Genre: Komedie / Drama
Speelduur: 146 minuten / 153 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Judd Apatow
Met onder meer: Adam Sandler, Seth Rogen en Leslie Mann
Releasedatum: 3 september 2009
Plot Funny People
"George Simmons was prepared to die, but then a funny thing happened."
Funny People gaat over komediant George Simmons (Adam Sandler). Hij is succesvol, vrouwen houden van hem en mannen willen zoals hij zijn. Keerzijde is het feit dat Simmons een zelfingenomen, arrogante zak is die om niemand iets geeft. Hier lijkt verandering in te komen, als hij erachter komt dat hij niet meer zolang te leven heeft.
George Simmons
Chuck
Randy
Mable
Ninto
Vond hem heel vermakelijk, maar stiekem ook een tegenvaller. Had echt veel verwacht van deze film... maar helaas niet DE topper waar ik op hoopte.
Zovilak
Een gigantische variatie aan recensies, van 0 sterren t./m 5 sterren. Dat geeft alleen maar aan dat deze film niet voor iedereen is. Adam Sandler is irritant als comedian die het gemaakt heeft en dat is ook zijn rol. Seth Rogen speelt absoluut niet zijn beste rol en wordt misschien ondergesneeuwd door Sandler, maar ik kan me geen betere tegenspeler bedenken.
De humor is soms flauw, maar soms ook messcherp en dat maakt het voor mij meer dan de moeite waard. Dit is een comedy met een dramatisch randje en daar moet je van houden. Sandler heeft in het verleden al bewezen dat hij deze rollen kan spelen en ik moet zeggen dat hij dat met deze film opnieuw heeft bewezen.
Conclusie: Wat mij betreft een van de betere humoristische films van dit jaar en dikke verdiende 4 sterren uit 5.
IcU
Heerlijke wegkijk film. De 2,5 uur vlogen om. Vooral na de wat magere reacties hier was dit een enorme verassing.
Wat een ongelooflijke teringzooi zeg.
Bijna alles vind ik slecht aan Funny People. Ik wist vooraf niet precies wat voor soort film het zou worden. Adam Sandler films zijn meestal bedoeld om mee te lachen, maar ik wist dat het geen komedie zou zijn. Na afloop weet ik nog steeds niet wat het is, behalve dat het dan troep is.
Niet grappig, niet dramatisch, niet pakkend, niet interessant en helemaal niet funny om te kijken. Heb exact 0 momenten van vermaak gehad.
Adam Sandler....de ene vind hem super, de ander vind hem vreselijk. Ik ga steeds meer tot die 2e groep behoren. Heel soms heeft hij wel een leuk filmpje maar nog vaker zijn zijn films zo ongrappig en niet leuk. Ik heb me werkelijk kapot geergerd aan Sandler in deze film met zijn irritante stemmetjes en zijn pogingen om lollig te zijn. Ben eigenlijk wel klaar met hem nu. De laatste jaren heb ik meer troep dan amusement van hem gezien. De overige rollen waren ook niet boeiend. De hele film was dat dus niet.
0,5* Snel vergeten dus.
Lange zit.
En wat onevenwichtig ook. Maar ik houd er wel van. De film staat met de characters, en die vond ik erg prettig.
Veel grappen waren goed, alsmede de dialogen. De film heeft een nogal lange laatste akte, maar vond dat juist wel prettig. Kende gelukkig niets van het verhaal danwel de speelduur. Vond Bana ook wel verfrissend eigenlijk.
Leuk, soms een beetje ontroerend en vaak grappig. Fijne acteerprestaties, op de overbodige Hill en RZA na. En voorzien van een puike soundtrack.
Zeer goed.
Skrean
Erg goede film! Menselijke verhalen over mensen die comedy schrijven. Erg vermakelijk waren ook alle cameo's. Er zat veel inhoud in. Ook moest ik regelmatig lachen. o.a. om Eric Bana...iedereen was trouwens goed op dreef.
Silky & Smooth
Ik vond de film eigenlijk best wel tegenvallen. Dat komt waarschijnlijk omdat ik een Adam Sandler fan ben en hij komt hier niet tot zijn recht. De grappen die hij maakt zijn grappig, maar er zijn veel te weinig. Misschien ook doordat de film veel te lang duurt. Ook irriteerde ik mij mateloos aan Seth Rogan. Wat een vervelende stem, lach en uitstraling heeft die man (ook al is het gespeeld). Geen slechte film, maar niet wat ik had verwacht van een film met Sandler er in! 3*
Zandkuiken
Het is me niet helemaal duidelijk wat Judd Apatow eigenlijk in gedachten had met Funny People: het hoofdpersonage is een egocentrische lul waar ik geen seconde sympathie voor voelde en tevens een stand-up comedian die nergens grappig is. Verschil in smaak zou je kunnen opperen, maar ergens lijkt het me ook effectief Apatows bedoeling om er compleet mislukte grappen tussen te steken en van George Simmons een onuitstaanbare figuur te maken.
Op zich valt er waarschijnlijk wel een sterk drama te puren uit het basisgegeven van een ongrappige en zelfgenoegzame komiek, maar net dat dramatische aspect ontstijgt hier de kleffe Hollywood-stijl niet. Waar er in Knocked Up nog met die meligheid kon worden geleefd dankzij de humor, zijn de hilarische momenten in Funny People in mijn ogen zo goed als onbestaande.
Seth Rogen kan bij mij niet veel verkeerd doen en is hier dan ook nog draaglijk maar speelt duidelijk één van zijn mindere rollen. Daar staat dan een Adam Sandler tegenover die met zijn "retard-stemmetjes" op het podium duidelijk niet beseft hoe pijnlijk ongrappig hij bezig is. Sowieso hoef ik deze acteur niet (op het sterke Punch Drunk Love na, waar zijn ergerlijke persoonlijkheid wonderwel past) maar hier is hij toch wel zeer bedroevend.
Niettemin nog met redelijk veel interesse zitten kijken en ondanks de lange speelduur ging de film aardig vooruit, waaruit blijkt dat de regisseur wel iéts goed heeft gedaan, maar dit is toch echt een tegenvallertje.
flipflop
Idd, niet een film voor iedereen, maar toch zeer de moeite waard. Erg sterk acteerwerk met een heel apart, en bovenal origineel verhaal. Helaas ben ik wel van mening dat Apatow veel te veel in een film heeft willen stoppen, en dat is te merken. Ik vond zelfs vanaf het punt dat ze naar het huis van Leslie Mann dat het leek alsof er een 2e film begon met dezelfde hoofdpersonen. Sommige uiterst belangrijke aspecten uit het eerste 1,5 uur van de film waren ineens totaal niet meer van belang. Dat vond ik jammer, het maakte de film een stuk minder symphatiek. Bovendien vond ik de eerste 1,5/2 uur van de film een stuk beter dan het laatste deel.
Overigens wel mijn complimenten over de acteerprestaties, die waren zeer geslaagd. Zoiezo een topcast, maar waar Leslie Mann meestal wat achter blijft, en ook Seth Rogen niet echt indruk weet te maken, daar verbaasden beide bij Funny People juist door hun zeer aardige prestaties.
De karakters waren buiten dat erg charismatisch (op de hoofdrolspeler na, natuurlijk) en door de totaal verschillende persoonlijkheden werd de film nooit saai.
Verder af en toe erg grappige scenes, maar het sirieuze ondertoontje was vrijwel nooit weg. En dat kon ik persoonlijk best bekoren.
Kortom; niet voor iedereen weggelegd, maar wie van originele comedy's houdt, en de 'appatow-gang' een warm hart toedraagt gegarandeerd een leuke avond.
arab-strap
De eerste helft was heel erg leuk, mooi gespeeld en bij vlagen aangrijpend. Maar bij de tweede helft zakt het allemaal een beetje in en vervalt het in een flauw cliche matig liefdesverhaaltje. Volgens mij was het interessanter geweest om de relatie tussen George en Ira wat meer uit te diepen, dat was hetgeen wat mij interesseerde in de film. Ook was het fijn geweest als George gewoon wel dood ging op het eind, zodat er iets van een emotionele climax was geweest
Zowiezo vind ik de meeste Apatow films een beetje te lang, twee en en half uur is gewoon te lang voor een komedie. Ze hadden er zeker een half uur af kunnen knippen.
Toch heb ik me niet verveeld. Ik vond vooral Seth Rogen opvallend goed, ik moet altijd wel om hem lachen, maar dit is de eerste keer dat hij echt indruk maakte.
Vreemd dat deze Apatow hier zo laag scoort.
Op IMDb staat 'ie op een respectabele 7.2 gemiddeld. Toch wel een behoorlijk verschil.
Ik heb de film nog niet gezien trouwens.
AHWA
Denk dat veel mensen zich storen aan de lengte, want hij is te lang, en het lage gehalte aan grappen. Het is ook meer een komisch drama, dan een comedy, en dat ligt niet in de lijn van z'n vorige films.
dragonmaster
funny people : depressing people zal je bedoelen.
ok dat Sandler een meer serieuze rol speelt is mij wel duidelijk, maar dit is gewoon slecht. zijn rol in Reign Over Me is ook serieus, maar dan wel vele malen beter. Rogen stelt ook weer teleur (zijn beste rol was eigenlijk in Superbad en Knocked Up, daarna gaat het helaas ver achteruit).
er viel voor mij heel weinig te lachen aan deze film.
en dan de lengte van de film nog : wat een kwelling !!!
als je een echte komedie wil zien, kijk dan The Hangover.
Silky & Smooth
Ik denk dat het gehalte grappen ongeveer hetzelfde is als in andere Sandler films, maar ze zijn nu over 2,5 uur verspreid.
RealLife
Ik heb al honderden films gezien en minder dan 10 keer een film niet uitgekeken omdat hij zo slecht was. Dit is er een van, snap dan ook -helemaal- niet waarom deze film zo hoog scoort.
Er zit helemaal geen thema in deze film, het is niet grappig, het is niet ontroerend, het is niet spannend, het is gewoon niks. Alleen maar een vent die zielig loopt te doen en voortdurend staat te mompelen.
Ik snap wel dat dit eerder drama is met komische elementen in, maar als je totaal niet met het hoofdpersonage kan meevoelen is er ook geen drol aan.
(zal niet stemmen omdat ik hem niet uitgekeken heb)
Tonypulp
Heerlijk luchtig drama filmpje.
De cast is geweldig, met bijbehorende bijrollen, erg leuk ingevult en vaak erg geestig. De stand-up comedie stukken tussendoor vond ik kwa humor niets aan, sowieso heb ik dat maar zelden met die typische amerikaanse stand-up humor.
Maar ondanks dat zaten er nog wel wat rake grappen tussen, met een goed verhaal en interessante personages.
De rol van sandler moet natuurlijk ook genoemd worden, het is zeker een leuke prestatie die hij hier neer zet. Vind hem absoluut niet misstaan in zo'n serieuzere rol!
Veel kritiek te vinden hier overigens, wat ik niet had verwacht want het is me verassend genoeg erg goed bevallen.
bubbles79
Films met Adam Sandler vind ik altijd fantastich maar deze viel me toch wel een beetje tegen. Maar is wel goed weg te kijken en op zich niet slecht.
Niko bellic
Aardige komedie/drama met goede acteurs prestaties van de twee hoofdrolspelers Sandler en Rogen.
Tis geen lachen, gieren, brullen film, maar kijkt lekker weg.
Jammer dat de 2de helft van de film een beetje ontspoort naar mijn mening, ik vond juist de chemie tussen Sandler en Rogen leuk om te zien en vond dit dan ook jammer dat het niet verder uitgewerkt werd en had ik het idee dat ik opeens naar een andere film aan het kijken was.
Was dit niet gebeurt dan had ik zeker een halve misschien wel een hele ster meer gegeven
Grgry
Nja, heb er maar 1 woord voor : overrated.
Het is natuurlijk wel zo dat het een film is waar je veel van verwacht, en dat deze dus sneller zal tegenvallen, maar deze was niet echt goed.
Wordt beetje saai na een tijd vind ik persoonlijk.
whimp
Wel leuk om adam sandler eens te zien in iets anders dan zijn doorsnee rol. Over het algemeen ligt het burgerlijke "feel good" er te dik overheen. Deze film ging ergens over en vond adam sandler het goed doen in deze film, het leek zelfs of de film echt over hem ging. Het is meer een drama/comedy dan een comedy/drama maar had dat wel verwacht, dus dat viel ook niet echt tegen. Al met al een film waarbij ik me niet verveeld heb en over de ander kant voelde als een keutel die er niet uitwilde. 3,5 lijkt me wel op zijn plek..
Nancy1980
Dubbel gelegen om het begin van de film, echt hilarisch.
Daarna wordt de film ineens langdradig en saai.
Halverwege de film , een interesante twist, met emotionele momenten afgewisseld met goeie grappen.
De film duurt te lang en het einde had beter gekund.
Al met al heb ik me wel vermaakt.
Adam Sandler maakte deze film goed, met een ander had hij verschrikkelijk geweest.
balosa
laat "Komedie" er maar af, werkelijk niet een keer moeten glimlachen, puur drama dit, letterlijk en figuurlijk, voor mij was het een saaie en lange zit, ik keek naar een film waar er werkelijk weinig interessants gebeurde, en die zeker geen 2,5 uur had hoeven te duren
Regisseur Apatow vertilt zich hier flink- wat grappig begint ontspoort in het laatste uur in een zeer conventioneel en conservatief uitgewerkt relatiedrama, dat ook nog eens oppervlakkig en onecht aandoet. Dat de hele familie Apatow (vrouw en kinderen) opdraaft helpt ook al niet. De homevideo beelden uit het begin van de film, met een nog jonge Sandler, zijn slim gebruikt, maar de hele film doet uiteindelijk aan als een homevideo van de huidige familie Apatow. Kijk ons eens leuk zijn! Ik kreeg er een beetje een gevoel van plaatsvervangende schaamte bij. Sandler is goed in de hoofdrol; Rogen doet het redelijk maar is opgezadelt met een suffe rol. Hier en daar een leuk moment, maar voor een film van deze lengte is het allemaal gewoonweg niet boeiend genoeg.
barcam
Uitstekende "trage" film met goed uitgewerkte personages. Overtuigend gebracht door Adam Sandler, Seth Rogen en Jonah Hill.
Deze film is niet echt een komedie maar eerder een drama maar vind dit zeker geen minpunt.
Drs. DAJA
Ik heb de film nog niet gezien trouwens.
Houden zo.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten