• 9.376.848 stemmen

Genre: Oorlog / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Brad Pitt, Christoph Waltz en Mélanie Laurent

IMDb beoordeling: 8,4 (1.756.405)

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot Inglourious Basterds

"Once upon a time in Nazi occupied France..."

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.

LT. Aldo Raine

Fredrick Zoller

SGT. Hugo Stiglitz

CPL. Wilhelm Wicki

avatar van gotti

Lijkt me niet dat ie voor Moviemeter schrijft, wel?

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Toch tenminste iets geschreven,niet?

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

IcU schreef:

Bij de persvoorstelling, en dan zo'n matige review schrijven...

Was toch een prima review?

avatar van movieonly

movieonly

Pastichio Rocker schreef:

Ja ja, laten we over een half jaar nog maar eens op IMDb kijken of 'ie dan nog steeds zo hoog staat. Stomme hypes. Tarantino Pulp Fiction Nazi's Talpa

Ach sommige mensen houden van Harisson Ford .

Als je Pulp Fiction afbrand dan kun je niet objectief naar een film kijken.

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Lijkt mij weer een mooie Tarantino film.

Vast weer lekker over-the-top!

Wil hem graag gaan zien wanneer hij gaat draaien in de bios, hoop alleen wel dat de duitsers in de film ook echt duits praten ipv engels. Kon ik niet goed opmaken uit de trailer. Duitsers die alleen maar engels praten zoals in bijvoorbeeld Valkyrie vind ik echt een minpunt.

• 1900 stemmen

Nog exact 1 week en de film gaat eindelijk in première.

Wel grappig trouwens dat bij een film die nog niet eens in de bioscoop verschenen is, al bijna 700 berichten gepost zijn..

avatar van The Oceanic Six

Eh, het is nu de 12e en de 27e gaat hij volgens MM pas in premiere hoor...

avatar van michael1992

michael1992

In België de 19e al.

• 1900 stemmen

Inderdaad, hier komt hij de 19de al in première.

avatar van sportfan27

sportfan27

MNV2 schreef:

Nog exact 1 week en de film gaat eindelijk in première.

Komt wel vaker voor hoor , hypen heet dat .

sportfan27 schreef:

Komt wel vaker voor hoor , hypen heet dat .

Ach, een hype zou dit hoe dan ook geworden zijn, daarvoor is Tarantino al bekend genoeg, het valt gewoon op dat er bijna al meer posts zijn bij Inglourious bastards dan bij Death Proof (vorige Tarantino film) en dat terwijl deze nog in de bioscoop moet draaien.

avatar van ;)

;)

EVIL '84 schreef:

Lijkt mij weer een mooie Tarantino film.

Vast weer lekker over-the-top!

volledig mee eens.

en daarbij als je nederlands en wat engels praat is duids het zelvde gewoon met een ander accsent.

avatar van wimnoot

wimnoot

HarmJanStegenga schreef:

Verdiep je eerst eens wat meer in de film voordat je met dit soort uitspraken komt. Je zit er namelijk gigantisch naast.

Brad Pitt speelt gewoon een Amerikaan (net als de rest van de Amerikanen), voor de rest heeft Tarantino Duitsers gecast om Duitsers te spelen, dito bij de Fransen. Heb je überhaupt de cast bekeken? Daarnaast wordt er in deze film - i.t.t. Valkyrie - zowel Engels, als Duits en Frans gesproken.

Even voor evil'84 en anderen dit schreef harm jan stegenga al op 2 augustus.

Jullie lezen toch ook wel oudere posten?

MNV2 schreef:

Inderdaad, hier komt hij de 19de al in première.

Om hier nog even op terug te komen, de film gaat de 18de al in avant-première dus volgende week dinsdag ga ik deze film zien.

avatar van paul83

paul83

fappie schreef:

ah ok

De versie in Cannes was andere versie dan die wij te zien krijgen....Bewerkt op basis van doelgroep.

avatar van Montorsi

Montorsi

movieonly schreef:

Ach sommige mensen houden van Harisson Ford .

Als je Pulp Fiction afbrand dan kun je niet objectief naar een film kijken.

Objectief naar een film kijken bestaat niet.

avatar van schram101

schram101

Mochten er nog mensen wallpapers willen van deze film:

Inglourious Basterds (2009) | Film-Wallpaper - outnow.ch

Stuk voor stuk mooie plaatjes!

avatar van WaytoBlue

WaytoBlue

Nation's Pride, de film in de film...

In Inglourious Basterds gaat deze Nazi-propaganda film in première in de Parijse bioscoop waar de 'basterds' een aanslag plannen op alle kopstukken uit het Derde Rijk, waaronder ook Hitler. In het echt werd Nation's Pride geregisseerd door Quentin Tarantino's goede vriend Eli Roth (Hostel, Cabin Fever).

YouTube - Inglourious Basterds / Nations Pride trailer

En een nieuwe scène uit de film waarin Shoshanna Dreyfus (de Joodse eigenares van de Parijse bioscoop) en Fredrick Zoller (de Nazi-held uit Nation's Pride) elkaar tegenkomen in een café.

YouTube - Inglourious Basterds / Café filmclip

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Draait vanaf 21 augustus als voorpremiere bij Pathe Tuschinski.

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

michael1992 schreef:

In België de 19e al.

De filmavant-première is op de 18de waar deze Basterd natuurlijk niet kan ontbreken

lamE.

Gisteravond naar Inglourious Basterds geweest in Ierland (verbaasde me dat hij hier al draaide).

Het begint gelijk in Tarantino-stijl, geweldige Italiaanse muziek en de text in een Pulp Fiction-achtige lettertype, je raakt gelijk in de sfeer.

Hierna een mooie scene in Frankrijk, je maakt kennis met Hans Landa.

Dan de Basterds, ze zijn precies zoals in de trailers, erg bruut en ze kennen geen genade. Ze behandelen en vermoorden Nazi's alsof ze dummy's zijn.

Ondanks dat ik niet echt fan ben van Brad Pitt, vind ik dat hij zijn rol als Aldo Raine erg goed doet, hij komt erg amerikaans over en mijn mening over zijn acteerwerk is door deze film bijgesteld.

De dialogen in deze film zijn ontzettend goed, genieten gewoon.

Je merkt dat Tom Tykwer (Lola Rennt) Quentin Tarantino in deze film heeft geassisteerd, wat erg leuk is en de film mooier maakt.

Het is een ontzettend mooie film, brute actie gecombineerd met geweldige Tarantino-humor, erg leuk. Op het einde geeft Quentin een leuke, onverwachte draai aan het verhaal. Wat ik wel jammer vond is een korte scene in het 'draaihok' van de bioscoop, een beetje goedkoop naar mijn insziens.

Als ik terug ben van vakantie ga ik de film zeker nog een paar keer op DVD bekijken en mogelijk voor de tweede keer naar de bios.

Al met al een ontzettend goede film, geen top-10 bedreiging maar wel erg sterk. Het voldeed geweldig aan mijn verwachtigen.

8.8/10

4.5/5

Een echte aanrader!

avatar van Kanisz

Kanisz

Na al die berichten over nieuwe trailers ben ik de tel enigszins kwijt, ik kon zelf als laatste nummer 3 terugvinden, maar in ieder geval is hier een 4e trailer te zien. Ziet er weer erg gaaf uit...

avatar van lebowski

lebowski

EVIL '84 schreef:

Maak je geen zorgen, er wordt gewoon - en veel - Duits gepraat in de film, geen tenenkrommende accentjes etc. Kan sowieso niet, omdat de taalverschillen erg belangrijk zijn in Inglorious Basterds. Het moment waarop blijkt dat Landa vloeiend Italiaans spreekt is bijvoorbeeld een van de hoogtepunten.

lamE.

Geniaal moment ja lebowski, Marghereti!

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Als ik zo naar de soundtrack kijk geloof ik dat Tarantino gek is op Ennio Morricone's score voor Il Mercenario.

lamE.

Ja inderdaad, stuk voor stuk van Morricone. Erg mooie muziek trouwens.

avatar van ElBerto

ElBerto

Vanavond gaat hij in première in de Belgische Kinepolis, gisteren kaarten besteld en vanavond zal ik hem gaan bekijken

Word een goeie film hopelijk

avatar van N811

N811

die nieuwe trailer ziet er zo fucking geweldig uit

avatar van michael1992

michael1992

Hier nog zo één.

Maar ik hou bewust de verwachtingen laag dan kan hij al niet te hard tegenslagen ook al wordt hij als modern meesterwerk bestempeld.

avatar van EVIL '84

EVIL '84

lebowski schreef: Maak je geen zorgen, er wordt gewoon - en veel - Duits gepraat in de film, geen tenenkrommende accentjes etc. Kan sowieso niet, omdat de taalverschillen erg belangrijk zijn in Inglorious Basterds

Sweet!