• 9.379.134 stemmen

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Carrie-Anne Moss en Michael Sheen

Gesproken taal: Engels, Hongaars en Oekraïens

Releasedatum: 8 juli 2010

Plot Unthinkable

"Right and Wrong no longer exist"

Een terrorist, die kennis heeft over nucleaire bommen die ergens in Amerika zullen afgaan, wordt ondervraagd door een FBI-agent en een 'black-ops'-ondervrager. Ze worden hierbij geconfronteerd met het dilemma welke methodes nog geoorloofd zijn en welke niet.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Henry Harold 'H' Humphries

Agent D.J Jackson

Agent Phillips

avatar van Frodootje

Frodootje

Uitermate indrukwekkende film. Het ethische dilemma over de ondervragingsmethodieken is fascinerend.

avatar van piiiti

piiiti

gewoon een kei van een film! voor elk wat wils, goed verhaal, vette actiescenes en morele dilemma's bij de ondervragingen van die knakker... ik vind hem echt steengoed!

avatar van MissJJ

MissJJ

Ik vind deze film een beetje overrated. Misschien lig het aan het feit dat ik alle seizoenen van 24 heb gekeken en de film op een aflevering leek, waar hetzelfde met een terrorist en zijn gezin gebeurde.

avatar van dekrd

dekrd

Damn dit is een pittige film.

Ik stond een paar keer op het punt de film te stoppen te maar ik wilde te graag het einde zien om hem werkelijk te stoppen.

avatar van tevelenco

tevelenco

Redelijke film maar ook niet meer dan dat.

Het verhaal is simpel en kent weinig verrassingen en was ondanks de geringe speelduur nog best wat langdradig.

Maar ondanks deze punten van kritiek was ik toch wel benieuwd hoe de film zou aflopen waardoor hij nog net een krappe voldoende scoort.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Unthinkable

Erg sterke thriller van Gregor Jordan met uit uitmuntende prestaties van Michael Sheen, het mooie aan deze thriller is dat het zich op een dezelfde plaats afspeelt wat tegenwoordig nog maar weinig word gedaan.

Jammer genoeg is dit ook het "breekpunt" van Unthinkable op het moment dat we een explosie te zien krijgen die echt te slecht voor woorden er uit ziet gevolgd door beelden van gewonden mensen die ze zeer waarschijnlijk op youtube hebben gevonden van 9/11 ofzo en in Unthinkable gezet hebben.

Voor de rest een prima thriller die een eigen karakter heeft, en dat ios altijd goed. 4 sterren.

avatar van blablabla89

blablabla89

Op zich een redelijke film alleen met die explosie hebben de makers het zichzelf wel heel gemakkelijk gemaakt en het einde is wel erg abrupt en niet erg geloofwaardig. Desondanks een dikke voldoende.

avatar van Rossje09

Rossje09

WAT een film.. Zeker een aanrader!

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Redelijke thriller die gelukkig eens een keer geen moralistische speech houdt omtrent het hele gebruik van martelen. Het blijft constant gissen tussen wat wel en niet kan, met name omdat je niet weet wat de waarheid is. Dat werkt erg effectief, want zoals een paar keer naar voren komt (misschien ook iets te duidelijk), veel mensen hangen graag de moraalridder uit maar als het resultaat oplevert hoor je ze niet klagen.

Dat levert ook een probleem op want de film probeert in het midden te laten wat nu juist is. Is de dreiging echt, dan keur je martelingen in principe goed. Blijkt het allemaal overbodig te zijn geweest, dan keur je het in principe af. De film wil hier niks over zeggen en dus kom je uit bij een anticlimax, alhoewel, de échte climax is natuurlijk H samen in de cel met de kinderen en de godsgruwelijke spanning die er ontstaat.

De film is dus uiterst effectief in spanningsopbouwing waardoor het jammer is dat er bepaalde zaken zijn die de film tegen werken, zoals bijvoorbeeld het feit dat H lekker tot het laatst wacht om te onthullen dat er mogelijk een vierde bom is en niemand anders die dat had kunnen bedenken, een ontwikkeling die handig is voor het verloop van de film maar compleet onlogisch is binnen het verhaal. Dat is jammer en zo zijn er nog een paar momenten die in de weg zitten van een hogere score.

avatar van cafe1900

cafe1900

Goeie film, zo gaat dat in de U.S.A.

avatar van janoz46

janoz46

Zeer indrukwekende film tot de laatste 5 minuten, ik vind het gewoon een deceptie! Als je van dit het einde niet mag weten...

2 kinderen of 10 miljoen kinderen...

Stevende voor mij af op een 4.5* maar blijft nu hangen op een 3.0*

Jammer maar helaas!

avatar van janoz46

janoz46

Juneau schreef:

WAT?! Het doel heiligt in dit geval de middelen? We spreken over TWEE onschuldige kinderen die werkelijk niets kunnen doen aan de zieke gedachtes en praktijken van hun gestoorde vader.

Het argument is sowieso belabberd: niemand kan met zekerheid beweren dat de man ook daadwerkelijk de locaties van de bommen zou opgeven indien zijn kinderen voor zijn ogen gemarteld zouden worden, dus om nou te zeggen dat er "miljoenen of duizenden mensen tegenover staan" is een non-argument.

Dikke kans dat de man in kwestie zijn grote smoel alsnog zou houden en daar heb je dan even twee jonge en vooral onschuldige kinderen gemarteld omdat je met je grote ego de wereld dacht te redden.

Ik kan niet geloven dat er werkelijk mensen zijn die rondlopen met een dergelijke pathologische instelling. Walgelijk! Een verdorven geest moet je dan hebben, als je werkelijk twee onschuldige kinderen wilt opofferen in de hoop dat een man zal praten, terwijl alles behalve zeker is.

Wat mij betreft is alles gerechtvaardigd om terrorisme te bestrijden op dit niveau, hij gaf zichzelf aan toch, leefde juist daar jaren naar toe..

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Ik vind dit niet echt een geslaagde prent. Er zit geen statement in en er ontbreekt rechtvaardiging voor de daden van zowel Agent Coby, Samuel L Jackson.

Volgens mij een film die er zelfs niet had moeten zijn ivm Syriana ofzo...

avatar van hmaeghs

hmaeghs

Geen film waar ik een goed gevoel aan heb overgehouden, daarvoor vond ik deze te wreed, ofschoon ik geen moment wilde missen (voyeurisme heet dat . Erg gewelddadig, maar suggestief, want nergens expliciet. "No want is going to stop me now. There are no limits." Hoe veel erger kan de marteling worden? Welnu, totdat zijn kinderen erbij worden gehaald. Verder enkele missers gezien en maar goed ook, dan is het tenminste weer gewoon een film: als de mond van de slachtoffer wordt opengeboord, loopt het bloed uit de mond, maar de tanden blijven wit. Schoonheidsfoutje in deze verder intrigerende film, die tot nadenken stemt over waar de 'limits' nu eigenlijk liggen.

avatar van Hankieh

Hankieh

Waardeloos geacteerd door vele acteurs hier.

Wat zich in de film afspeelt was allemaal gewoon een excuus om een film te maken over martelen. Gezien de tijd waar we nu inleven zullen ze wel gedacht hebben dat ze dan een klapper van een film gaan maken.

avatar van Pipoo!

Pipoo!

Hef-tig.

Makkie voor Samuel L. Jackson om deze rol op zich te nemen. The Negotiator, Lakeview Terrace... Heerlijk als hij de bad guy speelt.

avatar van Kiros

Kiros

Hankieh schreef:

Waardeloos geacteerd door vele acteurs hier.

Want terroristen of martelen is echt iets van de laatste tijd?

avatar van ylram

ylram

Goeie film, de spanning blijft er wel inzitten. Sommige dingen vond ik toch wel slecht gedaan, bijv.: Waarom vonden ze die eerste plek van een bom, die in Yusuf's video te zien was, zo laat? En waarom trok die ene gast Yusuf's foto die op de eerste bom op het dak zat er gewoon zomaar af, als je daar werkt zou je toch wel moeten weten dat je dat niet zomaar kan doen doen.. En ook heel raar: H. zou die kinderen nooit wat aan doen, het was alleen maar om te dreigen. Als ze hem even zijn gang hadden laten gaan zou Yusuf waarschijnlijk wel hebben gezegd waar de vierde bom lag. Verder irriteerde ik me dood aan hoe dom die mensen soms waren en zelfs medelijden met Yusuf hadden, naar mijn idee. Het leek ze niet te schelen dat er miljoenen levens op het spel stonden. Kleine irritaties, maar het blijft een goeie film. Het einde vond ik juist super gedaan.

avatar van daantje81

daantje81

Super vette keiharde film.

Eindelijk weer een goeie film van jackson!

Heb echt zitten genieten van deze film!

Toppie

avatar van Vascago

Vascago

Heerlijke film. Spannend van begin tot het eind. Het acteerwerk is fantastisch, slechts Moss is af en toe wat minder. Alles wordt op een geloofwaardige manier gebracht.

avatar van Caylus

Caylus

Vind het maar een slappe film. Snap al die hoge waarderingen ook niet zo goed. Het is niet meer dan een mix tussen Saw en een propaganda film die deze Saw taferelen op gevangenen probeert goed te praten.
atoombommen natuurlijk

avatar van Kristeeel

Kristeeel

Meesters schreef:
Goede film, einde sucks, ik wilde dat de bom ontplofte.

Dat gebeurde ook...

avatar van mrwhite

mrwhite

dank u video-dude om de reden waarom is deze film zo goed vind aan de vaantjes te helpen.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Matig. Meest ongeloofwaardige was nog wel de zogenaamde morele bezwaren van verschillende Amerikaanse veiligheidsinstanties. Als ze een terrorist te pakken hebben, trekken ze die echt fysiek en mentaal helemaal uit elkaar.

avatar van Maphesta

Maphesta

Goede film! Ik vond the uiteindelijke "unthinkable" zo unthinkable nog niet.

Ik irriteerde me behoorlijk aan de moraal-riddertjes in deze film, en ik kon me heel goed verplaatsen in H. Als het gaat op terrorist threats en het op het spel staan van miljoenen levens, ANYTHING goes en al HELEMAAL als je 100% zeker weet dat je de juiste terrorist hebt. Martel z'n hele familie voor z'n neus, kinderen inbegrepen. The cause justifies the means in zo'n geval.

Ik vind dat deze film dat mooi laat zien en ons moraal-riddertjes daaraan doet herinneren.

Door al dat morele gejank is er hier in Nederland ook nog niets gedaan tegen dat buitenlandse tuig dat als een plaag het westen van Nederland en uiteindelijk heel Nederland opslokt.

avatar van Robinho.

Robinho.

Harde film, redelijk genoten, alleen vond ik het af en toe ongeloofwaardig worden als H. weer eens niet door mocht gaan met martelen. Verder vond ik het irritant hoe Yusuf/Younger aan zijn einde kwam, want je maakt een terrorist niet zomaar even los op dat moment.

Jammer ook dat je niet ziet/hoort hoe het afloopt met de bommen.

Toch 3*, vooral voor Samuel L. Jackson en Michael Sheen.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Robinho. schreef:
Harde film, redelijk genoten, alleen vond ik het af en toe ongeloofwaardig worden als H. weer eens niet door mocht gaan met martelen. .

Je vond het ongeloofwaardig dat hij niet zonder enige tegenstand door kon gaan met het bezorgen van onuitstaanbare pijn aan iemand?

avatar van markel66

markel66

Net voor de tweede keer gekeken, film wordt alleen maar beter.

Leuke film en blijft spannend tot het einde.

Het einde vind ik overigens wel jammer, had wat meer van het einde verwacht.

avatar van redondo

redondo

Kijk de gehele aftiteling af! Daarna nog een stukje film!