• 9.375.882 stemmen

Funny People (2009)

Komedie / Drama | 146 minuten / 153 minuten (unrated version)

Genre: Komedie / Drama

Speelduur: 146 minuten / 153 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Judd Apatow

Met onder meer: Adam Sandler, Seth Rogen en Leslie Mann

Releasedatum: 3 september 2009

Plot Funny People

"George Simmons was prepared to die, but then a funny thing happened."

Funny People gaat over komediant George Simmons (Adam Sandler). Hij is succesvol, vrouwen houden van hem en mannen willen zoals hij zijn. Keerzijde is het feit dat Simmons een zelfingenomen, arrogante zak is die om niemand iets geeft. Hier lijkt verandering in te komen, als hij erachter komt dat hij niet meer zolang te leven heeft.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Goede film, waarbij Apatow een geweldige balans vind tussen zijn standaard humor en een goed drama. Goed gedaan.

3.5

De grappen vliegen in hoog tempo, en natuurlijk zitten er een paar missers in maar alsnog heb ik zelden zoveel geslaagde grappen in 1 comedy gehoord met toch nog drama stukjes in de film.

Aanrader!

UltraMovieKiller schreef:

Aanrader!

weet jouw moeder dat je soms jokt?

avatar van gotti

Helaas niet zó goed als de trailer deed verwachten, maar Apatow heeft opnieuw bewezen dat het één van de meesters van dit moment is op het gebied van de uitgebalanceerd mix tussen drama en komedie.

Hier en daar wat geforceerd gedoe en ietwat lang, maar vooral Seth Rogen is weer hilarisch...

avatar van N9ine

N9ine

Gisteren gezien..

Ik had er meer van verwacht.. had de trailer al gezien..

Grappen in het begin vond ik leuk, maar naarmate de film vorderde.. hoe minder leuk het werd.. ( voor mij dan )

Film duurde ook wel erg lang, waardoor het langdradig werd..

Prima film om thuis op de bank te kijken, maar ik zou er niet voor naar de bios gaan...

avatar van mrdig

mrdig

Ik ben 1 van de ongelukkigen die hem in de bios heeft gezien, had achteraf thuis moeten blijven, maar dankzij de redelijke positieve reacties hier toch maar gaan zien.

Een komedie is het zeker niet. Adam Sandler is vreselijk irritant. Seth Rogen (wie ik beter kan waarderen dan Adam in deze film) heeft 1 goede grap in deze veels te lange film waar ik heb om moeten lachen. Drama blijft dan over. Idd een dramatische film.

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

zoals mijn voorganger al zegt is de term drama zekers terecht. de eerste 5 minuten waren gewoonweg irritant en ik hoopte dat dit niet de voorbode was voor de rest van de film. maar helaas dit was het dus wel. Domme domme domme domme humor. Adam sandler was echt heel de film gewoonweg irritant en die fatsige gast al niet veel beter. De dikke en de teach moesten heel de film dragen maar hadden een totaal ondergeschikte rol gekregen.

Hij was ziek en ging zogenaamd dood. tja ok. interessant concept denk je. hoe iemand met de dood omgaat. maar nee hoor ze gaan er helemaal niet diep op in. het personage blijft flauw. hij gaat met de dood om alsof het een vlek op nieuwe kleding betreft. het is irritant, maar ach.

vervolgens leert hij helmaal niets blijft in dezelfde domme grappen hangen blijft irritant....

zelden zo gestoord aan een film die humoristich wilde zijn maar het totaaaaaal niet was. die een drama wilde zijn en dat wel was , maar niet zoals bedoeld. de film zelf had geen drama elementen in het verhaal. het was enkel en alleen een dramatische ervaring voor de kijker....

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

mandy7 schreef:

weet jouw moeder dat je soms jokt?

dat is idd echt een leugen! kan niet bestaan dat je de grappen in de film goed vond. een paar missers, de hele film was een misser. drama stukjes. de hele kijk ervaring was een drama.

avatar van Honey87

Honey87

Echt Bagger film, Humor was ver zoek in deze film.

veel te veel drama.

En hij duurde veeel te lang.

0,5 ster voor de moeite.

avatar van patjuh86

patjuh86

zeer slechte film heel afentoe es een komische stukje erin erg langdraadig om naar te kijken en zeer saai geen leuke grappen zeer dramatisch wel adam sandler maakt normaal zeer goeie film ma dit is egt een flop was blij toen die afgelopen was

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Pijnlijke mislukking die zelfs in Apatow's magere oeuvre opvalt vanwege het lage niveau. Was totaal niet gecharmeerd van de stijl, het niet treffende geimproviseerde drama en waanzinnig rommelige scenario. Er wordt een spanningsboog opgebouwd met de ziekte van Sandler maar zelfs wanneer deze (ook na veel pijnlijk clichematig gekreun) voorbij is gaat de film nog een uur door. Een naar uur met een nog lagere grappendichtheid wat als een soort doelloos gezwel aan de film hangt. Het eerste deel van Funny People was al niet denderend maar het tweede deel ronduit vervelend, zondermeer m'n laatste Apatow.

avatar van Marshall1959

Marshall1959

Adam kan beter. Dat er zoveel in fuck in wordt gezegd, verknalt de film een beetje. Gelukkig werd dit de 2e helft van de film minder, en zit er goed acteerwerk in de film.

avatar van wezzal

wezzal

Mensen wat een ontzettende k-film was dit. Er zat een ongelofelijk raar verhaal in, zonder diepgang en dan nog niet te spreken over de humor. Het is alleen maar fuck dit, neuk dat, pijp dit, en lik dat. Nu kan dit soms best grappig zijn maar dit was echt waardeloos bedacht. Besteed je AH-kaartje beter aan een andere film!

avatar van AHWA

AHWA

En weer mensen die vallen over dat gevloek. Ik snap dat echt niet.

En het een raar verhaal zonder diepgang noemen snap ik al helemaal niet.

AHWA schreef:

En weer mensen die vallen over dat gevloek. Ik snap dat echt niet.

En het een raar verhaal zonder diepgang noemen snap ik al helemaal niet.

Een 4.5 uit 5 ??? Wat ?!?! Nee !!!!

Maar over dat vloeken moeten mensen inderdaad niet zo moeilijk doen.

Wel jammer dat het grootste gedeelte van de 'grappen' over lullen ging. En dan bedoel ik niet het werkwoord.

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

Funny people. Ik ging de film in met de gedachte een leuke komedie te zien, maar werd op een andere aangename manier verrast waardoor ik Adam Sandler echt steeds meer begin te waarderen. Deze film is wel meer een drama inderdaad dan een komedie. Laatste tijd wordt er veel met die mix gewerkt maar zelden pakt het goed uit. Meestal wordt het te cliché maar bij deze film heb ik dat totaal niet. Ik denk dat de mensen die hier een 0.5 geven niet echt de essentie van de film snappen alsin -> ze willen te graag lachen (dat merk je al aan de vele reacties met: ''de humor is ver te zoeken'') en een dijenkletser zien. Dat is deze film gewoon totaal niet. Het script is goed. De reactie van hemzelf op zijn 'ziek' zijn vind ik ook goed en helemaal niet alsof er niks aan de hand is. Ik denk dat je in het echte leven eerder zo zal reageren dan in al die andere miljoenen cliché films. Mensen houden gewoon van standaard merk ik.

avatar van vinnie2000

vinnie2000

adam sandler laat eindelijk zien dat ie beetje kan acteren vond ik.

avatar van The One Ring

The One Ring

Soms heb je van die films waarbij je het gevoel hebt dat er een geweldige film inzit, maar dat die er niet uitkomt. Funny People is voor mij een duidelijk voorbeeld. Het komt weinig voor dat regisseurs hun eigen werd remaken, maar hier zou ik haast wensen dat Apatow het nog een keer probeert.

Daabij moet hij twee elementen even in het oog houden: hou de lengte binnen twee uur en forceer niet twee films in één. Het begint allemaal erg fijn en na een uur had ik echt het gevoel dat Funny People zomaar een onverwacht meesterwerk van Apatow ging worden, mits hij een interessante uitwerking voor de tweede helft zou vinden. Dat doet hij niet. In de tweede helft blijkt ineens hoe ongefocust de film was en Apatow lijkt niet meer te weten waar hij heen wil. Na anderhalf uur of zo wordt er gewoon een nieuwe film gestart, met schijnbaar toevallig dezelfde personages. Je merkt dat zelfs dat Apatow geen flauw idee meer heeft wat hij Seth Rogens personage moet laten doen, gezien die idiote scène waarin hij naar het vliegveld rent. Bleef de film voor dit moment nog aardig, daarna raakt het reddeloos verloren in een tuingevecht dat op geen enkele manier werkt en een onbevredingend einde. Het laatste half uur wordt nog enigzins in leven gehouden door een verrassend grappige Eric Bana. Hij is me als acteur nooit bijzonder opgevallen, maar hij doet het erg leuk.

Waar ging het mis? Alle elementen leken op zijn plaats. Sandler zagen we zoals we hem nog niet eerder zagen (ja, het is ook totaal anders dan in Punch-Drunk Love), de personages waren over het algemeen geloofwaardig, het drama werd onsentimenteel opgebouwd en de humor was goed (al gaat de obsessie met penisgrappen op een gegeven moment wat tegenstaan). De film blijft zelfs dan nog langer leuk dan je zou denken, maar het mist gewoon een bevredigende ontknoping en na een tijdje merk je toch hoe lang twee en een half uur kan duren.

Een gemiste kans. Verre van verschrikkelijk, maar dit moet beter.

avatar van t-i-m

t-i-m

ik vond the people helemaal niet zo funny

avatar van wwelover

wwelover

Een zeer vermakelijke film, en dat mag best knap genoemd worden gezien de duur.De film is de hele tijd boeiend en valt geen één keer in een dal, maar ik snap best dat sommigen mensen hem wat te langdradig vinden, aber je moet er van houden. Net als de humor, het is af en toe flauw maar dat kan ook niet anders als het om stand upers gaat. Maar de humor is vaak erg scherp. Het verhaal is niet eens zo voorspelbaar en ook niet afgezaagd of cliché. Naast de hoofdfiguren zijn ook de bijfiguren erg leuk verwerkt en de muziek is ook goed.

De cast is heel sterk. Adam Sandler heeft de laatste jaren bewezen dat hij echt wel kan acteren en dat doet hij hier weer. Ook Seth Rogen is weer op dreef en Jonah Hill is geinig. En mensen als Schwartzman en Bana zijn goed.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

t-i-m schreef:

ik vond the people helemaal niet zo funny

inderdaad, ik had een grappigere film verwacht... (al zaten er wel leuke stukken in)

avatar van Mug

Mug

Knap hoe een zeer leuke komedie vervalt in een langdurige cliché en Hollywood-drama en -romantiek draak van jewelste. Gelukkig bevatte het compleet overbodige laatste uur nog een paar goede momenten om me te weerhouden van een nog slechtere beoordeling. Apatow verslikt zich deze keer flink in de tijdsduur en het tenenkrommende drama en romantiek. Datgene dat voorganger Knocked Up nog juist prima wist te balanceren met de hoofdzakelijk mannen-humor. Typisch geval van ten onder gaan aan 'too much'. Gelukkig is persoonlijke hate-factor Sandler niet overdadig irritant.

(en voor de tweede keer die dag dat ik een moderne film zag met muziek uit Dirty Dancing....creepy)

Poverjtes.

Apatow's versie van de droevige clown in niet bepaald geslaagd. Film moet het hebben van wat afzonderlijke scenes en grappen, maar weet nooit wat te worden.

De humor is spaarzaam leuk. Sandler valt mee, Rogen loopt er soms wat verloren bij en die Hill mogen ze echt verbannen uit films. Meest ongrappig persoontje dat ik ken. Redelijk makkelijke en flauwe grapjes ook, zeker de stand-up acts waren redelijk duf.

Verder geen goede reclame voor improvisatie. De helft van de tijd zien de acteurs eruit alsof ze het zelf ook niet meer weten, met een hoop gemompel en slecht getimede comedy tot gevolg.

Rest een zwemelend en dolend verhaaltje dat echt nergens heengaat en zeker 45 minuten te lang doorgaat. Gelukkig kan je af en toe nog eens opveren tijden leuke momenten. Maar te spaarzaam voor een voldoende. Jammer, want met een goede regisseur had het een sterke film kunnen zijn.

Nipte 2.0*

avatar van fabbyke

fabbyke

Normaal ben ik een fan van Apatow maar hier gaat hij compleet de mist in. De film kon me voor geen minuut boeien en dat met zo'n cast. De grappen waren flauw, alles kwam geforceerd over en het was te veel sentimentele bullshit wat in deze film zeker niet thuishoort naar mijn mening. De film werd dan ook nog eens ontzettend lang uitgerokken, wanneer Eric Bana verschijnt gaat het compleet fout en had ik ook veel zin om de cinemazaal te verlaten. 0,5*

avatar van Rikoss

Rikoss

Ik ging naar deze film toe met een beeld van, gezellig naar een komedie film toe! Dat was me nog eens een tegenvaller zeg. Nog nooit heb ik me zo geergerd aan een film met de gedachte van, wanneer stopt deze ellende...??

Maar goed, adam sandler heeft bewezen dat dit echt zijn slechtste film ever is.. Daarnaast heb je nog seth rogen...die natuurlijk in meer van "die grappige" films heeft gemaakt. Denk aan zack en miri making a porno... crap dus. Deze film heeft ook zo'n laag humor gehalte waar je gewoon amper om kan lachen.

al met al een drama

0.5

avatar van getthecool

getthecool

Als je hier de laatste 20 reacties leest vraag je je af hoe deze film toch 3 sterren kan scoren. Wat mij betreft langdradig, oppervlakkig en totaal niet grappig. Alleen heen gaan als je Adam Sandler niet irritant vindt en de flauwe inhoudloze standup op Comedy Central hilarisch vindt.

avatar van Carlos Olivera

Carlos Olivera

wwelover schreef:

Helemaal mee eens! Gewoon een goede comedie met drama. De meeste grappen waren gewoon erg goed, soms gewaagd maar heel scherp! Hell, het hele verhaal was goed uitgewerkt en in balans. Het voelde allemaal echt aan, zoals dingen gebeuren in het leven. En dan al die gast-sterren, geweldig.

wwelover schreef:

je bedoelt af en toe scherp en vaak erg flauw.

ik heb een groter grappen repertoire dan de mensen in deze film

komt ook voornamelijk omdat ik het niet continu over lullen heb.

avatar van AHWA

AHWA