Terminator Salvation (2009)
Genre: Sciencefiction / Actie
Speelduur: 115 minuten / 118 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk / Italië
Geregisseerd door: McG
Met onder meer: Christian Bale, Sam Worthington en Anton Yelchin
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 3 juni 2009
Bekijk via HBO Max
Plot Terminator Salvation
"The End Begins."
De film speelt zich af in post-apocalyptisch 2018. John Connor heeft als lot het leiden van de opstand tegen Skynet en haar leger van Terminators. De toekomst die hij voorzag wordt veranderd door de komst van Marcus Wright, een vreemdeling wiens laatste herinnering is dat hij in een cel op de executie van zijn doodstraf zat te wachten. Connor moet bepalen of Marcus gezonden is vanuit de toekomst, of gered is vanuit het verleden. Samen trekken ze ten strijde tegen Skynet.
- Trailer (YouTube)
- Terminator: Salvation (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Kate Connor
Virginia
General Ashdown
mixmaster
Wat een zware tegenvaller. Deze film verdient het niet eens om zich in de reeks van Terminator te plaatsen. Als je deze film als een losstaande actie/sf-fimpje bekijkt, kan het nog een beetje meevallen. Anders is het gewoon zuur, heel zuur.
Idd! schande voor te titel en arnolds werk!
hier ben ik het helemaal mee eens en sluit mij dan ook hier volledig bij aan !!!
White Trash
Ik ben niet helemaal overtuigd door deze film. De film ziet er wel goed uit en ook zit er wel een sfeer in van een wereld die vergaan is. Het verhaal is nogal rommelig te noemen en ook zitten er veel dingen in die echt niet logisch zijn. Op het eind is het wel erg makkelijk om de hoofdbasis van de terminators in te komen met die helicopter je zou denken dat het vergeven zou moeten zijn van terminators. Als de terminators echt berekenend zouden zijn hadden ze zelf wel de halve basis opgeblazen als Conner en Reese elkaar daar treffen. Maar nee er worden slecht twee terminators op afgestuurd. En zo zijn er nog wel meer zaken te noemen.. Bale doet het ovegens wel goed net als de andere hoofdrolspelers. Het vervolg zal er vast komen ga die denk ik wel kijken maar een bioscoop bezoek zit er denk ik niet in..
robtervoert
Aardige film. Het geluid is het beste. Vaag verhaal en je moet de vorige delen wel gezien hebben om er een touw aan vast te knopen. De special effect zijn wel aardig, samen met het geluid natuurlijk.
Niet beter dan 1 en 2
BramIsLegend
Net herbekeken en wow de special effects + surround zijn echt top!
Dit komt dan ook perfect tot zijn recht in de huiskamer.
Het verhaal vind ik ook goed, enkel het einde valt dik tegen.
namingway24
Nog steeda jammer dat de hele sage nog steeds draait om John Connor als verlosser. Er zijn talloze personages die interessanter zijn dan Bale's Connor, waarvan Marcus Wright er één van was. Connor was hier echt een bijpersonage, en dat was genoeg wat mij betreft.
Hopelijk hebben de makers ballen en laten ze Connor verrassend toch het loodje leggen, want Bale was echt de zwakste schakel van de film, en dat is niet de eerste keer. Maar zolang zijn naam bezoekers trekt zullen we niet van hem afkomen...
De Blu-Ray komt binnenkort uit Engeland (veel betere cover dan de release hier, en bovendien goedkoper via Play.com), dus binnenkort kijken hoe de film zich staande houdt in de thuisbioscoop. want ondanks Bale was dit zeker een vermakelijke blockbuster die ik graag weer een keer wil zien...
movieminder
Net herbekeken en wow de special effects + surround zijn echt top!
Dit komt dan ook perfect tot zijn recht in de huiskamer.
Het verhaal vind ik ook goed, enkel het einde valt dik tegen.
Special effects zijn wel goed inderdaad, maar ik vond de surround juist laat ik zeggen niet heel bezonder klinken.
Verder wel een oke filmje, zal nooit deel 1 & 2 overtreffen maar kijkt goed genoeg weg.
3,5 *
selfhealing
Ik ben opgegroeid met terminator, dit was echt een teleurstelling voor me. Hier kon zoveel meer uit gehaald worden. Verhaal rammelt aan alle kanten. Een opeenvolging van cliché's.
Special effects zijn mooi, maar dat is ook alles.
2.5/3 ster.
kaydegreef
Na het spel gespeeld te hebben, besloot ik eindelijk deze film eens te bekijken.
Ik wist niet goed wat te verwachten, aangezien dit een totaal andere film is ten opzichte van de 3 vorige Terminator films.
De film was best nog vermakelijk met goede acteerprestaties, voldoende actie en mooie special effects. Maar zeker niet zo goed als Terminator 1 en 2. (Ik vond deze film ongeveer van het zelfde niveau als deel 3).
Voor de fans: Terminator V staat al gepland voor 2011
->http://www.imdb.com/title/tt1340138/board/
Volgens mij is dit toch nét iets te snel. Zeker als je bekijkt dat tussen de andere films 6-12 jaar jaar tussen zat. Maar ik hoop het beste
Toxic-Nostra 27
Vond het een goede film, Sam Worthington deed het goed hier in.
Verder heb ik niks met deze vorige reeks delen.
megaman
Stukken beter dan het cheesy Rise of the Machines, maar kan toch niet tippen aan Cameron's klassiekers. Het punt is: het had echt iets heel speciaals kunnen worden met die setting, sfeer en de oorlog tegen Skynet. Het ziet er hardstikke vet uit, de geluidseffecten zijn bad-ass (dat brommende geluid van de Terminators deed me denken aan 't wapen de Electrotrool uit de Timesplitters games), CGI beelden zijn net zo stoffig en doorleefd als de echte opnames en al met deden de acteurs het prima. Bale had wel iets overtuigender kunnen zijn vindt ik maar verder heb ik dit liever dan die schijterd van een Connor uit T3 (monkeyface
). Any way, Salvation is top maar het had meer kunnen zijn. Het is geen speciale maar wel een interesante ervaring.
finalman
haha, ik vond die John Connor ook niet goed in deel 3.
Een gepaste woord, monkeyface
Killerbert
redelijke film,
helaas viel deze tegen ten opzichte van deel 1-3.
een beter verhaal mag de volgende keer wel.
Weertenaar
We zullen alvast maar weer een afspraak maken voor 2017: 2.60 (2.50)
Met McG (Yah man, Gangsta!) aan het roer waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen na het debacle dat Charlie's Angels heet, maar zowaar brengt hij zich er aardig vanaf. Tenminste, cinematografisch dan, want een brug met het verhaal weet McG in Terminator Salvation evenmin te slaan. Het verhaal steekt op zijn zachtst gezegd nogal chaotisch in elkaar en is er zichtbaar veel meer aandacht uitgegaan naar de vele actiemomenten, dan dat er tijd is gestoken in de personages, dialogen en plotopbouw. Maar dat was min of meer ook wel te verwachten met Nichol (zoals 'McG' zijn echte naam schijnt te luiden...), al maakt hij zich er een stuk beter vanaf dan in het dramatische Charlie's Angels: Full Throttle.... (maar dat kon overigens al snel). Verder zet Bale een redelijke Connor neer en ook de meeste bijrollen waren zowaar aardig te pruimen. Opvallend is ook dat Arnie eigenlijk geen moment gemist wordt, maar dat zal meer te maken hebben met het feit dat deze prent nauwelijks nog enige affiniteit vertoont met zijn drie voorgangers... Overigens had McG die smakeloze verwijzingen naar het origineel mogen laten voor wat ze zijn (waaronder de hilarische Schwarzenegger look-a-like), deze film mag nog niet eens de schoenen kussen van het origineel.... Maar ach, wat wil je ook als je je eigen tekortkomingen niet eens kent, of nog erger: niet wil kennen....
Kevin13
Terminator Salvation is een zeer vermakelijk science-fiction actiefilmpje dat ik zeker nog is ga bekijken. Ik had geen goed voorgevoel toen ik deze opzette, McG is tenslotte de maker van Charlie's Angels en dan zet je zo'n man aan het roer om een Terminator film te maken. Al van minuut 1 word je in deze film meegesleurd, met schitterende actiescenes en fantastisch gemaakte Terminators. In deze was er een diversiteit aan Terminators. In de 'vorige' 3 films waren het telkens dezelfde, ongeveer toch. Hier niet en dat pakte wel beter uit. De Moto-Terminators vond ik dan wel wat te. McG heeft goed werk verricht, soms kreeg ik het gevoel dat ik zat te kijken naar de dromen van Kyle Reese uit The Terminator. Die droom is goed in deze film verwerkt met name de chaos.
Het grootste pluspunt is dat Christian Bale niet zo veel speeltijd heeft gekregen. De verhaallijn van Marcus en Reese vond ik dan ook veel leuker om naar te kijken mede door de goede vertolking van Sam Worthington en Anton Yelchin. Reese wordt voortreffelijk gebracht en Yelchin laat zijn karakter dan ook goed lijken op de Reese uit The Terminator. Even rustgevend maar meedogenloos in de strijd. Christian Bale heeft mij nog altijd niet overtuigd, hij doet het wel goed maar wordt echt weggespeeld door zijn medespelers. Helena Bonham Carter haar aanwezigheid was onduidelijk, heeft niks bijgedragen aan de film en haar tevoorschijning op het einde was dan ook overbodig en nutteloos. En ja, dan komen we nu aan de misser van de film. Het einde is veel te happy voor een Terminator film. Marcus Wright die de kant kiest van het Verzet en dan later nog eens zijn hart afstaat aan Connor, Connor zijn strijd tegen Arnie wat ook vreselijk irritant was aangezien Arnie maar bleef leven. Het decor deed mij wel denken aan dat van The Terminator. Maar het storendste is dat er niemand geterminated is door een Terminator. Het zou de film zeker deugd gedaan hebben moest Star in de strijd omgekomen of diegene dat verliefd op Marcus was. Maar ja, het mocht zo niet zijn. Toch wel een halfje eraf wegens dat.
Tot zo ver mee eens.
Maar nog een
hoeveel nog.!
Ik kan nog maar één ding zeggen: laat de volgende Terminator maar komen!
Hoezo nog een deel? Waarom wil je graag dat er nog een deel komt?
Kevin13
Waarom niet? Je wordt hier toch getrakteerd op schitterende actie en spectaculaire special effects. Een nog ruiger en liefst duisterder vervolg zou zeker niet misstaan.
Toxic-Nostra 27
Een nog ruiger en liefst duisterder vervolg zou zeker niet misstaan
Dan wel een met een definitief einde.
Kevin13
Eens, ik denk dat vele fans zitten te wachten op het einde van de oorlog.
movie acteurs
Omdat het uitmelken is! En bij deze film had ik totaal geen Terminator gevoel. Niet alleen omdat Arnold er niet inzit maar ook om andere dingen.
Kevin13
Ben ik vergeten te melden. Je hebt gelijk, buiten de personages komt er niets overeen met de andere Terminator films. Is dat slecht? Neen vind ik.
Deze film heeft een eigen identiteit en is niet zoals die andere 2 Terminator films (Judgement Day en Rise of the Machines) altijd van hetzelfde, Terminator vs Terminator. De soundtrack van de vorige delen mis je ook wel, maar zou hier misstaan.
film88888
MCG dat nu het stuur vast heeft. Ik was wel benieuwd, en dan Christian Bale als John Conner klonk helemaal niet slecht, want heb altijd al wel beetje gedacht aan het idee Bale als Conner, en past hem wel, maar toch had ik iets meer actie verwacht, en de muziek van Brad Fiedel mis ik wel.
Maar wel uitstekend plot, en terug als altijd gave Robotten.
Actie was cool scherp in beeld gebracht.
Het einde deed super veel goeds aan heel de film.
Kleine 4 sterren.
movie fan
beter dan T3 . de film is niet slecht , maar ook niet goed . special effects zijn redelijk , verhaal valt mee , acteurs ook . maar het lijkt niet echt meer op terminator , voor een gewone aktie/sience fiction is hij goed ,en daarom ook 4 sterren . maar terminator , nee voor mij niet echt . T2 blijft nog altijd de beste !
Vanavond herkeken omdat ik hem op dvd had gekocht voor de collectie. Ik moet zeggen, de herziening is wat teleurstellend geworden. Salvation is best een toffe actie/sci-fi film maar als Terminator is ie wel erg matig. Op wat verwijzingen naar de oude films na heeft het er weinig mee te maken. Ik had die Terminator vibe ook niet. Wel zijn de effecten echt tof en was de digitale cameo van Arnold zeker tof. Ik verlaag mijn cijfer van 3,5* naar 3*.
Ik ga liever nog eens Terminator 2 kijken.
movie acteurs
beter dan T3 . de film is niet slecht , maar ook niet goed .
Waarom geef je dan een 4,0?
Kevin13
Waarom plaats je zo'n smiley als je al een vraagteken plaatst? Overbodig lijkt me.
En als je zijn post beter leest, heb je een antwoord op je vraag.
Alberic
Zo,
Gisteren deze eindelijk eens gehuurd. Ik heb jullie reacties even doorgelezen en ben het met een hoop eens.
Wat er vooral mist aan deze film is de kracht van Terminator 1 en 2. Ik kan me niet voorstellen dat men echt heel blij is geweest met 3. Daarom zal er goed nagedacht zijn over het reactiveren van de reeks. En daarom kan ik me niet voorstellen dat zo'n matige film is als hij lijkt. (dat is toch het gevoel dat iedereen hier lijkt te hebben).
Ik vermoed dat met deze film de basis is gelegd voor een mooie reeks Terminator films. Ik verwacht dat die steeds interessanter en spannender worden en dat de laatste zeer spectaculair zal eindigen.
In dit deel zitten een paar zaken die niet uitgewerkt worden en dat zal niet voor niets zijn:
- Wat is het verhaal van Marcus? Wat heeft hij gedaan? Wat is zijn relatie tot Helena Bonham Carter?
- Wat is het verhaal van Helena Bonham Carter. Met welke intentie werkte zij voordat haar werk onderdeel van Skynet werd? Haar intentie aan het begin van de film leek me een hele andere (liefde?) dan dat de Skynet weergave van haar deed suggereren (haar focus op de rol van verrader voor Marcus)
- Kyle Reese moet zich nog ontwikkelen tot de geharde verzetsstrijder die naar het verleden wordt teruggezonden
- Deze film gaat over de laatste stap voor John Connor tot leider van het verzet (de oorspronkelijke leiders zijn opgeblazen door Sknyet). Dus vanaf nu kan het karakter van hem uitgebouwd worden tot de grote leider die hij zou zijn
- Er zijn een aantal personages die de hele film meedoen, niet om het leven komen en toch veel screentijd hebben. Die karakters worden ongetwijfeld verder uitgewerkt (Star, de vriendin van Connor, de oude vrouw?)
En bedenk eens hoe leuk er gespeeld kan worden met de tijdlijn van de andere films? In welke volgorde gaan de Terminators terug naar het verleden? Sturen ze eerst de T-800 naar 1984? Wordt de vloeibare Terminator al een dag later gestuurd naar 1992? etc.
Ik denk dat we deze film beter gaan waarderen als blijkt dat het niet meer is geweest dan de basis voor de vervolgdelen.
movie fan
Waarom geef je dan een 4,0?
omdat hij me toch bleef interesseren , hij verveelde mij niet , daarom een 4 . maar vond hem niet goed omdat ik hem geen terminator film vind . voor een gewone actie/sience fiction film vind ik hem goed , maar niet voor terminator .
Manoah007
Heb deze film in de bios gezien. Ik was vooraf al enthousiast toen ik hoorde dat Christian Bale de rol van John Conner zou gaan vertolken. Als iemand die pussyass nieuw leven in kan blazen is het Bale wel.
De Saga heeft zijn beste tijd gehad. De nieuwe trend in hollywood is om oude saga's nieuw leven in te blazen door een sterke cast in te huren en een duister verhaal neer te zetten. Helaas is dat niet helemaal uit de verf gekomen. De film steunt teveel op Bale, die het maar moet redden. De nieuwkomer doet leuk mee en doordat Bale zo zijn best doet komt het raar en onecht over.
Maar was het een slechte film? Nee, dat dat ik niet. Ja, het is niet wat de meesten er van hadden verwacht, maar hij is niet slecht. Ik ben van mening dat dit een opstap is naar een betere saga. Het is niet erg om een verhaal uit te melken, mits het geloofwaardig blijft.
Bekijk deze film als nieuw. Niet als een vervolg. Ga niet de vergelijking trekken met de films van vroeger. Als ik die nu bekijk heb ik ook zo mijn twijfels....
Probeer het gewoon en kijk gewoon naar de geweldige special effects en actie. Je zult niet teleurgesteld worden!

Terminator: Dark Fate

1991

The Terminator
1984

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Terminator 2: Judgment Day
Actie / Sciencefiction, 1991