• 9.374.485 stemmen

Met onder meer: John Travolta, Hugh Jackman en Halle Berry

Gesproken taal: Duits en Engels

Releasedatum: 13 september 2001

Plot Swordfish

"Log On. Hack In. Go Anywhere. Get Everything."

Toen de Drugs Enforcement Agency in 1986 de operatie "Swordfish" opdoekte, had de operatie 400 miljoen dollar opgeleverd. Dit bedrag, waar nog steeds niets mee gedaan is, is inmiddels opgelopen tot 9.5 miljard. Een anti-terroristen eenheid genaamd Black Cell wil het geld gebruiken in zijn strijd tegen internationaal terrorisme, maar het geld zit goed opgeborgen. De veroordeelde hacker Stanley Jobson wordt er bij gehaald om het geld te pakken te krijgen.

Gabriel Shear

Assistant Director Bill Joy

Axl Torvalds

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Redlijke actiefilm niet langdradig maar echt vlot. En dat betekent redelijk goed.

avatar van Embie

Embie

Goede film! Ik vond het eind erg verrassend!! Travolta vind ik in deze film altijd erg goed. Ook Halle Berry en Hugh Jackman moger er zijn!!

avatar van Milann

Milann

Heb hem gezien toen ik 12 was volgens mij, ik was er helemaal weg van. Nu ik echter deze reacties zie, denk ik dat ik 'm nog maar 's opnieuw moet kijken, ik geef hem eerst maar een 3.5.

avatar van yasintje

yasintje

ik heb de reackties en de punt van sword fish gekeken en ik dacht ik moet het opnieuw zien voordat ik een beoordeling ga geven

deze film is wat mij betreft egt een prachtig film ongelofelijke acteer prestaties van john travolta en halle berry

het verhaal heeft me van begin tot eind geboeit en ik vind dat swordfish ook darom hoort in mijn top 10 en ik vind het echt jammer dat deze film de top 250 niet eens haalt... ik vind zelf dat dit een van de prachtige films is van de top 250

avatar van dvd-me

dvd-me

Vind de film wel een lekker sfeertje hebben, heb wel genoten van de film terwijl ik ernaar keek. Het feit blijft dat het best wel aardig geacteerd is en ook wel een herkijk waarde heeft.

De film is leuk om een keertje te kijken maar echt super vind ik het niet dus een 3.5*** ( 7.2 / 7.3 )

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

De openingsscene is al geweldig en de rest van de film ook!

Vind Travolta heel erg overtuigend spelen!!

Ook Jackman laat zijn goede kant zien.

De beruchte scene van Barry is overbodig maar ja....

4.5*.

avatar van dikkop

dikkop

Timothyvdmeer schreef:

De openingsscene is al geweldig en de rest van de film ook!

Vind Travolta heel erg overtuigend spelen!!

Ook Jackman laat zijn goede kant zien.

De beruchte scene van Barry is overbodig maar ja....

4.5*.

Ik sluit me hierbij aan met de toevoeging dat dit een geweldig flitsend actiefillm is met super acteurs en vooral voor herhaling vatbaar....

avatar van Sideshow Bob

Sideshow Bob

Beetje jammer om te doen alsof Duits Fins is. Zoiets goedkoops. Dat die Amerikanen Gekke Otje zijn wil toch niet zeggen dat wij debiel zijn? Wat is nou de moeite om daar Fins te spreken?

avatar van G to the J

G to the J

Super goede film....!

Lekkere actie.. spanning..

Alles was zo'n film moet hebben... heeft ie..

NICE JOB!

avatar van Sh0cK

Sh0cK

briljante film : )

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Leuke verrassing!

Een geniale openingsscene waarin niet alleen maar naar het medium film gelinkt wordt maar waar vakkundig een prachtige actiescene uiteen wordt gezet! John Travolta kon ik hier goed pruimen als gewetensloze crimineel, terwijl Halle Berry lekker onpeilbaar voor de dag kwam. Verder lekker felle kleuren en geen onaardige muziek om naar te luisteren in een constant vermakelijk actiespektakel. 3,5*

avatar van Seifer

Seifer

Beetje een standaard film

avatar van Triztan

Triztan

BRILJANT! echt heel erg van genoten!

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Stoere actiefilm met een coole Travolta, goede Jackman en lekkere Berry

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Gigántisch over de top; eigenlijk gaat Swordfish natuurlijk helemaal nergens over, maar flitsend, snel en hip is 't allemaal wel. De scène waarin Jackman een supercomputer hackt is een beetje sneu, net als die ongelooflijke 'andere wereld' van Travolta, en de muziek is meermaals op het randje, maar wat zit ik nou helemaal te zeiken? Verstand op nul en tussen de explosies door loeren naar de voorgevel van Halle Berry, dát is Swordfish, en dat doet 't naar behoren.

En Fins is inderdaad geen middelbare-school-Duits, goddomme.

avatar van Valii

Valii

Lekkere actie film. De laatste paar actiescenes zijn mij net iets te overdreven, maar voorderest prima te doen.

Hally Berry

avatar van Xen0n

Xen0n

Het is allemaal wel leuk vermaak, kort door de bocht actie filmpje. Leuk om een keer bekeken te hebben.

avatar van Askikker

Askikker

Sideshow Bob schreef:

Heb je deze kul soms van Wikipedia gejat? Hoe kom je dr bij. Die gozer heeft zowel een Duits als een Fins paspoort, en in het Duits maken ze daar grappen over (bv dat Ikea Zweeds is). Wat wel fout is is dat hij eerst zn Duitse paspoort geeft, maar die heeft een ROOD kaft ipv een groen, en daarna vind de vrouw het tweede paspoort, een echte Reisepass met groen kaft, en als de man die over het eerste paspoort legt is dat groene paspoort ineens veranderd in een Fins paspoort. Dat overigens dezelfde datum van uitgifte heeft als de datum van verloop...... Over Gekke Otje gesproken.........

avatar van Hemelbewoner

Hemelbewoner

Lekkere film om keertje te zien.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Viel wel een klein beetje tegen. Swordfish lijkt wel goed op gang te komen maar naderhand word de film zo traag als stroop en blijft het op vele plaatsen hangen. Wat me nog wel kon bekoren waren de rollen van Hugh Jackman, Travolta en Berry. En ook van Vinnie Jones als bad-guy. Ook lijkt het bij die geweldige shoot-out en achtervolging weer wat vaart in te komen, maar dan niet veel later stort de film weer in elkaar. Ook die busscene aan die helicopter zag er weer lekker maf uit. Film levert daarnaast ook wel wat mooie technologische plaatjes op maar over het algemeen komt er gewoon weinig vaart in. En als er vaart inkomt dan staat het naderhand ook weer stil

Helaas een beetje een wisselvallige film.

avatar van aburex

aburex

Prachtig gemaakte actie-thriller waar niets is wat het lijkt te zijn. Goedetot zeer goede acteerprestaties van zowal John Travolta, Halle Berry en Hugh Jackman (Wolverine). Vooral het eindewist me te verrassen

avatar van Rosicky

Rosicky

Die eerste explosie is geniaal, maar alles wat er daarna gebeurt wordt steeds minder. Een auto-achtervolging is nog de moeite waard, maar verder biedt "Swordfish" niets wat we nog niet gezien hadden.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Maar hij verzamelt wel 'n paar leuke dingen die we in verschillende andere films al gezien hadden en maakt er een leuk geheel van

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Middelmatig filmpje die eigenlijk fantastisch had moeten worden (het verhaal is immers best strak).

Eigenlijk maar 2.5*, maar dankzij die fantastische kogellager explosie 3.5*

avatar van Bla

Bla

Bovengemiddeld filmpje met ongelooflijk lelijke CGI op bepaalde punten. Alleen die explosie in het begin zag er goed uit. John Travolta was wel erg goed.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ik vind dit dus echt een topper he!

Fantastisch gespeeld door John Travolta.

Spannend van begin tot einde. Lekker verhaal!

4!!!

avatar van Sideshow Bob

Sideshow Bob

Askikker schreef:

"in het Duits maken ze daar grappen over (bv dat Ikea Zweeds is)"

Hoe kom je er bij "in het Duits"?

Nieuwe Duitse paspoorten zijn rood. Missschien kun je beter iets vaker van Wikipedia jatten

Ik weet oveigens niet wat er mis is met informatie 'jatten', maar schijnbaar is dat recht alleen aan jezelf voorbehouden. Alsof jezelf zo snel had gezien dat die uitgifte data hetzelfde zijn:

Was zeker geen opzoekertje hè *KUCH*

avatar van ehs21

ehs21

Ik heb de film al een tijdje niet meer gezien, maar is het niet gewoon zo dat ze geen finse tolk hebben maar wel een duitse?? Dan is het niet zo raar dat ze duits spreken namelijk. En dat het in de Duitse versie dan Fins is is alleen maar logisch omdat daar alles nagesynchroniseerd wordt. Ze kunnen dus moeilijk het in het duits gesproken gedeelte ook in het duits gaan nasynchroniseren

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ik vond het een nogal matige film. Het verhaal gaat nergens heen en ik heb ook niet vaak kunnen genieten. Het acteerwerk is opzich oké. Het einde snapte ik niet helemaal. Maar het speelduur is niet al te lang dus ik kon hem nog wel uitzitten.

avatar van AntiChrist

AntiChrist

Goede film, goed geacteerd en toch opzich een einde dat je niet verwacht .