Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 13 september 2001
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Vandaag om 23:05 uur op Veronica
Vandaag om 23:05 uur op Veronica/Disney Jr.
Zaterdag om 22:35 uur op SBS9
Plot Swordfish
"Log On. Hack In. Go Anywhere. Get Everything."
Toen de Drugs Enforcement Agency in 1986 de operatie "Swordfish" opdoekte, had de operatie 400 miljoen dollar opgeleverd. Dit bedrag, waar nog steeds niets mee gedaan is, is inmiddels opgelopen tot 9.5 miljard. Een anti-terroristen eenheid genaamd Black Cell wil het geld gebruiken in zijn strijd tegen internationaal terrorisme, maar het geld zit goed opgeborgen. De veroordeelde hacker Stanley Jobson wordt er bij gehaald om het geld te pakken te krijgen.
Gabriel Shear
Club Kid
Assistant Director Bill Joy
Axl Torvalds
hans vd togt
ik vind het toch ook niet onbelangrijk, mag er graag naar kijken, en juist daardoor kan een film bij bij 2 punten hoger scoren
GerwinF
Dus elke film waar Halle Barry d'r borsten laat zien krijgt van jouw 2 extra punten, logisch
Jammer dat ze niet in de Ernest films zat.
soboer
Een film die eens niet het Hollywood-receptje hanteert. De waarheid die wordt verkondigt is niet uit te lucht gegrepen en klopt gewoon. Jammer dat Swordfish op het verkeerde moment uitkwam en daardoor geen kans had om gewardeerd te worden. Alhoewel ik denk dat films die tegen het chauvinistische Amerika ageren nooit een kans krijgen, zie The Siege.
theresia
Vind het een super
film. Heel mooi in elkaar gezet. En goeie acteerwerk van iedereen. Eindelijk weer eens een goeie film van die o zo lekkere kerel John Travolta
herman78
Lekkere kerel? Als ik niet beter zou weten (heb net je profiel bekeken) zou ik denken dat je achterin de dertig was.
Redlop
Lekkere onzin. Overdreven duur gestyleerde actiescenes, propvol cliché's maar prima entertaintment. Gewoon niet veel nadenken net als de schrijver van het verhaal. Stuk beter dan 'Gone in 60 seconds' maar dat is een film al snel. 3*
sn@ke
- 2077 berichten
Dit vind ik nou echt een overschatte film. Het is volgens mij echt een film waarvan er honderden worden gemaakt. Het verhaal is flinterdun . De film bevat wel een paar goede actiescenes en ook een zeer goede cast. Standaardfilm volgens mij.De film is wel vermakelijk en goed voor juist drie sterren voor de actie en de acteerprestaties.
damon
Ik vond het een zeer slechte film. Dit is een poging om een klassieker te maken, maar die jammerlijk mislukt.
Het ein de sloeg NERGENS op! Hale Berry is niet mooi.....zal ik doorgaan? 1 ster
Dit is een poging om een klassieker te maken, maar die jammerlijk mislukt.
Hoe bedoel je 'poging om een klassieker' te maken ? Lijkt me bij dit soort films bij voorbaat al een mislukte missie.
BoordAppel
Hale Berry is niet mooi
Ik vond dat de Halle Barries dr best mochten wezen.
jacom
door de belachelijke bus/helicopter scène verliest de film voor mij hele ster
Diesel
De film heeft een fantastische openinsscène maar slaagt er qua verhaal absoluut niet in om met iets te komen dat we nog niet gehad hebben en ook de uitwerking is niet goed. John Travolta laat zich weer eens van zijn goede kant zien, Don Cheadle doet het best goed en Halle Barry denkt dat ze met het showen van haar borsten een oscar kan winnen (huh? het is haar gelukt nog ook, al was het niet voor Swordfish). Soms amusant maar met name de uitwerking had veel beter gekunt.
2.0/5.0
jassonn
ik vind dit een goede film vooral de openingscene in matrixstyle was erg goed, ook de dance muziek van Paul Oakenfold geeft de film veel tempo en Travolta was weer terug van weggeweest
Melkor
Net gezien, en wat ik zag stond me wel goed aan (Halle Berry
). Inderdaad, die openingsscene was super. En natuurlijk die scene waar Halle Berry "een boek leest"

MarkFish
Mensen, dit is toch een heerlijk filmpje. Vette openingsscene inderdaad. Super vlot gefilmd met vette actiescenes. Goeie spanningsboog, coole karakters (jackman, travolta, cheadle, en die Axel Torvald, hoe heet ie?). Redelijk onvoorspelbaar. 3,5 of 4*
morpheus
na meerdere viewings toch een half puntje eraf, hoewel de film nog steeds erg goed wegkijkt
***1/2
bisse
Zwakke actiefilm die op een trieste wijze een meerwaarde probeert te bewerkstelligen en daar compleet niet in slaagd.De scene waarin jackman snel moet hacken terwijl ie een blowjob krijgt is werkelijk beneden alle niveau.
WiLL
Zeer mooie actiescènes en een heel leuk verhaal. Goeie cast en ... eigenlijk alles wat een goeie actiefilm moet hebben ! Ook met een hele goeie beginscène. Nog niet gezien ? Ik zou hem onmiddelijk gaan bekijken want hij is heel goed !
mee eens.
Uitstekende film om op dvd te hebben, super geluid met de coole muziek en ook de actie (zeker de beginscene) klinkt geweldig met dolby surround en sub woofers
Ik heb me uitstekend vermaakt met deze film en daar gaat het om met actiefilms. 4*
MarkFish
Waarom? Dat is toch juist lachen man. Travolta is daar ook zo cool, net als in de hele film, maar daar blijkt ongeveer voor het eerst hoe invloedrijk en machtig hij is.
SSeagal
Leuke actiefilm met een toch wel verrassend einde. Goede special effects en een degelijk verhaal. Helaas blijft de actie naar mijn mening een beetje te veel afwezig, de opening belooft veel goeds, maar uiteindelijk is het niet wat je zou verwachten. ***
dennis1984
wat een geweldige scene toch met dat boek toen hij die auto kwam lenen. Misschien nog wel beter dan Barry's binnenkomst bij James Bond
Tha Flow
Toffe actiefilm die me toen ik hem in de bios zag ietsje tegenviel aangezien ik wat meer actie verwachtte. Maar na een keer herzien toch wel erg goed mede dankzij goed acteerwerk en een aardig verhaal. En natuurlijk die roelerende scene van de explosie. EN Hale Berry
. Ja leuk. 3,5 ster
aiRraiD
Goede actiefilm met een passende rol van Travolta.
Het verhaal had wat meer diepgang kunnen hebben terwijl sommige scenes te lang zijn.
***1/2
welleweirdo
Ik heb deze DVD voor 10 euro gekocht en dat is ie zeker waard. De beginscene is een klassieker en is met een surroundsysteeem echt een belevenis. De cast en het verhaal zijn verder ook prima, kortom een goede film. Kijken als je hem nog niet gezien hebt!
bioscoopzaal
De beginscene is...
... eigenlijk een testcase voor de effecten in The Matrix Reloaded.
welleweirdo
Ja, maar het verhal in matrix Reloaded is een stuk minder als het verhaal van deze film, vind ik.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006
gijzelaarhackergeheim agentterrorismegeweldbank overvalex-gevangenewirelos angeles international airport (lax)misdirection post-credits scene