Genre: Oorlog / Komedie
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Inglourious Basterds
"Once upon a time in Nazi occupied France..."
In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.
- Trailer (YouTube)
- Quentin Tarantino's Inglourious Basterds (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
SGT. Hugo Stiglitz
CPL. Wilhelm Wicki
Marcel
Enemy Number 1
mensen een 0.5 is wel heel laag om te geven kom op man hoe durfen mensen te zeggen dat Brad Pitt slecht acteert doe normaal man
Rosicky
Oh ja die films kan je ook vergelijken met deze.
Nomak
mensen een 0.5 is wel heel laag om te geven
En een 5* is dan weer heel hoog om te geven.
movieonly
Dat je als Tarantino hater nog de moeite neemt om zijn films te bekijken.
Copy paste klinkt wel heel erg gemakkelijk, deze man is een filmliefhebber die zijn helden eert en scenes terug laat komen in zijn films, maar dat is echt geen copy paste.
Films als Pulp Fiction hebben de filmwereld veranderd, tevens is Tarantino een meester in het casten van acteurs, John Travolta was game over , maar is door Pulp Fiction weer een grote acteur geworden .
Quentin is geen Japanse cult regisseur waar je interessant mee kan doen op je top 10 lijstje, maar hij heeft wel een paar geweldige films op zijn naam staan, daar kan Inglorious op bijgeschreven worden.
Ninto
4.5 is het juiste cijfer om te geven
GEWELDIGE film. Dialogen zijn legendarisch. Acteerwerk is perfect. De subtiele humor is meesterlijk. De actie is te bruut. En om het af te sluiten speelt Brad Pitt zijn beste rol ooit. Dat accent, z'n uitdrukkingen... wauw.
Deze film is echt enorm goed en ik wil hem nu meteen nog een keer zien! Deze komt absoluut in mijn top 10!
Ninto
Sterker nog... ik geef hem 5 sterren en hij staat op nr 1 in mijn top 10. WAHH! Geweldig film!!!!!
Ricky Roma
ik wacht nu alweer op zijn nieuwe film
Ik ook, aangezien zijn laatste net uitgekomen is.
JP
Lol, ik moet de film nog gaan zien maar in het NRC krijgt hij slechts 1 (van de 5) sterren.
s0062423
Gelukkig houden de meeste mensen ervan, en er zijn altijd van die types bij die het niet kunnen waarderen. De meeste van die types zijn van die pruimen/oude zeikers of mensen die principieel tegen de menigte in gaan. Dan houd je nog een heel klein groepje over dat deze film gewoon echt niet goed vind.
Geweldige theorie, zelf gevonden? Nu vraag ik mij toch af tot welke groep je mij dan rekent.
Ben je er nu weer met jouw inhoudsloos gezever over top 10 lijstjes. Kan je ondertussen al een film of regisseur aanwijzen?
Hoe dan ook, Tarantino heeft inderdaad een paar mooie en geslaagde films op zijn naam staan. Ik vind deze er in ieder geval niet één van. Hoe je trouwens op het idee komt dat ik een Tarantino-hater ben, is me al helemaal onduidelijk.
Linn
Laat ze gewoon zeveren. Er zijn altijd mensen hier die niet snappen dat niet iedereen als een robot met de menigte meeloopt en dat er ook nog zoiets bestaat als een andere smaak hebben
AmazingShikoku
Dat bedoelde ik ook juist, snuggere
Dat slaat dus nergens op. want de 98% van de mensen die niet naar jouw profiel kijkt snapt jouw zogenaamde humor dan niet.
MNV2
- 1900 stemmen
s0062423 (studentennr. ?) neemt tenminste nog de moeite om een uiteenzetting te doen van zijn score aan deze film, al ben ik het dan ook helemaal niet eens met zijn mening. Dan heb ik toch meer moeite met die hoop mensen die aan deze film een 0,5 of een 5 toedelen zonder ook maar een woord motivatie. En daarbij, het is nog altijd niet verplicht om een film enorm goed te vinden als de rest dat ook zo vind. Zou ook een beetje jammer zijn als iedereen de films goed zou vinden die jij ook goed vind, dan zou er niet meer veel te discussiëren zijn.
Origineel, heel zeker wel, maar totaal niet de allerbeste.
Rosicky
Desalniettemin is het mogenlijk dat jij deze film echt niet leuk vind, ik heb nooit gezegd dat dat niet zo was want dat zou grote onzin zijn.
Maar het irriteert me enorm dat bijna iedereen die deze film slecht vind ... met van die dingen komt waarover 99% van de mensen het niet eens is.
Nogal logisch ook als 99% van de mensen dit een geweldige film vindt. Moesten ze het eens zijn zouden ze de film waarschijnlijk ook een stuk minder vinden.
Roel B
Ik kom net thuis uit de bios en de film was GE-NI-AAL!
Hij knalt zo mijn top 10 in! De hoogstemmers hebben het al goed verwoord: wat een spanning, wat een humor, wat een acteerwerk, wat een ontknoping!
Wat heerlijk dat er steeds weer zulke prachtige films worden gemaakt!
mandy7
heb dat stuk gelezen
en heb net de film gezien
dat stuk was pure azijnpisserij
super goeie film
zal dit later nog wel toelichten
Mr_White
- 2067 berichten
Laat die mensen met een negatieve mening toch. Het is alleen maar goed dat niet iedereen als een kudde dier dezelfde mening moet hebben, anders viel er hier weinig te discussiëren. Alhoewel ik toe geef dat ik Onderhond praktisch altijd negeer omdat ik toch al weet dat zijn mening niet met mijn mening overeen zal komen.
Linn
Ja misschien moet ik Onderhond dan ook wel negeren aangezien we wel eens een andere mening hebben
Elegy
Wat een briljante film weer, deze gaat meteen naar mijn top10lijst.
Gaaf geacteerd, briljant script en onwijs gaaf gebruik van muziek die weer een typische Tarantino sfeer schept.
Je gaat echt houden van zowel de good- als de bad-guys.
Mijn enige commentaar is dat de Bastards nog iets meer in beeld mochten komen.(Al was het alleen maar een vage vechtscene.)
Zandkuiken
Een nieuwe Quentin Tarantino zorgt toch altijd voor wat extra opwinding: A Band Apart moet nog maar verschijnen of de rillingen doen al koerske over mijn ruggenwervel. En die elektriciteit blijft 153 minuten lang in de lucht hangen, met een prent die overduidelijk de stempel van The Chin draagt.
Een oorlogsfilm op z'n Tarantino's dus, en dat levert unieke cinema op die mijn torenhoge verwachtingen misschien net niet volledig weet in te lossen. Want hoe sterk en geestig de dialogen ook zijn of hoe verschroeiend (pun intended) de finale mag wezen, 't is voor mij allemaal niet zo elektriserend als 's mans buitenaardse meesterwerk Pulp Fiction.
De acteerprestaties zijn nochtans absoluut top, met op kop Pitt, Laurent en Waltz. Het mannelijk gedeelte van Brangelina is al langer een persoonlijke favoriet en ook hier doet ie het heerlijk als dolkomische Aldo Raine. De bloedmooie Mélanie Laurent was mij al opgevallen in Embrassez Qui Vous Voudrez, De Battre Mon Coeur S'est Arrêté en (vooral) Je Vais Bien, Ne T'en Fais Pas, maar nu is ze dus ook bekend bij het brede publiek met een sublieme vertolking waarbij ze het hart van de film vertegenwoordigt. Christoph Waltz ten slotte wordt dezer dagen overal bewierookt als dé ster van Inglourious Basterds en acteert inderdaad voortreffelijk.
Ook de regie is dik in orde met scènes waarbij de spanning op zulke unieke wijze is opgebouwd dat niemand anders dan QT ervoor verantwoordelijk kan zijn. De soundtrack daarentegen vind ik gek genoeg iets te weinig aanwezig (nooit gedacht dit bij een Tarantino-prent te zeggen).
Zo is Inglourious Basterds meer dan geslaagd maar wat mij betreft blijft 's mans meesterwerkteller niettemin op 1 staan.
Got us a German here wants to die for country. Oblige him.
Vanavond was het dan eindelijk zover. Na vele trailers, posters en andere informatie dat ik op de voet volgde kon ik vanavond eindelijk de film zelf eens zien. Lang op gewacht, eindelijk getoond. De verwachten waren echt gigantisch en dat kan een film eigenlijk bijna nooit waarmaken achteraf. Toch? Nein!
Om met de deur in huis te vallen, ongekend geweldig! Dit was 1 van de meest geniale films die ik ooit in mijn leven heb gezien. En dat zijn er toch behoorlijk veel. Tarantino is back en dat zullen we allemaal weten! Diep respect voor wat hij hier heeft gecreeerd!
Dit is een WO II film op een manier die nog nooit is vertoond. Ik heb vele oorlogsfilms gezien dankzij mijn grote interesse in deze oorlog maar nooit heb ik een film over die periode zo apart maar o zo mooi verfilmd gezien.
Inglourious Basterds is zo stoer, spannend, wreed, grappig en vermakelijk, dat geloof je eigenlijk niet. Praktisch alles is perfect aan de film. De film begint werkelijk geweldig met het 1e hoofdstuk waarin we Christoph Waltz als SS kolonel Hans Landa ontmoeten. Wat een weergaloos deel zeg! De lange dialogen, de intelligentie van het gesprek en de afloop....wow!
Daarna krijg je in het 2e hoofdstuk eindelijk te zien waar iedereen eigenlijk op wachtte: de introductie van de Basterds. En dit is zo indrukwekkend! De gitzwarte humor, de wreedheid van de groep en het geweldige verloop van het hoofdstuk met als meest geweldige deel de ''ontmoeting'' tussen ''The Bear Jew'' en de koppige gevangen genomen Duitse leidinggevende. Wreed en hilarisch leuk! Sowieso is de film in de scene's met actie en geweld echt bijzonder wreed met een geweldig gevoel voor humor daar om heen. De bioscoopzaal waarin ik zat lag echt regelmatig in een deuk om een dialoog of actie. Brad Pitt was echt indrukwekkend goed met zijn aparte uiterlijk, hill-billy accent en zijn motivatie om elke Nazi gescalpeerd te willen zien!
Als iedereen geintroduceerd is volgt de film het plot over de bioscoop en Shosanna (sterke rol trouwens!) en heb je in de tussentijd vele toffe plotwendingen en sublieme momenten meegemaakt. Om eens een paar heerlijke stukken te noemen nog: De hele scene in het cafe met de dodelijke afloop! Sublieme spanningsopbouw met een onverwacht heerlijk einde! Maar ook de stukken met Landa en Shosanna zijn echt super. Je voelt haar haat en leeft met iedereen mee die de Nazi's om wil leggen. Gelukkig wordt het beste voor het einde bewaard.
Na vele toffe momenten en geweldige dialogen zien we de Nazi's in de bioscoop aanwezig bij de film van de soldaat waar de Basterds met Shosanne de dodelijke aanslag op alle hooggeplaatste aanwezige Nazi's inclusief Goring, Goebbels en,,,,,Hitler hebben gepland. Wat een weergeloos deel in de bioscoop is dat zeg! Je weet wat er komt, je hoopt dat het er komt en even lijkt met mis te gaan maar goddank wordt het plan met veel succes uitgevoerd. Zelden zon stijlvolle, geniale massamoord op een enorme groep Nazi's gezien! Echt prachtig hoe men in de film Hitler gewoon aan flarden schiet! Overigens een geniale rol van Hitler in deze film. Vooral als hij zichtbaar schik heeft in het kijken van de film!
Het afmaken van alle Nazi's is geweldig stoer weergegeven! Is de pret daarna voorbij? Nee, de slotmomenten met Landa en Pitt aka Raine zijn echt heerlijk! Lekker wreed en heerlijk bevredigend!
Om te besluiten....ik ben dus diep onder de indruk. De geweldige sfeer, de geniale dialogen, het ongekend goede acteerwerk, de bij vlagen imponerende actiemomenten, de gitzwarte maar werkelijk geweldige humor en de sfeervolle muziek en opbouw van de film maken hier echt een tijdloze klassieker van. Wie weet komt deze in mijn top 10 terecht. Ik kan niet wachten deze te herzien.
Ik kan ook niks anders geven dan de volle 5* Perfectie!
char
Top!!!!!!!
Een paar kleine gedeeltes gemist, viel in slaap wat overigens absoluut NIET de schuld van de film was, maar wel een goed excuus om hem voor de 2e (of vaker) te gaan kijken.....Brad Pitt was WÉÉR voortreffelijk, een droom om naar te kijken.
Top!!!!!!!
Mr_White
- 2067 berichten
Misschien wel ja, maar ik heb het natuurlijk alleen over zijn mening over films, waarvan ik inmiddels wel weet dat ik het zelden dan wel nooit met hem eens ben.
jessis
Oh ja die films kan je ook vergelijken met deze.
Ja , het gaat ook over de oorlog, alleen heeft deze film van de weinige actie geweldadigere scenes en er zit dan een heel klein beetje humor in.
Om dan daarvoor een 5 of een 4 sterren te geven vind ik erg overdreven.
QT heeft wel goede films gemaakt, maar dat wil niet zeggen dat je dan voor al zijn films een 4 of 5 ster moet geven omdat het QT is.
En niet iedereen hoeft met de rest mee te lopen, omdat bijna iedereen het een goede film vind, kom nou zeg!
tal1b
beetje overdreven om dan een 0,5 te geven, gewoon om tegenstrijdig te zijn? (gezien je stemverleden wijk je wel erg af vh gemiddelde)
béétje jammer
jessis
Nee, niet om tegenstrijdig te wezen
Resevoir dogs en Pulp fiction zijn goede films, die waren toen baanbrekend.
Alleen kennen we het nu wel van hem(niets vernieuwends in deze film).

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' van Quentin Tarantino komt weer naar Netflix

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' verdwijnt binnenkort van Netflix

Tarantino-klassieker 'Inglourious Basterds' komt zeer binnenkort naar Netflix

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

The Godfather
Misdaad, 1972