Genre: Horror / Komedie
Alternatieve titel: Dead Snow
Noorwegen
Geregisseerd door: Tommy Wirkola
Met onder meer: Jenny Skavlan, Charlotte Frogner en Ane Dahl Torp
Gesproken taal: Noors
Plot Død Snø
"Eins, Zwei, Die!"
In 1945 werd in Øksfjord de Duitse bezetter door de lokale bevolking afgeslacht. Ze vluchtten hierna de bergen in, waar ze doodvroren. Jaren later is een groepje vrienden op weg naar een huisje in Øksfjord. Met ski's en een ongelofelijk hoeveelheid bier zijn ze voorbereid op een gezellig weekend. Sara is het best bekend in de bergen. Ze heeft een andere route naar het huisje gekozen, maar niemand kijkt op als zij eerder arriveren dan zij. Misschien zat ze vast door het slechte weer. Niemand vermoedt echter dat ze het slachtoffer zou kunnen zijn van het kwaad dat zich al jaren in de bergen verbergt. Dat verandert al snel wanneer de hut omringd wordt door een bataljon bloeddorstige Duitse zombiesoldaten...
sinterklaas
Ja, van Hollywood hebben we al bepaalde splatterfilms gezien. Nu is het de beurt aan Noorwegen met de film Dead Snow. De titel is al spotgoedkoop maar de film is gewoon buitenweg geweldig en het verhaal is ook alweer zoooo oud. Studenten komen op een plekje waar zich toevallig ook een massamoord heeft afgespeeld. Dit maal in de tweede wereld oorlog waarbij het groepje allemaal moffenzombies op hun dak krijgen met hun WO2 Kleding nog aan. Het begin is wel spannend waneer de film zich nog begint op te bouwen en ik moest bij die manier hoe bepaalde stukjes vanuit een sight seening worden gefilmt die met zaklamp focussen op het donkere bos nog wel denken aan andere Noorse horrorfilm Dark Woods. Na de bijtende onvoorspelbare spanning breekt de hel los en kan het bloedvergieten beginnen.
En zo komen we bij het humoristische en splatter gedeelde waarbij de nerdjes met zijn allen de Duitse zombies te lijf gaan en de bloed, ingewanden en ledematen vliegen gewoon letterlijk en figuurlijk in de lucht, van zowel de studenten als de horde zombies. Wapens: Shotgun, bijlen, kettingzagen.. noem maar op.
Ook dat stukje waarbij die ene kerel zijn arm eraf zaagt omdat hij denkt dat hij besmet is en vervolgens nog in zijn noten word gebeten en even moet nadenken om die er ook nog af te zagen is hillarisch.
Ook die scene waarbij die andere student het in zijn uppie opneemt tegen die zombie. Ook de dames waren mooi. En de besneeuwde bergen hadden ook een prima achtergrond.
Maar verder een prima Europees splatterfilmpje.
Drs. DAJA
De films hebben in zekere zin natuurlijk veel gemeen. Zombies, enorm gore gehalte, absurditeit en humor.
Dan hebben we inderdaad wel duidelijk met een aftreksel te maken...
In Machete komt ook zo'n scene voor. Al is deze film wel ouder of course!
Wat een slechte film.
Acteerwerk is ver beneden peil (hoewel er een lekkere chick in voor komt, waarvan we helaas niet veel lichaam zien) en mijn nekspier bleef de hele film rustig op tempo.
Ik vraag me af in hoeverre dit horror is. Ik denk dat ik een gewone Duitse soldaat nog enger zou vinden als deze mannetjes. Fail en fake, weinig gore, brute, etc. Nederland maakt betere films, dus laten we blij zijn en deze boycotten.
Afrader. 1.0 voor het idee en de omgeving.
Akron777
Erg leuke film. Op zich een aardig concept, leuk uitziende zombies in nazi-kostuums, vrij aardig acteerwerk en mooie omgeving. Verder een aantal hilarische momenten. Ik kan deze film op zich wel aanraden voor iemand die geïnteresseerd zijn in een (comedy-)horror die niet in het Engels is.
Tonypulp
Wat een slechte film.
Afrader. 1.0 voor het idee en de omgeving.
Lees ik dit nu echt of...
Weinig gore??
Stu-Pot
Vreemde opmerking inderdaad. Eens de film op gang komt kun je er nauwelijks nog aan ontsnappen.
benjelle
Naja, weinig gore, dat is inderdaad iets te overdreven. Maar dead snow blijft een waardeloze film. Een 4.5 verdient ie nooit.
Testa-Rossa
Misschien geen 4,5* maar ik zit toch serieus te twijfelen om mijn 3,5* up te graden naar 4
NightSpirit
Wat een geniale film dit. Echt helemaal in een deuk gelegen, zo lekker over the top. Deed me denken aan de eerste werken van Peter Jackson. Wat een aanvulling op mijn filmkennis.
NightSpirit
Hahahaha nou ik weet niet welke film jij hebt gekeken hoor, maar mijn curry dipsaus was even niet zo smakelijk onder deze film. Bloed kwam nog net niet uit het scherm vliegen....
Akron777
Door die opmerking over weinig gore was ik eerlijk gezegd benieuwd naar een film met veel gore. Best knap dat er nog zo veel bloed in een nazi-zombie zit
benjelle
Dead Snow is een film die je moet kijken na een stuk of twintig biertjes en een zak patat met. Daarmee is denk ik genoeg gezegd.
Nee, pure onzin en je zegt niets wat je slecht vind.
Smaken verschillen maar toch.
Zandadder
Waardeloos? nee, niet akkoord. Misschien had je verwacht geshockeerd te worden ofzo, maar als je het plot leest , zou je kunnen weten dat het allemaal over de top is.
Wel oké van Munich in je top-10 trouwens
dominion
Zag hem liggen voor 4 eu maar twijfel of ik me er aan waag.
Zal ik het doen of niet ?
Zag hem liggen voor 4 eu maar twijfel of ik me er aan waag.
Zal ik het doen of niet ?
als je van horror en zombies houd gewoon doen.
dominion
Jeroen als jij zegt dat het echt iets voor mij is waag ik me er wel aan
Als het van me ouders mag natuurlijk
Zandadder
Als het van me ouders mag natuurlijk
Haha, ze moesten eens weten
dominion
Jaja dan werd ik het huis uit gegooid
Wel oké van Munich in je top-10 trouwens
Natuurlijk! Die film is keighav mahn! The Usual Suspects is ook wel een leuke film. Das ook weer goed.
TimZor
Ik kon er wel om lachen. Niet echt heel verheffend, maar zeker erg vermakelijk. Vooral het tweede deel van de film , waar de confrontaties komen, is erg vermakelijk. Een leuke geestige insteek en grappig hoe iedereen constant met bebloede gezichten rondloopt.
Hier sluit ik me bij aan en geef gewoon netjes een voldoende, had misschien ook wat te hoge verwachtingen ervoor.
Lennert
Død Snø wordt waarschijnlijk verdiend een fijne cultklassieker, al had er toch wel iets meer in kunnen zitten. Misschien dat ik Noorse humor niet begrijp, maar de film kwam met knullige personages en krampachtige pogingen tot humor erg traag van de grond, iets wat ook kwam door het vrij matige acteerwerk. Afgezien van de held op de sneeuwscooter bestond de cast voornamelijk uit een groep irritante nietsnutten waarvan het niet erg was dat ze er aan gingen. Hoeft geen probleem te zijn, maar ik had toch graag iets meer sympathie gevoeld met een paar acteurs.
Gelukkig zat het met de gore prima in elkaar. Soms overdreven, maar nergens op zo'n manier dat het te cartoonesque a la Braindead werd. Soms echt effectief (zoals het uit elkaar getrokken hoofd) en soms fijn subtiel, allemaal goed afgewisseld. Door de ijzersterke regie is de film in het eerste gedeelte zelfs behoorlijk spannend, iets wat echter snel is afgelopen zodra de zombies in volle glorie zichtbaar zijn.
Het script is verder vanzelfsprekend verwaarloosbaar, maar daar zul je me hier absoluut niet over horen zeuren. Als men iets meer rekening had gehouden met leukere dialogen en iets overtuigendere acteurs was het een briljante film geweest, nu is het voornamelijk leuk.
Tegenvallend.
Na al die positieve reacties van Jeroentjuhhhhh en Vascago omdat onze filmsmaakjes beetje op elkaar lijken.
En tot nu toe waren hun tips ook altijd geslaagd.
Dit vond ik dus vrij saai.
Het deed echt ongeveer 35 minuten voordat het echt leuk werd bijvoorbeeld met die dikzak.
Wel lekker veel gore en van hoge kwaliteit maar het begin was echt zo saai dat het de film niet meer kon redden.
Hij is nu nog wel een voldoende waard vanwege de mooie gore en toffe nazi zombies.
Maar de echt leuke dingen zijn met 1 had allemaal op te tellen.
Wel heel erg jammer want had er veel meer verwacht.
Maar toch nog wel leuk voor een keertje en heb zeker geen spijt dat ik hem heb gezien.
Tonypulp
Het eerste half uur zat vol met inside jokes en talloze referenties, echt één grote ode aan diverse '80 films. De details, de quotes, hoe kan dat nou niet leuk zijn voor de liefhebber
? Elke film moet zich opbouwen, daar doet Død Snø echt niet langer over dan andere filmpjes, het vult dat zelfs véél beter dan normaal het geval is.
Het daaropvolgende uur is een non-stop rit met alleen maar gore, hoe kan dat 't nou nog niet goed maken
Thorak
Ik ben het helemaal met Jeroen eens! Eerst een redelijk korte inleiding met veel verwijzingen en grappen naar en over andere klassiekers en daarna barst de film los met de gore. Bij de meeste films gebeurd dat pas in de laatste 30 minuten of om de 15 minuten 1 gore scene. In deze film is het na een half uur alleen maar gore, gore en nog meer gore! Wat is hier dan slechter aan dan aan andere films???

Død Snø 2
2014