Terminator Salvation (2009)
Genre: Sciencefiction / Actie
Speelduur: 115 minuten / 118 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk / Italië
Geregisseerd door: McG
Met onder meer: Christian Bale, Sam Worthington en Anton Yelchin
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 3 juni 2009
Bekijk via HBO Max
Plot Terminator Salvation
"The End Begins."
De film speelt zich af in post-apocalyptisch 2018. John Connor heeft als lot het leiden van de opstand tegen Skynet en haar leger van Terminators. De toekomst die hij voorzag wordt veranderd door de komst van Marcus Wright, een vreemdeling wiens laatste herinnering is dat hij in een cel op de executie van zijn doodstraf zat te wachten. Connor moet bepalen of Marcus gezonden is vanuit de toekomst, of gered is vanuit het verleden. Samen trekken ze ten strijde tegen Skynet.
- Trailer (YouTube)
- Terminator: Salvation (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Kate Connor
Virginia
General Ashdown
hollywood king
The Machinist zijn (echte) doorbraak? Dacht het niet. Die film is veel te klein en te onbekend bij het grote publiek. Zeg dan Shaft.
misschien de film zelf niet maar met zijn rol kreeg hij aandacht
- 2041 berichten
Ja mensen, laten we het nu weer over deze film hebben, please. Vandaag heb ik toevallig Terminator 1 gekeken en ik moet zeggen dat ik toch wel steeds meer begin uit te kijken naar deze film. Heb er echt steeds meer vertrouwen in.
korp
dat is niet jouw probleem of wel, dacht het niet, en iedereen ze berichten hebben hier een waarde.
Ik beschouw het eerder jouw probleem;) Heeft niets te maken met andere gebruikers of de site. Get out more..
En ja, laten we het maar idd over de film houden. Je mag best weer reageren maar ga er toch niet op in.
Vind het wel een interessant iets dat er ook een Terminator in speelt die zelf in eerste instantie niet weet dat hij (het?) een Terminator is. (zijn er eigenlijk nog mensen die geen trailers kijken omdat dat ook teveel onthuld?, vandaar de spoiler). Krijg je toch een beetje hetzelfde gevoel als bij de overige Terminator films, maar op een goede originele manier. Een goede keus om zo toch dat Terminator thema te behouden.
En stiekem vind ik het helemaaal niet erg dat Arnold er deze keer niet een hoofdrol in heeft. Een rol van 4 seconden is prima en passend.
- 2041 berichten
En hier nog wat nieuws over deze film.
Ten eerste een aantal clips: Embedded trailers and clips for A Very Long Engagement. See All available media - moviejungle.com
Ten tweede nog wat nieuws over Arnold Schwarzenegger in deze film: Arnold Schwarzenegger's Scene in Terminator Salvation - worstpreviews.com
korp
En hier nog wat nieuws over deze film.
Dus blijkbaar heeft arnie toch geen tijd om op te komen draven. Beetje zwak van m hoor. Ben benieuwd hoe het eruit zal gaan zien dan
jumpstylemovie
Tot nu toe is niks zeker. Elke week is het weer Schwarzenegger wel, Schwarzenegger niet. Ik vind het wel wat voor Arnie om even langs te komen.
Niks zwak. Dan moet je vandaag het stuk volledig ergens lezen. Hij vind het mooi dat er een vervolg komt maar hij heeft de tijd niet om daadwerkelijk te acteren en dan mee te doen maar als men op een andere manier hem er even in wil zetten dan vind hij dat prima en werkt hij graag mee.
Ik zou juist een cameo met een moment dat hij ''I'll be back'' zegt wel gaaf vinden. Past hij hem en de serie.
88Fabian
Ben wel benieuwd.Hoe ze dat gaan doen met arnold.
Maar het is natuurlijk het belangrijkst dat de film zelf gewoon super wordt.
hollywood king
Ben wel benieuwd.Hoe ze dat gaan doen met arnold.
Maar het is natuurlijk het belangrijkst dat de film zelf gewoon super wordt.
je hebt gelijk, iedereen praat hier over arnold, arnold is er yes of arnold is er niet aaaagh
jumpstylemovie
Ik vind het belangrijk dat Arnie in de film komt. Kan mijn stem best wel eens beinvloeden.
bennyboy
Het is jammer genoe heel erg nagemaakt van terminator.hij heet zelfs jhon conner!! alhoewel is ie mischien wel beter.
stom van mij ben er al een tijdje achter dat dit een vervolg is en geen remake van de serie.
88Fabian
Dit is een Prequel volgens mij.Dus ook geen vervolg.
apolicum
Prequel?? De film speelt zich af in 2018, de vorige films speelden zich volgens mij toch iets vroeger af..
ok
dit is een gevolg
Jaxxx
Ik vond die scene in deel 1 heel mooi, waar je al een gevecht ziet hoe het er in de toekomst uit ziet. Ik heb altijd al gehoopt dat die oorlogen in de toekomst, verfilmd zouden worden.
Rickgoedkoop
Lekker boeiend, Arnie is de Terminator. De rest is opvulling. Zo hoort het te zijn en zo is het helaas niet.
hollywood king
eindelijk iemand die het echt begrijpt.
jumpstylemovie
Hadden ze de films maar John Connor moeten noemen en niet Terminator.
Rickgoedkoop
Hadden ze de films maar John Connor moeten noemen en niet Terminator.
jumpstylemovie
Goh, denk je echt? Ik maakte maar een grapje, hoor.
JacoBaco
Juist! en Predator hadden ze eigenlijk Dutch moeten noemen. En Alien hadden ze Ripley moeten noemen.
Ergens ben ik blij dat we het zonder Arnold moeten doen. Na deel 3 ben ik een beetje op hem afgeknapt. Deel 1 als machine geprogrammeerd om John Connor te doden. Nog steeds het meest overtuigend. Deel 2 als de held om Connor te beschermen. Ook goed, maar in deel 2 krijgen we al te maken met een Terminator die af en toe te menselijk overkomt. In deel 3 heb ik zelfs meer het gevoel dat echt Arnold daar rondloopt en niet een T-850.
In de trailer van Terminator Salvation zie je iemand die niet door heeft dat hij een Terminator is en toont zelfs zware emoties. Ok prima een terminator heeft dus emoties. Althans, dat is mogelijk. Het is maar net hoe de A.I. is geprogrammeerd waarschijnlijk. Ze moeten het alleen niet gaan overdrijven zoals in deel 3. Stel dat Arnold een grote rol als Terminator had gehad in Salvation, dan had hij zich echt niet zo moeten gedragen als deel 3, want dat is gewoon af en toe bijna te kinderachtig.
- 2041 berichten
Ik denk ook dat het goed is voor een filmserie als deze, om het eens een keer heel anders te doen. Normaal is het: Terminator verschijnt in stad om een van de hoofdpersonen te vermoorden. Nu doen ze eens een keer heel iets anders en ik denk dat dat goed is voor een filmfranchise als deze, omdat je anders uitmelking gaat krijgen.
JacoBaco
Vooral na deel 2 zitten de meeste wel te wachten op een Terminator film die zich volledig afspeelt in de toekomst. Ik in elk geval wel. Helaas kwamen ze nog eerst met deel 3 aanzetten die zich ook weer in onze tijd afspeelt. (al heb je wel die Terminator 3D film) Deel 3 is geen slechte film en voegt heus wel iets toe aan het verhaal, maar ze hebben wat dingetjes verkeerd aangepakt in mijn ogen.
Tijd voor iets nieuws inderdaad. Toekomst, een wolwassen John Connor en de daadwerkelijke oorlog tussen mens en machine. Even geen stoere heldhaftige Arnold die per ongeluk een verkeerde zonnebril opzet en er ook gewoon af en toe een waar feestje van maakt.
Bepaalde franchises moet je niet gaan ontleden en de dragers van de oude toppers vervangen. Schwarzenegger was duidelijk de hoofdrolspeler in de 1e 3 Terminators ook al ging het verhaal zelf over Connor ja. Maar de meeste screentijd ging toch echt naar Arnold. Het was nou niet dat de Terminators bijzaak waren in de films. Dankzij hen waren de films er. Dat is het verschil tussen een Terminator film en een willekeurige Sci-fi film. Films over een verwoeste aarde of iets dergelijks kennen we allemaal wel genoeg.
JacoBaco
Ik ben niet tevreden over Arnold in deel 3. Hij had best een grote rol in Salvation mogen krijgen, maar dan wel weer zoals hij het deed in deel 1 en niet als een 1 of andere lolbroek. Al vind ik hem nu wel echt te oud worden.
Arnold is eigenlijk wel het gezicht en de ziel van de Terminator films, maar omdat hij nu te oud is en er daarbij geen tijd meer voor heeft, moeten ze maar stoppen met de Terminator films? Natuurlijk is het niet de bedoeling als Rambo, Rocky, John McClane of Indiana Jones straks door een ander gespeeld word. In de verhalen zijn ze gewoon ook op leeftijd nu en dan houd het gewoon een keer op. Daarbij kennen de films die ik net opnoem geen andere personages waar je nog wat interessants mee kan doen.
Met Terminator kan je gewoon heel veel meer. Het draait inderdaad uiteindelijk om John Connor. Arnold is wel de Terminator, maar in die oorlog lopen er honderden Terminators rond. En een film met een verwoeste aarde hebben we al zovaak voorbij zien komen ja, maar het hoort wel bij The Terminator films. Zie het begin van deel 2. En ze mogen daar best is op ingaan.
Ik zie het probleem niet om Arnold vanaf nu weg te laten uit de Terminator films. Een Terminator heeft nu eenmaal zo'n beetje het eeuwige functioneren, mits hij niet overhoop wordt geknald en Arnold heeft niet het eeuwige leven. Dus ze mogen wat mij betreft doorgaan met de films zonder Arnold. Als het er levensecht uitziet wanneer ze Roland Kickinger's gezicht digitaal bewerken zodat zijn gezicht precies op Arnold lijkt, mogen ze het van mij op die manier blijven doen. Als sommige dat niet zint omdat het niet de echt Arnold is, dan is dat lullig voor wie dat vind.
Als je straks een gespierde acteur krijgt waarbij zijn kop digitaal bewerkt is zodat hij sprekend op Sylverter Stallone lijkt en vervolgens John Rambo gaat spelen, vind ik dat wel veelste ver gaan. Ook moeten ze zijn stem veranderen. Een Terminator hoeft niet persé te praten. Niet dat John Rambo nou zoveel praat, maar wel vaak genoeg.
kaydegreef
Hoewel ik de eerste 3 Terminator films geweldig vond, heb ik toch mijn twijfels over "Terminator Salvation".
Trailer kan me niet echt boeien en ziet er best saai uit,maar ja...Afwachten tot in juni
finalman
het is bevestigd, Terminator Salvation heeft PG-13 rating.
12j en ouder, terwijl de 1ste 3 delen een R-rating had (16 )
Het zal toch niet te soft zijn, hoop ik
Ach, Die Hard 4.0 had ook een PG-13 rating en bevatte ook voldoende lomp geweld. Terminator films draaien nooit om bloed en andere gore dingen.

Terminator: Dark Fate
2019