• 9.378.849 stemmen

Terminator Salvation (2009)

Sciencefiction / Actie | 115 minuten / 118 minuten (director's cut)

Genre: Sciencefiction / Actie

Speelduur: 115 minuten / 118 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk / Italië

Geregisseerd door: McG

Met onder meer: Christian Bale, Sam Worthington en Anton Yelchin

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 3 juni 2009

Plot Terminator Salvation

"The End Begins."

De film speelt zich af in post-apocalyptisch 2018. John Connor heeft als lot het leiden van de opstand tegen Skynet en haar leger van Terminators. De toekomst die hij voorzag wordt veranderd door de komst van Marcus Wright, een vreemdeling wiens laatste herinnering is dat hij in een cel op de executie van zijn doodstraf zat te wachten. Connor moet bepalen of Marcus gezonden is vanuit de toekomst, of gered is vanuit het verleden. Samen trekken ze ten strijde tegen Skynet.

avatar van Arabyus

Arabyus

dennmgn schreef:

De actie en special effects zijn super, maar voor de rest vind ik het een vrij voorspelbare film, waar meer in had gezeten.

De andere delen (vooral 2) in de Terminator reeks maakten veel meer indruk als deze.

Amen!

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Teminator Salvation valt een hele aardige actiefilm te noemen, die de pech heeft onderdeel te zijn van de Terminator-franchise, die twee klassiekers heeft opgeleverd. Het spreekt voor zich dat Salvation daar bijlange niet aan kan tippen, maar de actiescènes zitten prima in elkaar en zijn overzichtelijk weergegeven (een verademing na het drukke Gamer), met hier en daar erg mooi camerawerk en leuke art direction. De digitale effecten zijn niet allemaal even mooi, maar de ouderwetse blikken Terminators zien er wederom geweldig uit. Het plot rondom Marcus Wright was best interessant, al eindigt het wel in een anticlimax met een te makkelijke vernietiging van zijn robothersenen en de belachelijke harttransplantatie, die gepaard gaat met uitgerekend de tegenovergestelde boodschap van Terminator 2, ongeïnspireerd door Christian Bale opgedreund. Ook jammer van die gare motors en reusachtige robots, die totaal niet in het Terminator-universum thuis leken te horen. Verder een erg vermakelijk filmpje.

avatar van Ninto

Ninto

Op een lekkere Aziaat, een brute namaak-Arnie en wat vette actie na, is dit een hele gemiddelde film. Christian Bale lijkt maar wat aan te kloten, waar Worthington beter werk laat zien. Teleurstellend, maar zeker geen tijd verspilling.

avatar van tis wat

tis wat

goede film met flink wat actie, ben sowieso wel een fan van Christian Bale en die viel hier ook weer niet tegen

avatar van alec

alec

Was Bale als karakter hier ondergeschikt aan Worthington?
Het doet er ook niet zo toe.
Het verhaal zit goed en origineel in elkaar, ik had geen enkel voorstelling hoe ze de franchise verder moesten uitmelken.
De rollen worden door de heren sterk neergezet terwijl de dames actrices meer als beeldvulling fungeren.
De rol vertolkt door Jadagrace deed me denken aan ( Douwe Dabbert want wat voor essentiële voorwerpen haalt ze nu weer uit de knapzak? )
Een *3.5

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Ik ben een grote van van Bale, Maar vondt Wortington in deze film meer uitblinken. De film is op zich goed, maar hij had niks vernieuwends ofzo.

Het laatste gedeelte van de film vondt ik het beste.

Maar hij had beter gekund.

avatar van Tarkus

Tarkus

Hoewel ik de eerste 3 filmen met Schwarzenegger toch beter vind, is deze toch ook niet slecht.

Het begint allemaal een beetje verwarrend en komt traag op gang, maar het tweede deel van de film trekt de boel goed op gang.

Het zijn natuurlijk wel de visuele effecten die het hem doen, maar ook de vertolkingen zijn goed, vooral van Worthington, die ik beter vond dan Bale.

Maar toch miste ik vooral Arnold Schwarzenegger, die toch de enige "echte" Terminator is...

Het is niet de kaskraker die ik ervan verwachtte, maar verveeld heb ik me zeer zeker niet.

avatar van sofripa

sofripa

Heerlijke bier en chips film. En daar wringt het wel de schoen....Want, hoewel de effecten zwaar oke zijn wil het met het verhaal niet echt vlotten, evenals met de acteurs, Worthington daargelaten. En das jammer, want dit is wel Terminator, Meneer McG En dus geen Charlie's Angels. 3,5 sterren voor de vorm, niet voor de inhoud.

avatar van wwelover

wwelover

Wat een domper, vond deel 3 al niet echt geweldig maar dit was toch wel triest. Verhaal was totaal niet boeiend, heb echt meerdere malen naar de klok gekeken. De film moet het een beetje hebben van de actie, en dat was al stukken minder dan ik had gehoopt. Ja kan er vrij weinig positiefs over kwijt, het is gewoon een slechte film. De cast is nog wel aardig, al is het gewoon natuurlijk niks zonder Arnold Schwarznegger. Al moet natuurlijk wel gezegd worden dat de 'sterren' van deze film, Christian Bale en Sam Woringthon betere acteurs zijn dan Arnie ooit is geweest.

avatar van cm_punk

cm_punk

Beter dan 3, maar het had de naam Terminator niet hoeven hebben. Deze film kon net zo goed anders heten. Bij deel 3 had ik nog een Terminator gevoel (hoewel die slecht was) maar bij deze totaal niet.

Ik heb m dus niet beoordeeld op Terminator, maar gewoon een losse film

avatar van raafmau

raafmau

Goeie film, de film mist alleen arnie. alleen het einde met de bevriezing, en het hete "lood" moest dat nou erin? dat hebben we toch echt al gezien in deel II .

al met al toch een lekkere actie film

avatar van Lovely Boy

Lovely Boy

Je weet wanneer je deze film haalt dat het niet bijster goed kan zijn en dat is hij uiteindelijk ook niet. Het is voorspelbaar, afgezaagd en moet het alleen hebben van de actie en speciale effects en die zijn goed aanwezig. McG heeft er een visueel hoogstandje van gemaakt met mooie opnames knappe decors en veel oog voor detail.

Bale vond ik qua acteren tegenvallen. net alsof deze film er even tussen door moest en eigenlijk de benzinetank een beetje leeg is. Worthington steelt wat dat betreft de show met zijn iet wat nurkse en onbeholpen gedrag.

Leuk om een keer te zien maar that's it!

avatar van otherfool

otherfool

Bovengemiddelde Hollywood-knaller. Met name het eerste uur is buitengewoon sterk, met een spectaculaire achtervolging en bangelijk goede effecten met de indrukwekkende robots. Hun grondtonen joegen me behoorlijk de stuipen op het lijf.

In het tweede uur is het touwtjes knopen geblazen om nog tot een verhaal te komen, met de nodige moraal en opofferingsgezindheid; het had van mij niet zo gehoeven. Desondanks met terugwerkende kracht de beste summer blockbuster. Worthington steelt overigens idd de show.

3,5*.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Mooie film met veel actie en spanning. Ze hielden de spanning er steeds goed in. Ik vind dit de mooiste film van de reekst. Natuurlijk kan je nu voor betere special effects zorgen dan toen, maar ik vind het verhaal ook gewoon mooier. Christian Bale en Sam Worthington die goed acteerde (en de rest). Wie van actie houdt moet deze film zeker zien!

avatar van Timecop

Timecop

Kan nog steeds niet tippen aan deel 2. We kijken uit naar deel 5. En waar was Kate Brewster uit deel 3, of heb ik iets gemist?!?

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Mijn punt zakt naar 2,5

avatar van Phobophile

Phobophile

Terminators die op waterslangen lijken en zich ook zo gedragen, terminators zo groot als flatgebouwen, terminators, terminators, terminators.

Een film wordt gewoon niet beter door er vijfhonderd briljant ge-animeerde terminators in rond te laten lopen. Dat gedoe in de toekomst is gewoon lang zo interessant en spannend niet als de achtervolgingen e.d. uit deel 1 en 2.

De film is nog net uit te zitten, maar eigenlijk interesseerde het me uiteindelijk allemaal nog maar bar weinig. Wat een enorme tegenvaller zeg, zit me af te vragen of dit de slechtste film met Bale erin is...

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Timecop schreef:

Ze was ook in Salvation alleen daar heet ze Kate Conner gespeeld door Bryce Dallas Howard.

avatar van notsub

notsub

Vooral het eerste uur van de film is best onderhoudend. Daarna wordt het teveel een standaard actie-film-achtig scenario. Ik heb genoten van de "machines" en de special effects, inhoudelijk moet je niet teveel verwachten.

avatar van Freddy12Q

Freddy12Q

Marcus, zorgt voor voldoende actie. Ik kan me wel vinden in zijn moraal

Everyone deserves a second chance.

avatar van Reinbo

Vervelend vervolg, jammer dit. Wordt nu 13 in een dozijn sf filmpje.

De 10 seconden met 'Schwarzenegger' waren met afstand het leukst.

avatar van SITH_LORD

SITH_LORD

cm_punk schreef:

Beter dan 3, maar het had de naam Terminator niet hoeven hebben.

klopt! en naar mijn mening net zo overbodig als deel 3.

Als aktiefilm een dikke voldoende 3.5*

avatar van boomboompow

boomboompow

goede actie/terminator film, het werd geen 1 sec. saai

avatar van LuckySean7

LuckySean7

ik had mischien teveel van deze film verwacht ook met betrekking op de mooie high tech trailers waar ik normaal weinig waarde aan hecht.

Ik ben diep teleur gesteld over alles behalve de special effects.

het is echt een no-brainer het verhaal verhaal vergeleken met de vorige 3 films was zwak simpel en niet vernieuwend genoeg. Dus mijn advies is downloaden die slappe hap -o-

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Lekker vlotte actiefilm. Lekker over de top op sommige momenten maar storde me niet. Ik vergelijk deze niet met de andere delen.

Zelf vindt ik het een leuke film met een goede Bale maar vond vooral Worthington erg goed.

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Drankje, hapje en gewoon ongecompliceerd kijken en vooral niet te kritisch zijn...kortom typisch zo een film die je snel vergeet, maar wel leuk voor tussendoor....

avatar van Zizzo

Zizzo

oei jammer, ik vond deze vies tegenvallen, ik had hoge verwachtingen. Terminator 1, 2 en 3 waren top. En deze mist de boot. De grauwe grijze look was goed gedaan en de cast is leuk. Maar ik had er geen terminator gevoel bij die ik zeker wel had in deel 3, het verhaal was matig en de actie wel oké. De grootschalige gevechten die ik had verwacht bleven uit.

avatar van Phantasm

Phantasm

Je kunt merken dat je hier Arnold Schwarzenegger mist, deze film heeft het net niet, de special effects waren dan wel weer oke.Ik vond deel 2 de best in de reeks.

avatar van some_solucti

some_solucti

Vreselijke film. Niet enorm slecht als actiefilm, maar totaal onwaardig vervolg op de Terminator trilogie. Net als Indiana Jones 4, Alien 4 en Star Wars 1 een beledeging voor de rest van de serie. Dit klinkt allemaal kort door de bocht, maar ik heb me gewoon enorm zitten ergeren, gedurende de hele film.

De grootste fout die het maakt is dat het totaal niet het gevoel van de andere Terminator films overneemt. Het speelt zich af na Judgement Day, en waar dat vroeger eigenlijk vooral bestond uit de angstaanjagende "river of skulls", is het nu een verrassend saaie en grijze wereld, die totaal nergens op slaat. Ook zijn de nieuwe robots totaal belachelijk. Ik bedoel, eerste Arnold, daarna Shapeshifter dude en ook nog de femme fatale uit deel drie. Hier proberen ze overheen te gaan met nog coolere robots, maar helaas komen ze niet verder dan een Terminator die op een andere termitor rijdt, die meer op Transformers lijken dan de originele robots.

De enige vrij interessante nieuwe terminator is Sam Worthington. Helaas werd dit al verraden in de trailer, maar duurde het in film ongeveer een uur voordat ze dit lieten zien. Als je een verrassende twist wil, is het dan niet verstandig om dat niet in de media te laten zien? Helaas werd een andere twist dat Connor half Terminator zou worden om een soortgelijke reden geschrapt, en dat was nog iets geweest wat de film had kunnen redden.

Het script is echt verschrikkelijk, en hoewel er wel wat goede ideeën inzitten zijn er dingen die totaal nergens op slaan. Neem de relatie tussen Marcus en Williams die totaal ongeloofwaardig is. Ze gaat opeens voor hem door het vuur, blaast de rebellenbasis op en wil voor hem sterven na wat? Nadat ze om wat lichaamswarmte op hem is gaan liggen, 4 mensen heeft gedood heeft en kunnen opmerken dat hij zo'n sterk hart heeft. Goed geschreven hoor.

Ook is de actie weer verpest door al het ADHD monteren. En nu doen ze het niet alleen maar bij de actie. Nee, misschien is het wel eens leuk om de hele film ADHD te laten verlopen, waardoor je de helft van de de tijd nog minder meekrijgt van het "plot." Skynet wordt als dom omschreven, Was een eenvoudig signaal naar Markus sturen zodat die uit ging niet genoeg? Om nog maar niet te spreken over het gewoon niet programeren van de chip eruit halen. de grootste groep rebellen is ook niet al te slim (Met zijn allen bij elkaar gaan zitten. Slim hoor! En als je ergens in zee springt in een storm, dan vind je ze vast wel!) en het is totaal onduidelijk wat John Connor nou voor rol heeft, hij wordt niet eens ontwikkelt als personage. Is hij nou een leider? Nee. Maar toch luistert iedereen naar hem, over zijn radio die zon beetje de hele wereld over kan meeluisteren.

Als laatste heb je nog Kyle Reese. Hij was de gene die het best acteerde, maar toch is er veel onlogica om hem heen. Waarom vermoorde skynet hem niet gewoon toen ze hem vonden? Connor was sowieso gekomen, hij kon niet weten of hij dood of levend was. En als laatste. Een hartoperatie in een woestijn. Ik heb niet heel verstand van operaties, maar ik denk niet dat dat de beste combinatie is.

1* Voor de CG Arnold en de soms best goede stop motion animatie.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Als je deze film niet te serieus bekijkt en al genietend kijkt, dan voelt het op het einde gewoon aan als een actie film, en geen terminator film. Dat was echt ongelooflijk jammer.