Genre: Actie / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Matthew Vaughn
Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz
Releasedatum: 15 april 2010
Bekijk via Videoland
Plot Kick-Ass
"Shut up. Kick-ass."
Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.
Dave Lizewski / Kick-Ass
Mrs. Lizewski
Sergeant Marcus Williams
Detective Gigante
mister blonde
Best een leuke film. Belangrijkste is (heb ik al vaker geroepen) dat een parodie, ook op zich zelf staat en dat lukt goed. Had misschien iets meer verwacht na alle lofberichten, maar heb me prima vermaakt. 4 sterren.
AC1
Zit er ook niet gewoon een boodschap in dat tegenwoordig iedereen laf wegkijkt als er iets op straat gebeurd bijvoorbeeld? Eigen verantwoordelijkheid en niet naar anderen wijzen. Iedereen kan een steentje bijdragen. Ach, misschien kijk ik te diep
Nee, je kijkt niet te diep, dat is het uitgangspunt en maakt deel uit van het plot.
AC1
Alleen al het uitgangspunt dat Kick-Ass geen superkrachten heeft en een ordinaire nerd is, is al iets wat je niet in andere films ziet en op zijn minst origineel kan noemen.
Is niet zo origineel. Batman, Batgirl, Robin en Catwomen hebben geen superkrachten. De Watchmen ook niet.
Filmkriebel
Als ze hun kostuum aanhebben hebben ze superkrachten. Kick-Ass heeft geen superkrachten, zelfs met zijn groene pakje.
Nomak
Als ze hun kostuum aanhebben hebben ze superkrachten.
Filmkriebel
Beetje te snel geweest, batman heeft idd geen superpowers ook niet met kostuum. Batman belandt bvb niet onmiddellijk in de kliniek na zijn eerste heldhaftige daad en doet er geen vijf minuten over om twee of drie boefjes te overmeesteren. Het zijn dit soort zaken die ik wel kon waarderen.
jerrovic
Niet echt een super hoogvlieger, wel een film met een zekere amusementswaarde. Geef mij maar Fogell in superbad, hier speelt hij een min of meer uitgemelkt rolletje als zoon van een 3e rangs drugsbaronnetje
puckb96
Ik ben het eigenlijk best wel origineel en fris!
Triple G
Leuke film. Origineel uitgevoerd, aardige humor en aangename actie. Met een mogelijke boodschap en indien niet zo bedoeld dan wellicht als parodie. Maakt me weinig uit. Vanuit alle mogelijke invalshoeken heb ik goed kunnen genieten.
amenmalek
Hit Girl is wel zeker het leukste personage uit de hele film. De centrale held Kick-Ass weet zo'n ongelooflijke loser neer te zetten dat ik me er aan begon te storen.
Heel stoer om een miniatuurmeisje zulke stunts uit te zien halen. Een echte bad-ass! (eigen film?
Thorak
Een van de moeilijkst te beoordelen films van de afgelopen tijd.
Aan de ene kant heeft het de sfeer en feeling van een zeer flauwe puber komedie maar aan de andere kant is het bij vlagen een keiharde aktie film met vrij grove opmerkingen en uitspraken. De tegenstrijdigheid hierin is opzich wel enigsinds origineel, maar staat me ook weer wat tegen. Sommige acteerprestaties waren best goed zoals Mark Strong altijd wel goed is andere vielen redelijk tegen zoals Nicholas Cage die ietwat mieterig praatte.
Ik hou het vooralsnog maar op een neutrale 2.5, maar kan nog zakken of stijgen.
Ozymandias88
Betreffende Cage, misschien heb je het verkeerd begrepen.
Hij hoorde zo mieterig te praten. Hij is een nerdy huisvader, wel met een superstoer alterego, maar nog steeds een nerdje in het normale leven. Cage zette dat juist wel goed neer.
Thorak
Dat begreep ik wel hoor, dat is uiteraard ook het ''lot'' van de titel persoon zelf, maar ondanks dat stoorde ik me er nog wel aan. 'Nerdy' en 'Gay' zijn 2 vrij verschillende dingen...
Ik bedenk me net wel dat de film een groot pluspunt heeft; Elvis' ''Battle Hymn of the Republic'' in de soundtrack, en Joan Jett's ''Bad Reputation''
yeyo
Als 'Big Daddy' praat Cage duidelijk met de intonatie van Adam West. (jaren '60 Batman)
Thorak
Zou ik zo gauw niet meer weten hie Adam West klonk. Die oude serie was overigens wel erg leuk, net als The Green Hornet!
Ik heb geloof ik een paar jaar geleden nog een film gezien, een parodie, over die serie, maar weet de naam niet meer...
judgepaddy
Zou ik zo gauw niet meer weten hie Adam West klonk.
Dan is het maar weer eens tijd om deze onsterfelijke scène te linken
Thorak
Geweldig dat nonchelante acteerwerk. Krijg gelijk weer zin om de hele serie te zien!
De oude pinguin was ook zo'n geweldig karakter. En uiteraard alle POW! en BOOM! teksten.
judgepaddy
Yep.
Deze scène is overigens uit de Batman movie uit 1966.
Ik wist trouwens niet dat Cage zich heeft laten inspireren door West voor zijn Big Daddy karakter.
Weer wat geleerd
Ozymandias88
Okee, en wat betreft die soundtrack, je hebt helemaal gelijk. Prachtig in de context van hun scenes, hilarisch wanneer Kick-Ass enorm klunzig op komt dagen met een jetpack.
3525chrisd
Originele en onderhoudende film, maar op sommige momenten vond ik hem eerlijk gezegd toch wel erg gruwelijk en gewelddadig, voornamelijk omdat de film voor een groot deel gespeeld en gedragen wordt door jongeren/kinderen (maar dat zal waarschijnlijk wel aan mijn leeftijd liggen). Toch betwijfel ik of dit een film voor jongeren is??
Q Jones
Het is niet op een realistische manier gebracht dus dat zal wel mee vallen, jongeren kunnen ook wel film van werkelijkheid onderscheiden denk ik
soom
Het is niet op een realistische manier gebracht. Jongeren kunnen ook wel film van werkelijkheid onderscheiden denk ik
Verder is Kick-Ass redelijk realistisch. Als je een meisje van een jaar of 5 elke dag laat trainen met pistolen, geweren en dergelijke, zou het weleens kunnen dat ze er zo uit komt te zien als Hit-Girl.
planet_of_death
Een meisje van vijf weet niet eens wat ze met een pistool moet.
JacoBaco
Hier zomaar even een berichtje:
A 5 year-old boy shot and killed a 440 pound Black Bear while hunting with his grandfather in Arkansas County, Arkansas.
Tre Merrit was in a tree stand with his grandfather when he saw the bear walk out of a thicket. Tre's grandfather says he came in about 40 to 50 yards and when he got in the open, I whistled at him and he stopped and I said shoot him Tre.’”
After Tre pulled the trigger, his grandfather said, I told him, I said Tre, you missed the bear. He said, papaw, I squeezed the trigger and I didn't close my eyes. He said, I killed him.
En zo zie je maar: Jong geleerd, is oud gedaan. Het schijnt dat het jongetje vanaf dat hij 2 jaar was al schietles van zijn vader kreeg.
Q Jones
Eigenlijk verkleed ik mij ook als superheld alleen ik ondek nooit een misdaad
Impulzer
We gingen naar de bios met het motto 'we gaan de slechtste film die draait kijken'. Maar dan hadden we dus toch niet naar Kick-Ass moeten gaan! De film was beter dan ik had verwacht en erg vermakelijk voor een verloren avondje. Leuk verhaal, leuke scenes.

Kick-Ass 2
2013

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

The Dark Knight

Taken
Actie / Thriller, 2008

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
crime fightergeheime identiteitheldstripboeksuperheldgebaseerd op stripmoordmysteriedonkere komediemaffiaredtienergeweldfamilierealismmist adventurerrookieaanpassingyoung heroes young adultcriminal heroesunlikely heroes heroeskickass pretending to be gayteen