• 9.382.710 stemmen

Transformers: Revenge of the Fallen (2009)

Actie / Sciencefiction | 150 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Shia LaBeouf, Megan Fox en Josh Duhamel

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 24 juni 2009

Plot Transformers: Revenge of the Fallen

"Revenge is coming."

De strijd op aarde is voorbij, maar die in het universum is net begonnen. Wanneer Sam Witwicky (Shia LaBeouf) de waarheid leert over de oude oorsprong van de Transformers, moet hij zijn lot accepteren en zich samenvoegen met Optimus Prime en Bumblebee in hun epische strijd tegen de Decepticons, die sterker terug zijn dan ooit en het plan hebben om onze wereld te vernietigen.

Sam Witwicky

Ron Witwicky

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

paul83 schreef:

Volgens mij heeft Bay helemaal niks in te brengen. Bekend met de invloed van Amerikaanse filmstudio's?

Een voorbeeld: Tarantino wilde maar 1 Kill Bill (niet gespitst) de studio dacht er anders over. Wat was het resultaat?

Ik zo kan ik nog wel even doorgaan.

Tarantino kijkt naast een artistiek natuurlijk ook vanuit een commercieel oogpunt he. het is commercieel veel beter dat die films in tweeen zijn gesplitst. Twee films van een popi regisseur is namelijk bijna altijd meer poen in het laatje dan één film. En bovendien trekken de meeste biosbezoekers geen films van vier uur en zouden de film links laten liggen ten faveure van andere films. Als Tarantino echt had gewild dat het één film zou blijven dan had hij, met zijn status, makkelijk kunnen tegensputteren, maar dat heeft ie niet gedaan.

avatar van Starscream

I am a Basterd

qua actie beter dan deel 1

avatar van Diego23

Diego23

De special effects waren dik in orde maar verder vond ik deze film niet goed. Scenes lopen niet lekker over en soms is het echt een chaos, daar komt bij dat ik de humor in de film ook niet echt waardeer, 1,5* voor de special effects maar meer kan ik er echt niet voor geven.

Pastichio Rocker schreef:

Wat zijn we weer lekker eigenwijs. Nee Tarantino heeft er alles aan gedaan om het bij één film te houden. De film zou ook nooit 4 uur zijn geweest, dat snap je zelf neem ik aan ook wel. De mensen met het geld bepalen wast er gebeurd en niet de regiseur. Tuurlijk heeft hij invloed, maar de studio's hebben het laatste woord.

Overigens hebben de meeste regiseurs geen belang bij een enorm commercieel succes. Bay wel, want die moet. Waarom? Omdat de studio's geld pompen in een project waarvan ze verwachten het in viervoud terug te krijgen.

avatar van otherfool

otherfool

Let's Roll... Really?

Michael Bay, sorry hoor, maar je bent een prutser 1e klas. Wederom domme kinderachtige humor (haha moeders aan de hashbrownie hihi ruziënde ghetto-robots hoho de hondjes hebben seks dubbele dijenkletser), wederom is de actie niet te volgen door die achterlijke close-ups (IK ZIE NIKS), wederom duurt de film veel en veel te lang (gewoon om mij te pesten nog een paar minuten langer dan het vorige deel) en wederom die tenenkrommende mono- en dialogen van de robots (die blijkbaar Engels met elkaar spreken). Om horendol van te worden.

Transformers II wordt enigszins gered door een paar mooie overzichtsshots in het laatste uur (met name op de pyramide) en het frisse stel LaBeouf en Fox. Naar beiden mag ik graag kijken, al is het om volstrekt uiteenlopende redenen. Je kunt kritiek hebben op de ontelbare shots van het appetijtelijke lichaam van Fox maar by God het was tenminste iets om steeds weer naar uit te kijken. Verder natuurlijk altijd fijn om Turturro aan het werk te zien, toch nog iets van comic relief dat wel werkte. Het onnozele verhaaltje boeide verder niet maar als de actie maar lekker in beeld komt is dat totaal niet van belang. Helaas is dat dus niet zo.

Net als het eerste deel ook nu weer 2 hele magere sterretjes voor Transformers. Deze franchise had zo ongelooflijk gaaf kunnen zijn met een competente regisseur aan het roer, het breekt m'n hart gewoon. En dan gaat die lullo ook nog drie keer een poster in beeld nemen van z'n eigen Bad Boys II

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Wat ben je mild met je 2 sterren. Kan toch nog wel ééntje af?

Inderdaad.

Dit hield echt niet over. Er is echt een waslijst aan zaken in deze film die me irriteerde.

Van de idiote speelduur tot de infantiele pogingen tot humor (echt.. wie verzint dat), tot dat vervelende militarisme en dat Amerikaanse topleger moet de wereld inclusief domme Arabieren weer redden, tot die onwijs vreemde dialogen (voor welke doelgroep zijn die eigenlijk bedoeld??), de treurige slomo-explosie toestanden (je ziet Bay denken: dit vinden de kiddies vast cool), en Turturro? waar is die man in hemelsnaam mee bezig? .

En de actie? Ach ja, CGI robots, who cares.

hopelijk blijft het bij dit deel, maar dat zal wel ijdele hoop zijn.

kos schreef:

Inderdaad.

En de actie? Ach ja, CGI robots, who cares.

hopelijk blijft het bij dit deel, maar dat zal wel ijdele hoop zijn.

Inderdaad ijdele hoop, want juli 2011 komt deel 3.

Snap echt niet waarom je deze kijkt. "CGI robots, who cares?" Dommer kan echt niet.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Deel 3 wordt vast een topfilm!

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

paul83 schreef:

Als we jouw redenatie volgens kijken "slimme" mensen alleen films over onderwerpen waar ze in geinteresseerd zijn? Lekker spannend. Daarbuiten denk ik ook dat Kos niet bedoelde dat hij van tevoren als geen reet gaf om CGI en robots, maar dat hij eerder bedoelde dat alleen CGI en robots een film niet overeind kunnen houden. Wat deze film volgens mij ook wel bewijst.

Inderdaad. Maar een film als dit moet het hebben van actie en wat cgi-robots die over elkaar heen duiken is nogal mager. Het is niet echt goed gedaan allemaal.

paul83

Ja tuurlijk bedoelde hij dat..............

avatar van tal1b

tal1b

inderdaad wel misselijk makend dat de amerikanen het weer voor melkaar krijgen, zoals ik al eerder zij, het lijkt wel veel op een promotie filmpje voor het US Army! bah

desalnietemin waren de acties zeker niet slecht vooral de scenes in het stukje bos waren heeel mooi gedaan. geen slechte film, maar ook nét goed genoeg voor een 3

avatar van ElGringo

ElGringo

Ik snap niet wat mensen zo slecht vinden aan deze film. Ik vond juist dat die close-ups tijdens de actiescenes de gevechten alleen maar spannender maakten, en wat verwachten jullie van een "oorlog"... dat iedereen rustig naast mekaar staat en keurig in de rij op zijn beurt wacht???? Natuurlijk is het chaos!!! Maar het is in de film niet rritant of onoverzichtelijk.

De special effects waren echt geweldig, de robots zien er super uit en ook de gevechten zijn super mooi gemaakt.

Ook moest ik af en toe echt lachen om de droge opmerkingen: "I want you to pull the blue ok? I need you to pull the blue real hard! [pulls] NO NOT NOW WERE IN THE PLANE YOU DUMB"

Deel 2 is in dit geval qua actie, humor, en spanning beter dan deel 1: 4*

avatar van Waku

Waku

Over de eerste Transformers was ik behoorlijk enthousiast.

De special effects en actiescenes waren werkelijk verpletterend goed. In dit vervolg zitten de 2,5 uur(!!!) wederom boordevol spetternde effects en uiteraard actie. Er wordt je als kijker geen moment rust gegund.

En daar ligt nu precies de negative kink in de kabel.

De special effects zijn waanzinnig goed maar het is te overdreven.

De gevechten zijn soms nauwelijks te volgen.

Met name het slot gevecht en confrontatie aan het eind verdzuipt in de effects.

Het acteerwerk op sommige momenten is echt om te janken.

Met name de ouders van de hoofdpersoon zijn een verschrikking om naar te kijken.

Het gaat mij te ver om "Transformers 2 "slecht te noemen.

Maar echt top kan ik hem ook niet noemen, eerder net over de top..

avatar van helleke

helleke

Ik heb hetzelfde gevoel bij dit vervolg, als de persoon hierboven.

Het was een beetje allemaal 'TE'.

De gevechten tussen de robots waren inderdaad op zijn minst chaotisch.

Ik was zelfs blij als er eens een rustiger moment tussen zat, zoals in de schoolgebouwen of bij de ouders.

Voor mij moet er alleszins geen 3e deel meer komen.

Niet slecht gemaakt, maar geen hoogvlieger.

3 sterren (grotendeels voor de special effects)

avatar van tal1b

tal1b

ElGringo schreef:

Deel 2 is in dit geval qua actie, humor, en spanning beter dan deel 1: 4*

humor is zo achterhaald in deze fim zul je bedoelen.

stond er raar bij te kijken, haalt deze film ontzettend mee naar beneden

avatar van deTuinman

deTuinman

ElGringo schreef:

Ik snap niet wat mensen zo slecht vinden aan deze film.

Omdat de humor voor de doelgroep is waar jij in zit

en dat kan negatief opgevat worden, maar het is enkel zo.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

In het universum van Michael Bay bestaat er niet zoveel meer dan mooie vrouwen, explosies en opgeklopt Amerikaans patriottisme. Was dat in het eerste deel nog vermakelijk, hier begint het hele rare vormen aan te nemen als het plot werkelijk nergens enige inhoud veinst. Het wordt zelfs lachwekkend als we scenes zien op een universiteitscampus met alleen ontzettend mooie vrouwen. De fun-factor ligt hoog door de enorme foutheid van het geheel, maar dat is dan ook meteen het enige positieve wat ik ervan kan zeggen. Wederom een zielloze blockbuster waarin de ontzettend mooie special effects zeker niet in dienst staan van een waardevol verhaal.

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

Een mooi voorlichtingsfilmpje van het Amerikaanse leger. 2.5 *

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Verhaal vindt ik stukken minder als deel 1, de actie was meer.

Deel 1 vindt ik beter.

deze geef ik een 3.5

avatar van 606

Prachtige actie film met oogverblindende special efects

Verhaal is simpel maar goed uitgewerkt.

avatar van stefan88

stefan88

wel een beetje te veel actie naar me zin

avatar van mock turtle

mock turtle

blijft leuk gedaan, die robots. maar gaat wel beetje vervelen.

actie is normaal gesproken niks mis mee, maar machines die elkaar kapot meppen is toch wat minder.

hier en daar best grappig maar niet voldoende om het gebrek aan spanning te compenseren.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

mock turtle schreef:

maar machines die elkaar kapot meppen is toch wat minder.

Hoe durven ze! Battling robots in een film die Transformers heet .

avatar van Kibabu

Kibabu

2 sterren voor de special effects, die zijn zeer spectaculair maar voor de rest is er voor mij persoonlijk werkelijk niets sterrenwaardigs te noemen. Ook de duur van de film niet

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Weer een heerlijk filmpje, zoals ik van Bay gewend ben.

Vond hem wel slechter dan deel 1. Uiteraard was deel 1 gewoon totaal niets nieuws en was het dus overweldigender. En de humor, al dan wel leuk, was vaak wat misplaatst.

De cast was redelijkerwijs hetzelfde als deel 1 en ook hier weer vermakelijk. Vooral Megan Fox..

Visueel is het weer spectaculair, en ondanks dat ik echt bewegende camera's (neem bijv. The Blair Witch Project) niet kan verdragen, vond ik het snel van camera wisselen totaal niet erg. Zou volgens mij ook te saai overkomen als het allemaal maar rustig geschoten werd. En waarom zou zo'n shot veel langer moeten duren dan een paar sec? Je weet toch wel dat je geen vechtscene á la Ong-Bak voorgeschoteld krijgt.

Dat de film wat langer doorging en dat de actie nog goed aan bod kwam was uiteindelijk wel mooi.

Sommige kritieken van mensen kan ik nog wel begrijpen, maar ik heb me vermaakt en daar beoordeel ik hem dus ook op.

avatar van TonyM

TonyM

Leuke actie film. Altijd leuk om naar Megan Fox te kijken. Visual effects waren dik in orde. Je weet wat je van te voren kunt verwachten en dat krijg je ook voor je.

avatar van Treinneger

Treinneger

Pracht film, heb ervan genoten!

MEER MEER MEER

nee maar even serieus, 5* is misschien erg veel (vinden sommige van jullie)

maar ik vind hem persoonlijk beter dan 1

het is actie actie actie, de special effects vliegen langs je heen, de vechtstijlen die in de robots verwerkt zijn, kicken het beeldscherm uit.

en het verhaal is niet sterk, maar wel ontzettend goed weergegeven!

one word "perfect"!