• 9.374.496 stemmen

Met onder meer: John Travolta, Hugh Jackman en Halle Berry

Gesproken taal: Duits en Engels

Releasedatum: 13 september 2001

Plot Swordfish

"Log On. Hack In. Go Anywhere. Get Everything."

Toen de Drugs Enforcement Agency in 1986 de operatie "Swordfish" opdoekte, had de operatie 400 miljoen dollar opgeleverd. Dit bedrag, waar nog steeds niets mee gedaan is, is inmiddels opgelopen tot 9.5 miljard. Een anti-terroristen eenheid genaamd Black Cell wil het geld gebruiken in zijn strijd tegen internationaal terrorisme, maar het geld zit goed opgeborgen. De veroordeelde hacker Stanley Jobson wordt er bij gehaald om het geld te pakken te krijgen.

Gabriel Shear

Axl Torvalds

avatar van veroen

veroen

pokkyveer schreef:

Fantastische openingsscene,film blijft de hele tijd boeien tot het einde aan toe.Zelden een betere actiethriller gezien.

Misschien een beetje euforisch,ik geef hem 5*

anders geef je even bijna al je films een 5????

haha swordfish is wel lekkere film, kijkt heerlijk weg...

gewoon verstand op 0 en genieten van halle

Pastichio Rocker

Vond dit best een aardige film, met een leuke openingsspeech en flink wat actie. John Travolta en Hugh Jackman zijn lekker op dreef, alleen Halle Berry vond ik tegenvallen, en die tieten hielpen ook niet veel. Daarnaast kun je een aantal ethische vragen stellen over het (geweldadige) optreden van meneer Gabriel. Maar ja, verstand-op-nul en genieten maar he! Lekkere soundtrack ook. 3,5*

Jaxxx

Inderdaad die tieten hingen er maar slapjes bij!

• 12092 berichten

Eén van de irritantste wannabe stoerfilms van de laatste 10 jaar.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Niet zo'n film waar ik echt helemaal kapot van ben maar Swordfish is over het algemeen toch wel een aardige Film met een wel heel erg Goede John Travolta (Grease) zoals ik al zei ik vind het absoluut geen Topper maar wel een erg Leuke kijkervaring .

3.5* (Net over de 3*)

avatar van skipy05

skipy05

jvot wel een toffe film. is wel een tof verhaal. aleen het einde mocht annders eindigen. heel de film door actie.

avatar van missl

missl

ach ja, dit is wel leuk om te kijken. niet bijzonder.

avatar van The Oceanic Six

Ik vond het een zeer behoorlijke actie thriller maar het was niet een echte topper. Daarvoor vond ik het verhaal soms te rommelig en waren sommige zaken wat ongeloofwaardig. Denk aan het einde met de iets te overdreven actiemomenten. En het zat er soms wel heel dik bovenop dat bepaalde scene's computergeanimeerd waren.

Maar verder een prima film met een combo van een aardig verhaal (wel soms vergezocht) en actie op zijn tijd. Travolta vind ik altijd wel sterk, die was ook nu oke. Hackman zette ook een goede rol neer. Alleen Halle Berry.....buiten het feit dat de film een topless scene met haar had (zag er goed uit hehe) vind ik haar altijd maar een matige actrice die een beetje geforceerd nep overkomt met haar acteren. Niet mijn type....

Maar de film was ieder geval vermakelijk. 90 minuten was ook lang genoeg.

avatar van gauke

gauke

Ik vind deze film een lekkere en spannende technothriller.

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Een aardig filmpje maar net geen toppertje. Dat komt mede doordat het verhaal vrij rommelig is maar voor de rest is alles heel erg goed ( vooral de openingsscene ). Filmtechnisch is de film dus echt een topper en dat is mede te danken aan de mooie beelden die geschoten zijn met een prachtige beeldkwaliteit. Het geluid op dvd is ook meer dan uitstekend en de acteurs waren ook prima op dreef. Kortom voor mij is de film 3,5* waard.

avatar van sedje

sedje

Deze film is zoooo amerikaans irritant en zogenaamd STOER. En ik zeg niet van ooh mooie effects en geluid, fock off er zijn wel honderden flms met zulke effects.
Ik snap nogsteeds niet wat Travolta is een terrorist of juist terroristbestrijder??? Hij had wel mooie praatjes dat hij soms mensen moet opofferen maar hij knalt zelf gwoon als een idiote pyschopaat iedereen neer. Dat is waar ik me vooral aan irriteerde. En oja, vet stoer man een hacker die wordt gepijpt tijdens zijn werk. En volgens mij zijn er ook weinig hackers met zo'n afgetraint lichaam als die gozer in de film.

Pff ik kan wel uren door gaan zie je.

kortom, een 1.

avatar van Dutchero

Dutchero

orbit schreef:

Eén van de irritantste wannabe stoerfilms van de laatste 10 jaar.

Dat is zeker waar maar daarbij is de film ook nog ongeloofwaardig, voorspelbaar, en ongelovelkijk slecht gemaakt - visueel gezien.

avatar van RtW

goede film

avatar van N.B.S.

N.B.S.

Uuuhhmm...Psycholamp...

Waarom lach je als jij the village op 1 in je top tien hebt?

:lol:

avatar van maus9

maus9

The village op 1 dat is pas een grap. Maarja ieder zijn eigen mening...

Ik vond dit een geweldige film met goede actie en een goede verhaallijn. Ook op het einde blijf je naar deze spannend film kijken. *4

• 12092 berichten

Dat deze film hoger dan 3* scoort, dat is pas een blamage eerste klas..

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

N.B.S. schreef:

Uuuhhmm...Psycholamp...

Waarom lach je als jij the village op 1 in je top tien hebt?

:lol:

avatar van ehs21

ehs21

Ik heb hem nou al 3x gezien maar iedere keer mis ik de eerste 20 min. Gister ook weer omdat ie al om 8 uur begon, als ik de thread zo doorlees mis ik dan dus een zeer goeie openingsscene. Ik vind het sowieso wel een goeie actiefilm die zeker niet standaard is. Het einde is toch wel verassend en iig geen happy ending. Volgens mij kun je zelf gewoon invullen hoe Ginger het overleeft trouwens. Het lijkt mij dat ze dus gewoon een kogelvrij vest oid aanheeft.

Het verhaal is ook best goed vind ik, misschien wat vergezocht maar voor een actiefilm toch zeker boven gemiddeld. Verder zet Travolta zijn personage echt supergoed neer. Jackman en Berry spelen ook goed maar kunnen toch echt niet tippen aan Travolta.
3,5* misschien maak ik er 4 van als ik eindelijk het begin eens zie

Pastichio Rocker

Na herziening verlaagd met een hele punt.

Jaxxx

Die Halle Berry heeft echt een sexy uitstraling, maar dit helpt de film totaal niet. Alleen Hugh Jackman presteert goed in deze film qua acteerprestaties !

avatar van Santucci

Santucci

orbit schreef:

Dat deze film hoger dan 3* scoort, dat is pas een blamage eerste klas..

Ik vind deze film qua score ook overschat. Max 3* zou meer dan voldoende zijn. Maar geef je nu 0.5* omdat je het gemiddelde naar beneden wilt halen of vind je de film echt niet meer waard??? Naar mijn mening zijn er talloze slechtere films gemaakt dan Swordfish...

Ondanks dat het een ongeloofwaardig verhaal is, vind ik de uitwerking, gedragen door Travolta, ruim voldoende om te entertainen. Het tempo van de film ligt hoog en ik heb me in ieder geval geen moment verveeld. Zeker de moeite waard om te kijken.

• 12092 berichten

Ik geef een 0.5 alleen maar omdat 0 niet kan. Wat een hopeloos stoere imponeerfilm met volstrekt uit de fabeltjeskrant gerukte actiepersonages en stripamusement. Als ik 12 was geweest misschien nog leuk, nu vooral ergerniswekkend, vooral sommige details en het gebrek aan oprechtheid in het product (geen leuke invallen van de scriptschrijver/regisseur). Er zijn allerlei andere lompe actiefilms, maar die zijn dan vaak nog deels geslaagd vanwege leuke acteerprestaties of bijfiguren of een grappig script. Hier is daar echt geen sprake van. Jammer dat Travolta zich hier aan heeft willen lenen..

Jaxxx

Er werd idd zeer matig geacteerd. Ik vond vooral Don Cheadle slecht en hij paste niet in deze film. Travolta helaas kan niet meer zn oude niveau halen, alleen Hugh stak er een beetje bovenuit .

Pastichio Rocker

Wat is Travolta's oude niveau?

Die film met Samuel Jackson en Uma Thurman.. je weet wel

Pastichio Rocker

Oh ja, Reservoir Fiction ofzo. Ik zat eigenlijk te denken aan Grease en Saturday Night Fever, maar dat zal wel een generatiekloof zijn.

• 12092 berichten

Ja, daar ken ik hem ook van.. maar dat is niet echt het niveau waar ik op doel

In Blow Out en Carrie is hij trouwens ook wel verdienstelijk

avatar van Zinema

De vermakelijkheid wint het hier van de geloofwaardigheid, maar helaas ook rommeligheid. Wat overblijft is geen goede film, die zeker wel onderhoudend is en aardig entertaint. Hier had echter meer ingezeten. Redelijk.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Alleen de explosie aan het begin is tof, maar voor de rest is het maar een mager thrillertje.