en er in dit geval ook nog eens overtuigender uit zou zien.

Maar het meest storende in deze brei van clichés en voorspelbaarheden zijn toch wel de karakters. Zo mogen we kijken naar een groep irritante gevangenen (het leek wel een verfilming van Lucky Luke) en qua held moeten we het doen met het knullige doetje Nate, die nog geen deuk in een pakje boter zou krijgen. En om het feest compleet te maken, komt een totaal nutteloze jongedame er even voor zorgen dat de cast niet alleen uit mannen bestaat. Haar rol blijft echter onduidelijk. Zo vloert deze dame zonder enige moeite of teken van emotie een beer van een gevangene, maar als ze in handen komt van een kleine, iele mutant met drie vingers, is ze plotseling het hulpeloze, schreeuwende slachtoffertje zelve. En nu we het toch hebben over die gemuteerde aardappelzak; het is schrijnend om te zien hoe ook een karakter als Three Finger hier geen klap meer voorstelt. Echt een heel uitzonderlijk karakter was het al niet, maar in Wrong Turn 3 is hij gewoonweg strontvervelend.

En dat is nogal een probleem. Geregeld kom je in horrorfilms een stel zeer irritante karakters tegen, maar weet je dat er niet lang daarna een Jason Voorhees- achtige killer zal verschijnen om ons uit ons lijden te verlossen. Hier was onze killer echter net zo irritant als het slachtvee waar hij het tegen op moet nemen. Dus ja ... dan maar juichen voor de bomen. En de make-up lijkt ook nergens meer op. Nergens lijkt de hillbilly nog op een inteelt- mutant (zoals men bij de Stan Winston Studio liet zien met de eerste film), het lijkt nu meer een afgedankte Orc. Ik heb begrepen dat men inmiddels werkt aan een Wrong Turn 4, een prequel dat zich afspeelt voor de eerste film. Ik blijf enigszins benieuwd, als men maar zo ver mogelijk weg blijft van deze verkeerde afslag die de serie heeft genomen. Dan zet ik voor nu Wrong Turn 2: Dead End nog wel een keertje op.

1 ster.

avatar van namingway24

namingway24

Afgaande op de reacties op deze zite had ik een rampzalige film verwacht, maar dat viel uiteindelijk reuze mee.

Het verhaal was nog best aardig. Als het alleen had gedraaid om Three Finger die een paar tieners vermoord was de lol er snel afgeweest, maar al die criminelen die extra gevaar opleverden hielden het plot boeiend. Het werd nooit echt voorspelbaar, omdat het dan weer de criminelen waren die onderling begonnen te vechten, om daarna weer een aardig bloederige moord van de hand van Three Finger voorgeschoteld te krijgen.

Op het laatst werd het wel een beetje vermoeiend al die kwaaie mannen, maar het bleef lang genoeg boeien, mede omdat de acteurs allemaal wel overtuigend waren, vooral als je in de making of ziet dat een hele boel van de acteurs niet een Amerikaans waren maar Engels. De accenten waren goed, het was mij in ieder geval niet opgevallen. Three Finger kwam helaas niet zo eng of dreigend over, of dat nou lag aan de make-up of de niet echt imposante acteur weet ik niet precies. Die lach was trouwens ook minder creepy.

De gore was in het begin heel aardig met een hilarische eerste moord na een geweldige oneliner en een fraaie actrice die voor wat bloot zorgt. Maar na die openingsscène was het snel uit met de pret; de moorden waren wel aardig maar werden grondig verpest door belabberde CG effecten, vooral bij de moord die de eerste kill uit deel twee naar de kroon wilde stoten. Ik vond het niet sfeerverpestend maar jammer is het altijd wel.

Maar ik vond dit uiteindelijk geen rampzalige film; het was vermakelijk en redelijk spannend, en minstens een 3 sterren waard...

...tot ik die waardeloze slotscène zag.

De makers wilden ongetwijfeld een lekkere uitsmijter, maar dit voelde zo aan als een nagedachte dat ik mezelf bijna voor mijn hoofd stootte van ellende. Niet alleen dat, maar het ging ook totaal in tegen de 'boodschap' die de film wilde verkondigen. Misschien tilde ik daar te zwaar aan, maar het viel gewoon uit de toon en moest de deur te nadrukkelijk openhouden voor nog een sequel.

Normaal zie ik dit soort dingen wel door de vingers, maar in dit geval had het zo'n bittere nasmaak dat ik niets anders kan dan een half punt af te trekken. Jammer, want wat ik al zei, dit was helemaal zo slecht nog niet...

avatar van Nigelwestland

Nigelwestland

Deze vond ik beter dan deel 1 en slechter dan deel 2 dus een 3,5. Het verhaal is leuk en spannend maar ik krijg bij deze film niet echt een wrong turn gevoel.

avatar van Insignificance

Insignificance

Geen humor, geen dreiging en zelden vies. Dat dit wel eens een slecht deel zou kunnen zijn, was te verwachten, maar dat het dan nog enorm kan tegenvallen, is een prestatie op zich. Het begint nog wel aardig met goed gemikte pijlen, al ziet het snijwerk er daar al niet overtuigend uit. Daarna is het over met de pret via een oervervelend, infantiel scenario met 'stoere' (lees: onuitstaanbare) gevangenen die bijna de gehele film tegen elkaar staan te brullen en te grommen.

Hassan gebruikt zo ongeveer elke zin om iemand met de dood te bedreigen en na ruim een uur staan de heren nog te onderhandelen over een bepaalde buit, terwijl dit toch echt iets met hillbillies te maken zou moeten hebben. Sporadisch komt er eentje langs huppelen met flauwe boobytraps, maar meestal klooit O'Brien maar wat aan met domme vechtpartijtjes in het donker. Zelfs in de woning van de mutant is de dosis smerigheid marginaal. Al met al kut met misperen.

avatar van rep_robert

Poeff, wat een waardeloze film is ook dit derde deel zeg. Het plot is bijzonder stupide en vergezocht. Als je een goor filmpje wilt maken zorg dan op z'n minst voor een normaal plot. Een groepje vrienden dat feest in het bos had wat dat betreft al voldaan. Nu heb je te maken met schor pratende gevangenen(dat is blijkbaar stoer) die elke minuut even moeten zeggen dat ze elkaar gaan afmaken. Ze gaan nog verder met het domme plot door er wat zakken geld in te gooien en je hebt gelijk een goedkope samenraapsel van tig andere films te pakken. Tel daarbij extreem domme hilbillies op en waardeloze special effects(die scenes in en op de auto konden echt niet ) en je hebt gelijk het meest waardeloze deel uit de reeks te pakken.

Bagger!

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

het idee met die gevangene kon goed uit werken,it doesn't

niet spannend,slechte special effects.

tegenvaller

avatar van Spetie

Toch wel een behoorlijke teleurstelling na het erg vermakelijke tweede deel. De grootste fout die men hier maakt, is de focus te verleggen van niet-serieus naar serieus, iets wat volgens mij niet echt past bij deze reeks.

Het zorgt ervoor dat het vermaak in ieder geval stukken lager is, maar ook op andere gebieden scoort Wrong Turn 3 een stuk minder. Er zit geen één personage in, voor wie ik ook maar een greintje sympathie voelde. Veel schreeuwende vervelende personages, die hun einde tegemoet gaan. Maar ook op het gebied van bloed, gore en effecten is het allemaal ondermaats. De kills zijn uitermate teleurstellend en de kannibalen zien er lachwekkend slecht uit, vergeleken met het vorige deel. Ook zit er totaal geen humor in. Bij dit soort popcornfilmpjes hoop ik me tenminste enigszins te vermaken, maar dat vermaak was ver te zoeken.

Het ergste is trouwens nog wel het einde, dat toch wel zo ongelofelijk slecht was, dat je er bijna tranen van in de ogen krijgt. Toch jammer dat je na een leuk tweede deel, zo’n waardeloos derde deel voorgeschoteld krijgt.

avatar van Lennert

Lennert

Op het moment dat je filmmonster nog het meeste lijkt op Martin van Waardenberg, gaat het ergens toch compleet mis met de film. Wrong Turn 3: Left For Dead is een grote aaneenschakeling van slechte make-up, rampzalige CGI tijdens de kills en een dermate grote hoeveelheid onsympathieke personages dat ik nog eerder geneigd ben om sympathie op te wekken voor een kamerdebat met PVV'ers, dan dat ik ook maar ene reet om een van de acteurs hier geef. De dialogen zijn rampzalig slecht, de boeven voldoen aan werkelijk alle clichés die er te vinden zijn en het enige vrouwelijke personage dat haar borsten niet hoeft te ontbloten (degene die in het begin van de film met ontblote borsten een joint rookt kon weten dat ze het daarmee in dit soort films niet lang overleeft) schopt het ene moment een skinhead in elkaar om daarna weer een bibberend hoopje ellende te zijn. Fantastisch! En met fantastisch bedoel ik natuurlijk 'wanstaltig'.

avatar van Film Pegasus

Het 3e deel is een lowbudgetsequel geworden. Nog maar 2 Mio budget, de helft van deel 2 dat al een 3e was van het origineel. En dat lage budget merk je duidelijk. Een mindere cast, slechte special effects en beperkte make-up. Het verhaal is op zich wel origineel, maar wijkt al snel af en tilt het bijverhaaltje naar de voorgrond, zodat de Hill Billies niet echt meer uit de verf komen. Naar de finale komt dat terug, simpel omdat het aantal mensen dat nog leeft sterk geminderd is. Deel 1 had de nodige spanning, deel 2 meer humor, maar deel 3 weet met zichzelf niet echt blijft. Jammer, want het begon wel goed met de topless meid die een pijl door haar geramd krijgt. Maar dan gaat het helaas bergaf. Leuk voor de fans, maar daar is ook alles mee gezegd.

avatar van FillumGek

FillumGek

Een flinke stap terug vergeleken bij zijn twee vermakelijke voorgangers. Het is jammer dat een groepje feestende tieners is ingeruild voor een cliché groepje gevangenen die zo enorm stoer zijn. Veel stoere praatjes, alphamannetjes-gedrag en vooral behoorlijk wat tegenstand voor de hillbillies. Of eigenlijk viel dat nog wel mee, aangezien dit deel de hoogste bodycount van de hele franchise heeft.

Alleen opper-hillbilly Three Finger speelt in dit deel mee, samen met een inbredfreak die nauwelijks screentijd krijgt. Natuurlijk moeten zes outlaws zo'n psycho met twee vingers in de neus kunnen afmaken maar het wil ze maar niet lukken. Stom verhaaltje ook wat draait om een paar zakken geld.

Sommige kills waren wel geinig, maar te vaak was te zien dat er een regisseur aan het roer zat van het SyFy-channel. Veel CGI en vaak te povere make-up. Helemaal schrijnend was de busrit wat tot stand kwam door green screens. Jammer.