Genre: Oorlog / Komedie
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Inglourious Basterds
"Once upon a time in Nazi occupied France..."
In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.
- Trailer (YouTube)
- Quentin Tarantino's Inglourious Basterds (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
SGT. Hugo Stiglitz
CPL. Wilhelm Wicki
Marcel
Hij heeft een punt..
Eerst stemmen alle fans en daarna zakt hij weer af.
Heb nog nooit anders gezien bij een film.
Misschien dat hij inderdaad boven de 4,00 blijft, maar dat moeten we wel weer zien na een paar maanden.
Hij gaat de top 10 niet halen denk ik
nr. 1 in de top 100 recent
nr. 6 in de toplijst van Verenigde Staten
nr. 2 in de komedie toplijst
nr. 1 in de oorlog toplijst
nr. 1 in de toplijst van de jaren '00
nr. 1 in de toplijst van 2009
Zegt voorlopig genoeg, maar ja..
chevy93
De stemhistorie van TDK.. heeft het ook niet volgehouden
Nog steeds 4,14, maar geen Top 10
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
En tja, het was te verwachten, als het Tarantino is hoor je de haters weer als eerst over de film oordelen. Terwijl het voor andere iets is om naar uit te kijken, dit was voor mij ook het geval.
Ik denk eerder dat het andersom is. Dat de fanboys de film de hemel in stemmen. Hater is trouwens een groot woord, maar ik heb nooit wat gehad met de films van Tarantino. Maar IB was toch wel heel erg tof.
Nomak
Ik denk eerder dat het andersom is. Dat de fanboys de film de hemel in stemmen.
Zo is het ook. Ik ben ervan overtuigd dat er hier heel wat mensen al die 5* in gedachten hadden vooraleer ze de film gezien hadden. Blijkbaar is het voor sommigen dan moeilijk om kritisch te zijn en gewoon die 5* ook geven. De naam Tarantino is voor die mensen blijkbaar al genoeg om 5* te geven aan een film.
Neemt niet weg dat er uiteraard ook een aantal zijn die gewoon 5* geven omdat ze er heilig van overtuigd zijn dat deze film dat waard is.
jakke36
man of man, gisteren de film gaan kijken in de plaatstelijke bioscoop
1woord : schitterend, ik ga een gewaagde vergelijking stellen maar volgens mij evenwaardig aan Pulp Fiction!
maerk
Tarantino's beste sinds Reservoir Dogs.
Dit was toch een erg leuke bioservaring. Er waren momenten waarop het publiek niet wist of ze moesten lachen of gruwelen en of ze ergens uberhaupt om moesten lachen. Dit resulteert in stiekem gelach van een paar personen (om het accent van Pitt in het begin bijvoorbeeld). Maar het scalperen werkte bij sommigen op de lachspieren en sommigen slaakten een zachte 'ehh'. De film zelf was trouwens ook erg goed.
Een probleem wat ik met de meeste Tarantino films heb is dat het tempo voor mijn gevoel te laag ligt. Ook in Inglourious Basterds had ik dit gevoel. Sommige scènes waar flink wat wordt afgepraat duren te lang om interessant genoeg te blijven. Goed voorbeeld hierbij is het gesprek in het cafe tussen 3 basterds, een Nazi en von Hammersmark. Als de film iets vlotter was geweest had ik die 4* meteen gegeven. Maar nu twijfel ik enorm tussen 3,5* en 4*. De 3,5* om het tempo, maar de 4* om de humor, de actie, de apartheid. Inglourious Basterds is binnen het genre zoiezo heel erg verfrissend. Tarantino geeft er een leuke draai aan. Het camerawerk is overzichtelijk en er zitten een paar leuke vondsten tussen. De muziek werkt heel goed, vooral wanneer Shosanna wordt neergeschoten, bijzonder moment. De actie is helemaal in orde en de humor is perfect. Ik kon erg hard lachen om Pitt, Pitt die Italiaans spreekt en Waltz heeft ook zo zijn komische momenten. Ook waren de kleine stukjes uitleg over Hugo Stiglitz en brandbare film erg leuk en typisch. Het acteerwerk is goed. Het is gewoon een goede cast met Pitt en Waltz als uitschieters. Pitt is vooral erg grappig. Het typetje Aldo Raine had door niemand anders zo goed/grappig vertolkt kunnen worden. Waltz acteert heel erg goed. Zo naturel met veel plezier. Ik had nog nooit van hem gehoord, maar hij heeft blijkbaar een gouden palm gewonnen voor deze rol. Verdiend! Best knap trouwens, dat hij vloeiend Duits, Frans en Engels spreekt.
Tarantino heeft hier een bijzonder kunstwerkje afgeleverd, ik heb erg genoten. Toch geef ik een 3,5*. Bij herziening kan het 4* worden, maar ja... dat zei ik ook bij Kill Bill Vol. 1 en Pulp Fiction.
3,5*.
VanRippestein
Pulp Fiction en Reservoir Dogs hadden toch wel redelijk een eigen stijl. Daarna heeft Tarantino eigenlijk alleen maar bestaande genres "opnieuw uitgevonden". Opzicht redelijk jammer want binnen elk genre wat Tarantino aanraakt is alles dus al een keer eerder en beter gedaan. Ook hier weer met de jaren 70 film en de western. Een mooie openingsscene, ware het niet dat ik het allemaal al eerder heb gezien. De verwijzingen naar andere films vliegen je om de oren! Dat zorgt er helaas voor dat de film gewoon niet echt op zichzelf staat. Er zitten mooie scene's bij , maar ik vond het niet echt een geheel vormen. De twee verschillende verhaallijnen (bastards en Dreyfus) komen daarnaast ook niet bij elkaar. Behalve dan dat alles op dezelfde lokatie is.
Net als bij Death Proof vond ik hier ook de dialogen veeeeeeeel te lang en nietszeggend. Heel hip allemaal, maar daar houdt het dan ook wel weer mee op.
Ik blijf het zeggen: de films van Rodriguez zijn in alle opzichten beter: grappiger, meer over de top, een beter tempo, origineler.
glenniehj18
Geniale film egt superieur dit is weer een meesterwerkje van tarintino iedereen die wat te klagen heeft over de film heeft niet genoeg tarintino films gezien.
En btw pas op voor de berenjood:P.
Maar nu heb ik 1 vraag voor iedereen er waren 9 bastards (zonder berenjood) hoe komt het dan dat er 4 overblijven maar je die 2 niet weet of ze het nou wel of niet hebben overleefd:P.
Aan de andere kant heb klein stukje gemist.
s0062423
constructivist
Nee Zwolle.....ze zitten dus overal.
In Groningen ook....
movieonly
Dus jij verwacht dat het gemiddelde hier nog wel de hoogte in zal schieten?
Zoals steeds hoor je vooral eerst fanboys, als de film op DVD komt tuimelt het wel weer omlaag.
Dat je een 1,5 als score gaf, vond je dat niet wat hoog ?
Sarcasme?
mauzst
Wat is dat voor een onzin opmerking? Moet je fan zijn van een regisseur om een film te waarderen?? Het moet niet gekker worden..
En daarnaast zou het fijn zijn als we gewoon ophouden met elkaar aanvallen op ieders MENING. Ja 1 ster geven voor deze film is belachelijk, 5 sterren daar in tegen ook, maar laten we elkaars mening gewoon respecteren.
Totaal offtopic: de beste man heet Tarantino, Glenniehj
lebowski
Ach ach. Misschien als je de hele dag film als The Pianist of Saving Private Ryan zit te kijken, maar wie ooit een halve aflevering van Allo Allo heeft gezien heeft al gekkere dingen te verwerken gehad.

Heerlijk vertrouwd: Onderhond geeft zijn mening, de rest van de site verslikt zich erin. Op MuMe helaas steeds meer nostalgie. Het is allemaal net zo voorspelbaar als de blinde gang waarmee velen hun idool QT volgen, ondanks deze middle-of-the-road-film die te lang duurt en enkel en alleen opvalt door de in your face geweldscènes. Maar las gisteren in de Volkskrant dat QT zelf vindt dat hij weer in topvorm is, dus wie ben ik dan nog...
RaoulDuke
Met name de openingsscene is fantastisch. De dialogen halen hier het niveau van die in de Sicilians-scene uit True Romance.
Enemy Number 1
geweldige film Brad Pitt was masterlijk Waltz was ook goed en de Basterds waren geniaal dit is zeker de beste film.
Leland Palmer
"War has never been so much fun!"
Het is al een behoorlijke tijd (zeker een paar (4/5) jaar) geleden toen ik voor het eerst hoorde dat Quentin Tarantino deze oorlogsfilm ging maken. De eerste twee hoofdstukken uit deze film zijn dan ook al zo'n tien jaar geleden geschreven door Tarantino en ik weet nog dat Michael Madsen toen als castmember stond aangegeven bij een film die de titel 'Inglorious Bastards' droeg.
Sinds de productie van start is gegaan, vorig jaar, is er veel aangepast. Quentin wist een einde aan het script te maken (waar hij zoveel moeite mee had), wist Brad Pitt te strikken als Lt. Aldo Raine en koos met opzet voor een andere titel dan Castellari's film uit '78. Sinds het moment dat deze Ingourious Basterds in productie is gegaan heb ik deze film eigenlijk op de voet gevolgd. Dat doe ik anders niet echt, in ieder geval niet zo extreem als bij deze film, maar Pitt en Tarantino zijn twee favorieten van me en alles rond de film lokte me behoorlijk, dus ik kon het niet laten. Ik had het script al snel in bezit, maar heb daar op wat - geweldige - stukken uit de eerste twee hoofdstukken na maar niet meer van gelezen. En gelukkig maar, zo stonden me in ieder geval nog behoorlijk wat verrassingen te wachten...
... en die kreeg ik, en niet te weinig ook. Deze nieuwe film van Quentin Tarantino is een fantastische mix van drama, oorlog, de nodige actie, maar vooral... komedie! De trailers waren al erg geestig, maar deze film is bij vlagen gewoon hilarisch. Brad Pitt zet een fantastische rol neer als de 'hillbilly' Aldo ''The Apache'' Raine, uit Tennessee. Daarnaast imponeert Christoph Waltz, als Hans Landa, met ook weer een grappige bijnaam; ''The Jew Hunter''. Daarnaast nog leuke - maar kleinere - rollen voor bijv. Diane Kruger en Eli Roth. Beide deden het gewoon goed en ook Roth viel me zeker niet tegen. Dan moeten er nog twee namen genoemd worden, één grote verrassing en één die mijn persoonlijke favoriet is in deze film. De verrassing is Til Schweiger, die als Hugo Stiglitz een briljante, hilarische rol neerzet, geweldig figuur. Maar... de Franse Mélanie Laurent was toch echt wel helemaal fantastisch. Wat een geweldig, goede acteerprestatie van haar. Een dragende kracht voor deze film, die grotendeels om haar personage draait.
Ik kan niet genoeg krijgen van Tarantino's dialogen. Zelfs Death Proof hangt bij mij tegen de vijf sterren aan, want ook daar vond ik ze (in tegenstelling tot velen) gewoon geweldig. Het lijkt dat alles wat Tarantino schrijft, met z'n gouden pen gedaan is die er direct voor zorgt dat alles wát hij schrijft in goud verandert. Ook alles, maar dan ook écht alles in deze film vond ik geweldig. Met de briljante opening van deze film (hoofdstuk 1) wordt er direct een dikke, vette stempel gedrukt. Eigenlijk vond ik de openingscredits, onder begeleiding van de prachtige muziek al geweldig en toen was het nog niet eens begonnen. Wat mij betreft mag de opening van deze Inglourious Basterds zich vanaf nu tot mijn favorieten allertijden scharen. De muziek die op komt zetten wanneer we Christoph Waltz aan zien komen is geweldig, het rustige sfeertje wat er hangt (een paar prachtige camerashots) wordt wreed verstoord door Hans Landa. Wat mij betreft is het direct duidelijk dat ''The Jew Hunter'', ondanks zijn geestige overkomen een geniaal brein is, die precies weet hoe het allemaal zit. De monoloog in het huisje is adembenemd, de scéne met z'n pijp (''May I smoke my pipe as well?''
) is hilarisch. Wat volgt is een erg sterke scéne wanneer Landa weer overschakelt op Frans (geweldig trouwens, die talenkennis) en vervolgens iedereen wordt afgeknald. Iedereen, behalve Shosanna. De toon is gezet.
In het tweede hoofdstuk maken we kennis met 'The Basterds', onder leiding van Lt. Aldo Raine. Geweldig gespeeld door Brad Pitt, met zijn vooruitstekende kin, lompe accent, handschoentjes, litteken en heerlijke snorretje.
De monoloog van Aldo Raine - die ook al gedeeltelijk in de trailer te zien was - is geweldig, de gemene smile van Donny Donowitz ondertussen eveneens. ''Nazi ain't got no humanity. They're the foot soldiers of a Jew-hatin', mass murderin' maniac and they need to be dee-stroyed.'' En zo zit het. Prachtig om te zien dat de nazi's het eindelijk eens in hun broek doen en dat de joden eens niet onder vuur liggen. Dat liggen ze wel natuurlijk, maar daar draait het nu even niet om. De scéne die volgt is daar wel een geweldig bewijs van. Prachtig weer, de muziek van Morricone en natuurlijk het geweldige moment dat Hugo Stiglitz uitgebreid en lekker fout voorgesteld wordt door de stem van Samuel L. Jackson. Heerlijke montage en erg gaaf gedaan, dat het er nog wat grappiger op maakt allemaal. Het hele gevoel wat de film je geeft is geweldig. Een stel idiote, hilarische 'Basterds' die de nazi's eens even lekker op hun donder geven, god fantastisch. En ondertussen ook nog eens ome Adolf die op zijn eigen grappige manier zijn steentje bijdraagt. Alle dialogen tussen de 'Basterds' onderling en die met hun Duitse gevangenen zijn super vermakelijk. Echt constant met een dikke grijns zitten kijken naar die geweldige kop van Brad Pitt en de heerlijk pakkende teksten die we constant naar ons toe krijgen gesmeten; ''Oblige him!''.
Toen kwam de grote ster van de avond in beeld... Mélanie Laurent. Was bang dat haar hoofdstuk misschien wat in zou zakken, omdat die van 'The Basterds' zo geweldig was, maar dat viel reuze mee. Ook dit derde hoofdstuk is gewoon verantwoordelijk voor de prachtige opbouw in het verhaal en de langzame opbouw van de spanning. Veel mensen vonden de scéne in het café wat te lang duren hoor ik, dat vond ik niet. Net als in Death Proof, nogal wat onzinnig dialoog, maar niet alles hoeft persé zin te hebben. Ja, ook de nazi's in de oorlog spraken niet alleen maar over hun grote plannen, of gebeurtenissen in de oorlog. Die zaten ook wel eens flink te zuipen, dom praat te hebben en domme spelletjes te doen in één of andere bar. Zo ook in deze film. Niet iederen zit daar uiteraard op te wachten, ik wel. Van een rustig spelletje, waar wel constant weer de prachtige spanningsopbouw een feit is, loopt alles zwaar in de soep; ''Say "auf Wiedersehen" to your Nazi balls!'' Godsamme, geweldig. Die boze kop van Til Schweiger ook steeds (met z'n Marco Polo kaartje nog op z'n hoofd
), fantastisch. Geweldige shoot-out, even schrikken geblazen en daarna genieten, want Tarantino weet alles geweldig in beeld te brengen en zorgt met z'n 35mm camera voor een perfect kijkgenot. Sowieso is het camerawerk gedurende de hele film perfect. Prachtig, lange shots, maar ook de momenten dat de camera alles van ''bovenaf'' filmt en je alles ''onder je'' ziet gebeuren, erg cool. Owh jah, ook geweldig trouwens hoe de camera steeds heen en weer ging tijdens de discussie bij 'The Basterds' in hoofdstuk twee. Tot nu toe; muziek, camerawerk, personages, verhaal; allemaal geweldig genieten geblazen.
Ja, ook Diane Kruger was inmiddels van de partij. Net als Laurent een prachtige vrouw, maar ook een geweldig actrice. Een wat kleiner rolletje dan dat ik had verwacht, maar ook gewoon erg leuk en goed gespeeld. Lekkere scéne ook daarna, bij de hondendokter.
Wat volgt zijn de twee plannen. Eén van 'The Basterds' en die van Shosanna en Marcel. Tarantino werkt op een magistrale manier, dankzij een perfecte spanningsopbouw naar een ''finale'' toe om U tegen te zeggen. Eigenlijk constant met kippenvel zitten kijken. Van het moment dat Cat People van David Bowie (
) wordt gedraaid, tot het moment waar ''het'' allemaal gebeurt. Daniel Bruhl, de stalker van Laurent doet het ook leuk, lijkt aardig, maar is net zo'n vuile klootzak als z'n nazi-vriendjes, dat krijgen we in de projectieruimte wel te zien. Die scéne vond ik echt prachtig, emotioneel en keihard. Niet verwacht dat Shosanna (zo) aan haar einde zou komen. Laurent had hiervoor in een paar ijzersterke scénes eigenlijk al bewezen mijn favoriet van de avond te zijn; Het moment dat ze met Landa aan tafel zit (dat gesmak van hem
) en hij daarna vertrekt en het moment tussen Marcel en Shosanna in de projectieruimte. Vol overtuiging en emotie gespeeld. Wat volgde was een beetje voorspelbaar, ik wist (volgens mij net als veel mensen) allang dat ''dit'' de manier was hoe de oorlog aan z'n einde had moeten komen; namelijk Sgt. Donny Donowitz het hoofd en lichaam van Adolf Hitler vol lood laten pompen.
Prachtig, wat een geweldige scéne weer. En het mooiste moest nog komen.
Dat volgde dan ook direct. We kregen eerst al een glimp te zien dat Marcel Shosanna ging filmen en ze in het Engels moest spreken. Snel nadat Shosanna aan haar einde kwam, kwam een enorm kippenvelmoment. Haar gezicht en ''haar wraak!'' op het grote witte doek. Geweldig hoe de enorm brute massamoord daarna in beeld wordt gebracht, respect. Uiteraard zijn Aldo Raine en zijn ''Italiaanse'' vrienden eerder ook allang gearriveerd. Prachtig hoe Brad Pitt zegt dat hij hét beste van de drie is in de Italiaanse taal, maar gewoon enorm de slechtste is. Ten eerste, die kop weer van hem, wanneer Landa met Hammersmark praat en die Italiaanse act;
hilarisch! Ook dat foute lachje van Landa was geinig trouwens, net als z'n ''Bingooo'' moment. Raine sluit ondertussen een dealtje met Landa, de hele bioscoop wordt opgeblazen, iedereen is morsdood, behalve Raine, Utivich, Landa en nog zo'n nazi-figuur. Hilarische scénes vooraf nog trouwens; die kopstoot, dat gevloek van Pitt etc. etc. Het einde in het bos is wederom van wonderschone klasse. We zien Utivich lekker die nazi scalpen of het de normaalste zaak van de wereld is en Pitt doet er nog een schepje bovenop. Ten eerste de manier waarop hij aan Landa duidelijk maakt dat hun ''dealtje'' niet doorgaat maar vooral... ''This might just be my masterpiece"...
Geweldig en van mijn kant zwaar gelijk. Niet omdat het hét meesterwerk van Quentin Tarantino is, maar het er toch écht wel weer eentje is. Na Pulp Fiction nu mijn favoriet, deze Inglourious Basterds. Vanaf het begin tot het einde zitten genieten van het boeiende verhaal, de vele onvergetelijke (nu al klassieke) scénes, de muziek, de personages, het briljante camerawerk en alle - kleinere - foefjes die er voor zorgen dat deze film het meesterwerk is geworden waar ik op had gehoopt. Al m'n verwachtingen zijn uitgekomen en misschien zijn sommige nog wel overtroffen. Dikke vijf sterren voor deze magistrale film... ik kap nu.
''I'm gonna give you a little something you can't take off.''
MNV2
- 1900 stemmen
Mooie recensie, ik heb de film voor een groot deel op dezelfde manier ervaren.
glenniehj18
Nu moet je is goed luisteren het is geen onzin opmerking zoals je waarschijnlijk weet is tarantino one of a kind als je althans een beetje film liefhebber bent.
Dus moet je fan zijn van een regisseur om een film te waarderen in principe wel aangezien hij de zelfde stijl gebruikt.
Dus voordat je weer wat te zeggen heb moet je snappen wat ik bedoel.
Quintin Tarantino zijn films zijn egt een soort van haat /liefde verhouding of je vind zijn films helemaal geweldig of je vind het niks en er zit geen midden weg in.
Dusja het kan wel degerlijk gekker.
En oja excuses dan dat ik zijn naam verkeerd spel kwestie van te snel typen.
tevelenco
Soh wat een goede film is dit zeg!
Ik heb hem gisteren in de bios gezien en ben nog steeds onder de indruk.
Hoewel ik het andere werk van Tarantino nooit zo heb kunnen waarderen vond ik deze film helemaal top!
Wat een verhaal.
Wat een dialogen.
Wat een absurde situaties.
Wat een bruut geweld.
Wat een humor.
Wat een suspence.
En wat wordt het allemaal mooi in beeld gebracht.
De film wist me gelijk van het begin te boeien mede door de fenomenale rol van Christoph Waltz die de SS officier speelt met zijn prachtige dialogen.
Maar ook Melanie Laurant zette een prima rol neer als Shosanna.
Kortom een topfilm
tapilatu
Op pulp fiction en reservoir dogs na Tarantino leukste film! De verwachtingen waren bij mij niet erg hoog, door alle recensies en mensen die ik gesproken had. Maar toch maar even een kijkje genomen....wat is dit een topper! De dialogen zijn om je vingers bij af te likken, er zit humor en aktie in! Ook de Jew hunter Hans Lada is erg goed gespeeld. En Brad Pitt speelt ook weer een geweldige hillbilly. Lang niet zo genoten van een Tarantino film 4,5 ster want 5 is perfectie!
Mooie recensie van HJS hoor!
Ik lees alleen zondag de details en spoilers wel aangezien ik hem morgenavond pas zie. Mooi te zien dat hij bij de liefhebbers die deze graag wilden zien sowieso in de smaak valt.
jacobine_rodijk
iEn oja excuses dan dat ik zijn naam verkeerd spel kwestie van te snel typen.
Had je meer moeite bespaard als je het gewoon zelf had gecorrigeerd dan dat je daarna laat weten dat je het had kunnen corrigeren in een zin

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' van Quentin Tarantino komt weer naar Netflix

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' verdwijnt binnenkort van Netflix

Tarantino-klassieker 'Inglourious Basterds' komt zeer binnenkort naar Netflix

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

The Godfather
Misdaad, 1972