• 9.375.420 stemmen

Død Snø (2009)

Horror / Komedie | 90 minuten

Genre: Horror / Komedie

Alternatieve titel: Dead Snow

Oorsprong: Noorwegen

Geregisseerd door: Tommy Wirkola

Met onder meer: Jenny Skavlan, Charlotte Frogner en Ane Dahl Torp

Gesproken taal: Noors

Plot Død Snø

"Eins, Zwei, Die!"

In 1945 werd in Øksfjord de Duitse bezetter door de lokale bevolking afgeslacht. Ze vluchtten hierna de bergen in, waar ze doodvroren. Jaren later is een groepje vrienden op weg naar een huisje in Øksfjord. Met ski's en een ongelofelijk hoeveelheid bier zijn ze voorbereid op een gezellig weekend. Sara is het best bekend in de bergen. Ze heeft een andere route naar het huisje gekozen, maar niemand kijkt op als zij eerder arriveren dan zij. Misschien zat ze vast door het slechte weer. Niemand vermoedt echter dat ze het slachtoffer zou kunnen zijn van het kwaad dat zich al jaren in de bergen verbergt. Dat verandert al snel wanneer de hut omringd wordt door een bataljon bloeddorstige Duitse zombiesoldaten...

avatar van Milan07

Milan07

Opstaan en er kwamen hele legers zombies uit de sneeuw bovendrijven. Op deze manier kun je aan de gang blijven. Humor, horror en lekker over the top. Grappig gegeven dat een persoon met een brain dead shirt rondloopt, hoezo verwijzingen.

avatar van Rufio

Rufio

Normaal ben ik niet zo te vinden voor zombiefilms, maar deze film viel al bij al wel mee. Ik vind Dod Sno wel minder dan Fritt Vilt of Skjult.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Had aardig wat gehoord over deze film, het is te zeggen, de film is tamelijk veel vermeld op verscheidene forumtopics hier op MM. Bij het begin van de film is de enige manier om te weten te komen dat dit geen Amerikaanse film is de taal. Het is zeker geen goed uitzicht. De personages, zo ook de gebeurtenissen zijn cliché en voorspelbaarheid komt op zijn plaats. Bij het te weten komen dat die ene daar nogal gevoelig is voor claustrofobie, weet je al dat ze later in de film, in een claustrofobische setting zal terechtkomen. Vrij gedetailleerd voorspelbaar dus. Wanneer we dan iets later de eerste gore scènes mogen aanschouwen, doet het al zo vermoeden dat dit een typische zombieslasher wordt. Toen had ik nog geen enkele vermoedens dat de film zichzelf later niet serieus zal nemen. Het deed veelal denken aan Outpost, typerend voor de combinatie van zombie's en nazi's. Later blijkt deze film haast een parodie te zijn op Outpost. De film komt namelijk helemaal los, en de humor neemt zijn belangrijke en vooral leuke rol. De film gaat dan eerder in de richting van Shaun of the Dead, maar dan met een compleet andere setting en de term "nazi". En het zijn vooral de laatste 40 minuten die deze film dragen en het slappe begin rechttrekken. Een heel amusante ervaring dus.

avatar van Muggsy

Muggsy

De campy stijl die de film nastreeft wordt nergens goed ingevuld. De film wil een parodie zijn op de vele zombie horror films (met genoeg referenties in de film zelf) maar volgt zelf toch mooi het geëffende pad van de vele voorgangers en is ook nog eens inferieur daaraan. Wanneer de actie dan losbarst is er nauwelijks ademruimte en wordt de afvallingsrace naar het einde toe wat saai omdat het eigenlijk op geen enkel vlak spannend is.

avatar van xiqu0n

xiqu0n

Ik vond hem wel leuk alleen waren de zombies heel slecht opgemaakt. Wat mij aantrok om deze film te bekijken waren de "nazizombies". Toch was deze film voor mij wat TE.

Wanneer 2 personen aan een darm hangen aan een berg begint het mij iets te ver te gaan.

avatar van maerk

maerk

xiqu0n schreef:

Gewoon heerlijk over the top.

avatar van Roel Bogers

Roel Bogers

Die trailer zag er heel vet uit! Heerlijk over de top!

Nazi-zombies zijn de top tier an de zombies!

avatar van Film Pegasus

Een komische horrorfilm in de stijl van Evil dead meet Friday the 13th meet Return of the living dead. Een hoop tieners die afgelegen op vakantie gaan met de nodige drank en flauwe humor. De film begint ook vrij saai en kan amper sfeer brengen. Eens alles losloopt is het zo over de top dat het regelmatig een glimlach naar boven brengt. Als je de film wil zien, even geduld dus voor het 'betere' gedeelte komt.

avatar van _Casper_

_Casper_

best gave film, mooie 3*

avatar van otherfool

otherfool

JDSsmetje schreef:

gedetailleerd voorspelbaar

Zo kun je inderdaad de eerste helft van Død Snø wel samenvatten. Maakt het letterlijk oplepelen (zie oa het uiteraard ontbreken van telefoonbereik) van de clichés het geheel minder cliché? De toilet-sex scene was hierin zelfs genant.

Gelukkig gaat de film in de tweede helft lekker over de top met een enorm leger aan ingevroren Nazi zombies en een hoop scherpe voorwerpen om die eens lekker open te snijden. Prima over-the-top werk, waarmee het wat flauwe eerste gedeelte weer snel wordt vergeten.

Aanrader voor liefhebbers. 3*.

avatar van Frenetic

Frenetic

Heb deze film gistermiddag gekeken. Vond hem wel redelijk. Orgineel verhaal

avatar van Corcicus

Corcicus

Frenetic schreef:

Orgineel verhaal

Dat net niet. Er zijn hiervoor al meerdere nazizombie films gemaakt, maar de uitwerking was best wel origineel, alsook de setting en de taal.

Ik was oprecht blij dat ik deze zag, omdat het lang geleden is dat een film nog zo een ode brengt aan het soort pulp waar de oldskool horrorliefhebber als ikzelf van hou. Voor wie deze mening deelt, raad ik Braindead aan, welke de deur heeft opengestampt voor dit slag horror.

M.b.t. deadsnow vind ik dat de humor betrekkelijk goed was uitgewerkt en subtieler dan veel Amerikaanse horrorkomedies, wat tevens een meerwaarde is. Ik blijf er echter bij dat de zombies zelf beter gemaakt hadden moeten worden zodat ze wat minder op Methjunkies leken.

avatar van Aapje81

Aapje81

In zijn genre vond ik dit een geweldige film. De Nazi Zombies waren ontzettend cool en de humor was schitterend. Heb af en toe onder de tafel gelegen van het lachen. Om eerlijk te zijn heb ik niet meer zo genoten van een horrorfilm sinds Evil Dead 2.

Het mooiste vond ik nog de werkelijk bizarre situaties en de orginele muziek keuze. Nee, Dead Snow kan bij mij niets fout doen. In vergelijking met vele Amerikaanse horrorfilmpjes was dit echt een verademing.

Zeer goed

avatar van Halcyon

Halcyon

Corcicus schreef:

Dat net niet. Er zijn hiervoor al meerdere nazizombie films gemaakt,

Welke? Ben benieuwd .

avatar van Corcicus

Corcicus

Ken ze niet meer bij naam, maar in de videotheek hier om de hoek stond ik 5 jaar terug in de horrorhoek en er staarden mij zeker 2 nazizombies aan. Kheb bij één de achterkant bekeken en daar ging het over Hitler die zijn geheime wapen inzette in 1945 met name dode soldaten terug tot leven wekken (low budget oorlogsfilm). Toen Dead Snow uitkwam dacht ik dan ook dat het een remake van deze was maar niets was minder waar. Kzou gerust nog is willen passeren daar, maar er wacht mij een boete waarvoor ik de helft van mijn inboedel zal moeten verkopen.

avatar van prutnek

prutnek

een waarschuwing aan alle film1 abonnees ; de film is duits nagesynchroniseerd,walgelijke horror dus.................

avatar van Aapje81

Aapje81

prutnek schreef:

Ik heb hem ook op film1 gezien en daar was hij toch echt in het Noors.

avatar van Charmides

Charmides

Ik zag hem ook op fm1 en hij was ook Duits. Het is een beetje te nep en te veel bloed soms ( wat overigens ook nep was). Het verhaal was leuk.

3,5

avatar van Theunissen

Yeps heb hem hier ook op Film 1 gezien op zijn Noors. Ik zou het trouwens niet erg gevonden hebben als ze hem op zijn Duits zouden hebben uitgezonden. Dat versta ik tenminste en niet dat Noors.

avatar van Arkona

Arkona

Lekker veel goor, hilarisch en Nazi zombies zijn altijd goed

avatar van Thorak

Thorak

Charmides schreef:

Het is een beetje te nep en te veel bloed soms ( wat overigens ook nep was).

En ik maar denken dat ze altijd echt bloed gebruikten in films......

Ik heb overigens de film ook in het Noors gezien. Op de een of andere vage manier vond ik een aantal dingen in die taal toch redelijk herkenbaar/verstaanbaar.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Dat komt omdat, als ik me niet vergis, zowel Nederlands als Noors van het Germaans zijn afgeleid

avatar van ToNe

ToNe

Onzettend genoten van de film, maar genoeg is genoeg.

Als beginnende (horror) filmmakers allemaal hommages stoppen in films kun je in de toekomst een aparte subgenre van plichtmatige naar-elkaar-aanwijzende films maken.

avatar van Thorak

Thorak

Karl van H. schreef:

Klopt en ik vind het dan ook 'redelijk' verstaanbaar, je kunt er tenminste wel een en ander van maken. Maar toch vinden veel mensen het hier een rare en overstaanbare taal blijkbaar....

avatar van Achilles

Achilles

Met een knipoog kijken en dan is het zeker vermakelijk. dat hij pas zo laat zijn mobiel probeerde vond ik echt suf. Heel die scene hadden ze weg moeten laten. De nazi soldaten hebben ze cool gemaakt.

Leuk T-shirt van braindead. Precies hiermee moet je de link leggen..

avatar van Knisper

Knisper

Achilles schreef:

Met een knipoog kijken en dan is het zeker vermakelijk.

Is dat niet heel erg vermoeiend?

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Vermakelijke onzin.

Begin is wel erg sloom en het duurt even voor de film echt op gang komt. Maar eens de nazi-zombies ten tonele verschijnen wordt het een leuke slachtpartij. Allemaal geweldig over de top natuurlijk, maar bij dit soort werkjes verwacht je niet anders.

Visueel erg strak, knappe special effects, toffe gore en leuke kills. Erg leuke setting ook, de witte sneeuw steekt schril af tegen het rode bloed en de grauwe zombies. En bloed vloeit er genoeg.

Ook met de humor is niks mis. Smakelijk moeten lachen toen die ene arts in spe die niet tegen bloed kan even snel z'n arm gaat amputeren, om dan een paar tellen later in z'n been gebeten te worden .

Aangename verrassing!

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Zoals gebruikelijk in horror-films krijgen we eerst een half uur de kampeeravonturen van een stel horny teenagers.

Maar dan blijkt het gebied ook nog eens vol te zitten met Nazi-zombies!!

En met een schitterende mengeling van gore en humor gaan we dan nog even een uur door in supersnel tempo.

Leuke film en de zombies zien er fantastisch uit!

avatar van Bla

Bla

Muggsy schreef:

Ben het hier volledig mee eens. En als je een horror maakt die ook nog eens komisch moet zijn, zorg dan asjeblieft voor grappen waar je om kunt lachen. Die 1,5 sterren zijn voor de look van de zombies, die zien er namelijk wel goed uit. Voor de rest is het belabberd.

avatar van Frenetic

Frenetic

Thorak schreef:

En ik maar denken dat ze altijd echt bloed gebruikten in films......

klopt, de special effects konden beter in de film, maar de film was vermakelijk