• 9.381.560 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Sergeant Marcus Williams

Detective Gigante

avatar van chevy93

chevy93

Inderdaad, de nerd die cool wordt.
Het extreme geweld à la Kill Bill.
De nerd die het meisje krijgt.
Muziek dat gejat is van andere films (en verkeerd gebruikt wordt)
Die vechtscène op het einde leek een beetje op The Matrix.

Alles wat over de superhelden gaat. Maar dat is niet erg, want het is een parodie (parodiërende film, voordat we daar weer klachten over krijgen) op het superheldengenre.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Zouden er ook regisseurs/filmmakers zijn die op een voor hen bedoelde site lekker kunnen afgeven op onze arbeid.....

Dat Matthew Vaughn op de site van de bakker gaat zeuren dat het witte brood niet wit genoeg is en de grof volkoren naar sesam smaakt en dat ie het recept gejat heeft van de supermarkt om de hoek, etc etc.

chevy93 schreef:

Muziek dat gejat is van andere films (en verkeerd gebruikt wordt)

Muziek was wel goed gebruikt.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Muziek was briljant!

avatar van Madeliefje

Madeliefje

Ik vond dit een erg leuke film om naar te kijken, zeker als het meisje aan het moorden gaat, met een vrolijk muziekje erbij. Toch is de muziek niet altijd goed gebruikt, vind ik, en maakt het de film soms wat kinderachtig. Net als het vliegen. En de muziek bíj het vliegen was helemaal verschrikkelijk. Ik vind het wel goed dat de hoofdpersoon zichzelf blijft, niet verandert in één of andere coole gast (ookal is hij dat stiekem natuurlijk sowieso al). Wel had het personage van Big Daddy beter uitgewerkt kunnen worden, dan had zijn dood nog meer impact gehad. Al met al een fijne film om eens te bekijken op een dinsdagavond, al denk ik niet dat hij erg lang zal blijven hangen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Martijnnn schreef:

Muziek was briljant!

Inderdaad, 1 v.d vele hoogtepunten.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Ik vond de muziek ook wel goed, droeg wel bij aan meer vermaak van de film.

Volgens mij viel het ook wel mee hoeveel nummers er gestolen waren, de belangrijkste was volgens mij van For A Few Dollars more deuntje. Download The Score maar eens, prachtige muziek.

avatar van jipt

jipt

chevy93 schreef:
Inderdaad, de nerd die cool wordt.
Het extreme geweld à la Kill Bill.
De nerd die het meisje krijgt.
Muziek dat gejat is van andere films (en verkeerd gebruikt wordt)
Die vechtscène op het einde leek een beetje op The Matrix.

Ten eerste, zo gaan superhelden en coming of age/tienerfilms altijd, je zou het beide genres an sich kunnen noemen. Ten tweede zitten er zat nieuwe en controversiele vondsten in, meisje die gangsters afslacht, gangsters die mensen in ovens doen etc. Filmisch en qua acteerwerk was het verder ook dik in orden maar dat is zeker aan je neus voorbij gegaan.

kick ass

Ik had hoge verwachtingen van deze film en mijn verwachtingen waren half juist

echt een film voor "jongeren" er zit dan ook alleen maar jongeren taal in soms had ik van het is steeds hetzelfde maar ook op hetzelfde moment gaat het nooit vervelen

de muziek is ook heel goed echt leuke muziek en verassende combinaties met de scenes bv bij de laatse vechtscene als kick ass met de jakpack komt die muziek echt geweldig maar ze passen inderdaad (vreemdgenoeg) toch bij elkaar

ik vind het ook wel fijn hoe ze toch een beetje grappen maken over de film ook andere films (zoals bij de moordscene "je zite vast te denken hij overleeft het want hij is nu aan het praten nou wees geen wijsneus" (sorry als het niet perfect klopt)

je word echt meegesleept in het verhaal op het einde schreeuwde ik gewoon PAK DIE BAZUUKA MEE EZEL(en ja hoor toch nog ) (eigenlijk zei ik geen ezel maar ik wil niet dat mijn bericht verwijders word door ongepaste woorde)

kick-ass is gewoon een geweldige film en hij heeft 5* verdiend

(al vraag ik me wel af zit de ECHTE sex-scene nou op een bonus van de originele dvd) (ik heb kpie)

avatar van sabsabsab

planet_of_death

Erg orginele uitspraak.

avatar van Dobbelstenen

Dobbelstenen

Briljante verfilming van het stripboek. Het stripboek was al briljant. Zo'n superhelden film heb ik altijd willen zien. 2010 kent al zo veel toppers en deze is er één van.

Kick-Ass is een scholier die zich verveeld en superheld wil zijn. Hit-girl, ook een superheld(in), is net iets agressiever. Het verbaasd me nog dat in zo'n film met kinderen erin Hit-girl helemaal los gaat zonder rem mensen afslacht (zie. scène in het appartement).

Kick-Ass heeft scherpe, grappige punten. De vrienden van Kick-Ass aan het begin is ook ontzettend komisch. Dan nog de muziek, ook van grote klasse. Het maakt de film net nog even grappiger. Al met al een heerlijke superheldenfilm.

avatar van MC:T

MC:T

Het begon als een gewone jonge, die een gewoon leven leid in een gewone wereld. Tegenwoordige tijd, alsof je hetzelf zou kunnen zijn.
Maar tegen het einde zag ik plotseling een jetpack, héél normaal natuurlijk...
Dit gezegd te hebben vond ik wat volgens velen hét hoogtepunt van de film is (Hit-Girl nl.) lang niet zo spectaculair en Nicolas Cage was ronduit degoutant. Het hele verhaaltje rond hem en Hit-Girl was wel erg goedkoop.
Het is weer zo'n typische film die alles heeft om goed te zijn, maar toch faalt op belangrijke punten.

jimcarrey gek

als je bedoelt dat jetpacks niet echt bestaan: ze bestaan echt hoor maar zoals in de film vermeld een beetje: je zal miljardair moeten zijn om er een te hebben

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Of James Bond.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Het blijft Kick-Ass een jetpack.

avatar van AC1

AC1

Een jetpack kost zo'n 300.000 - 330.000 Euro, dacht ik ergens gelezen te hebben.

AC1 schreef:

Oooh dat valt mee

avatar van MC:T

MC:T

een beetje minder gestroomlijnd dan in de film, maar inderdaad, het bestaat:

Jetpack International

88Fabian

In Hollywood is alles meer gestroomlijnd.

avatar van eltorro

eltorro

88Fabian schreef:

In Hollywood is alles meer gestroomlijnd.

Ja zeker, alleen is deze film niet van hollywood.

avatar van xzaz

xzaz

MC:T schreef:
Maar tegen het einde zag ik plotseling een jetpack, héél normaal natuurlijk...
Jij gaat naar een film omdat je iets "echts" wilt zien? Het mooie van een film is juist dat je kan switchen, filmen op een manier en referenties maken.

eltorro schreef:

Ja zeker, alleen is deze film niet van hollywood.

Waarvan dan wel?

Het is een indie film.

avatar van jipt

jipt

Waarvan dan wel?

Het is een onafhankelijke film, niet geproduceerd door een filmmaatschappij.

AchmedATM schreef:

Het is een indie film.

Is dit een Indie film?,Shit hey dat had ik dus nooit verwacht

Als dit als indie film wordt beschouwd dan wil ik de echte echte indiefilms

wel eens zien.

AchmedATM

- Indie; Een gespecialiseerde film of onafhankelijke film (Engels: independent film of indie) is een film die zonder de steun van een groot filmbedrijf wordt geproduceerd en/of een laag budget heeft en/of over een controversieel onderwerp gaat

avatar van yeyo

yeyo

Als dit als indie film wordt beschouwd dan wil ik de echte echte indiefilms

wel eens zien.

Heeft toch geen kloot met "beschouwd" te maken? Een film die niet door een filmstudio is gefinancierd, is een independent film, punt.

88Fabian

Ik kan bijna niet geloven dat ze hier hun eigen geld in gestoken hebben.

Echt zonde op een of andere manier,poehey en dat ze het dan ook nog

mogen vertonen is een schandaal.