• 9.378.150 stemmen

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Carrie-Anne Moss en Michael Sheen

Gesproken taal: Engels, Hongaars en Oekraïens

Releasedatum: 8 juli 2010

Plot Unthinkable

"Right and Wrong no longer exist"

Een terrorist, die kennis heeft over nucleaire bommen die ergens in Amerika zullen afgaan, wordt ondervraagd door een FBI-agent en een 'black-ops'-ondervrager. Ze worden hierbij geconfronteerd met het dilemma welke methodes nog geoorloofd zijn en welke niet.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Henry Harold 'H' Humphries

Agent D.J Jackson

Agent Phillips

avatar van yvvv

yvvv

Ik zet 'm net af en weet even niet zo goed wat ik ervan moet vinden...

Vind 'm heel shockerend, bij de gedachte dat deze daden er waarschijnlijk IRL ook zo aan toe gaan... Hoe ver moet je gaan? Is de reactie van Helen op het laatst wel eerlijk, omdat zíj de kids niet wil halen...? Maakt die ene reactie niet de hele film overbodig? Oftewel: ik zit nog wel met aardig wat vragen.. Einde vond ik ook erg jammer, liet me met nog meer vragen achter.

Oh, lees net hierboven dat er nog een stukje achter de aftiteling komt... Ga ik 'm even opnieuw opzetten en naar het laaste stukje kijken, want vond het einde inderdaad ook al vreemd en dacht eigenlijk dat er een vervolgfilm zou gaan komen in de toekomst..

Edit: Nou, er zit geen extra stukje na de aftiteling op. Ik heb de DVD (denk ik), kan het menu en alles kiezen. Zou er bij Special Features nog wat zitten dan?

avatar van Jesse93

Jesse93

Je ziet tijdens de aftiteling dat ze 3 bommen onschadelijk maken, maar 1 vergeten ze. Je hebt misschien niet een volledige film

avatar van yvvv

yvvv

Dank je Jesse... Ik heb wel de volledige film denk ik, want ik heb gewoon de menu-functie zoals op een DVD. Ook de aftiteling is er een minuut of wat lang... Hoelang duurt dat stukje na de aftiteling? Want ik heb 'm in 32x doorgespoeld. Na het zwarte beeld met de witte letters kreeg ik weer het menu.

Hoe ik het zo lees, is dat einde wel wat beter dan het einde dat ik gezien heb, maar denk dat dat me nog meer veel vragen zou laten zitten. Hoe konden ze weten van de vierde bom, gezien de terrorist niets meer toegaf na de derde en hij zelfmoord pleegde voordat hij uberhaupt had toegegeven dat er nog een vierde in het spel was..

avatar van Kiros

Kiros

yvvv schreef:

H 'voelde' dat aan. Die is doorgewinterd in de psyche van een terrorist en herkende het gespeelde spelletje. H kwam dus met het vermoeden dat er een vierde moest zijn.

avatar van RooieBloemkool

RooieBloemkool

Unthinkable

Eén van de weinige films van de laatste tijd die mij echt aan het denken heeft doen zetten. Zijn de rechten van de mens belangrijker als nationale veiligheid, of mag dit als een uitzondering gezien worden om deze rechten eenmalig te verbreken? Deze vraag wordt constant gesteld gedurende de film en ook ik als kijker wordt hierover aan het denken gezet. Deze worsteling wordt met de nodige spanning en heftige momenten gebracht waardoor de film een echte topthriller is. De opbouw van de film kent een spanning die steeds groter en groter wordt naarmate de film vordert. Vooral de laatste 20 minuten van de film laat zien wat een goeie thriller het eigenlijk is. Wellicht wat sadistisch en het gaat allemaal erg ver, maar het is vreselijk spannend.

Dit komt mede door het sterke acteren van de terrorist en Samual L. Jackons. Deze spelen beiden een zeer goede en overtuigende rol en je kan goed zien dat beiden helemaal opgaan in hun rol. Helaas een wat minder uit de verf gekomen FBI-agente doordat ze het nodige cliché gedrag vertoond. Maargoed, dat hoort er aan de andere kant ook weer bij om het vraagstuk van de film mooi in beeld te brengen. Logische keuze, ondanks dat ik niet zo houd van clichés.

Het verhaal is degelijk, spannend en kent een zeer goed einde. Een einde met de nodige losse eindjes, dat wel, maar de afloop met de bommen worden wel verrassend (Samual had gelijk, er is een vierde!) gebracht. Wel even de aftiteling doorkijken, anders mis je een belangrijk deel.

Een goed uitgewerkte en spannende thriller.

Een punt van kritiek.

Er zit een mega blunder in de film.

Onze terrorist zijn vingers werden er stuk voor stuk afgehakt.
Kijk nu eens bij de scene waarbij hij het wapen overmeestert....

Och, een staaltje superchirurgie. Ze zitten er immers allemaal weer aan.

Een punt van kritiek.

Er zit een mega blunder in de film.

Onze terrorist zijn vingers werden er stuk voor stuk afgehakt.
Kijk nu eens bij de scene waarbij hij het wapen overmeestert....

Och, een staaltje superchirurgie. Ze zitten er immers allemaal weer aan.

Nah, zoveel superchirurgie is er niet nodig om iemand waarbij alleen zijn nagels eraf gehaald zijn een pistool beet te laten houden, natuurlijk hij zal er last van hebben, maar toch...

avatar van lolaapje2

lolaapje2

was een leuke film alleen had aan het einde nog een bomontploffing willen zien.

verder leuke film

3,5

avatar van yeyo

yeyo

lolaapje2 schreef:
alleen had aan het einde nog een bomontploffing willen zien.

lolaapje2 schreef:
was een leuke film alleen had aan het einde nog een bomontploffing willen zien.

verder leuke film

3,5

haha, een beetje jammer dit. Ik denk dat we die mooie paddestoel onszelf allemaal wel kunnen voorstellen na al die beelden ervan. Dan zou het wel erg voorgekouwd zijn

Xen0n schreef:

nagels????? Jij hebt een andere film gezien. Knap hoor, nagels erafhalen met een bijl.

avatar van Thom1994

Thom1994

Hectometerpaal schreef:

Er was in ieder geval een vinger deels afgehakt, later werden de handen nogmaals gefilmd en zal je beide helemaal onder het bloed, dus er zal wel meer mee gebeurd zijn, inderdaad een blunder?

Hectometerpaal schreef:

Er is inderdaad een bijltje gebruikt, maar daarbij word alleen het topje van de pink erafgehaald. Wanneer de terrorist het wapen pakt kun je zien dat de rest van de vingers alleen ingepakt zijn.(omdat er wat nageltjes afgehaald zijn dus)

Hectometerpaal

Jij bent het type dat blijft volhouden dat water niet nat is hehe. Carriere in de politiek iets voor u?

avatar van Kiros

Kiros

chevy93 schreef:

chevy93

Oh, ik dacht dat het gemiddelde laatste 3,2 of zoiets was. Ik dacht ook dat het gemiddelde me af had geschrokken.

avatar van daslekker

daslekker

2 kinderen offeren om er 10 mln te redden mag dan acceptabel lijken,maar stel je bent een atoomgeleerde; zou je dan niet 10 mln mensen willen offeren om je eigen (bijv. ontvoerde) kinderen te redden?

zo zie je maar..de waarde van een mensenleven is betrekkelijk en dat maakt het al iets minder simpel, nietwaar?

Hectometerpaal schreef:

Nou nee, als wat jij zegt echt de waarheid was geweest had ik je helemaal gelijk gegeven. Maar ik heb het even terug gekeken dus ik ben er erg zeker van

En politiek? Nee doe maar niet, zoveel overtuigingskracht heb ik niet

avatar van $mit$

$mit$

Ik hou het kort. Leuke film en zeker de moeite waard om te kijken, 4*

avatar van Denveen

Denveen

chevy93 schreef:

Was het gemiddelde een aantal weken niet een stuk lager?

Dat is de hype, gaat wel weer voorbij.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Ik hou het kort(er). Leuke film, 3*

avatar van Thom1994

Thom1994

Denveen schreef:

Dat is de hype, gaat wel weer voorbij.

Nee, het gemiddelde is nooit lager geweest.

avatar van Keane1983

Keane1983

Een erg aangrijpende film die je zeer zeker niet in de koude kleren gaat zitten.

Nu moet er meteen iets van mij hart en dat is dat er 2 versies in de omloop zijn.
Ik heb net namelijk het gehele comentaar tijdens de film gevolgd.

einde nummer 1: (zoals ik hem heb gezien...het publiek blijft in spanning en weten net als de personages niet als de bom wel of niet al afgaan. Er wordt verder ook tijdens de aftiteling niets aan oegevoegd
einde nummer 2: die ik dus NIET gezien heb: Hierin zie je dus al 1 van de bommen exploseren. De regiseur geef de voorkeur aan versie 1 omdat het niet zo comercieel is. Hij wilde graag dat de kijker ook in de onzekerheid zou zitten als de bom wel of niet zou afgaan en niet dat het ons werd voorgekauwd

Door het weten wat de intenties zijn van de regiseur hoog ik mijn punt op tot een 4.5. Het is dus uiteindelijk toch niet zo een bagger einde dan dat ik verwacht had!!!!!
Waarom geen hele 5 sterren zal ik zo uitleggen.
Acteerwerk is super en het hele verhaal kent ook geen enkel dood moment.
De film is rauw en soms best wel hard. Het gaat je zeer zeker niet in de koude kleren zitten.
De score is mooi gedaan en is niet te overheersend.
De reden dat ik er geen 5 van maak is inderdaad dat er een grote blunder in zit. Ik wijd hier over verder niet uit, dat heeft immers al een van mijn voorgangers al gedaan.
Verder vindt ik echt dat het een aanrader is om naar te kijken. De fim komt zeer realistisch over en ik heb me totaal niet verveeld. Zeer zeker de moeite waard om nog eens te gaan kijken.
Een wel verdiende 4.5*

avatar van makkekvm

makkekvm

Persoonlijk vond ik de film iets of wat ontgoochelend na alle lovende commentaren die ik hier al gelezen had. Vrij onrealistisch dat iemand even cavalier seule mag spelen om een paar mensen te martelen, kinderen te gebruiken en zomaar iemand mag vermoorden zonder dat hij daarvoor wordt opgepakt. Dat er zulke dingen gebeuren daar kan ik me iets bij voorstellen maar wel net iets anders als ik in deze film heb gezien.

De film gaat ook nogal traag vooruit zonder dat er veel gebeurd. Echt saai is hij niet, maar toch maar een 3tje bij mij. Ik heb trouwens ook niet de lange versie gezien, dus het einde was bij mij ook wat bizar.

avatar van Uitje

Uitje

Ik vond het een aangrijpende en schokkende film. Dat dit allemaal kan gebeuren. Ik vond het een spannende film Je zit de hele tijd op het puntje van je stoel.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ik ga maar eens een poging wagen hieraan Ik verwacht niet veel.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Sorry ik ga hem toch maar niet kijken, het had nogal een slechte kwaliteit Dus volgende keer beter

chevy93

Er is al lang goede kwaliteit uit hoor. Daarom is het stemmenaantal zo hoog

avatar van wwelover

wwelover

Een prima film, die gedragen word door Samuel L. Jackson. Het is een boeiend maar wel wat voorspelbaar verhaal. Wel redelijk origineel en erg bijtijds. Dat maakt het wat controversiëler en interessanter. Het was af en toe redelijk ranzig, al had het natuurlijk nog veel erger a la Saw gekund. Leuk voor een keer, en grote loftrompet wederom voor Jackson, die as usual zijn rol goed invult.