Terminator Salvation (2009)
Genre: Sciencefiction / Actie
Speelduur: 115 minuten / 118 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk / Italië
Geregisseerd door: McG
Met onder meer: Christian Bale, Sam Worthington en Anton Yelchin
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 3 juni 2009
Bekijk via HBO Max
Plot Terminator Salvation
"The End Begins."
De film speelt zich af in post-apocalyptisch 2018. John Connor heeft als lot het leiden van de opstand tegen Skynet en haar leger van Terminators. De toekomst die hij voorzag wordt veranderd door de komst van Marcus Wright, een vreemdeling wiens laatste herinnering is dat hij in een cel op de executie van zijn doodstraf zat te wachten. Connor moet bepalen of Marcus gezonden is vanuit de toekomst, of gered is vanuit het verleden. Samen trekken ze ten strijde tegen Skynet.
- Trailer (YouTube)
- Terminator: Salvation (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Virginia
General Ashdown
Paatje
2,5 *
qua verhaal niet heel bijzonder. Maar de kritiek dat het allemaal door elkaar lopende losse verhalen zijn, klopt in mijn ogen niet. de film is duidelijk te volgen. De Arnold look-a-like vond ik werkelijk belachelijk! bijna een belediging naar hem.!! Doe er iets goed mee, of helemaal niks. dit was onder het mom van "ik wil maar ik kan niet".
de special effects maakten veel goed, en daarmee een vermakelijke film. meer ook niet
Raffael77
2,5 *
Persoonlijk vond ik de effecten wel mee vallen. Zo is de eerste CGI(Nieuwe terminator) erg matig gedaan en dan met name de eerste keer dat je ziet dat hij robot is.
Ook Arnold zag er dramatisch slecht uit en hadden ze beter weg kunnen laten. Ook zijn de effecten niet duidelijk beter dan voorgaande Terminator films en is dus in mijn ogen een dikke flop.
Bale acteerd matig en dat komt dat hij gewoon een standaard acteur is.(Prestige is zijn beste film tot nu toe)
De voortvluchtige knaap doet het goed en hij speeld ook al zo'n leuke rol in Star Trek.
Actie is er wel maar veel te weing voor dit soort films.
jeandb
eerst was er Terminator 1, gezien in de bios ergens rond 1984. Dan komt er een hele lange tijd niks en komt Terminator 2, ook geweldig maar leunt wat al te zwaar op de "vloeibare" effecten. Arnie is nu opeens de Good Guy. Verhaal zit wel goed in mekaar maar de angst voor de supergeweldadige Terminator uit 1 is minder. Terminator 3 is leuk maar alleeen omdat Arnold nog een keer z'n kunstje flikt. Dan komt, wederom na vele jaren, Salvation uit. We krijgen eindelijk een blik in de toekomst, de robots zijn snel en gemeen maar waarom een schip met gevangenen naar Skynet vliegen als je ze ter plekke kunt "terminaten"? Bale is een goede John Connor en de legende Reese wordt geloofwaardig neergezet door Yelchin. Die oude grijze vrouw ...... Sarah???? Stof om over na te denken, wat is er nou eigenlijk met Marcus Wright gebeurd? Terminator 1 blijft voor mij een van de beste films ooit, nu misschien wat gedateerd maar zo gaat dat, Cameron heeft in die tijd super films gemaakt. Salvation is een lekkere snelle, actievolle film maar echt spannend nee dat niet. De angst voor de meedogenloze moordenaars ontbreekt.
combi
- 20609 berichten
zodat ze menselijk huid hebben om de terminators nog menselijker te maken.
nee, die is dood door kanker zie deel 3
geeft zn hart aan connor dus hij is dood.
JacoBaco
nee, die is dood door kanker zie deel 3[.
Om precies te zijn bloedkanker (Leukemie)
Fonk
Gisteren nogmaals bekeken en wat een geweldige actiefilm. Grauw, apocalyptisch sfeertje enz. Deze film is tenminste volwassen integenstelling tot het kinderachtige GI Joe.
Score verhoogd naar 4.5 omdast de huidige score belachelijk laag is.
APPEL68
Ik kan hierin meegaan!
De vrouw? link had ik niet gelegd, maar Sarah eindigde in deel 1 idd bij een pomp station...
Mijn inziens waren ze de mensen niet meer aan het 'terminaten', maar aan het 'harvesten'... voor proeven en arbeid?
APPEL68
nee, die is dood
Dood? hmmm, hoeft niet... als je er vanuit gaat dat bij de nwe terminator geschiedenis (bij terug in de tijd) en toekomst veranderen zodat eventuele eerdere versies weer ongedaan zijn...?
Stof om na te denken... (Butterfly effect)
ken1976
Een aardige opvolger voor de Terminator series.... de special effects zijn aardig en altijd leuk om Arnie als special effect te zien....
Goed verhaal, de acteurs doen het aardig
3 sterren!!
dennis7808
Inderdaad 3 sterren.. leuke acties, goede actuer (Bale) maar moet niet zo dom donker praten
Verhaal lijn is ook prima te volgen en sluit wel redelijk aan.. Vind het een leuke film..
MovieHolic
Toffe film wel
Goede specials alleen jammer dat ze dan weer niet letten op de details. Zoals die Marcus die had geen moeite met het slopen van zo'n T800 maar flink moeite om een persoon te tillen
Das dan weer jammer.
Ik vond ook dat het allemaal net wat te toevallig was en dat de hoofdpersonen wel overdreven veel geluk hadden
Verder zeker wel een aanrader.
Vinco
Leuke film, alleen voor mij persoonlijk niet meer zo goed als de vorige delen.
Doublehelix
special effects mogen we zeker niet over klagen!
Maar waarom krijg ik nou weer het gevoel dat ik er niet in kwam>
Werd niet meer meegesleept zoals in de andere delen.
De kick was er niet meer!
Jammer.
Ajax&Filmfreak
Special effect waren anno 2009 zeker niet fantastisch, kwam er ook niet goed in, komt omdat er niet gedaan word aan een degelijke karakter opbouw.
Ben ook behoorlijk teleurgestelt in deze film.
Ik vond de effecten in T4 juist wel sterk. Het plot zelf was de grote zwakte. Maar ik geloof dat de film over 2 weken op dvd uit komt. Dan zal ik hem kopen en ik ga hem zeker eens herkijken als liefhebber van de reeks.
Ajax&Filmfreak
Als je dan de effecten van transformers 2 hiernaast zit vind ik dit toch heel wat minder.
Lastig te vergelijken. Deze film is duister en donker, die van Transformers 2 is juist kleurig en met een mooie, blauwe lucht. Maar bij Transformers 2 zijn de effecten wel prachtig ja.
Betamax
Vond het verhaal redelijk.
Het belanrijkste van deze film is gewoon de aktie en de effecten en die zijn prima!
pethunia
Goed vervolg.
Na de toch overwegend afkeurende commentaren alhier, ben ik positief over het geheel. Sfeer, aankleding/vormgeving en actie prima, dialogen beperkt, ritme goed, paar niet geheel te volgen zaken (zoals bijv. de 'rust' waarmee met een helicopter de gevangenen uit het Skynet complex kunnen worden opgepikt - 'niemand' die ze lastig valt!??). Thematiek goed. De geanimeerde Arnold-robot vond ik zeker acceptabel. ..En vervolg onvermijdelijk.
Wat vond je er leuk aan?
@ajax&litmanen, Bij Terminator verwacht ik sinds het verschijnen van deel 2 altijd iets extra,s en vooruitstrevend,s zoals T2 zeker was, als ik dan bij het zien van deze film nix nieuw zie of dat het er beter uitzag in andere fims valt me dat gewoon tegen. Klopt idd dat het zeker niet heel slecht is hier.
N_SANE
Wat een zware tegenvaller. Deze film verdient het niet eens om zich in de reeks van Terminator te plaatsen. Als je deze film als een losstaande actie/sf-fimpje bekijkt, kan het nog een beetje meevallen. Anders is het gewoon zuur, heel zuur.
mrron
Idd! schande voor te titel en arnolds werk!
FunkStarr
- 1922 berichten
Wat vond je er leuk aan?
Hmm, ik vond T2 al juist veel minder dan T1, en een stapje terug. Het is wel een klassieker, maar ik vond het niet echt een vooruitstrevende film vergeleken met het origineel. Misschien als je hem vergelijkt met andere films van die tijd. Ik blijf me lichtelijk storen aan het feit dat Arnie ineens de goodguy was, en dat dat irritante ventje er een nogal kinderachtige draai aan gaf. Ben het verder helemaal met de mensen eens die deze niks vinden vergeleken met de eerste 2, maar dan nog is het op zichzelf helemaal niet zo'n nare film volgens mij. Ik denk dat als je zelfs de andere drie films niet zou kennen, dat deze gewoon goed is. En zo heb ik hem ook beoordeeld, puur als losstaande film. Wat vond je bijvoorbeeld van de special effects? of de acteurs? Er was volgens mij genoeg actie te beleven hier voor de doorsnee actieliefhebber.
N_SANE
Het is toch juist heel vaak dat een vervolg het amper haalt bij het eerste deel? Maar dat wil niet zeggen dat deel twee prima was. In vergelijking tot deze vervolg die totaal de plank heeft misgeslagen voor wat betreft een deel in het Terminator-reeks.
Maar dat is het ook niet. Als je deze film als een doorsneefilm bekijkt, los van de voorgaande delen, kan het een prima film zijn.
In dat opzicht, als losstaande film, kan het ermee door. Niet als onderdeel van de Terminator-reeks.
Voor een losstaande film was dat allemaal prima te doen.
Ik blijf erbij dat het zeer zonde is om de Terminator-delen met deze film zo te verpesten. Jammer, had dan geen film gemaakt of dit als een aparte film gemaakt dat over SF, robots en actie zou gaan. Echter wilde men voortborduren op de goede naam die Terminator had neergezet.
timwolly
Dit is nu een film waar ik echt voor ben gaan zitten. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen. Voor mij zijn die verwachtingen ook uitgekomen. Tuurlijk heb ook ik kritiek, maar als terminator liefhebber ben ik niet geheel onpartijdig.
Worthington speelt ijzersterk, sterker dan Bale, die zichzelf hier iets te serieus neemt. Mijn sympatie kreeg hij niet, Worth. wel.
Qua actie is hij zeker goed, die scene in die helicoptor is gewoon af.
Op alle slakken zout leggen kan, maar het is gewoon een strakke film.
Als enig echt minpunt: De governator is zwaar kut, veel te platstation. Zet hem er echt neer, of laat hem gewoon weg! Snap je toch niet..
mippas
Tipt niet aan zijn voorgangers, tis jammer dat christian bale daar de dupe van is geworden.. Zonde...
rate: mip geeft deze moof 2 schrale sterretjes.
jessis
Deze film mist uitstraling, het was wel een leukefilm op zich, maar mist toch de uitsraling van terminator 1 en 2.
En de effecten waren ook minder dan bij bijvoorbeeld terminator 2
3 ster
RSmovie91
Vermakelijke film, maar heeft niet echt iets waardoor de film speciaal wordt. Het is een verhaal dat zo goed als elke actieliefhebber ondertussen wel kent, dus vernieuwend is het ook niet.
Wat acteerwerk betreft, vooral Bale kan wel beter. Hij toont erg weinig emotie, wat ik deze film toch wel nodig is vind ik.
And talking 'bout ending with a bang, damn die laatste explosie was groot

Terminator: Dark Fate
2019