• 9.381.911 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Sergeant Marcus Williams

Detective Gigante

avatar van mister blonde

mister blonde

Best een leuke film. Belangrijkste is (heb ik al vaker geroepen) dat een parodie, ook op zich zelf staat en dat lukt goed. Had misschien iets meer verwacht na alle lofberichten, maar heb me prima vermaakt. 4 sterren.

avatar van AC1

AC1

moviemafketel schreef:

Zit er ook niet gewoon een boodschap in dat tegenwoordig iedereen laf wegkijkt als er iets op straat gebeurd bijvoorbeeld? Eigen verantwoordelijkheid en niet naar anderen wijzen. Iedereen kan een steentje bijdragen. Ach, misschien kijk ik te diep

Nee, je kijkt niet te diep, dat is het uitgangspunt en maakt deel uit van het plot.

avatar van AC1

AC1

Filmkriebel schreef:

Alleen al het uitgangspunt dat Kick-Ass geen superkrachten heeft en een ordinaire nerd is, is al iets wat je niet in andere films ziet en op zijn minst origineel kan noemen.

Is niet zo origineel. Batman, Batgirl, Robin en Catwomen hebben geen superkrachten. De Watchmen ook niet.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Als ze hun kostuum aanhebben hebben ze superkrachten. Kick-Ass heeft geen superkrachten, zelfs met zijn groene pakje.

avatar van Nomak

Nomak

Filmkriebel schreef:

Als ze hun kostuum aanhebben hebben ze superkrachten.

Welke superkrachten heeft Batman dan als hij zijn kostuum aanheeft?

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Beetje te snel geweest, batman heeft idd geen superpowers ook niet met kostuum. Batman belandt bvb niet onmiddellijk in de kliniek na zijn eerste heldhaftige daad en doet er geen vijf minuten over om twee of drie boefjes te overmeesteren. Het zijn dit soort zaken die ik wel kon waarderen.

avatar van jerrovic

jerrovic

Niet echt een super hoogvlieger, wel een film met een zekere amusementswaarde. Geef mij maar Fogell in superbad, hier speelt hij een min of meer uitgemelkt rolletje als zoon van een 3e rangs drugsbaronnetje

avatar van puckb96

puckb96

Ik ben het eigenlijk best wel origineel en fris!

avatar van Triple G

Triple G

Leuke film. Origineel uitgevoerd, aardige humor en aangename actie. Met een mogelijke boodschap en indien niet zo bedoeld dan wellicht als parodie. Maakt me weinig uit. Vanuit alle mogelijke invalshoeken heb ik goed kunnen genieten.

avatar van amenmalek

amenmalek

Hit Girl is wel zeker het leukste personage uit de hele film. De centrale held Kick-Ass weet zo'n ongelooflijke loser neer te zetten dat ik me er aan begon te storen.

Heel stoer om een miniatuurmeisje zulke stunts uit te zien halen. Een echte bad-ass! (eigen film? )

Thorak

Een van de moeilijkst te beoordelen films van de afgelopen tijd.

Aan de ene kant heeft het de sfeer en feeling van een zeer flauwe puber komedie maar aan de andere kant is het bij vlagen een keiharde aktie film met vrij grove opmerkingen en uitspraken. De tegenstrijdigheid hierin is opzich wel enigsinds origineel, maar staat me ook weer wat tegen. Sommige acteerprestaties waren best goed zoals Mark Strong altijd wel goed is andere vielen redelijk tegen zoals Nicholas Cage die ietwat mieterig praatte.

Ik hou het vooralsnog maar op een neutrale 2.5, maar kan nog zakken of stijgen.

avatar van Ozymandias88

Ozymandias88

Betreffende Cage, misschien heb je het verkeerd begrepen.

Hij hoorde zo mieterig te praten. Hij is een nerdy huisvader, wel met een superstoer alterego, maar nog steeds een nerdje in het normale leven. Cage zette dat juist wel goed neer.

Thorak

Dat begreep ik wel hoor, dat is uiteraard ook het ''lot'' van de titel persoon zelf, maar ondanks dat stoorde ik me er nog wel aan. 'Nerdy' en 'Gay' zijn 2 vrij verschillende dingen...

Ik bedenk me net wel dat de film een groot pluspunt heeft; Elvis' ''Battle Hymn of the Republic'' in de soundtrack, en Joan Jett's ''Bad Reputation''

avatar van yeyo

yeyo

Als 'Big Daddy' praat Cage duidelijk met de intonatie van Adam West. (jaren '60 Batman)

Thorak

Zou ik zo gauw niet meer weten hie Adam West klonk. Die oude serie was overigens wel erg leuk, net als The Green Hornet! Ik heb geloof ik een paar jaar geleden nog een film gezien, een parodie, over die serie, maar weet de naam niet meer...

avatar van judgepaddy

judgepaddy

Thorak schreef:

Zou ik zo gauw niet meer weten hie Adam West klonk.

Dan is het maar weer eens tijd om deze onsterfelijke scène te linken

Thorak

Geweldig dat nonchelante acteerwerk. Krijg gelijk weer zin om de hele serie te zien!

De oude pinguin was ook zo'n geweldig karakter. En uiteraard alle POW! en BOOM! teksten.

avatar van judgepaddy

judgepaddy

Yep.

Deze scène is overigens uit de Batman movie uit 1966.

Ik wist trouwens niet dat Cage zich heeft laten inspireren door West voor zijn Big Daddy karakter.

Weer wat geleerd

Adam West is baas

avatar van Ozymandias88

Ozymandias88

Thorak schreef:

Okee, en wat betreft die soundtrack, je hebt helemaal gelijk. Prachtig in de context van hun scenes, hilarisch wanneer Kick-Ass enorm klunzig op komt dagen met een jetpack.

avatar van 3525chrisd

3525chrisd

Originele en onderhoudende film, maar op sommige momenten vond ik hem eerlijk gezegd toch wel erg gruwelijk en gewelddadig, voornamelijk omdat de film voor een groot deel gespeeld en gedragen wordt door jongeren/kinderen (maar dat zal waarschijnlijk wel aan mijn leeftijd liggen). Toch betwijfel ik of dit een film voor jongeren is??

avatar van Q Jones

Q Jones

Het is niet op een realistische manier gebracht dus dat zal wel mee vallen, jongeren kunnen ook wel film van werkelijkheid onderscheiden denk ik

avatar van soom

soom

Q Jones schreef:
Het is niet op een realistische manier gebracht. Jongeren kunnen ook wel film van werkelijkheid onderscheiden denk ik
Zeg dat nooit te hard, voor je het weet komt er een jongen van een jaar of 17, die besluit dat hij de misdaad kan bestrijden, met masker en met gummistokken.

Verder is Kick-Ass redelijk realistisch. Als je een meisje van een jaar of 5 elke dag laat trainen met pistolen, geweren en dergelijke, zou het weleens kunnen dat ze er zo uit komt te zien als Hit-Girl.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Een meisje van vijf weet niet eens wat ze met een pistool moet.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Hier zomaar even een berichtje:

A 5 year-old boy shot and killed a 440 pound Black Bear while hunting with his grandfather in Arkansas County, Arkansas.

Tre Merrit was in a tree stand with his grandfather when he saw the bear walk out of a thicket. Tre's grandfather says he came in about 40 to 50 yards and when he got in the open, I whistled at him and he stopped and I said shoot him Tre.’”

After Tre pulled the trigger, his grandfather said, I told him, I said Tre, you missed the bear. He said, papaw, I squeezed the trigger and I didn't close my eyes. He said, I killed him.

En zo zie je maar: Jong geleerd, is oud gedaan. Het schijnt dat het jongetje vanaf dat hij 2 jaar was al schietles van zijn vader kreeg.

avatar van Q Jones

Q Jones

soom schreef:

Eigenlijk verkleed ik mij ook als superheld alleen ik ondek nooit een misdaad

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ik pas niet meer in mijn pak.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Ben meer een held op sokken.

avatar van Impulzer

Impulzer

We gingen naar de bios met het motto 'we gaan de slechtste film die draait kijken'. Maar dan hadden we dus toch niet naar Kick-Ass moeten gaan! De film was beter dan ik had verwacht en erg vermakelijk voor een verloren avondje. Leuk verhaal, leuke scenes.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Lekker positief hoor voor een 2,5.