• 9.380.162 stemmen

Genre: Oorlog / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Brad Pitt, Christoph Waltz en Mélanie Laurent

IMDb beoordeling: 8,4 (1.757.930)

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot Inglourious Basterds

"Once upon a time in Nazi occupied France..."

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.

LT. Aldo Raine

SGT. Hugo Stiglitz

CPL. Wilhelm Wicki

avatar van maerk

maerk

Heb je de gouden pen van Tarantino geleend HarmJan? Prachtige recensie!

avatar van jessis

jessis

Ik begrijp niet dat er zoveel mensen al hun stem uitbrengen voor dat ze de film gezien hebben.

En ik vind ook dat er veel een te hoge stem uit brengen,er zulllen wel betere films zijn dan deze film.

Ik moet het nog zien of hij wel echt 5 sterren is zoals veel mensen beweren.

avatar van Linn

Linn

Alle quotes uit de hele film zijn hier ondertussen al over tafel gesmeten.. Mensen die hem nog niet hebben gezien kunnen hem onderhand wel helemaal meepraten

avatar van DragQueen

DragQueen

Gisteren in de bioscoop gezien. en de film is mij totaal niet tegengevallen. de meeste dingen die tarantino zo herkenbaar maken, zijn wel terug te vinden in de film. heerlijk uitgerekte dialogen, en apart gekozen achtergrondmuziek. ook de casting is in mijn ogen goed verricht. brad pitt is te gek in zijn rol, en bij vlagen humoristisch. maar je kunt zeggen dat van de gehele cast, waarvan overigens allen goed acteerden, christoph waltz toch een beetje de show stal. verder is het verhaal steengoed bedacht, en werpt een ander licht over de 2e wereldoorlog. dit is dan ook niet de doorsnee oorlogsfilm die je gewend bent. voor mij een briljante mengeling van zwarte komedie, spaghetti-western en oorlogsfilm. tarantino heeft mij enigzins verrast met deze originele prent. 4 sterren.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Lijkt me geweldig, alleen ben ik nooit zo te spreken over Tarantino's bloederige actiescenes. Beetje té. Hoe zit het bij deze film?

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

planet_of_death schreef:

Er zitten hier toch wel een paar van zijn bloederigste scènes in, alhoewel vergeleken met de totale lengte van de film ze eigenlijk maar zeer beperkt aanwezig zijn.

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

planet_of_death schreef:

De actie is niet meer van het niveau Kill Bill, dus je hoeft geen overdreven bloederige gevechtscènes te verwachten. De film bestaat voor het grootste gedeelte uit dialogen, daarnaast zijn er nog enkele korte actiescènes, al zijn die niet bloederiger dan de gemiddelde actiefilm.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Mr_White schreef:

Oké, dan ga ik er naar toe. De reclame is al echt geweldig !

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Pff wilde hem gaan zien in de bios gister, stonden godver 5000 mensen ofzo. Toen werd het dus Pelham.

avatar van egelhunter

egelhunter

gister in een bomvolle zaal gezien. Vond hem opzich goed, maar niet de verwachtingen die ik had. Beetje langdradig tijdens chapter 3 en 4 maar daarna word het weer spannend en heb me prima vermaakt. Niet de topper waar iedereen het over heeft, maar gewoon een leuke film die een uur korter had mogen zijn. 3*

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Tarantino kennende zal deze film wel weer als single disc worden uitgebracht, waarna er elk jaar een superduper special collector's deluxe edition verschijnt.

avatar van scholtie

scholtie

Jeetje wat is deze film goed. En die hummor, echt geweldig. Ik lag dubbel. Klein beetje onrealistisch, maarjah toch nog een van de betere films die ik in mijn leven heb gezien.

avatar van laundromat

laundromat

nrc-next geeft 1 ster, Volkskrant 5. Loopt wel heel erg uiteen. Gebeurt niet zo vaak lijkt mij. Maar ben benieuwd!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

maerk schreef:

Heb je de gouden pen van Tarantino geleend HarmJan? Prachtige recensie!

Hehe, dankje.

avatar van omnitoaster

omnitoaster

ik ben na alle reacties en de hoge gemiddelde waardering gezien te hebben toch wel heel erg benieuwd naar deze inglourious basterds

avatar van schram101

schram101

laundromat schreef:

Inderdaad. NU.nl ook 5 sterren.

Hoewel ik het daar vrij vaak mee oneens ben, maar dat terzijde.

Rosicky

Het lijkt me gezien de gemiddelde scores op Moviemeter, IMDB, en bijna alle kranten zo dat NRC er naast zit. Meneer de recesent heeft weinig gevoel voor humor gezien z'n reacties op dit meesterwerk.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Er zijn erg weinig slechte reacties op deze film. Onderhond en speranza geven hier een laag cijfer, het NRC geeft een slechte recensie (die werkelijk kant nog wal slaat), en verder... vind praktisch iedereen hem goed.

avatar van Montorsi

Montorsi

Rosicky schreef:

Hoe kan een recensie ergens naastzitten, kun je dat uitleggen?

avatar van Wouter

Dat zegt toch wel wat..

Vind je het niet een beetje vroeg voor zulke conclusies?

avatar van Maykel_vM

Maykel_vM

Alsof je een straight-whiskey drinkt!

Pure Tarantino!

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Dat zegt toch wel wat..

Alleen jammer dat die paar mensen die aan deze film een halve ster toedelen geen motivatie geven..

avatar van Montorsi

Montorsi

Lexcoaster schreef:

Onderhond en speranza geven hier een laag cijfer.

Dat zegt toch wel wat..

Mwoa, het is speranza he, die kan ook zomaar volgende week 5* geven, de week erna 2.5*, dan weer een 1* en volgend jaar 3.5*.

Montorsi schreef:

Hoe kan een recensie ergens naastzitten, kun je dat uitleggen?

Omdat ik denk dat ze bij het NRC alleen op historische correctheid geilen, en verder hun ogen sluiten voor de humor en alle andere goede asecten van Ingourious Basterds. Vandaar denk ik dat ze ernaast zitten.

Dat zegt toch wel wat..

Onderhond geeft een laag cijfer aan alle westerse films... 0,5* voor bijvoorbeeld V for Vendetta, The Godfather II, The LOTR trilogy, the Departed, North By Norhtwest enzovoort. Dus dan is anderhalve ster voor Inglourious Basterds nog best hoog.

avatar van annalouisa

annalouisa

Geniale humor, in tijden niet zo hard gelachen en nog echt hoorbaar ook. Hele zaal lag plat. Meesterlijke gezichtsuitdrukkingen van de acteurs.

Vooral toen de 3 "bastards" zich moesten voorstellen aan Landa in het "Italiaans" en de scene waarin Landa bingo riep.

Dit is mijn eerste 5,0 op deze site.

avatar van AmazingShikoku

AmazingShikoku

annalouisa schreef:

Dit is mijn eerste 5,0 op deze site.

Want dat zegt heel erg veel aangezien het je eerste stem is -_-

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Doe effe normaal joh.

avatar van annalouisa

annalouisa

Dat bedoelde ik ook juist, snuggere