• 9.377.185 stemmen

Genre: Oorlog / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Brad Pitt, Christoph Waltz en Mélanie Laurent

IMDb beoordeling: 8,4 (1.756.405)

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot Inglourious Basterds

"Once upon a time in Nazi occupied France..."

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.

LT. Aldo Raine

Fredrick Zoller

SGT. Hugo Stiglitz

CPL. Wilhelm Wicki

• 2006 berichten

Vanavond eindelijk van IB genieten tijdens de avant-premiere. Dat zal wel volle bak worden!

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

Uier schreef:

Ik kom ook, ik ga naar de metropolis in Antwerpen.

avatar van michael1992

michael1992

Reservoir Dogs schreef:

Ik kom ook, ik ga naar de metropolis in Antwerpen.

Ik ook en ik heb juist gekeken en er zijn - verbazing alom - nog veel plaatsen vrij.

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Ik moet helaas gaan werken deze avond. En morgen vertrek ik naar Pukkelpop en daarna herexamens, zal dus iets voor binnen een paar weken worden.

avatar van Donvado

Donvado

Heb hem juist gezien in Turnhout! Wat een briljante film! Heerlijke dialogen, luguber geweld, fransen spreken frans, duitsers spreken duits, heerlijke details kortom geweldig!!

Heb me van begin tot eind geen minuut verveeld! Een echte aanrader voor de Tarantino fan!

4,5 *

Morgen gewoon maar weer gaan...........?!

avatar van J.S.

J.S.

Donvado schreef:
Heb hem juist gezien in Turnhout!

Same here .

De laatste jaren was het redelijk stil rond Tarantino, Death Proof/Grindhouse was veel minder enthousiast ontvangen dan zijn vorige films en volgens velen moest hij z'n reputatie nog eens eer aan doen en nog is met een écht onversneden Tarantino-meestewerk op de proppen komen.

Inglourious Basterds is een film gemaakt door iemand die zijn vak tot in de vingertoppen meester is, deze film is een waar genot om te aanschouwen, elke scene is een hoogtepunt op zich gestaafd door perfect acteerwerk van de hele cast (vooral Christopher Waltz), ontelbare verwijzingen naar andere films, humor, meesterlijke dialogen (in het Engels, Frans en Duits, en zelfs een beetje Italiaans), de voelbare (briljante) regie van Quentin Tarantino..., noem maar op.

Dit is Tarantino's beste film sinds Pulp Fiction en misschien wel de beste film van de laaste 5 of 10 jaar. De hoogtepunten zijn niet op te sommen, vooral Chapter 1, en de scene in de Franse Kelnerbar zijn onbeschrijfelijk geniaal,

Tarantino behoort wat mij betreft stilaan thuis in het de rangen van Scorsese, Kurosawa, Wilder etc, deze film getuigt van blijvend meesterschap.

Inglourious Basterds krijgt 5 welverdiende sterren.

avatar van stinissen

avatar van J.S.

J.S.

Elke keer als Brad Pitt iets zegt, en veel scherpe en geweldadige humor, vergelijkbaar met ander werk van Tarantino.

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

You haven't seen war untill you've seen it through the eyes of Quentin Tarantino.

Da's een feit, de meester maakt er weer een groot spektakel van. Brad Pitt neemt wel het voortouw maar dat wil niet zeggen dat hij dan ook meteen in beeld komt, een feit is wel dat hij het meeste betaald word. Hier zit gewoon een beetje vanalles in maar die spaghettisfeer blijf je toch voelen. Christoph Waltz speelt ook echt overtuigend en mag hem zeker en vast één bij de beste van de cast noemen. Eli Roth is normaal niet echt zo'n mijn favoriet, als regisseur heeft hij nog niet al teveel gepresteerd maar als acteur doet hij het wel goed zijn sluwe grijns weet wel te overtuigen. Tarantino is dan ook zeer goed om vergeten hollywoodacteurs om te toveren in topacteerprestaties.

Deze film mag zich gewoon zonder al teveel overdrijven bij de beste van Tarantino bijvoegen. Hij heeft dan nog niet al teveel films gemaakt maar als hij er dan één maakt probeert hij er echt een evenement van te maken en de clichés weg te spelen.

Ik hoop het niet .............................

Dat kan je uit de trailers al wel ophalen. Geen echte bulderlach humor, maar wel van die prettige zwarte humor als ik het zo zag.

Nein nein nein! O yes yes yes!

Kan niet wachten tot hij hier draait.

avatar van weaselweasel

weaselweasel

Ik hoop het niet .............................

... Tarantino. Zegt die naam je iets?

avatar van OliverDogg

OliverDogg

Gaat deze film enkel over het doden van nazis of heeft hij nog een deftig verhaal?

avatar van The Oceanic Six

Zucht. Wat dacht je er eens van om even naar de pagina bovenaan te scrollen waar je het plot kan lezen?

Bonjorno...

Sommige scènes zijn hilarisch, voornamelijk door toedoen van Pitt, want hij steelt werkelijk de show. Wat een geweldig personage zet hij neer. Alleen de kop die 'ie constant trekt zorgde al voor een lach op mijn gezicht, laat staan de geniale one-liners die 'ie er zo nu en dan uitspuugt.

Verder is IG een zeer knappe film, het overtreft Death Proof op ieder gebied. De score is ook geweldig. Bombastische en geweldige soundtrack, zoals alleen Tarantino dat kan opleveren.

Genoten van deze film, de complete 2,5 uur dat 'ie duurt. De serieuze en diepgaande scènes met de vrouwlijke hoofdrollen vond ik echter het enige puntje van kritiek. Dit is soms moeilijk te verteren, omdat ik de rest van de film vrij luchtig en amusant vond. De scenes met The Bastards verdienen dan ook de volle 5 sterren, integenstelling tot de delen waarin de slachtofferrol erg nadrukkelijk belicht worden.

Verder zijn de acteerpresetaties bovenmaats. En mijn favoriete scenes waren chapter 1& 2. Zelden zo'n sterk begin gezien van een film. Je zit er meteen middenin!

Al met al niet Tarantino's beste film, maar hij staat zeker in de top 3.

Toch kom ik dan nog op een dikke 4* uit en uiteraard is deze film meerdere malen herzienwaardig.

• 2006 berichten

Misschien kan de onzinstem van RUBBERBURNER verwijderd worden. Lijkt me sterk dat hij deze film op 13 aug gezien heeft en nog sterker dat 'ie deze met een 0.5* beoordeelt.

avatar van ElBerto

ElBerto

Gisteren bekeken in première, en ik werd totaal overdonderd tijdens het kijken.

Werkelijk een schitterende film, en opnieuw uitmuntend gemonteerd door Quentin Tarantino. Brat Pitt speelt geniaal goed, wat een gewelde rol heeft hij daar neergezet zeg! Z'n accent (zowel Engels als Italiaans) en zijn grimas deden constant mijn glimlach opwekken. Verder is ook e muziek in het verhaal ook zeer goed gekozen, werkelijk chapeau.

Alles klopte ook, ik had even gevreesd dat er vooral engels gepraat zou worden maar niets is minder waar. De Fransen spraken frans, de amerikanen en britten engels en de duitsers duits.

Verdiende 5 sterren!

avatar van Metalfist

Metalfist

Once upon a time in Nazi occupied France...

Tarantino zorgt met Pulp Fiction maar vooral met Reservoir Dogs voor twee van de beste films ooit. Jammer genoeg leek hij daarna aan een kleine afdaling te zijn begonnen doordat Jackie Brown al een pak minder was, de twee Kill Bills weer wat beter maar vooral Death Proof was reteslecht. Toch neemt dat niet weg dat ik met volle verwachting naar deze Inglourious Basterds uitkeek. De première gisteravond lukte jammer genoeg niet maar met de eerste voorstelling de dag erna is dit dubbel zo hard goedgemaakt (was ook zeer weinig volk trouwens)

Vanaf de openingsscène (en tegelijkertijd ook de eerste complete chapter) voel je al direct de adem van Tarantino's liefde voor spaghettiwesterns. De muziek, de lange shots, ... Deed me allemaal zeer hard aan C'era Una Volta Il West. Was ook al een sterk voorproefje van de sfeer die in de rest van de film zou volgen. De rest van de chapters hebben elk wel allemaal dezelfde sfeer maar zijn op hun eigen manier dan ook totaal verschillend maar allemaal stuk voor stuk ijzersterk. Elke chapter heeft dan ook een aantal memorabele scènes. In de eerste chapter is dit wel duidelijk, de tweede bevat de introductie van The Basterds die sowieso al geweldig is, de derde is noodzakelijk voor het verhaal maar mist wat de nodige spanning maar in vier en vijf breekt de hel echt los. De dood van twee van de Duits sprekende Basterds in die kleine taverne is brutaal, gewelddadig maar vooral zo verschrikkelijk mooi opgebouwd. Eerst is er de groep zatte soldaten en wanneer dat eindelijk opgelost geraakt komt die majoor op de proppen en verraden ze zich door een simpel handgebaar. Simpel maar zo doeltreffend. Tjah, chapter 5 is het einde natuurlijk en tegelijkertijd een einde om U tegen te zeggen. Tarantino neemt een gigantisch loopje met de werkelijkheid door de WO te laten eindigen door Hitler (op een uiterst gewelddadige manier) te laten sterven. Ik vroeg me eigenlijk nog één ding af. Op een bepaald moment zijn Marcel en Shosanna in gesprek over hoe ze de cinema in de fik gaan steken. Eén van de twee zegt dat die negatieven zeer brandbaar zijn en dan krijgen we een tussenfilmpje over hoe je er vroeger niet mee op de trein/bus mocht. Het stukje film dat ze daar laten zien, is dat uit Hitchcocks Sabotage?

Maar het is niet alleen actie en dialoog dat de film zo goed maakt. Neen, ook hier zitten weer de talloze (maar dan bedoel ik echt talloze) filmverwijzingen in die Tarantino zo kenmerken. Vond trouwens ook wel leuk hoe hij zijn bekende 'koffershot' heeft opgelost doordat je in heel de film geen enkele normale wagen ziet rijden. Inglourious Basterds lijkt mij ook meer humor te bevatten dan alle andere Tarantino films. Vooral wanneer Pitt zichzelf als een Italiaan voordoet is hilarisch. Si, correcto... Maar ook de kleine tussenfilmpjes waar even iets terloops wordt uitgelegd zijn heel leuk.

En over Pitt gesproken, hij zit op het randje van het geniale af met zijn acteerprestatie in Inglourious Basterds. Het accent, de one-liners, de altijd vooruitstekende kin, ... Geweldig gewoon. Ik weet nog dat ik vroeger Pitt meer een pretty boy vond maar de laatste tijd begint hij echt wel serieus te stijgen in mijn lijstje. Spijtig dat hij gaat stoppen met acteren. Het is gelukkig ook niet alleen Pitt die de film zo sterk maakt. Zijn mede-Basterds zijn zonder twijfel even sterk. Van Eli Roth als Sgt. Donny 'The Bear Jew' Donowitz (doe a.u.b. voort met acteren in plaats van crappy B-films te maken) tot Til Schweiger als de veel te stoere Sgt. Hugo Stiglitz. Maar ook de tegenspelers van de Basterds zijn ijzersterk met als topper Christoph Waltz als Jew Hunter. Godverdomme, wat een acteur. De twee leading ladies moeten trouwens ook niet onder doen voor hun mannelijke tegenhangers (beeldschone vrouw trouwens die Mélanie Laurent)

Wat trouwens ook nog wel het vermelden waard is dat de acteurs hun respectievelijke taal spreken. De Fransen spreken Frans, De Duitsers Duits en de Engelsen Engels. Hierdoor komt de film ook authentieker over in tegenstelling tot het recente Valkyrie waar iedereen Engels babbelde.

Tarantino is a basterd. Maar wel één die een ijzingwekkend oorlogsdrama heeft neergezet.

avatar van Nomak

Nomak

Uier schreef:

Er zijn ook mensen die nog eerder gestemd hebben. Zij hebben extreem hoog gestemd met 5*.

Daar heb je dan blijkbaar geen bezwaar tegen? Vreemd.

avatar van Oen

Oen

Klopt het dat de film al draait in Tuschinski? Dus voor de officiële datum van 27 aug?

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Correcto

Vreemde film, die eigenlijk o zo moeilijk te beschrijven is maar gewoon vraagt om zelf te bekijken. Deze reactie is dan ook niet echt een review, omdat deze film die zich zelf niet aan de regels houdt, niet ontleent moet worden onder 'geluid was dit/beeld was dat".
Het zit gewoon allemaal strak van voor af aan.

Het is een film waarbij ik dacht 'had hier een beginnend regisseur mee afgekomen, niemand zou ooit geld in zo'n onconventioneel verhaal steken". Maar, er is volgens mij maar 1 iemand die uberhaupt met zo'n film kán afkomen: Master of Pulp, Quentin Tarantino. Ik vind trouwens dat de categorie "Komedie" beter bij deze film past, want deze film is gewoon hilarisch. En eigenlijk is het niveau van de humor erg laag en al zo vaak gedaan Die giant pijp dat Waltz opsteekt na dat 'serieus" gesprek a la Leone maar het werkt in deze film, omdat het zo afsteekt bij de andere zaken en just fits. En dit omdat deze humor perfecte timing heeft Van zodra je het plan hoort dat Pitt een Italiaan moet vertolken, wéét je dat het hilarisch wordt, maar dan wordt er toch nog een kleine spanningsboog gecreeërd tot hij zijn eerste woord zegt.

De pretentieloosheid van deze film werkt gewoon. Het begint al bij de generiek, met al die typografie, en de opbouw dat me even deed denken aan Monty Python's begingeneriek van Holy Grail. En dan hebben we het nog niet over Mike Myers als Canadees, en Churchill in zijn gekende pose. Helemaal weg van deze film. En Tarantino weet het zelf genoeg ook, wanneer hij Brad Pitt op het einde laat zeggen I think this is my masterpiece

Het stukje film dat ze daar laten zien, is dat uit Hitchcocks Sabotage?

100% correct.

avatar van Reinbo

OliverDogg schreef:

Sinds wanneer zou is het doden van nazi's niet deftig meer?

avatar van N811

N811

hoe speelt Eli Roth?

avatar van lamalord

lamalord

haha heb me doodgeamuseerd met deze film! Misschien wel de beste film van Tarantino, je hebt er drama, humor, actie, alles in! Brad Pitt ook zeer goed!

Verdient zijn 5 sterren!

N811 schreef:

hoe speelt Eli Roth?

Best aardig. Al is zijn rolletje niet al te groot.

Eigenlijk is iedere acteerprestatie prima te noemen, zelfs die van Mike Myers. .

avatar van michael1992

michael1992

Na hem gisteren voor de tweede keer gezien te hebben kan ik niet anders dan zeggen dat dit zeker al film van het jaar is.

Hij weet de volle lengte te boeien, alles zit er in (van geweldige humor tot het scalperen van nazi's), Brad Pitt mag stoppen met acteren want beter gaat hij het niet meer doen (zijne kop is hilarisch), ook Eli Roth is geweldig, Mélanie Laurent en Diane Kruger zijn niet alleen bloedmooi maar ze kicken ook nog eens nazi-ass,....

Voor zij die Death Proof niet goed vonden, QT is back.

Voor zij die Death Proof ook goed vonden, QT is BACK!!!

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Ga deze week naar de bioscoop om deze film te zien. Hoge verwachtingen.

Komt hij op de voorpagina ?

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

JDSsmetje schreef:

Komt hij op de voorpagina ?

Ja, tuurlijk.

Erg leuk om veel positieve berichten te lezen. Niet alleen hier, maar de recensies zijn zo'n beetje allemaal en overal positief (op een paar zuurpruimen na dan).

Ik heb overigens Christoph Waltz bij de cast gezet hier. Ik hoor overal dat hij wel bij de ''main-characters'' hoort en daarnaast nog eens briljant bezig is als ''The Jew Hunter''.

avatar van The Oceanic Six

Zaterdag draait ie in Arnhem, helaas zit ik bomvol met andere dingen die avond. Dan zal het wel ergens komende week worden hoop ik.

HarmJanStegenga schreef:

Ik denk zelfs dat Waltz het meest in beeld is van allemaal. Hij zet ook een zeer overtuigende rol neer. Samen met Pitt fenomenaal!

avatar van DonLeone

DonLeone

echt wel een geniale film. begint veel te saai, maar eindigt in ware Tarantino-stijl. ja, hij kan het nog altijd!