• 9.381.546 stemmen

Kong: Skull Island (2017)

Actie / Avontuur | 118 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Jordan Vogt-Roberts

Met onder meer: Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson en John Goodman

Releasedatum: 9 maart 2017

Plot Kong: Skull Island

"All hail the king"

De jaren 70. Een gevarieerde groep ontdekkingsreizigers is bij elkaar gekomen om samen naar een nooit eerder ontdekt eiland, gelegen aan de Grote Oceaan en even mooi als verraderlijk, te reizen. Wat ze niet weten is dat ze zich in het domein van de mythische Kong bevinden.

Captain James Conrad

Houston Brooks

avatar van IH88

IH88

“Is that a monkey?”

Als je meer sympathie krijgt voor Kong dan voor de personages doe je als special effects team en acteur (Kebbell) wat goed. Als regisseur, scriptschrijver en acteurs zou ik me toch wel even achter de oren krabben. De film ziet er schitterend uit en als spektakelfilm is Kong: Skull Island meer dan geslaagd.

Probleem is wel dat de personages bordkarton dun zijn en nauwelijks een persoonlijkheid hebben. Dat terwijl Jackson, Goodman, Hiddleston en Larson toch niet de minste acteurs zijn. Larson doet het dan wel aardig, maar is duidelijk geen Naomi Watts die in de Kong van Peter Jackson veel meer uit haar rol wist te halen. Reilly verdient wel een compliment en zet een heerlijk weird en maf personage neer. Puur entertainment en het betere popcornvermaak.

avatar van TheManInBlack

TheManInBlack

Niet verwacht dat ik deze film geweldig zal gaan vinden. Deze film lijkt op Godzilla maar deze film is veel vermakelijker.

Lekker veel actie in deze film met mooie special effects.

Goeie cast maar werd wel een beetje te snel geïntroduceerd.

Kong ziet er ook nog eens fantastisch uit, net als al die andere beesten.

Muziek van de jaren 70 was om van te genieten. Geweldig!

Kan niet wachten op het vervolg!

avatar van Brent B

Brent B

De film faalt erin om King Kong zijn verhaal te verbeteren, en kan zeker géén van voorgaande films (1933, 1976, 2005) evenaren. Toch is het vermakelijk verhaal dat erom vraagt om niet te serieus genomen te worden. De dinosauriërs waar Kong normaal mee vecht zijn weg, en in de plaats krijgen we de niet erg geslaagde schedelhagedissen. Kong is vele malen groter dan hij normaal zou moeten zijn. We weten immers allemaal dat deze film enkel een manier is om de mensen terug bekend te maken met de grote aap, want binnenkort moet hij het opnemen tegen Godzilla, in 2020 als ik me niet vergis.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een mislukte spektakelfilm voor het grote publiek. Er zijn een hoop dingen mis met deze film, een slap verhaal waarin het enkel en alleen draait om de actie. Als die actie er nou goed uitzag oké, maar dat valt erg tegen. Bij vlagen zien we wat mooie beelden maar de cgi ziet er vaak behoorlijk nep uit. De schedelhagedissen, zonder ogen en achterpoten, zijn een regelrechte aanfluiting. De uitstekende cast komt totaal niet tot zijn recht met een script als dit, domme dialogen en flauwe humor voeren de boventoon. De muziek is goed maar past totaal niet bij de film, het schept de verkeerde sfeer. Met een iets serieuzere insteek had de film nog wat kunnen worden, de juiste ingrediënten waren wel aanwezig, maar ze hebben die niet goed benut.

avatar van cor1946

cor1946

Wat een sof, in een woord k---. Het verhaal sloeg nergens op. Nee ik had er meer van verwacht. De soundtrack doet me denken aan de tv serie in de 70 jaren. Maar dat was het enige goede in de film de muziek.

avatar van Brabants

Brabants

Visueel sterke film met een mooi begin waarbij je echt uitkijkt naar de ontmoeting. Helaas wordt het daarna een bombastisch circus waarbij je de draad een beetje kwijt raakt door pure waanzin. Het is uiteraard surrealistisch, maar je kunt met het opentrekken van een blik hagedissen ook overdrijven.

avatar van parcivalis

parcivalis

Dramaloze oorlogsfilm met gehandicapte dinosauriërs en een gorilla zonder lul.

Ok, ik chargeer: wie van actie houdt komt aan z'n trekken en het ziet er allemaal schitterend uit en wordt zeer doeltreffend in beeld gebracht.

avatar van Alathir

Alathir

Een film die geeft waarvoor je komt. Spectaculaire special effects, actie actie actie en dus puur vermaak. Kom je voor een andere reden, kan je beter wegblijven.

Ik hou persoonlijk heel erg van dit soort survivalachtige avonturenfilms, ook al is dit de zoveelste remake. Ik heb me geen seconde verveeld. Soundtrack was ook prima. 4*

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Vermakelijk.

Vlot tussendoortje en anders genoeg dan de King Kong van Peter Jackson. Zo is deze film veel meer rechttoe rechtaan: 2 uur actievermaak met nul opbouw, nul karakterontwikkeling en nul klefheid. Daar zit het voordeel maar gelijk ook het nadeel: deze versie is "niet veel", het stoelt op actie maar de actie is zelden echt goed. Ok, de helikopters in het begin worden gezwind neergehaald maar daar blijft het bij. Gevechten met de octopus, die kleine skull crawlers en later die grote: het verrast niet, laat staan dat het imponeert.

De cast is echt te saai voor woorden. Tom Hiddleston en Brie Larson hebben niks te doen, Samuel L. Jackson speelt nog maar eens een schreeuwlelijk en ook John Goodman en John C. Reilly spelen typetjes die je al eens gezien hebt. Behalve Kong nog een ander kleurrijk personage had wel gemogen.

Visueel zeker wel aardig. Niet zozeer hoe de actie geschoten is - behalve die aanval op de heli's -, maar wel in het gebruik van kleuren met de vaak terugkerende gelige gloed. De invloed van enkele Vietnamfilms is duidelijk aanwezig en zorgt voor een frisse wind op het verhaal van Kong. De soundtrack bevat ook enkele leuke 70ies hits.

avatar van Theunissen

Doe de films "Apocalypse Now (1979)", "Jurassic Park III (2001)", "The Mist (2007)" en "King Kong vs. Godzilla (1962)" allemaal samen in een blender en je krijgt de leuke en vermakelijke Actie / Avontuur film "Kong: Skull Island (2017)", die qua verhaal weinig voorstelt, maar qua uitvoering (schitterende locatie waar het verhaal gefilmd is en eveneens schitterende speciale effecten en bovendien was het ook allemaal zeer kleurrijk) zeer lekker wegkijkt.

Dit verhaal speelt zich af op het einde van de Vietnamoorlog in 1973, waarbij een groep wetenschappers en soldaten afreist naar een mysterieus en nog nooit eerder ontdekt eiland (in de vorm van een schedel) in de Grote Oceaan, zonder besef te hebben dat ze daar angstaanjagende wezens zullen ontmoeten en de reusachtige gorilla King Kong.

Zoals al tijdens de inleiding aangegeven, stelt het verhaal weinig voor en is het eigenlijk ook best allemaal flauw (o.a. die "Hank Marlow" uit de Tweede Wereldoorlog). Maar omdat het visueel schitterende geschoten verhaal wel weet te vermaken en ook boordevol spectaculaire actie zit (de gevechten tussen King Kong, het leger en de angstaanjagende grote wezens zoals een octopus, spin en de zogenaamde hagedis-achtige "schedelkruipers", zoals Hank Marlow ze noemt), keek deze film zich wel van de eerste tot de laatste minuut (duurt circa 110 minuten, waarbij je na de aftiteling nog een extra scene te zien krijgt) lekker weg en dat ook allemaal in een lekker tempo, waardoor het eigenlijk nergens echt saai of langdradig wordt.

Het verhaal wist me eigenlijk ook nog wel te boeien, maar spannend werd het helaas nergens en het einde (zeer spectaculair) was ook nog eens zeer voorspelbaar. Wel vond ik het leuk gedaan, dat men na het einde ook nog wat beelden laat zien van de thuiskomst van Hank Marlow bij zijn vrouw en zoon, die hij sinds 1944 niet meer heeft gezien. Verder is het ook best allemaal sfeervol (mede door de schitterende locatie waar het verhaal gefilmd is) en de vele fraaie jaren 70 muziek (o.a. het nummer "Paranoid" van Black Sabbath tijdens de geweldige "Apocalypse Now" gekopieerde helikopter scene, waarbij King Kong nu de tegenstander is i.p.v. de Vietcong) draagt daarbij natuurlijk zeker zijn steentje bij.

De cast met o.a. de bekende acteurs en actrices Tom Hiddleston (als voormalige "Special Air Service" kapitein James Conrad), Samuel L. Jackson (als luitenant-kolonel Preston Packard van het leger, die King Kong wilt doden uit wraak), Brie Larson (als fotojournalist Mason Weaver), John C. Reilly (als luitenant Hank Marlow van het leger, maar dan uit de Tweede Wereldoorlog) en John Goodman (als hoge ambtenaar Bill Randa) is best indrukwekkend, maar ze konden wel allemaal niet tippen aan hoofdrolspeler King Kong (gespeeld door onze eigen gorilla "Bokito" ) en bovendien voegden een aantal van hun totaal niets toe aan het verhaal en dan heb ik het vooral over Tom Hiddleston en Brie Larson (die ik wel altijd leuk vindt om te zien). Shea Whigham (in de rol van kapitein Shea Whigham) zorgde overigens voor een beetje humor in het verhaal.

Al met is dit gewoon een leuke, vermakelijke en spectaculaire Actie / Avontuur film omtrent de bekende reusachtige gorilla King Kong, die wel qua verhaal weinig voorstelt en zeker t.o.v. de vorige King Kong verfilming "King Kong (2005)". Aangezien er na de aftiteling van deze film nog een extra scene volgt, zal het niet alleen bij deze film blijven.

avatar van Kondoro

Kondoro

Kong: Skull Island

Het is al weer twaalf jaar geleden dat er een super gave film in de bioscoop draaide genaamd ‘King Kong (2005) ’. Nu zo’n twaalf jaar later leek het Jordan Vogt-Roberts het een goed idee om een spin-off te maken van ‘King Kong (2005)’ namelijk: ‘Kong: Skull Island’. Ik moet zeggen dat ik me redelijk vermaakt heb met ‘Kong: Skull Island’ maar, het was natuurlijk geen topper, een doorsnee blockbuster wat helaas weinig meer weg had van mijn verwachtingen. Hoewel het verhaal toch wel leuk was om te volgen en het visueel met de CGI er gelikt uit zag: de film laat veel kanten liggen.

Toch heeft de film zelfs zijn feel-good momenten. Toch wanneer ze uiteindelijk boven het eiland vliegen en de daarbij geschoten beelden waren erg fijn om naar te kijken. Ook leuk dat ze nog even het liedje ‘Paranoid’ van Black Sabbath afspeelden tijdens de vlucht brengt, en zeker voor deze metalhead, een prima sfeer met zich mee. Hoewel het er dan nog visueel prima uitziet, geen saaie of slecht ingebrachte animaties en het verhaal leuk was om te volgen vond ik dat er een bepaalde sfeer bij hangt (buiten de helikopter scenes) die toch niet fijn zitten.

Zoals ik al zei vond ik de film nog best leuk om te volgen bij zijn verhaal. We volgen in het begin een soldaat van het Amerikaanse leger in 1944. De beste man crasht op een eiland samen met een Japanse vijand. De twee vechten hier en daar een beetje op het strand waarna ze elkaar achtervolgen. Wanneer de Amerikaan bijna verliest van de Jap komt opeens Kong opgezet en is daar onze eerste ontmoeting. Deze ontmoeting had ik toch iets anders willen zien, de introductie van Kong is al snel gezet terwijl je bij de ‘King Kong’ films toch wel even wacht met de introductie en zo meer te weten komt over de rest van de personages. In deze film gaat dat dan wel razend snel, zo ontmoeten we al gauw Samuel L. Jackson als Preston Packard en zijn crew tijdens de oorlog in vietnam, John Goodman als Bill Randa dat een archeoloog is en de man die de expiditie wou naar een ‘onbekend eiland’ en John C. Reilly als Hank Marlow, de gechraste soldaat in 1944.

Bill randa heeft satelliet beelden in handen gekregen die laten zien dat er een bepaald onbewoond eiland bestaat en hij wil daar ontzettend graag naar toe. Hij neemt sowieso San (Tian Jing) en Corey Hawkins (Houstin Brooks) mee die ook een bepaald hoog-afgestudeerde functie hebben. Ze willen graag naar de expeditie tijdens de oorlog, ze denken dan dat de overheid ook meer geld er in wil pompen en bijvoorbeeld voor een crisis na de oorlog. Ze krijgen na wat zeuren toestemming om te gaan en ze willen een team soldaten mee die voor hun gaan zorgen en eventueel kunnen vechten. Ook wil Bill, James Conrad mee nemen. James is een oud Brits soldaat en is goed in het opsporen van mensen. Samen gaan ze er na toe en vliegen uit eindelijk over het eiland heen. Wanneer ze gaan splitsen en bommen gooien komt Kong tevoorschijn. Een mooi lang gevecht waar je wel even van kon genieten, spannend was het zowel niet maar vermakelijk was hij zeker!

Het verhaal achter de opkomst van Kong word snel duidelijk. De bommen maken bepaalde wezens wakker waarvan eentje ‘The Big One’ ook wel die Kong zijn familie wist te vermoorden. Kong was hierdoor boos geworden en viel daarom de soldaten aan..

De film trekt langzaam door waar de soldaten maar met alle liefde het eiland willen verlaten. Onder deze rondtocht wil Preston, Kong vermoorden om zo gerechtigheid te krijgen voor de dood op zijn soldaten. Ik was geen fan van dit idee, concept en uitwerking waardoor je wist dat het gewoon te clichématig uit de kast kwam. Dit keer is het wel leuk bedacht, wel cliché dat Kong wakker word en met zijn hand Preston weet te verpletteren. Samen met Kong gaat de team onderzoekers verder om het wezen te vermoorden en eenmaal vermoord eindigt de film ook wel razend snel.

Zoals je in mijn spoiler bericht hierboven kon lezen trokken de soldaten wat aan. Het eiland zat alleen niet vol met deze wezens en Kong maar ook nog met allerlei andere wezens. Enorme edelherten / bizons, raar vliegende wezens , een enorme octopus en een gigantische spin. Zoals ik Theunissen ook al zag melden kun je hier een aantal films mooi naast elkaar zetten waaronder ook ‘The Mist (2007)‘. Of ik hier nou enorm over te spreken was weet ik niet, ik vond het niet geschikt voor in het concept van Kong: Skull Island. Toch maak ik me hier niet zo druk om want het is toch wel een gevaarlevel die de film inbrengt waar je thuis op de bank ook eens goed over na denkt.

Zoals ik al zei is de film echt wissel vallend. De ene keer is de film om te genieten, geweldige sfeer, mooie scenes en de andere keer sliep ik bijna. Het was wat dat betreft de zit wel waard en de bijna twee uren kom je makkelijk door. Prima zondag middag film maar je hoeft er geen grote verwachtingen bij te zetten.

avatar van Macmanus

Macmanus

Onevenwichtig.

Moet zeggen dat Hollywood wel snel is met indie filmmakers een kans geven met 10tallen miljoenen. Ergens hoop je dan ook op wat eigenzinnigs of/en wat goeds. Helaas is de jong mind ook goed in toom te houden dus naast een aardig visueel stijltje is het als vanouds matig wat Hollywood hier weer neerzet.

Ramon K gaat nogal apeshit over de CGI. Ik zag daar eerlijk gezegd bij lange na niet het probleem dat deze film heeft. Het is vooral weer als een allegaartje geschreven. De cast is op papier geniaal maar in deze film totaal onsamenhangend. Brie Larson is totaal verdwaalt. "ben ik nu de love intrest van de aap?' hoor je haar denken. "Wanneer word ik meegenomen op de Empire State Building?" Hoor je haar denken. John Goodman dan, is hij de olijke ontdekkingsreiziger die we volgen. O nee die legt het loodje in akte twee. Samuel L. Jackson is hij dan de protagonist waar we naar zochten! Nee zoals gebruikelijk is hij gewoon een parodie op zichzelf. Uiteindelijk is het denk ik nog vooral Hiddleston die met de titel mag weglopen maar that guy maakt zo weinig indruk op welke kijker dan ook. Dat je toch heeeeel hard mag hopen dat hij niet de nieuwe bond wordt. Want dan kunnen we echt nog beter het skelet van Roger Moore opgraven. Charisma, 0!

Uiteindelijk rest een middelmatig blockbustertje die stiekem zelfs doet terug verlangen naar de vreemde slechte monster film Godzilla van Emmerich. Was het beter? Zeker niet! Maar ik wist tenminste nog wie de protagonist was van die film! Matthew "motherfucking'" Broderick!

2.5 sterren.

avatar van rondh

rondh

Als je een film met een goed verhaal wil hebben zitje goed mis met deze film. Als je een film wilt zien zonder te hoeven nadenken maar toch wil genieten en je houdt van actie dan zit je goed. Ik had zin in zo'n soort film, en had het dus naar mijn zin. De actie begon en eindigde eigenlijk niet meer. 3.5 ster

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik vind dit genre maar niets....grote apen en of godzilla's....gaaaaaaaap.

Ook deze film boeit niet heel erg veel,tuurlijk heeft de film zijn momentjes maar over het algemeen eem saaie film em genre.

Acteerwerk was wel oke.

Net geen voldoende

avatar van Zinema

Karige Kong.

Kong: Skull Island is geen meesterwerk. Waar sommige films met de uit de kluiten gewassen gorilla te boek staan als klassiekers, is daar hier evenmin sprake van. Je kunt er hoogstens een nipte voldoende aan kwijt vanwege het onderhoudende tempo en de soms grappige John C. Reilly, maar verder houdt het niet over. De oogst is karig, hoeveel popcorn er ook binnen handbereik is.

Dat zit hem in een aantal zaken. De overduidelijke CGI bijvoorbeeld komt de actie-beleving niet ten goede. Het magere verhaaltje wordt op uiterst voorspelbare wijze doorlopen, waardoor er weinig spanning overblijft. Je zou kunnen blijven hangen vanwege de sterrencast, maar die lijkt er ook niet heel veel zin in te hebben. Een aantal acteurs doet zelfs wat verdwaald aan.

Toch krijg je gelukkig weinig bedenktijd om af te haken, want langdradig is het niet. Er gebeurt voldoende, hoe clichématig het dan ook moge zijn. Dit soort zogenaamde ‘monstermovies’ hoeft het ook niet zo zeer te hebben van de verhaallijnen, maar een Peter Jackson wordt hier met node gemist. Zijn versie uit 2007 was ook geen hoogvlieger, maar beduidend beter.

***

Met dank aan Warner Home Video voor het recensie-exemplaar.

avatar van james_cameron

Vermakelijke avonturenfilm, goed gemaakt en vlot verteld. De plot is niet bijzonder en de personages zijn erg vlak, maar door het hoge tempo en het overvloedige spektakel is dit niet echt storend. Wel een erg leuke rol van John C. Reilly, overigens. Kong zelf had wel wat meer diepgang en screentime kunnen gebruiken; feitelijk heeft hij niet meer dan een bijrol in zijn eigen film. Hier en daar zijn weinig verrassende hints te vinden dat deze film onderdeel gaat worden van iets groters, al spreekt dat idee helaas niet erg tot de verbeelding.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

“I call them skull crawlers.

Why?

Cause it sounds unique.”

Is er nu echt niemand die zich ook afvraagt waarom de vrouwelijke medespeelsters in een King Kong film zich zo aangetrokken voelen tot deze gigantische mensaap? Wel eerlijk gezegd, ik vraag me dat ook telkens af. Is dit omdat Kong “Koning op elke plaats waar hij ook maar verschijnt” zo’n imposante verschijning is, waardoor deze macht en bescherming uitstraalt? Of is het zijn primitieve geaardheid? Geen flauw idee! Maar die aap heeft sowieso goede smaak naar mijn mening. En in elke film kijkt hij vol verlangen naar de dame in nood die zijn pad kruist. Nu, het zijn dan ook telkens vrouwen waar een primitieve aap op slag horendol van wordt en zonder dralen een beschermende taak op zich neemt. Ook in deze nieuwe Kong-film is de dame, die door de gevreesde monsterachtige aap uit penibele situaties wordt geholpen, een appetijtelijk uitziende dame.

Kong : Skull Island” bevat toch een aantal geslaagde facetten waar ik toch redelijk enthousiast over was. De soundtrack vond ik persoonlijk grandioos. De actiescènes zijn op sommige momenten wel echt magistraal. En Brie Larson die de hele film in een marcelleke rondloopt was een meesterlijke zet. Onslow in “Keeping up appearances” is echt niet om aan te zien. Maar Brie Larson in zo’n niemendalletje zien, was genoeg om te vergeten dat er zelfs een reuzenaap op het eiland rondliep. Voor de rest is het niet echt indrukwekkend te noemen. Het verhaal is nogal oppervlakkig en eenvoudig gehouden en dient alleen als kapstok voor een actierijk monsterverhaal vol adembenemend grafisch geweld. De onzinnigheden zijn soms van lachwekkend niveau en sommige scenes zijn regelrechte persiflages op de film “Apocalypse now”. Zelfs de geluidsinstallatie die oorverdovende muziek uit de jaren 70 uitbraakt, ontbreekt niet.

Who cares? Ik niet in ieder geval. Dit is wat ik verwacht bij het bekijken van een nieuwe King Kong film. Een Kong die indrukwekkend en angstaanjagend overkomt. Zeker op het moment dat hij die befaamde oerkreet uitbrult. En eerlijk gezegd, dit is de eerste film waar ik me soms afvroeg of het geen levensechte primaat was. Zo realistisch ziet deze Koninklijke gorilla eruit. Hadden ze er een intellectueel hoogstaand verhaal van gemaakt vol zinnige dialogen en wetenschappelijk gebrabbel, dan was het waarschijnlijk ook weer niet goed geweest. Maak maar eens een vergelijking tussen de laatste “Godzilla” film en deze. Hoeveel procent van de volledige tijdsduur is Kong hier in beeld geweest ten opzichte van dat ander gedrocht? Mijn inziens is dit merkelijk meer. Je moet zelfs niet zo lang wachten. Na het vermakelijke tweede wereldoorlog tafereel waarbij twee aartsrivalen na een luchtduel eindigen op het vervloekte eiland (blijkbaar hing er toen geen apocalyptische storm aldaar), krijg je al de doordringende ogen van deze aap te zien.

Het zijn de gesofisticeerde speciale effecten die ervoor zorgen dat je snel onvolmaaktheden in het verhaal langs je neerlegt. Zo was de eerste confrontatie tussen Kong en het aanstormende bataljon gevechtshelikopters enerzijds weergaloos in beeld gebracht . Maar anderzijds was het zo onwezenlijk stupide. Ze zijn getuige hoe de gigantische aap probleemloos de ene helikopter na de andere tot schroot herleidt. En toch is er geen enkel piloot die de conclusie trekt dat het misschien beter is om zijn toestel de andere kant op te sturen. Weg van het woedende monster. Teveel psychedelische muziek en hallucinogenen tijdens hun tour in Vietnam heeft daar wellicht iets mee te maken. Toen Brie Larson als echte dieren-activiste een neergestorte heli persoonlijk wou opheffen om een reuzegrote waterbuffel te bevrijden, verslikte ik me bijna in mijn popcorn.

Tevens kan je de meeste menselijke personages karikaturaal noemen. Maar op een bepaalde manier paste dit perfect in deze film. Vooral Samuel L. Jackson die als een bezetene het eiland doorkruist op zoek naar weerwraak op de aap. De psychotische tirades van hem waar holle uitdrukkingen zoals “This is one war, we're not gonna loose” worden gescandeerd, komen soms redelijk onzinnig over. Maar eigenlijk was dit weeral eens genieten voor mij. Hetzelfde geldt voor John Goodman’s personage. Een zogenaamde wetenschapper die voor heel andere redenen deze expeditie heeft opgezet dan hij aan het begin laat uitschijnen. En dan de Robinson Crusoe van dienst, John C. Reilly, die al jarenlang op dit eiland vastzit en nu een mogelijkheid ziet om uit deze hel te kunnen ontsnappen. Tom Hiddleston en Brie Larson zijn eigenlijk de twee meest normale personages waarbij de ene duchtig met zijn spierballen rolt als professionele spoorzoeker en de andere met andere spieren pronkt als oorlogsfotografe.

De rest van de cast is onbelangrijk uiteindelijk. Ze dienen enkel en alleen als rekwisiet waarop de bonte verzameling van buitenproportionele monsters hun lusten kunnen botvieren. Verwacht dus een reeks rondvliegende, in stukken gesneden en verpletterde slachtoffers. Dus ondanks het flinterdun verhaal en het feit dat de menselijke medespelers louter dienst doen als decorstukken, is deze monsterfilm een waar spektakel. Als monsterliefhebber moet je toch toegeven dat het gevecht tussen Kong en de reusachtige octopus er toch weergaloos, fantastisch en kippevelbezorgend uitziet. De teaser op het uiteinde voorspelt dan weer een opvolger (Tja, het geldlaatje moet gevuld worden). Niet iets waar ik naar uitkijk. Maar een aardschokkende confrontatie tussen de twee oppermonsters, Kong en Godzilla, mag van mij wel weer eens worden overgedaan. Blijkbaar moeten we daar dan voor wachten tot 2020. Laat maar komen, van mijn part.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Heel mooi gedaan. Imponerend, bombastisch. Op het vlak van special effects hebben ze alles uit de kast gehaald wat uit de kast gehaald kon worden. Maar wat een ramp van een verhaal met militaristische onzin, locals die geen woord zeggen en een Kong die de belangrijkste schakel vormt in een heel bijzonder ecosysteem. Eigenlijk is deze film niet meer dan het uitbuiten van de beroemde reuzenaap door hem te degraderen tot actiepersonage. Meer dan een explosieve kermis van visual effects is het niet geworden. Maar is het daarom slecht? Niet echt, maar het mist wel dat ietsje extra wat ik in bvb Peter Jacksons film wel terugvond. Kleine 3*

avatar van baspls

baspls

Alsof een kind dat helemaal fan is van King Kong stiekem Apocalyps Now heeft gezien en 185 miljoen dollar krijgt om een film te maken.

Het verhaal is vrij typisch en heeft niets te maken met de eerdere King Kong-verfilmingen. De grootste zwakte van het script is dat de personages totaal geen inhoud hebben, het zijn allemaal types zonder achtergrond die nou eenmaal bij zo'n film horen. Daarnaast maakt ook niets indruk, je bent als kijker passief getuigen van het alles. Toegegeven sommige point-of-view-shots vanuit de helicopters waren wel erg gaaf gedaan.

Het feit dat de film zich in de jaren '70 afspeelt en Samuel L. Jackson in de film speelt maakt het geheel nog wel vermakelijk. Bovendien is de film best aardig opgenomen met veel knipoogjes naar jaren '70 stijl, muziek uit die tijd en Japanse monsterfilms.

Popcornvermaak is het zeker en de film is leuker dan verwacht door de setting, maar wel een beetje infantiel allemaal. Ik vind de jaren '70 remake van King Kong nog steeds het leukst.

avatar van W.V.

W.V.

De film afgelopen weekend op demand gekeken, daar heb ik nu spijt van, had beter kunnen wachten totdat de film op de tv een keer werd uitgezonden, had me een paar euro gescheeld.
De film is simpelweg een herhaling van zetten, gemixt met een vleugje Jurassic Park 3, ook in die film was een boot nodig om te ontsnappen aan een monster en schaamteloos jatwerk uit Apocalypse Now . Het enige verschil met bijvoorbeeld King Kong uit 2005 is dat de aap nu op het eiland blijft en er geen relatie is tussen de hoofdrolspeelster en de aap. De rest is hetzelfde, gevechten met monsters, stoere mannen, proberen sympathie op te wekken voor de aap, een vreemde stam de muur alle ingrediënten die ook in de vorige Kong films zaten, zitten ook in deze en dan een overlevende piloot als extra.
De benadering over het hoe en waarom is anders, nu wordt zelfs de koude oorlog er bij gehaald in het begin van de 70-er jaren, lekkere muziek, dat is nog niet eens zo slecht bedacht, de oorlog in Vietnam loopt ten einde en er wordt een squadron gevechtshelikopters gebruikt, ook dat is nog te pruimen, maar daarna verzand de film helemaal in spektakel en actie zonder ook maar een moment te proberen de diepgang van de karakters welke in Jacksons film werden opgevoerd te benaderen. Dat is ook mijn grootste probleem met deze film, het hele verhaal wordt in 1 uur en 50 minuten verteld en de opening van de film introduceert in hoog tempo de deelnemers aan de expeditie, maar geeft nergens enige info over de persoon. Bij een actie/spektakelfilm hoef je geen uitgebreide karakterstudies te verwachten, hoeft ook niet, de actie is het belangrijkste, maar de wijze waarop in deze film de karakters werden geintroduceert slaat werkelijk alles, het leek wel een voorstelrondje op een klaverjasavond. En als die acteurs dan nog een leuke rol neerzetten, maar ook daarbij schiet de film hopeloos tekort. Van een man als Jackson mag je, gezien zijn oeuvre, toch wel iets verwachten, maar ik heb de laatste jaren bij hem heel erg het gevoel dat hij bang is dat hij uitgerangeerd raakt in Hollywood en dat hij alles maar aanpakt om op het doek te verschijnen. Jammer want de man is een uitstekend acteur, maar deze rol????? Misschien had hij zelf wel in de gaten dat hij eigenlijk totaal niet op zijn plek was en dat hij daarom er maar wat op los schmierde. De rest van de cast laat ook niets bijzonders zien.
Dan de aap, niet slecht, maar ik vind de aap uit Jacksons versie vele malen treffender en realistischer, ik besef dat dit persoonlijke smaak is, maar in die versie kreeg de aap ook vele malen de gelegenheid om te worden geëtaleerd tot in de details. Denk daarbij alleen maar aan het expressieve gezicht van de aap waarop diverse emoties waren te zien. Deze Kong krijgt die kans niet, slechts een enkele keer wordt de aap op een rustige wijze in close up genomen maar nergens heeft het gezicht de expressieve uitdrukking die in Jacksons Kong wel aan de aap wordt gegund.
Zoals gezegd, het hele verhaal draait om de actie. Die is ruim voorhanden en wordt wervelend in beeld gebracht, vooral de helikopter opnames zien er op sommige momenten verbluffend uit. Dan vind ik het toch weer heel erg jammer dat de gevechten met de, ja wat eigenlijk, bijna een imitatie uit de Jackson versie zijn tussen Kong en de dinosauriërs , spectaculair in beeld gebracht zeer zeker. Gelukkig is er wel een kleine draai aan de rol van Kong op het eiland gegeven, hij is geen koning maar een beschermer van de stam, maar ook van andere beesten, denk maar aan de scene met het buffelhert, verwoord ik dat zo goed??
Wat mij ook zo bevreemde, Ervaren gevechtspiloten laten zich gewillig naar de slachtbank leiden, na de eerste schrik, blijven zij binnen het bereik van de aap, beetje vreemd dat ze hun toestellen niet op veilige afstand of hoogte hielden. een stelletje wetenschappers komt op een eiland welke nog ongerept gebied is, maar waarvan al wel de nodige legendes bekend zijn, alleen de fotografe maakt gebruik van die gelegenheid om te documenteren, maar de voor de rest vraagt niemand zich af hoe het allemaal kan dat er mensen, waarschijnlijk Polynesiërs, wonen in een dergelijke flora en fauna. Als wetenschappers zouden ze helemaal dol moeten worden, nee nergens wordt ook maar duidelijk dat hun wetenschappelijke interesse is gewekt.
Maar goed de actie vergoed veel en de vreemde dieren welke hier ten tonele werden gevoerd werken ook wel en je laat het prehistorische gevoel van de film van Jackson wel los. Maar na het zien van de film bekroop mij het gevoel dat de film gehaast in roulatie is gebracht, als ze wat zorgvuldiger waren geweest dan hadden ze nog wat foutjes er uit kunnen halen, voorbeeld daarvan, de scene met Shea Whigham waarin hij besluit zichzelf op te offeren, ook zo vreemd hij heeft een riem vol granaten + bijbehorend schiettuig maar maakt daar geen gebruik van, nee handgranaten in de hand en semper fi. Hij gooit daarbij zijn wapen weg, ik weet niet of er nog meer zijn die toen opgevallen is dat nu wel erg duidelijk werd dat die film wapens soms van rubber zijn, want de kolf boog een klein beetje toen het wapen de grond raakte. Voor mij haalde dat de hele kracht uit die scene en toen het monster ook niet dom hem maar met de staart wegzwiepte, moest ik eigenlijk lachen. De film krijgt van mij nog een twee vanwege de soms geweldige actie opnames en de jaren 60/70 muziek. Voor de rest, wat een misser en ik hoop dat de producenten zich nog bedenken omtrent het vervolg

avatar van DVD-T

DVD-T

Apocalypse Now meets Kong!

Buiten een paar leuke momenten om en een paar toffe actie scenes is het vooral erg leeg. Er is erg weinig tijd gestoken om een beetje verhaal er in te brengen en de acteurs iets te geven waar ze ook echt iets mee kunnen. Men wilde waarschijnlijk niet dezelfde fout maken die Edwards in Godzilla maakte. Het monster zo weinig mogelijk laten zien en alle actie in rook, op t.v. en/of in het donker laten plaatsvinden. Dat zit in Kong: Skull Island wel goed. We krijgen genoeg van Kong, zijn tegenstanders en andere inwoners van het eiland te zien. En ook met de actie zit het wel goed. Er gebeurt genoeg om de volle twee uur te vermaken. Buiten het vermaak is er dus weinig anders om van te genieten. Het script is daar ook niet naar. Verhaal is buiten het nodige niet echt aanwezig en de personages krijgen totaal diepgang mee. Goede acteurs als Hiddleston, Larson, Goodman en Jackson lopen er daardoor wat verloren bij. Het is misschien een beetje cliché om te zeggen, maar de film doet wat hij moet doen. En dat is entertainment bieden en een imposante Kong laten zien. Verder ziet de film er prima uit en is het geluid echt om van te smullen.

De scene na de credits is echt geweldig en ondanks dat Godzilla zwaar tegen viel en deze Kong niet geheel de verwachtingen heeft waar gemaakt, kijk ik wel erg uit naar het volgende hoofdstuk in de MonsterVerse.

avatar van Fisico

Fisico

Dat ik niet voor een meesterwerkje in de zetel ging zitten, daar was ik me van bewust. Of ik veel zin had in deze Kong? Niet echt ... Maar alleen thuis, de vrouw die niet van dergelijke films houdt, dus eigenlijk hét moment om dit er gauw tussendoor te gooien. Eigenlijk alles waarop ik afknap in een film was aanwezig in deze schaamteloze herkauwde film.

Herkauwd? Inderdaad, dat is het correcte woord voor deze film. Het verhaal is flinterdun en is weinig vernieuwend. De mythe, de expeditietocht, een inheemse stam, pseudo dino's (in de vorm van een wandelende tak, een bamboespin, een dik uitgevallen bizon dito varaan met 2 poten en tot slot de traditionele kwaadaardige octopus ...). Die octopus by the way, waarom viel die Kong eigenlijk aan? Bizarre logica als je het verhaal volgt van Kong als beschermer en behoeder van het eiland. En dan die verwijzing naar Vietnam en diens cultfilm. Gruwelijk ... Ook Cast away kwam aan bod met de lachwekkende gezinshereniging met de deurbel. "Hallo, hier ben ik weer!"
De soldaatjes in de film waanden zich nog steeds in Vietnam. Erg intelligent kon je hen ook niet noemen. Waarom bleven die in de reikwijdte van Kong vliegen? Opmerkelijk hoe ongeschonden vrijwel iedereen uit die crashes kwam ...

De meest lachwekkende scene was toen die hagedis de schedel voor de voeten van Conrad uitbraakte met het identificatieplaatje eraan. Hoe serieus kan je je nog nemen? Als dat je lumineuze idee is om de zijplot "rescue Chapman" tot een einde te brengen, tja ... Misschien moest dit Packard een beter imago geven als keiharde ijzervreter die in de bres springt voor zijn manschappen. Verder vond ik het eveneens vreemd dat er met de zijplot van de inheemse stam zo goed als niets gebeurt. Zo lopen er letterlijk voor spek en bonen bij. Dit gaat zo de hele film door. De rustige momenten zijn niets meer dan een lege doos. Wat doen die biologen dan eigenlijk op dat eiland? Eventjes genoeg lokale fauna en flora gezien waarschijnlijk ...

Kong zelf viel nogal groot uit, iets té groot om realistisch te zijn. King Kong van Peter Jackson (met Watts en Brody) was in alle aspecten een veel betere film. Veel actie ja, maar meer dan hersenloos geschiet kwam er ook niet uit voort. Neen, ik loop hoegenaamd niet warm voor deze Skull island. De visuele effecten als de slow motion beelden van de choppers waren fijn. Ook de muziekscenes vond ik erg sfeervol (behalve die op het einde op de boot was overbodig). Deze film is puur en louter gemaakt om zoveel mogelijk geld in het bakje te brengen en dit met zo weinig mogelijk inspanningen: slecht verhaal, niet origineel, slecht geacteerd, geen uitdieping van het verhaal in het verhaal, enz ...

Het meest fijne en verrassende was de rol van Kong: als beschermheer van het eiland, hij die voor een evenwicht moet zorgen verwijzend zelfs naar de strijd tussen goed en kwaad. Jammer wel dat er perse een "romantisch" momentje ingepropt moest worden met Weaver. Waarom in godsnaam? Omdat het zo hoort? Ok, maar als je deze prent produceert, moet je beseffen dat het past als een tang op een varken. Maw, er is gewoon niet nagedacht over de invulling van de film. De idee was simpel: zet een groot uitgevallen aap op een eiland met vieze beesten als buren, stuur er wat soldaatjes met hoog testosteron heen en laat ze het zelf maar uitmaken ... Uit respect voor zowat elke film toch nog een 2,0*.

avatar van blackwolves

blackwolves

2 films van king kong die ik goed fond de allereerste en dan de film met jessica lange maar die andere was gewoon een gewone aap die ze wat vergroot hebben en zogezegd de zelfde als de oude film sorry er waren redelijke goede dingen bij maar de rest fond ik niet zo goed. de film met jessica lange was meer king kong het mooiste wanneer de aap verlieft word en met haar speelt alsof hij een pop heeft. nu de deze film veel actie mooie beelden knappe speciale effecten prachtige reuze aap. toen ik hem zag de eerste keer op een poster zag was ik meteen op zoek naar de trailer. eerst dacht ik zal wel weer wat zijn de zoveelste film over een aap gelijk king kong. maar toen hij online te zien was heb ik ook meteen gekeken en daarna ja ik was verkocht want ik fond het een goede film. en bij mijn collectie films gezet heb ik ook direct gekocht. actie mooie beelden en zo verder ach ieder zijn smak

avatar van pmaj663399

pmaj663399

Veel films gezien maar dit slaat alles, verzamel een groep "B" acteurs en een dito regisseur en je krijgt dit eindresultaat.

Alleen John Goodman's acteerprestatie's waren goed.

Slecht, slechter, skul....

avatar van arno74

arno74

Bijna vergeten dat ik deze een paar maanden geleden zag. Moest wel de trailer bekijken om te weten waar het ook alweer over ging, veel indruk heeft het dus niet achtergelaten. Het is een redelijke blockbuster waar een groepje wetenschappers en militairen het oerwoud in op King Kong worden afgestuurd. Niets hoogstaands maar ter vermaak is het prima bekijkbaar. 2,5* a 3*

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Tja, ik had wel ongeveer zo'n idee wat ik kon verwachten, en dat was ook precies wat ik kreeg. Kong ziet er geweldig uit, het landschap is overdonderend, de actie begint lekker snel (zodat er gelukkig niet een uur lang geheimzinnig wordt gedaan over de komst van iets dat we toch al kennen) en Tom Hiddleston en Brie Larson zijn twee leuke acteurs, maar de plot is werkelijk te dun voor woorden, de mega-hagedis ziet er niet interessant uit en het climactische gevecht is teleurstellend. Leuk zolang het duurde, een dag later al bijna vergeten. En dat Brie Larson op een gegeven moment in haar topje moet gaan rondlopen met de band van haar heuptas strak tussen haar borsten getrokken is anno 2017 bijna te gênant voor woorden.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Voor het eerst sinds de Transformers films dat ik weer kan genieten van zo'n all out Amerikaans CGI-fest. Véél oog detail in zowel setting als in het met vlagen geinig afwijkend camerawerk. Brengt toch nét een stukje authenticiteit met zich mee, wel zo welkom in Hollywood.

Kan aan mij liggen, maar zie ik hier een beetje de invloed van de groeiende Chinese blockbuster markt? Die zijn esthetisch vaak 10 stappen verder dan de dull looking Amerikaanse achtbaanritjes, maken ook vaak beter gebruik van de grenzeloosheid van CGI. Kong: Skull Island komt daar meer dan welke andere USA Blockbuster van de laatste 5 jaar bij in de buurt.

The Great Wall (2016) was om die reden ook al goed/beter te verteren (alhoewel logischer vanwege de directe link).

avatar van scorsese

Matige film over een groep met verschillende belanghebbenden die op expeditie gaan naar een onbekend eiland. Ondanks het redelijk avontuurlijke verhaal, was de film niet overal even onderhoudend. Allemaal al eens eerder gezien en ook waren er te veel personages waardoor je met niemand echt mee leeft. De special effects zijn zeker goed te noemen.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Aangenaam vermaak!
De versie van Jackson steekt er wat mij betreft wel met kop en schouders bovenuit. Deze film richt zich meer op de actie terwijl ik in de versie van Jackson de band tussen Kong en Naomi Watts erg bijzonder vond.
Maar toch is deze film prima te behappen, vooral door de meesterlijke actie en het camerawerk. Prachtige gevechten en shots vliegen je om de oren. Tel daarbij op dat er mensen doodgaan die je niet zo snel verwacht. Ook een sterk punt want meestal kan je het zo voorspellen.

Het overige vond ik slecht, belabberd slecht zelfs. De film kent veel grote namen maar alleen John C. Reilly kon me overtuigen. Zorgde voor een komische noot en acteerde als een van de weinigen naar behoren. De overige karakters waren nog platter dan een gemiddelde pannenkoek zodat er ook maar weinig écht konden overtuigen. Vooral Samuel L. Jackson, toch wel een soort van held van me, was dramatisch.

Toch kan ik hier geen onvoldoende voor geven. Een film als deze hoef je niet te beoordelen op karakterontwikkeling, dialogen en dat soort zaken maar vooral om de actie. En die is perfect voor elkaar, het is echt vermakelijke kost!

avatar van Hansjepansje

Hansjepansje

Beter dan verwacht.

Het gebeurt niet vaak dat een regisseur zich kan onderscheiden in dit soort films, maar Vogt-Roberts slaagt daar op sommige momenten toch wel in. Die scène waarin de helikopters werden neergehaald mocht er echt wel zijn en ook later worden er af en toe wat leuke dingen gedaan met de camera en de sfeerschepping. Weet niet of hij veel te maken had met het monster design zelf, maar dat was ook een prima meevaller. Vooral die skull crawlers zagen er best goed uit.

Verder wel een beetje jammer om hier een blik topacteurs voor open te trekken. Personages zijn wandelende clichés en veel karakterontwikkeling hoef je uiteraard ook niet te verwachten. Niet dat dat mijn grootste zorg is, maar om zo'n John Goodman of Brie Larson dan hier een beetje dom in te zien rondlopen, tja.

Film kon me geen 2 uur boeien, maar de strakke en vaak ietwat verrassende regie van Vogt-Roberts en het toffe monster design zorgen dat ik hier wel 2,5* aan kwijt kan.