Genre: Actie / Misdaad
Bekijk via Prime Video
Bekijk via NLZIET
Morgen om 22:35 uur op SBS9
Plot Swordfish
"Log On. Hack In. Go Anywhere. Get Everything."
Toen de Drugs Enforcement Agency in 1986 de operatie "Swordfish" opdoekte, had de operatie 400 miljoen dollar opgeleverd. Dit bedrag, waar nog steeds niets mee gedaan is, is inmiddels opgelopen tot 9.5 miljard. Een anti-terroristen eenheid genaamd Black Cell wil het geld gebruiken in zijn strijd tegen internationaal terrorisme, maar het geld zit goed opgeborgen. De veroordeelde hacker Stanley Jobson wordt er bij gehaald om het geld te pakken te krijgen.
Gabriel Shear
Club Kid
Assistant Director Bill Joy
Axl Torvalds
Vaig
Ik vond het wel een aardige film. Die tijdslimiet scene in het begin is magistraal. Ik snap inderdaad ook dat laatste niet helemaal.
Eindwaardering: 3,5 sterren
rico_defender
goede film vind ik opzich lekkere actie mooie dames wel pulp verhaal maar wel lekkere pulp 4.0*
Roodkapje
Dit lucht op. Een ietswat diepere en stijlvolle actiefilm. Weer een verrrassing rijker. De makers lachen blijkbaar met het genre zonder het genre geweld aan te doen. Dat is waarschijnlijk hetgene dat ik nog het meest accepteer in deze film.
Doom
Swordfish is prima vermaak met leuke acteurs als Travolta en Berry. Het plot zelf is nogal vergezocht, maar dit vergeten we voor het gemak even. Het dialoog aan het begin van de film is geweldig. De actie scènes zijn prima in beeld gebracht door regisseur Dominic Sena. Ook is het einde van Swordfish erg goed te noemen. Een complete verrassing.
Kevin13
vroeger vond ik deze film supermooi, maar na hem nog eens te bekijken vond ik er niks aan!
slechte acteerwerk van beide 3 acteurs, dus niet don cheadle!
special effects trok op niks, en het verhaal vond ik ook kut
Kevin13
kan je dat niet anders omschrijven joh
awel, met 'kut' bedoel ik natuurlijk dat er niks aan is!
het is zo ouderwets, diene hacker doet alleen maar mee voor zijn dochter te kunnen zien, hmm, in hoeveel films is dat ook het verhaal
juist ja, in heel veel films.
film88888
Blijft een hele goede actie film, met een sterke Travolta dat heel goed weer speelt, maar dat geld ook voor de andere spelers, en de kleine humor van Berry vond ik ook nog wel soms grappig. Jackman in een hele andere rol en hij doet het super goed. Heel realistisch en spannende sfeer had de film zeker en vast, en mooie dialogen met coole actie scene's, maar ik voel ergens dat er nog een 2de deel gaat komen zoals altijd bijna. Ik geef deze goede film een 3,5
Frankeermachine
GENIAAL begin van de film, maar daarna wordt het stukken minder.
pokkyveer
Fantastische openingsscene,film blijft de hele tijd boeien tot het einde aan toe.Zelden een betere actiethriller gezien.
Misschien een beetje euforisch,ik geef hem 5*
gentenaar
Heel goede film, maar dat gecloon snap ik toch niet........maar best wel leuk om te zien, de scene met de timer is geniaal
leuke vertolking van Travolta
een 4
Usual Suspect
Heerlijke actie film, waarin de actie werkelijk van het scherm spat.
Verder zit het verhaal goed in elkaar, en bevat de film een aantal spannende scene's en lekkere vlotte dialogen.
Leuk is het verder om Travolta weer eens helemaal los zien te gaan.
4****
DragQueen
Heerlijke actie/thriller, met voortreffelijke rollen van jackman, travolta en berry. het verhaal is vrij sterk naar mijn mening, en het geheel wordt goed in beeld gebracht. de actie is zeer vermakelijk, evenals de klasse dialogen soms. verder bevat de film een prima einde, en niet helemaal zoals ik verwacht had. gewoon heerlijk kijkvoer, waarin het tempo lekker loopt. 4 sterren.
Matchostomos
Evenals in 'Gone in Sixty Seconds' leunt de stijl van Sena weer bijzonder dicht aan tegen die van de heer Bay. Toch plaatst de adept zich bijna moeiteloos boven de meester (en gelieve dit niet positief op te nemen...
), door zijn prent een hippe hightechstijl aan te meten.
Relativering is echter op zijn plaats, want 'Swordfish' is bij momenten stijlvol, maar evenzeer ongeloofwaardig en oversensationeel. De pseudo-cinefiele referenties, de blote borsten van Halle Berry en de onopvallende aanwezigheid van Paul Oakenfold voegen vervolgens weinig toe, en maken van 'Swordfish' al bij al een lichte ontgoocheling.
Minotaures
Best goeie film, met een grappige eindscéne. Leuk om zo nu en dan te zien.
ILDIB
ONGELOOFLIJK...
Dat deze film lager scoort dan die bagger van assault on precinct 13. IS het zo dat hoe hoger de verwachting des te lager de punten of zo? Kijk dat het verhaal rammelt tot daar aan toe, maar de actie, beelden en spanning liggen ongeveer 15 keer zo hoog als bij eerdergenoemde film.. Absurd..
predator
- 1948 stemmen
aardige actie-film, maar het verhaal is rommelig en dat hacken is echt heel stompzinnig gedaan. Verder sloegen de prammen van Berry echt helemaal nergens op.
superbassie
Eerste helft was leuk, daarna zakt de film in en kon 'ie mij verder weinig boeien. En mooi vrouwen? Nja, dat valt wel mee...van Halle Berry wordt ik ook niet echt warm.
3* toch nog voor het begin en de actie.
Frankeermachine
ONGELOOFLIJK...
Volgens mij scoort deze film net iets hoger. Maar je hebt gelijk beide films zijn niet veel soeps.
Geniale openingsscene, maar daarna kan de film wel uit.
ILDIB
Geniale openingsscene, maar daarna kan de film wel uit.
Dan is ie wellicht wat gestegen.. Naja, ik vind ze ook gen van tweeen heel erg goed, maar ik zet swordfish zoch zeker anderhalf punt boven die ander. Qua camerawerk, qua verhaal, qua actie, qua tieten
, en helemaal qua vermaak..
orbit
- 12092 berichten
Hersendode film waar zelf Barbwire of Judge Dredd nog positief bij afsteken, voor de generatie Fast & The Furious.. overdreven cool waardoor het eerder lachwekkend is dan cool. Kleutervermaak. 0,5*
s0njaa
kut
kan je dat niet anders omschrijven joh
ja
Kwalitatief Uitermate Teleurstellend..!!
Norma
Redelijk sterk begin, maar naarmate de film vorderde zat ik grotendeels te kijken met een gevoel van: " kom op zeg, dit ga je niet menen!" die scène met die bus in de lucht....ongelooflijk belachelijk.
psycholamp
- 1960 berichten
Verschrikkelijke film vol cliché's. Een montage met hoe hij een "hydra" maakt, alsjeblieft zeg! Zit misschien één mooie scene in, maar ook deze kan de film niet redden.
"Kan je ook hacken als je gepijpt wordt" Stoer, man! Snel vergeten deze bagger!
Octo
Film voor liefhebbers van actie en oppervlakkige verhaallijntjes. Het begin is inderdaad leuk maar belooft meer dan wordt waargemaakt. Hugh moet vooral als wolf blijven acteren. De sentimentele lijn met zijn dochter was een regelrechte afknapper. Om het slachtoffer te kunnen spelen moet je toch iets meer in huis hebben dan Hugh. Travolta speelt op zich goed, helaas wordt het verhaal steeds meer fanta en mislukt zijn knipoog naar zijn rol jammerlijk. Halle Berry zal vast vele African American harten stelen, meer dan een mooie acterende meid is het in mijn ogen niet. De zeer dure borstscene deed mijn hart niet sneller kloppen. De rol van Cheadle was volgens mij niet echt uitgewerkt, het ontging mij wat hij nou eigenlijk deed in die film. Te pretentieus voor de knipoog, te matig voor een voldoende.
hitemup
Typisch amerikaans.. Echt slecht einde had veel beter gekund..
En yahh Hale Berry schitterend yohhh
Amazing
Leuke en snelle film met dikke actie en hele coole Travolta. Vertolkt zijn rol buitengewoon goed. Film heeft nog een verrassende wending op het einde.
Ruudjes
Een prima actiefilm die vol zit met actie , zoals het hoort.
Een aanrader.
Geen geweldige film maar Halle Berry maakt deze film toch nog tot een voldoende. Het begin van de film begint zeer hoopvol maar langzamerhand zakt de film ver weg. Het einde was dan wel weer wat verrassend. Er zitten een paar aardige scenes in (o.a. een half blote Halle Berry) maar het is geen top film.

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006
gijzelaarhackergeheim agentterrorismegeweldbank overvalex-gevangenewirelos angeles international airport (lax)misdirection post-credits scene