• 9.381.760 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Sergeant Marcus Williams

Detective Gigante

avatar van Huesca

Huesca

De leukste parodie op het genre die ik gezien heb.

De film is gewoon leuk zonder flauwe onderbroekenlol grappen .

avatar van Q Jones

Q Jones

Nou die zitten er ook wel in maar dat doet niks af op de kwaliteit van de film

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Impulzer schreef:

We gingen naar de bios met het motto 'we gaan de slechtste film die draait kijken'. Maar dan hadden we dus toch niet naar Kick-Ass moeten gaan! De film was beter dan ik had verwacht en erg vermakelijk voor een verloren avondje. Leuk verhaal, leuke scenes.

En je wist, puur op gevoel, dat dit een slechte film was?

avatar van lloydbarker

lloydbarker

Onlangs aangenaam verrast door deze knallende actiefilm die alles heeft wat hij moet hebben. Dikke 4!

avatar van Timba69

Timba69

Erg vermakelijke 'superhelden' film. Goede mix tussen humor en actie! Geen moment verveeld.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Is Kick-Ass eigenlijk ook ergens op Blu-Ray te vinden zonder dat hij in zo'n foei lelijk en nep steel-case ding zit?

Dus gewoon het vertrouwde blauwe hoesje?

avatar van RSmovie91

RSmovie91

In het begin dacht ik dat het echt een saaie film werd over een nerd die graag een superheld wil zijn.
Maar naarmate de film vordert blijkt het allemaal toch erg ander uit te pakken dan gedacht.

Het is allemaal aardig realistisch neergezet (behalve dan een jetpack en een 11 jarig meisje die moeiteloos mensen vermoord.

Een film die me erg heeft vermaakt.

avatar van Leno

Leno

Opvallende film die heel leuk zichzelf op de hak neemt. Het doorsnee verhaal, niet zozeer het uitgangpunt (dat leuk bedacht is) maar wel de subplotjes, wordt met een flinke dosis bruut geweld ineens heel goed te verteren. Zelf een cliché liefdesverhaaltje is de moeite waard. Deze mix van highschool beslommeringen met keiharde actie werkt voortreffelijk en de actiescenes zijn visueel overdonderend.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

SnakeDoc schreef:

Dus gewoon het vertrouwde blauwe hoesje?

Bij HMV wel, 16 pond, bij frs niet?

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Nee, maar ik zag hem vandaag ook al in de mediamarkt, dus is wel makkelijk aan te komen!

avatar van KingJ

KingJ

Leno schreef:

kan me helemaal bij bovenstaande recensie aansluiten.

Een leuke film binnen het genre, aanrader voor de liefhebbers!

avatar van Sir Dancelot

Sir Dancelot

Ik heb af en toe echt in een deuk gelegen, maar ook af en toe de film op 4x snelheid gehad omdat ik van heinde en ver zag aankomen wat er ging gebeuren. Wat dat betreft een beetje een mixed bag. Maar zoals door Leno ook al gemeld, is het gegeven origineel en de combi van het alledaagse en de absurd harde actie werkt idd zeer goed. Dus toch een dikke voldoende.

Ik ben totaal geen Cage fan, maar vondt hem hier sterk. Christopher Mintz-Plasse was daarentegen in mijn ogen compleet verkeerd gecast.

Er komt ook een deel 2, maar omdat daar de noviteit van het gegeven compleet weg zal zijn, vrees ik het ergste...

Voor al het einde met het slachtveld in het flatgebouw vd badguy vond ik kostelijk. Een soort van losse parodie op The matrix.

avatar van notsub

notsub

Dit lijkt een spin off te zijn van het succes van Iron Man. Met een onmogelijke superheld als speerpunt is het vanaf het begin duidelijk dat de film zich zelf niet serieus neemt. De humor vond ik het sterkste punt van deze film, die helaas naar het einde toe teveel op een gewone actie film gaat lijken.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Gewone actiefilm? Zie je vaker meisjes van 8 tientallen mensen slopen?

avatar van TimoGoedhart

TimoGoedhart

Als je alleen de kritieken op de hoes al leest verwacht je echt een ongelooflijke film, maar dat valt mee. Het is een insane film, maar er had meer in gezeten. Zo duurt de inleiding te lang en had er (nog)meer actie in gekund.

Maar wat je te zien krijgt is absoluut niet erg. Begrijp me goed, deze film staat als een huis. De klappen die Kick-Ass krijgt aan het begin van zijn ''carriere'' zijn echt ongelooflijk en de actie spat van het scherm. Alleen had Cage wel een wat prominentere rol mogen hebben. Als het alleen zijn dochter was geweest had het ook niet erg gewesst. Al met al een leuke film voor zondagavond een 4.0

avatar van mrkos

mrkos

Gisteren gezien, begin dacht ik dit wordt echt een nerdfilm zeg maar.. Maar later toen de actie erin kwam... Zeker de moeite waard om te kijken.. vond hem echt de moeite waard!! En het belangrijkste misschien hij heeft een open eind;)

4.0

avatar van mrkos

mrkos

Threeohthree schreef:

Gewone actiefilm? Zie je vaker meisjes van 8 tientallen mensen slopen?

niet overdrijven he;), 11 jaar;)

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20221 berichten

Kleine tegenvaller. Komt vooral doordat de topscenes niet in zulke grote getalen waren als ik had verwacht.

Intro is komisch, hoewel voorspelbaar. De introductie is vermakelijk, maar weinig origineel. Het hele idee van het superheld-gebeuren is grotendeels goed weergegeven.

Een aantal subverhaaltjes zijn nogal flauw, zoals de stoot van de school die altijd al graag een homovriendje had willen hebben. Beetje makkelijk scoren, naar mijn idee.

Goed acteerwerk, op Mark Strong een paar kleine rolletjes na. Cage doet het erg goed. Mooi personage; het kicken op wapens "stop maar in het winkelmandje" Heerlijk. Enkel Mark Strong vond ik totaal verkeerd gecast, groot minpunt van de film.

Hitgirl is natuurlijk een toppertje. Geweldig neergezet door Chloe Moretz. Het moet ongeveer de beste kinderrol ooit zijn.

Voor de rest duurt de film te lang, ze hadden de goede dingen beter uit kunnen lichten en wat scenens moeten schrappen.

Wel zeer vermakelijk. Ruime 3,5*

avatar van bobke90

bobke90

amai, wat een hoge gemiddelde score

toch wel iets overdreven vind ik

avatar van puckb96

puckb96

Geweldige film. Eindelijk verkrijgbaar. Een echte musthave voor actie/superhelden fans.

avatar van Chupacabras

Chupacabras

Erg leuke film, harde actie en goede humor. Ik heb me zeer vermaakt met deze film !!

avatar van maurice32

Afgaand op de poster is 't net Spy Kids

Dat vind jij

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Geweldig hoe een film je op het verkeerde been kan zetten. Ik las hier verhalen over oma's die de bioscoop uit stormde met hun kleinkinderen.

avatar van ayko7

ayko7

Geweldige film leuk....

avatar van AC1

AC1

Nicolage Rico schreef:

Het moet ongeveer de beste kinderrol ooit zijn.

Omdat ze aan ass-kicking doet? Dat is wel een heel oppervlakkige reden. Ik denk niet dat ze daar veel prijzen voor zal krijgen (buiten een oppervlakkige MTV Award dan).

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20221 berichten

AC1 schreef:

Dat is dan ook niet het enige dat ze doet.

avatar van witboek

witboek

Kijkt aardig weg, doch is hij geen topper.