• 9.375.099 stemmen

How to Train Your Dragon (2010)

Animatie / Avontuur | 98 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Alternatieve titel: Hoe Tem Je een Draak

Geregisseerd door: Dean DeBlois en Chris Sanders

Met onder meer: Jay Baruchel, Gerard Butler en America Ferrera

Releasedatum: 31 maart 2010

Plot How to Train Your Dragon

"One adventure will change two worlds"

De jonge viking Hiccup woont op het eiland Berk, waar draken bevechten een manier van leven is. De intelligentie en de eigenwijze humor van de tiener vallen niet in goede aarde bij de stamleden en het stamhoofd... niemand minder dan de vader van Hiccup. Maar wanneer Hiccup samen met andere vikingjongens drakentraining krijgt, ziet hij zijn kans schoon om te bewijzen dat hij uit het goede hout gesneden is om krijger te worden. Wanneer hij echter een gewonde draak ontmoet, wordt zijn wereld ondersteboven gegooid, en wat begon als de enige gelegenheid voor Hiccup om zichzelf te bewijzen, verandert in een kans op een nieuwe toekomst voor de hele stam.

Hiccup Horrendous Haddock III (stemrol)

Stoick the Vast (stemrol)

Gobber the Belch (stemrol)

Astrid Hofferson (stemrol)

Snotlout Jorgenson (stemrol)

Fishlegs Ingerman (stemrol)

Tuffnut Thorston (stemrol)

Ruffnut Thorston (stemrol)

Spitelout (stemrol)

Phlegma the Fierce (stemrol)

avatar van Peter13

Peter13

De film How to train your Dragon is een animatiefilm die hoog binnenkomt in mijn lijstje van beste animatiefilms.

De film zit vol leuke personages. Vooral de groep 'jonge' drakenvechters vormen samen een leuk geheel die samen zorgen voor veel grappige momenten.
Daarnaast vond ik de uitwerking van de draken ook mooi gemaakt. Ze waren orgineel en voldeden niet aan het stereotype draak wat je vaak op tekeningen ziet. Ik moet overigens zeggen dat alle animaties er goed uitzagen.

Het verhaal begint goed de hele aanloop met de eerste aanval van de draken en de gang van zaken zitten mooi in elkaar. Daarnaast is de manier waarop Hiccup vriendschap sluit met de draak op een goede manier uitgewerkt. Vervolgens word je in een soort stroomversnelling meegenomen en zie je schitterende beelden tijdens de vluchten van Hiccup en Night Fury en grappige trainingsstukken in het dorp. Vanaf het moment dat Hiccup de draak moet vermoorden ten overstaan van het gehele dorp kakt de film een beetje in. De voorspelbaarheid neemt toe vanaf dat moment en hierdoor kakt de film wel een beetje in. Echter, door de mooie animaties en goed uitgewekte scenes blijft de film wel boeien en leuk om te volgen!

Kortom: Een echte aanrader!

avatar van 13woutie13

13woutie13

Leuk filmpje dat lekker in tempo blijft en gewoon strak oogt. We zien wel alles van ver aankomen en het verhaal is natuurlijk alles behalve origineel. Alles is gewoon lekker opgewekt en ziet er flitsend uit met prima muziek. Zit nu nog naar de aftiteling te luisteren, prima! Enkel het hoofdpersonage vond ik interessant en de verhouding tussen hem en de draak, de rest vond ik een beetje duf en standaard. In 2D, had hem wel graag in 3D willen zien. Zeker als je naar al die vlieg scènes kijkt, Lijkt me er gaaf uit zien in 3D.

De sfeer zit er gewoon goed in, alleen jammer van het duffe verhaal en het gebrek aan nieuwe verfrissende personages. Als je naar het gemiddelde kijkt, zou het een tegenvaller voor me kunnen zijn. Maar eigenlijk heb ik me wel vermaakt, niet groots maar wel aardig.

avatar van hydraulix

hydraulix

Eenvoudig weg te kijken, redelijk verhaal (die echter bol zit van de clichés), strakke animatie. Eigenlijk deel ik de mening van mijn voorganger hierboven. Heb hem in HD gezien en dan komen inderdaad de vliegscènes volledig tot z'n recht.

Ben eigenlijk positief verrast door deze film; ik had al de instelling dat het een tegenvallende film zou worden, maar heb mij aanzienlijk vermaakt.

avatar van prikadel

prikadel

Wat een lieve draak Hij heeft wat weg van mijn kat

avatar van Rickmans

Rickmans

Superfilm... Dochter en ik zaten er helemaal in. Moeten ze vaker maken, zulke toppers.

avatar van Rodger

Rodger

boven verwachting een mooie film,. mooie animatie.. en goed vermaak....

3.**

avatar van Resurrection

Resurrection

Zeer vermakelijk filmpje, hoewel het verhaal zich wel erg via de conventionele weg ontwikkeld (al zal een kind dat niet veel uitmaken). De stem van Jay Baruchel past ook goed bij het karakter, uitstekend gecast dus. Verder ook schitterend hoe ze het gevecht me de grote draak in de lucht hebben gemaakt, dat vuurspuwen in die donkere lucht kwam er heel mooi uit.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Geweldige animatie. Wel origineel vond ik dat de draak geen stem kreeg, meestal een valkuil in andere animatiefilms voor domme humor en een gebrek aan tempo. Dit ontbreekt hier helemaal niet en boeit van begin tot eind. Meestal las ik een kleine pauze in thuis, maar deze heb ik in één ruk bekeken. Dat het verhaal standaard is zorgt er alleen voor dat er nooit rond de pot wordt gedraaid en voorkomt niet dat hij leuk blijft. Mist alleen wat meer humor. Toothless is als pet-dragon geweldig ontworpen. Nee, niks mis dit Dreamworks product.

avatar van Steven00123

Steven00123

Top film!!!

avatar van Actarus

Actarus

Subliem, en in mijn oordeel de 'hopelijk' verdiende winnaar van de komende Oscars als animatiefilm....

Toen ik de draak voor het eerst zag op affiches, dacht ik wat een domme karrakters, maar je ondervind snel dat deze vlug 'menselijke' kantjes vertoont. Zonder woorden weet je precies wat ie voelt of denkt....Mooie verhaalsopbouw, je voelt de vriendschap mee in jou groeien (nee, draken zijn niet slecht, maar wel wij, de meest moordzuchtige wezens op Aard! )

De humor was juist perfect, niet kiddy, maar ook niet overdreven...

Hééérlijke scenes bij, prachtige beelden, superieure muziek...het pakt je!

Aanrader voor zowel jong als oud!

avatar van meric

meric

Superleuke animatiefilm! Mooie vliegscenes, jammer dat ik niet in 3D heb gekeken... En Toothless is superschattig!:D

avatar van Delta65

Delta65

Wat een heerlijke film!

Ik had 5 sterren gegeven als de stemkeuze van de jongen van een ander was geweest. Jay Baruchel vond ik hier NIET geschikt voor. Had een jonger iemand gezocht bij wie de stem ook bij de jongen past.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Delta65 schreef:

Wat een heerlijke film!

vond de stem juist bij het personage passen...echt zo'n klungelige stem.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Film totaal bericht:

How To Train Your Dragon is de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de 38e Annie Awards, de jaarlijkse prijzen voor beste animatiefilms van het jaar. De film van Dreamworks Animation won maar liefst tien beeldjes, waaronder voor beste film en beste regisseur.

Wat mij betreft verdiend!

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Vreemd, waar die plotse lof vandaan komt. De film weet ook maar nergens origineel te zijn. Zoals TOR al terecht opmerkte, volgt How To..het bekende Dreamworksstramien zeer getrouw en weet dan ook maar nergens te verrassen of te ontroeren. Hoe vaak gaan we de quote You're not my son! nog moeten aanhoren? Ik zou trouwens hetzelfde zeggen als ik merk dat mijn pakweg 12-jarige zoon met de stem van een 25-jarige spreekt. Heeft dan niemand bij Dreamworks opgemerkt dat Jay Baruchel gewoon te oud klinkt voor deze rol? 2,5*

Dat deze film genomineerd is voor beste animatiefilm voor de Oscars, is werkelijk een lachertje.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Vond je de prachtige animatie niet mooi om te zien dan?

Jessen0wnt

It's a mess. You must feel horrible. You've lost everything, your father, your tribe, your best friend...

Thank you for summing that up.

Een ontzettend mooie, vermakelijke en grappige film. Wellicht Dreamworks beste film, in ieder geval in tijden echt genoten zonder te veel trucjes uit te hebben gehaald. Hiccup is een echte hartendief, hij neemt je mee met een klein maar leuk avontuur met spannende geslaagde actie scènes, draken die geheimzinnig kat/honden-trekjes hebben en wat vader-zoon problemen. Best ontroerend allemaal, ook al had ik een gevoel dat het alsnog weer een mix is van een aantal films door elkaar stoorde het niet. Het is in zo verre vermakelijk dat je geen zin hebt om heel erg kritisch hier na te kijken, want dan zouden er wellicht wel wat meer dingen opvallen. In ieder geval heb ik niks aparts gevonden, wel gewoon 98 minuten vol puur vermaak. Het ziet er allemaal heel mooi uit en de muziek is werkelijk prachtig. Mede dankzij de veelzijdigheid van het verhaal krijg je van alles wat, wat tempo en afwisseling geeft: wat fijn is. Zeer geslaagde film, weet niet of het in 3D een meerwaarde had, maar ach. In 2D is 'ie ook prima te doen! 3,5 ster

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Kon geen minpunten vinden.

avatar van bloodrampage

bloodrampage

erg goede animatie film tenminste een leuk verhaal met geslaagde actie en humor.

is er eentje die ik waarschijnlijk nog wel een keertje ga kijken.

avatar van *film fan*

*film fan*

mooie animatie.

heb me vermaakt

avatar van Reinbo

Draakjes zijn cool. Natuurlijk wel een grote Avatar rip off dit, maar niemand die er over valt.

Ik ook niet.

Klein 4tje

avatar van The One Ring

The One Ring

Reinbo schreef:

Deze film heeft toch helemaal niet hetzelfde verhaal als Avatar

Daarnaast kwam deze film een paar maanden na Avatar uit...

avatar van Reinbo

Op de rug zitten van getemde gevleugelde draakjes in 3d door het water en bosrijke landschap vliegen..... Film bestaat niet enkel uit een verhaal. Film is bewegend beeld. In Hollywood kenden ze het script van Avatar natuurlijk al, ook waren er in de zomer al beelden uitgelekt. Overigens wel veel minder goed uitgevoerd. Verhaal stelt ook hier niets voor. Soort lange aflevering van Wiki de Viking.

Deed me ook met vlagen denken aan de scène in HP3 met die hippogrief

avatar van The One Ring

The One Ring

Reinbo schreef:

Kom nou, dat heeft Avatar niet bepaald uitgevonden. Daarnaast duurt het toch gewoon veel te lang om een CGI-animatiefilm te maken om op basis van onduidelijk uitgelekte beelden van Avatar (waar volgens mij die draken nog niet eens in zaten) in de zomer nog een complete film als dit te maken. Ook was het scenario van Avatar volgens mij heel lang geheim gehouden. Lijkt me sterk dat Cameron dan toch zo vriendelijk was om toch even de makers van deze film even het script te laten lezen. Zelfs het 3D-aspect komt hier niet van Avatar, want producent Jeffrey Katzenberg was nog voor James Cameron 3D aan het promoten. Je ziet spoken, Reinbo. Deze eer kun je Avatar moeilijk geven.

avatar van Reinbo

Toch zag ik het allemaal eerder ( en betr) in Avatar. Hoe het komt zal me een zorg zijn. Ik kraak de film er ook niet op af of zo.

avatar van NovaChe

NovaChe

Ik heb me prima weten te vermaken met deze film, heerlijk humor en daarnaast ook gewoon goede actie.

Ik lees hier en daar dat het een Avatar rip-off is, of iets dergelijks. Ik zal wel de enige op de wereld zijn die Avatar nog nooit gezien heeft, dus kan het niet oordelen. Hoeft ook niet, ik heb me weten te vermaken.

Aanrader!!!

avatar van melvddonk

melvddonk

Samen met mijn vriend heb ik vandaag deze film gekeken. Ik keek er niet echt naar uit, omdat de titel, het plot en de kaft van de dvd me totaal niet aanspraken, maar deze film is me alles behalve tegen gevallen.

Het verhaal was erg mooi. Hiccup is een aparte, sympathieke jongen waar je al snel mee meeleeft. Ook Toothless vond ik erg schattig en ook daar leefde ik helemaal mee mee. Er zat voldoende spanning en humor in het verhaal en ik heb zelfs enkele keren een traantje over mijn wangen voelen rollen.

Ook visueel was het allemaal erg mooi, al denk ik dat het nog mooier was geweest in 3D. De muziek paste erg goed bij de beelden en de film keek lekker vlot weg. Ik heb me erg goed vermaakt.

Jessen0wnt

Klinkt alsof je hebt genoten Altijd leuk als films heel erg meevallen, dan lijken ze tijdens de film nog leuker!

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Reinbo schreef:

Maar ga dan ook niet doen alsof alles een rip-off is van Avatar (die overigens zelf genoeg elementen van andere films heeft overgenomen). Typisch fanboy gedrag/mentaliteit.