• 9.379.636 stemmen

Transformers: Revenge of the Fallen (2009)

Actie / Sciencefiction | 150 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Shia LaBeouf, Megan Fox en Josh Duhamel

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 24 juni 2009

Plot Transformers: Revenge of the Fallen

"Revenge is coming."

De strijd op aarde is voorbij, maar die in het universum is net begonnen. Wanneer Sam Witwicky (Shia LaBeouf) de waarheid leert over de oude oorsprong van de Transformers, moet hij zijn lot accepteren en zich samenvoegen met Optimus Prime en Bumblebee in hun epische strijd tegen de Decepticons, die sterker terug zijn dan ooit en het plan hebben om onze wereld te vernietigen.

Sam Witwicky

USAF Chief Master Sergeant Epps

Ron Witwicky

avatar van TriplaR

TriplaR

Heb deel 1 gezien, die beviel me goed, dus gisteravond ook maar deel 2.

De film zit vol met cliché drama en liefde, deed mij een beetje denken dat dat allemaal voor het jongere publiek was, zo simpel en standaard was het. Ook vervult elk personage een eigen stereotype, en op de vreselijke irritante ouders na, vond ik de overige stereotypes niet erg vervelend, maar wel aardig passen bij deze film, gebaseerd op een stripverhaal. Maar goed, ik kan daar nog wel langs de clichés en voorspelbare scenes heen kijken, en gelukkig zit de film wel vol met datgene wat deze film fier overeind houdt: Actie. Special effects overtuigen, iedere actiescène is er één om van te smullen.

Tot slot, de film heeft mijn aandacht vastgehouden en ik heb er met plezier naar gekeken.

avatar van JohnMcLane

JohnMcLane

Jablonsky

avatar van mandy7

mandy7

*Joly* schreef:

Als het goed is op 1 July 2011.

dat gaan ze nooit redden denk ik.

avatar van boomboompow

boomboompow

ik kan het nog steeds niet geloven dat ik na het 1e deel deze deel toch hebt gekeken, het is wel beter dan de 1e deel maar nog steeds vind ik het echt een waardeloze film

boomboompow schreef:

ook ik vraag me af waarom je, als je deel 1 al niks vind, uberhaupt nog de moeite neemt om hier 2 en half uur voor te gaan zitten.. klinkt niet echt logisch..

avatar van boomboompow

boomboompow

DonOswaldo schreef:

eigelijk wel, want een echte film kijker wilt zijn ervaring steeds vergroten en daar bij hoort slechte en goede films bij (dus in dit geval slechte)

boomboompow schreef:

ervaring in smaken, ja dat nog wel. maar als ik een film op 0,5 heb en er komt een vervolg van 2,5 uur, nee sorry dan begin ik liever aan een andere in het genre.

avatar van patrick17

patrick17

Ik had hem al maanden hier liggen en vanmiddag op me vrije middag besloten om hem maar eens uit de kast te trekken.

Opzich een goede film. Het is toch lastig om zo'n soort film in elkaar te zetten. De acteurs doen het ook goed. Shia Leboeuf doet het gewoon goed en de mooie Megan Fox begin je al van te kwijlen als je naar haar kijkt

De transformers waren ook mooi in elkaar gezet. De film was wel lichtelijk voorspelbaar vooral het einde... Ik geef de film een 3.0 *

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Zucht. Weer een reeks gezeur verwijderd.

avatar van *Joly*

*Joly*

mandy7 schreef:

dat gaan ze nooit redden denk ik.

Tuurlijk wel de script is al gedeeltelijk klaar,,

Ze doen dit makkelijk in een jaar

avatar van JacoBaco

JacoBaco

avatar van *Joly*

*Joly*

Voor het script hebben ze hooguit 3 minuutjes nodig.

Och daar hebben we hem weer hoor *zucht*.

Wat kinderachtig zeg. Ga er niet eens meer op in ook.

avatar van Kevin13

Kevin13

Aardig vervolg.

Het begin stelde mij nogal teleur. Ik had de indruk dat ik naar The O.C. zat te kijken met al dat gedoe dat ik zag. Na een hele lange tijd wachten begon de film pas echt. Sinds dan viel het allemaal wel mee. De personages waren leuk, tevens de actie. De soundtrack was gelukkig gewijzigd t.o.v. het eerste gedeelte van de film. Geen Green Day meer maar terug de tracks van Transformers. Dat Optimus zou stervenzag ik niet aankomen. Natuurlijk wist ik, soit iedereen, meteen na z'n dood dat hij terug tot leven zal gebracht worden door dat Energonbron ding. Tot dan heb ik een groots spektakel tegemoet gegaan, ontelbare explosies en vooral een paar keer met de slappe lach gezeten. Door de sentimentele bullshit dat ik op het einde zag twijfel ik nog om geen halfje te verlagen maar voorlopig hou ik het op een 3.0*.

avatar van Layla!

Layla!

Voor het script hebben ze hooguit 3 minuutjes nodig.

Gelijk heb je.. Grootste gedeelte stelen ze uit de tekenfilms.. Niet veel hersenen voor nodig om dat te doen..

avatar van huVILEub

huVILEub

Dat is bij de meeste films van Michael Bay en dat kun je ook wel verwachten.

avatar van tottenham89

tottenham89

Slaat nergens op dat deze 7 x voor een Razzie is genomineerd. De film was wel aardig en een Razzie verdient hij zeker niet.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Toch tenminste een paar prijzen die hij gaat winnen

avatar van RaouL#1

RaouL#1

Ik moet zeggen, de film duurt soms te lang.

De actie en Special effects zijn natuurlijk allemaal geweldig, en de personages zijn over het algemeen dik in orde. Het verhaal is echter niet van hoog niveau.

Vond de film wel redelijk. Deel 1 was echter beter

avatar van tottenham89

tottenham89

Ceeda7 schreef:

Toch tenminste een paar prijzen die hij gaat winnen

En ook een nominatie voor een oscar .

avatar van Ceeda7

Ceeda7

En jij denkt dat die gaat winnen tegen Avatar?

avatar van Lenny_DH

Lenny_DH

1 Oscarnominatie

Beste Geluid

avatar van voskat

voskat

Gisteren nog eens gekeken en opnieuw de tenen gekromd iedere keer als de ontzettend niet-leuke ouders langs komen. Alsjeblieft, zeg..

avatar van arnoam

arnoam

tottenham89 schreef:

helemaal mee eens zit weinig diepgang in en weinig echt leuke humor maargoed de special effects zijn wel leuk

avatar van eltorro

eltorro

Voor het script hebben ze hooguit 3 minuutjes nodig.

Dat is toch wel een knappe prestatie, 40 (misschien iets minder) blz tekst in 3 minuutjes. Kon ik maar zo snel typen/schrijven, dan waren al die blz strafwerk op de middelbare school zo geschreven.

eltorro schreef:

het is echt wel een stuk meer dan 40 blz. tekst..

avatar van Erick_E

Erick_E

Mooie film. Duurde alleen wel iets te lang..

avatar van Nomak

Nomak

De eerste film vond ik echt geweldig, en toen de trailer van deze uitkwam dacht ik dat ook dit echt een goede film zou worden. Maar helaas, niets is minder waar. Dit tweede deel komt op elk vlak tekort.
Het verhaal is dan misschien wel niet belangrijk, maar het zou toch wel iets meer om het lijf mogen hebben dan dit. Dit slaat echt nergens op. Er worden ook dingen bijgehaald die totaal niet in de film thuishoren. Men moet snel naar Egypte? Ok, dan teleporteren we even naar ginder. Waarom kan alleen deze Transformer dat? Uitgerekend dat oud stuk roest met zijn wandelstok die niet eens weet op welke planeet hij is. Ja inderdaad, een Transformer met een wandelstok. Hoe belachelijk wil je zo een film eigenlijk maken?
Dan is er ook nog zo een blond gedrocht dat in twee seconden tijd verliefd wordt op Shia LaBeouf. Blijkt dat ook een stuk metaal te zijn. Ik ging me haast afvragen welke film ik aan het kijken was, Transformers of Terminator. Gelukkig overleeft die niet lang.

Waar ik de humor van de eerste film nog wel best kon waarderen was het hier compleet belachelijk en vreselijk kinderlijk. Misschien leuk voor de allerkleinsten, maar ik kon er in elk geval geen moment mee lachen. Michael Bay steekt hier een mes in de rug van de generatie die met de tekenfilmserie is opgegroeid. Wat een kinderachtig gedoe allemaal, vooral met die tweeling Transformers. Maar ook die irritante ouders die constant door het scherm lopen zonder iets aan de film toe te voegen zijn verschrikkelijk. Al moet ik zeggen dat er bijna niemand iets aan de film toevoegt. Vooral ook die Megan Fox niet. Hier wordt pijnlijk duidelijk hoe beperkt dat ze is. In actiescènes moet Michael Bay natuurlijk om de 10 seconden op die lelijke smoel van haar inzoomen. Leuk voor de puberende puistenkoppen, maar ik word er niet warm van.

Actie zit er genoeg in de film, maar de echt goede scènes zijn op één hand te tellen. Het gevecht in het bos waarbij Optimus Prime om het leven komt is het beste wat de film te bieden heeft. Voor de rest vind ik er niet veel speciaal aan. In de eerste film was ik bijzonder onder de indruk van de special effects. Hier had ik dat helaas niet. Ook het gevoel wat de eerste film me gaf ontbreekt hier volledig. De nieuwe autobots zijn te kinderachtig, en de Decepticons zijn niet dreigend genoeg, Megatron niet en The Fallen al zeker niet. Dan is er ook nog de reusachtige en indrukwekkende Devastator. Ik had gehoopt op een zwaar gevecht tussen de Autobots en deze gigant, maar zelfs dat kwam er niet. In plaats daarvan zien we Devastator alles opzuigen wat er maar op te zuigen valt, zelfs grote voertuigen zoals een loodzwaar busje en een Transformer vliegen door de lucht alsof het niets is. Maar vreemd genoeg weten Shia LaBeouf en John Turturro zich wel staande te houden terwijl ze volgens mij toch heel wat lichter zijn. Maarja, een plothole meer of minder, daar zal Michael Bay wel niet wakker van liggen.

Transformers: Revenge of the Fallen is een teleurstellend vervolg op een uitstekende film. De film duurt ook veel te lang, en enkele goede scènes maken dit zeker geen aanrader.

avatar van goongumpa

goongumpa

Dat mensen een film die gaat over pratende en vechtende auto's van een andere planeet zo serieus kunnen nemen...

avatar van ASman

ASman

Voor het maken van deze film verdient Michael Bay het om een bespijkerde baseball bat in zijn anus te krijgen.

Begrijp me niet verkeerd : ik ben altijd in voor hersenloos vermaak, hou wel van wat actie en Megan Fox werkt altijd bij mij ( als je me begrijpt humhum...).

Maar dit was gewoon regelrechte troep : te kinderlijk, de actie is NIET vermakelijk ( wat toch het sterke punt van de film zou moeten zijn) en eerder zelfs irriterend, Shia LeBeouf kreeg waarschijnlijk wel een vette cheque maar verzuimt het om hiervoor zijn beste beentje voor te zetten en Michael Bay is weer gewoon Michael Bay achter de camera en daarom niets speciaals. Zijn regie wordt toch altijd weer op de achtergrond geplaatst tegenover de wel erg chagrijnige CGI en oorverdovende geluidseffecten.

Prut van jewelste.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

goongumpa schreef:

Er zijn wel meer schitterende films gemaakt rond onzinnige dingen, recentelijk: man in vleermuizenpak vecht tegen een clown; Pocahontas met blauwe mannetjes.