Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Ric Roman Waugh
Met onder meer: Stephen Dorff, Val Kilmer en Harold Perrineau
Plot Felon
"No rule. No hope. No way out."
Een brave familievader met een veelbelovende toekomst verliest alles wat hij heeft, wanneer hij een inbreker in zijn huis per ongeluk doodmaakt. Veroordeeld voor onvrijwillige doodslag, moet hij de komende drie jaar doorbrengen in een zwaarbewaakte gevangenis waar de regels van de normale maatschappij niet langer gelden.
Wade Porter
Viper
Gordon
Michael Porter
yeyo
maar ik vond het typische Amerikaanse zeker meevallen.
Bwa, de opzet van de film alleen al.
Rebel80
naar 5* verhoogd, puur omdat de laatste tijd helemaal geen gevangenis films meer uitkomen laat staan goeie.
elmo4ever
echt goeie film!
goeie acteurs goed verhaal alleen soms wat traag!!!
Erg clichematig zwart/wit verhaaltje, maar het geweld maakt een hoop goed. 3,5*
Asaharo
nou, in mijn ogen was het geweld net zo cliche als het verhaal.
Ze zetten een aantal criminelen op een klein pleintje en flippen maar.
canciser
nou, in mijn ogen was het geweld net zo cliche als het verhaal.
Ze zetten een aantal criminelen op een klein pleintje en flippen maar.
Wat is hier cliche aan? Ik ken weinig gevangenisfilms die zo gaan, en het gebeurt regelmatig.
Mwah, afgezien dat het natuurlijk totale onzin is, wordt een dergelijk gegeven (rivalen treffen elkaar in geweldadige gevangenins) in Bad Boys (1983) 100 keer beter uitgewerkt. Kan ik iedereen die deze film goed vindt Bad Boys van harte aanbevelen....
Haal hier maar een 0,5* af, want het verschil in kwaliteit is minstens een ster.
Asaharo
Ja hoor, cipiers kicken er echt op om gangsters op een klein pleintje te stoppen om vervolgens elkaar mores te slaan. Ik zou je wereldbeeld maar eens aanpassen want momenteel heb ik het gevoel dat je niet weet wat er echt gebeurt in een zwaarbewaakte gevangenis.
Asaharo
Trouwens, als je een film wilt zien die een rake milieu-schets van het gevangenis-systeem geeft dan kan ik je Un Prophète aanraden. Ik heb hem zelf nog niet bekeken maar vanuit goede bron heb ik vernomen dat die film een zeer realistisch portret is van iemand die zonder contacten de gevangenis binnenkomt en zich dan opwerkt.
Rebel80
En zo'n geharde crimineel als jij weet dat natuurlijk wel?
Ik denk dat jij je beeld een beetje bij moet stellen want ik zie nergens in de film een aankondiging dat deze film gebaseerd is op de realiteit of wel?
Over Un Prophéte:
"A young Arab man is sent to a French prison where he becomes a mafia kingpin."
Nee daar zitten we op te wachten, een arabier die de gangster uithangt in de franse gevangenis haha
Klinkt een stuk interessanter dan deze onzin...
Asaharo
Uit goede bron bedoelde ik ex-gedetineerde. Ik wou het eerst niet schrijven aangezien sommige users nogal kortzichtig zijn en daar bent u weer het bewijs van.
Rebel80
valt reuze mee, ik heb meerdere malen vast gezeten, en ik volg veel gang docu's en gevangenis docu's dus ik weet wel redelijk waar ik het over heb.
ik hou van gevangenis films en docu's dat is echt mijn favorite, daarom hou ik van deze film omdat er niet veel gevangenis films gemaakt worden scoort deze film absoluut hoog bij mij buiten het feit dat het weinig met realisme te maken heeft.
het is gewoon de omgeving de sfeer, als je net zo van gevangenis films zou houden als ik dan zou je me wel begrijpen
noknoke
Ik heb nooit vastgezeten, dus die ervaring kan ik niet met je delen.
Maar man wat een argument.
Het klinkt net of je de film goed moet vinden door eerst vast te zitten.
Trouwens de gevangenis in N.L.
Is wel even iets anders dan die van over de grens dacht ik even.
Zelf vond ik deze film ook wel zeer simpel, maar goed in elkaar gezet.
Kwam pas minuten later erachter dat Val Kilmer achter die baard zat.
canciser
Jep, dat gebeurt inderdaad, soms zelfs grootschaliger. Natuurlijk niet overal en altijd, je ziet daarom ook alleen de gevechtsscenes, niet de scenes waar hij rustig een krantje leest. Daarnaast hoeft een film toch ook niet te gaan over een doorsnee gevangene. Hij komt in een situatie terecht waarbij hij wel moet vechten, dat is natuurlijk ook niet in elke gevangenis... En over verwrongen wereldbeelden gesproken, iedereen kijkt anders naar dingen, we zijn toch geen Koreanen die verplicht hetzelfde moeten denken. Volgens mij kan iedereen zelf wel bepalen hoe hij/zij films beoordelen aan de hand van de werkelijkheid, dat heeft niets met een verwrongen wereldbeeld te maken.
Verder ga ik hier niet in de aanval, ik verdedig slechts mijn standpunt.
Asaharo
Canciser, mijn bericht was mischien iets te cru en ik respecteer je standpunt.
Kijk, er ontstaan in de gevangenis wel gevechten maar denk je echt dat die gechoreografeerd worden door cipiers want dat is gewoon niet zo. Er zijn cipiers die machtspelletjes spelen maar die doen dit niet op de manier zoals het in deze film weergegeven word maar vele subtieler en achterbakser. En verder is er nog die opstand die toch wel nergens opslaat. In de gevangenis is het ieder voor zich, ieder bij zijn eigen ras en inderdaad dan beginnen ze tesamen een opstand maar ze doen dit niet alleen uit ongenoegen voor de huidige situatie waarin ze verkeren. De meeste doen er gewoon aan mee om erzelf beter van te worden en hun frustraties te laten vieren. Trouwens tijdens opstanden zou je je nog is verbazen hoeveel gevangenen elkaar vermoorden. ( Raciale gangs, afrekeningen, territoriumafbakening. ) Allemaal zaken die niet aan bod komen, wat krijgen we dan wel? een compleet cliche-verhaal dat totaal niets bijbrengt aan het genre.
Ik weet wel wat van het gevangenis-systeem ook in Amerika. (Sing Sing, Auburn,etc) en ik wacht nog steeds op een waardige film.
En wat betreft verwrongen wereldbeelden. Er is nog altijd een verschil tussen de werkelijkheid en Hollywood. Als je dat niet kan concluderen dan heb ik mijn punt gemaakt.
canciser
De cipiers zijn inderdaad ongeloofwaardig, maar daar baseren ze de film wel op. En films blijven inderdaad film, ik denk dat we het wel redelijk met elkaar eens zijn, het enige verschil tussen ons is smaak. En ik zit eigenlijk ook wel te wachten op een film met rassenhaat zoals dat in gevangenissen in Los Angeles gebeurt, zoiets als in die series op National Geographic.
Handsome Bill
Onzinfilm maar wel vermakelijk in zijn soort.
bollepeer
waarom zijn de cipiers ongeloofwaardig?
bollepeer
blanke tegen zwarte in de gevangenis is een aardig gegeven, maar de uitwerking in deze film is fantastisch. acteerwerk is helemaal niets op aan te merken, en het verhaal was leuk bedacht. de makers hebben duidelijk veel aandacht besteed hoe echte criminelen denken en doen. een groot nadeel is dat het zo onrustig gefilmd is. dat is heel jammer, anders had ik er misschien nog wel 0.5* bij gedaan. nog een stukje beter dan GSH 2
roedie18
Ik ben het helemaal met je eens bollepeer,
alleen op het onrustige filmen na, dat vond ik wel mee vallen, ik vond het goed gefilmt. precies op de momenten dat er dicht bij gefilmt werd gebeurde dat en anders om.
ik vind idd dat de makers zich goed hebben geinformeert over het bestaan en het gedrag van mensen in de gevangenis.. daarom 4,5*
Captain Pervert
Ik kan meegaan met de mensen die deze film goed vinden, want vermakelijk is hij zeker, en bij vlagen ook wel spannend. Maar ik begrijp de mensen die de film afkraken ook volkomen. Misschien nog wel meer.
Het is allemaal heel degelijk. Acteerwerk, spanning, prima. Maar de film probeert op geen enkel vlak iets nieuws. Ik durf zelfs wel te stellen dat gevangenisdrama's het meest afgebakende genre is, en derhalve ook de meest clichématige films zijn die bestaan.
Bij deze film lijkt het alsof men niet meer heeft gekeken naar de realiteit in gevangenissen, maar naar andere films die over gevangenissen gaan. Het is dan ook een karikatuur van het genre waarin alle clichés aan bod komen, van sadistische bewakers tot gangs tot verborgen wapens tot een moeizame relatie met het thuisfront.
Ik miste er alleen nog twee (de toestanden rondom vallende zeepjes, en "the guy that can get things" voor geld).
Wat moet je geven aan een film die prima entertainment biedt, maar na 24 uur alweer uit je geheugen is verdwenen?
Ik houd het maar op 2,5 sterren.
Rebel80
Vandaar je nicknaam zeker, voor vallende zeepjes moet je even een 18+ film huren ofzo
Captain Pervert
Haha! "Missen" bedoelde ik hier niet als "graag willen zien", hoor
Sjoerdow
Ik vrees weer een gedrocht met Val kilmer en die talentloze Stephen dorff.
Na XIII begin ik hier niet meer aan denk ik. Bah!
bollepeer
Ik vrees weer een gedrocht met Val kilmer en die talentloze Stephen dorff.
Na XIII begin ik hier niet meer aan denk ik. Bah!
ik zou hem toch maar even kijken als ik jouw was

Gevangenisfilm 'Felon' met mooie rol voor de overleden Val Kilmer verdwijnt binnenkort van Netflix

Deze vijf goed beoordeelde films zijn sinds kort te zien op Netflix

Vijf goed beoordeelde titels over het gevangenisleven

Bound by Honor

Hodejegerne
Thriller / Misdaad, 2011

Trade
Misdaad / Drama, 2007
tatoeërenneo-nazismgevangenisstrijdrechtbankmoordinmatebreak inprison riottear gassan quentinaryan