Terminator Salvation (2009)
Genre: Sciencefiction / Actie
Speelduur: 115 minuten / 118 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk / Italië
Geregisseerd door: McG
Met onder meer: Christian Bale, Sam Worthington en Anton Yelchin
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 3 juni 2009
Bekijk via HBO Max
Plot Terminator Salvation
"The End Begins."
De film speelt zich af in post-apocalyptisch 2018. John Connor heeft als lot het leiden van de opstand tegen Skynet en haar leger van Terminators. De toekomst die hij voorzag wordt veranderd door de komst van Marcus Wright, een vreemdeling wiens laatste herinnering is dat hij in een cel op de executie van zijn doodstraf zat te wachten. Connor moet bepalen of Marcus gezonden is vanuit de toekomst, of gered is vanuit het verleden. Samen trekken ze ten strijde tegen Skynet.
- Trailer (YouTube)
- Terminator: Salvation (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Kate Connor
Virginia
General Ashdown
Diederik58
Uitstekende scifi film. Of het nu met een Terminator saga heeft te maken of niet. In elk geval smaakt de film naar meer.
De kwinkslag naar de klassieke Terminator films (Schwarzenegger herrezen) was grappig (maar misschein was het niet zo bedoeld).
Ik zie uit naar een volgend deel.
Tfix
Voor mij een 4 sterren, 4 - eigenlijk
Ik vond het een lekkere weg kijker.
Bale is goed bezig de laatste tijd.
En echt een vooruit gang dan de terminator hiervoor.
Ik heb van het begin tot het einde erin gezeten, beetje kjammer van die verzameling mensnen in die grote terminator.
deed me iets te veel aan war of the worlds denken.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Goed bedoeld, maar stond zo vol clichés dat ik het lastig vond mijn aandacht erbij te houden. 2,0*
MrsDoodekins
Ik vind dit absoluut geen gerespecteerde Terminator film.
Bij 3 ging het al bergafwaarts.
1 en 2 blijven de Terminator films.
Heb me vreselijk geirriteerd aan die rare zwemmende robots.
Waarom dé robot uit zn verband trekken.
Op een gegeven moment leek het wel de video Wild Boys van Duran Duran.
Nee absoluut geen opvolger.
En het ziet er naar uit dat ze er nog tig zo gaan maken.
steventje
Leuke wegkijkfilm met mooie special effects. De laatste tijd stoorden die special effects me ronduit in talloze films want het leek zo 'fake', maar in dewe film zijn ze schitterend gedaan.
Het verhaal op zich is best leuk maar ik kreeg soms het gevoel naar de matrix te kijken met al die robots.
Leuk dat Schwarzeneeger een rolletje had in deze film.
De terminator 1 en 2 blijven nog steeds de betere, maar deze is zeker niet slecht.
Leursio
Not my cup of tea. Weinig origineel allemaal, en ook vaak ver gezocht. Te veel zaken die niet kloppen en erg onrealistisch overkomen. Logisch wellicht voor een sci-fi film, maar bepaalde natuurwetten moet je gewoon rekening mee houden anders verliest dit soort films te snel zijn geloofwaardigheid.
Christiane65
haha! Arnie!!! schitternd nagemaakt
de film zelf vond ik redelijk goed, ben altijd wel al fan geweest van de terminators.
het enige jammer vond ik , dat de terminators nu, iets meehadden van transformers ofzo , de geluiden die ze opeens maken en alles.
de moto's ( die btw toch wel deftig zijn
maar toch alles bij alles vond ik hem goe te bekoren
wimnoot
Eindelijk gezien deze Terminator sequel (of is het een prequel?)Met deze vraag leg ik gelijk één van de problemen bloot.Het blijkt moeilijk te zijn de continuiteit goed rond te krijgen.Dit is inmiddels de derde acteur die John Conner speelt en hoewel Bale doet wat hij moet, merk je dat hij gecast is voor zijn bekendheid, en niet voor enige gelijkenis met bijvoorbeeld Edward Furlong.
Ook viel me op dat er een paar hele platte hollywood momenten in de film zaten, dit in tegenstelling tot de eerste twee delen van de terminator reeks.Vooral de hart-transplantatie zag je van mijlenver aankomen.
Wat de eerste twee delen voor mij tot een succes maakten was het aftakelen van de betreffende cyborg en de kleine operatie's die nodig waren hem op de been tehouden.In Salvation zie je dit beeld ook in de vorm van Markus, alleen wordt dat te niet gedaan door een complete make-over halverwege de film.
Dan de goede punten.Terminator salvation bevat veel grootsere special effects dan zijn voorgangers.Grote vliegrobots, grote Tripod robots en vooral de scene's op die brug waren een lust voor het oog.Het past ook precies in het beeld van de films van nu( transformers e.d.).Erg origineel ook die motor en water Terminators.
Puike acteerprestatie's van vooral Sam Worthington en de jonge Anton Yelchin.Ik denk dat van beide nog veel zullen zien.(van Wortington weten we dat al
)Erg leuk om Swarzenegger weer op oorlogsterkte te zien.Dat het een beetje sgi-achtig aandeed boeide me niet, hij speelt immers een robot.
Ik neig ernaar om deze film een 3 te geven maar omdat ik wel een fan ben van de Terminator franchise geef ik een 3.5.
finalman
ah, komaan, een magazine spreekt al over de legendarische (kuch, legendarisch?) cameo van Schwarzenegger terwijl hij het niet was en volledig CGI was met medewerking van Roland Kickinger. Ik zou zeggen, dikke bullshit, het is gewoon commercieel opdat men alsnog zou kijken omdat schwarzenegger zogezegd meedoet...
vantagev82
Deze film krijgt van iedereen nog een beest hoog cijfer. Zo goed was hij helemaal niet. Het gaat allemaal te hak op de tak. Ik had er absoluut meer van verwacht. Maar misschien leun ik nu een beetje naar Batman..
SJRS.VLDT
Goede actiefilm, verhaal is toch niet zo sterk als bij de eerste twee delen, maar toch mag je deze niet missen. De actie is spectaculair en wat je mag verwachten.
Heb hem net op blu-ray gekeken en het moet gezegd worden:
VERUIT het beste geluid dat ik tot nu toe bij al m'n bekeken blu-rays heb gehoord(en dat zijn er ondertussen al een hoop)
Alleen al voor het geluid zou je hem eigenlijk moeten kijken. Maar qua verhaal schiet deze film toch iets te kort.
voskat
Veruit de minst vermakelijke van de reeks. Veel oppervlakkiger dan zijn voorgangers, en veel te veel cliché actie-gedoe. Je voelt geen moment iets voor de personages. Alleen de bionische Marcus was een interessante toevoeging, hoewel ook dat geen bijster origineel idee is, aangezien dat o.a. al eens in de (veel betere) comic miniserie Terminator: Secondary Objectives van Dark Horse is gedaan.
1,5* voor deze stevige teleurstelling.
Erg jammer...
Sinds Terminator 2 uitkwam en je flashbacks van de toekomst zag hoopte ik dat ze een deel zouden maken van die oorlog.
En dat moet dan Salvation zijn, zwaar tegen gevallen!!
Waar de flashbacks in Terminator 2 donker en grauw waren en vol met Terminators zie je daar helemaal niks van terug in dit deel.
Ook die transformerachtige robot sloeg nergens op, erg jammer allemaal.
Vond bale ook niet erg boeiend eerlijk gezegd.
Maar er is hoop misschien aangezien ze in dit deel net de T1000 af hebben hoop ik dat het vervolg wat heftiger gaat worden.
Near_Dark
Ik heb hem gezien in de cinema begin juli toen hij al 6 weken uit was, het werd dus tijd...
De spectaculaire openingsscène beloofde héél wat.
Vervolgens leer je de karakters wat beter kennen en kom je meer te weten over wat er zich in de vorige Terminatorfilms heeft afgespeeld.
Om direkt méé te zijn is het best dat je de vorige films hebt gezien, anders kan het allemaal wat verwarrend overkomen.
De scène met de reuzengrote Terminator die mensen verzamelt, ergens 1/3e in de film, is ronduit spectaculair te noemen, volgens mij is dit de indrukwekkendste SF-Actiescène ooit !
Ik had niet verwacht al zo vroeg in de film op zoiets verbluffends getrakteerd te worden, dat schepte torenhoge verwachtingen over hetgeen zou volgen.
Maar dit hoogtepunt is spijtig genoeg het enige écht spectaculaire in deze hele film en maakt dat de rest er wat mager uitziet. Da's spijtig, want als er nog enkele actiescènes van dat caliber hadden ingezeten was dit waarschijnlijk een bangelijke actiefilm geworden, nu behoort hij tot de goeie middenmoot.
6,5/10.
De minst goeie Terminatorfilm tot nu toe.
De 25 jaar oude "The Terminator (1984)" van James Cameron was low budget maar is stukken interessanter om zien dan deze moderne opvolger !
Het totale gebrek aan sfeer doet deze film de das om, een beetje humor had ook geen kwaad gekund, dat zat er in de vorige Terminators overvloedig in. Het korte stukje waarin John zegt "I'll be back" is, denk ik, de enige humor die er te beleven valt, ALS je vetrouwd bent met de vorige films in de reeks
Enkel de moeite voor verstokte Actiefans.
Ik hoop dat ze zich met de volgende Terminator films flink herpakken, anders is deze geweldige filmreeks gedoemd om in mineur te eindigen...
Filmsite : http://terminatorsalvation....
Rebel80
Het totale gebrek aan sfeer doet deze film de das om
precies dat
sander.h
Ik vond de post-apocalyptische omgevingen ander best sfeervol.
Deed me beseffen dat ik nog eens met Fallout 3 verder moet gaan, maar dat terzijde
Vond dit een prima actiefilm met coole special FX, genoeg vuurwerk en een goed verhaal. 4*
Rebel80
dat is ook niet het probleem, prima actie en fx maar het totaalplaatje past niet in de lijn van de andere delen
ik moet nog steeds met fallout 3 beginnen
Near_Dark
Hoe vond je hem in vergelijking met de drie vorige films in deze reeks, de beste, de minste of ergens tussenin...?
sander.h
Mja, dat vind ik dus een lastige vraag, want ik heb deze film eigenlijk helemaal niet op die manier bekeken.
Vond hem qua sfeer, aanpak en setting eigenlijk tamelijk los staan van de vorige 3 Terminators waardoor een vergelijking gevoelsmatig tussen appels en peren zou gaan.
Near_Dark
ga je dat aan iedereen vragen?
Enkel als ik er zin in heb...
Near_Dark
écht..? Ik vond het juist de film waar iedereen al 6 jaar op zat te wachten, eindelijk speelt een Terminator film zich volledig af in de toekomst met de robotten en dan maken ze'r zo een middelmatige film van.
Hij paste dus perfect in het rijtje, jammer dat het resultaat niet aan mijn verwachtingen voldeed
Kevin13
En toch geef je de film meer als het gemiddelde hier.
Ik vond het juist de film waar iedereen al 6 jaar op zat te wachten
Ik moet wel zeggen dat ik niet echt een een Terminator-adept ben, ondanks dat de serie zeker kan waarderen. Maar misschien dat dat ook een rol speelt. Voor de échte fans is het wellicht eerder een teleurstelling dan voor de "gemiddelde" filmkijker
AchmedATM
Een goed vervolg, ze hebben goed gebruik gemaakt van de huidige CGI technology. En alle snufjes van Sky Net mooi in beeld gebracht, ik moet eerlijk zeggen dat ik het "1 Terminator badguy" formule een beetje zat was.
_Moonwalker
Vond het een erg goed verhaal. Alleen snap ik één ding niet: Als Kyle Reese de vader is van John Connor, hoe komt het dat John Connor ouder is dan zijn vader? Is hij terug in de tijd gestuurd of vooruit? Misschien komt het omdat ik iets gemist heb in de Terminator 3 (moet nodig alle delen nog eens zien denk ik).
Voor de rest vond ik de CGI prachtig en de diversiteit van de robots was zeker de moeite waard om te kijken. Vond vooral de Moto-Terminators erg cool!
4 sterren.
Rebel80
wel, er hadden veel en veel meer cyborgs in mogen zitten.
@achmed the terrorist, het heeft helemaal niks te maken met "terminatorguy" maar met de sfeer.
kijkt de flashbacks in terminator 1 en 2, daar zag je een ongure donkere wereld in oorlog tegen de terminators, daar kwam helemaal niks van terug in dit deel.
waren niet eens cyborgs te zien eigenlijk, alleen maar wanneer connor land met die helikopter, 1 cyborg wanneer marcus door de stad loopt, 2 motoren (die ik niet als terminator zie) en dan die transformerachtige robot, voor de rest zie je er een paar in skynet maw, veels te weinig,
maar als het goed is is dit nog voor de echte hel los barst dus laten we hopen dat in het vervolg deel echte chaos is.
Rebel80
Het was al een tijdje bekend dat Terminator Salvation het eerste deel zou worden van een nieuwe Terminator-trilogie. Regisseur McG verwacht dat het einde van de film voor een verdeling in de fans zal gaan zorgen. "Het is geen vrolijk en gesloten einde. Het is hard en er komt reflectie bij kijken."
Wat betreft het nieuwe deel, Terminator 5, is bekend dat McG van plan is om Robert Patrick (T-1000 in deel 2) terug te halen voor een cameo. Verder verwacht de regisseur dat de film zich zal afspelen in een pre-Judgment Day 2011 (de film zal ook uitkomen in 2011).
John Connor reist terug naar het heden, maar de vijand reist achter hem aan. Zo zal John de toekomstige oorlog dus gaan voeren in het heden, met conventionele wapens tegen toekomstige machines. De film speelt zich in dit geval af op Judgment Day, maar in een andere tijdlijn.
Er valt echter nog genoeg te twijfelen. Terminator 3 stelde namelijk dat Judgment Day in 2004 was. Hoe kan pre-Judgement Day dan in 2011 zijn?
namingway24
Gekeken op Blu-ray, en ik blijf bij mijn score. Het is allemaal erg goed, de actie is spectaculair, de special effects zijn prachtig.
Maar ik blijf erbij dat Christian Bale elke scène waar hij inzit grondig verpest. Die "dramatische" stem, die gekwelde blik. Het is allemaal zo geforceerd. Bij elke film waarin hij zit is het hetzelfde. Hij blijft altijd de zwakste schakel.
De director's cut van de film verschilt niet zo heel veel van de bioscoopversie. Maar de extra scène met Moon Bloodgood was natuurlijk erg fraai.
Glacius
Niet meer dan loze actie. Niveau; Transformers.
Mist de sfeer van de eerste 2 delen.
Kan wel eindeloos doorgaan, maar conclusie is dat deze film mij gewoon niet weet te pakken. Vond de serie zelfs nog leuker dan Terminator 3 en 4.

Terminator: Dark Fate
2019