• 9.380.176 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Ric Roman Waugh

Met onder meer: Stephen Dorff, Val Kilmer en Harold Perrineau

Plot Felon

"No rule. No hope. No way out."

Een brave familievader met een veelbelovende toekomst verliest alles wat hij heeft, wanneer hij een inbreker in zijn huis per ongeluk doodmaakt. Veroordeeld voor onvrijwillige doodslag, moet hij de komende drie jaar doorbrengen in een zwaarbewaakte gevangenis waar de regels van de normale maatschappij niet langer gelden.

avatar van james_cameron

Verrassend sterk, meeslepend gevangenisdrama, goed gemaakt en uitstekend gespeeld. Dorff en Kilmer zijn prima in de hoofdrollen. Het spannende script bevat enige diepgang en weet de meeste cliché's te vermijden. Het vlotte, rauwe camerawerk en de sfeervolle score dragen bij aan precies de juiste sfeer. Een dikke aanrader binnen het genre.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Goede film hoor;) De sfeer is in deze film goed aanwezig en ook erg realistisch. Ik vond het acteerwerk, het verhaal en het camerawerk goed. Het begin is overigens wel ongeveer hetzelfde als con-air en nog wel meer gevangenisfilms, maar dat maakt niet zo veel uit.
3,5

avatar van Kelly_90

Kelly_90

Goed!

Niets meer niets minder.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Zeer aangrijpende film.

Erg sterk en meeslepend verhaal, gebracht door een paar top acteurs gepaard met de nodige drama, die nergens echt cliché word..en dat is een prestatie.

Flitsend en rommelig camera werk zorgt voor sfeer, de gevechten voor de nodige impact en de drama voor het gevoel dat je erbij moet krijgen, dit gaat allemaal goed gepaard.

Echt een verassing

avatar van Movielicious

Movielicious

Sterke film in een van mijn favoriete genres. Het verhaal en camerawerk zorgen er mede voor dat de film realistisch overkomt. Je voelt echt de onrechtvaardigheid en eenzaamheid die de hoofdpersoon ervaart. Het einde (in de yard) vond ik verassend.

Al met al een film die lekker wegkijkt. Een aanrader dus!

avatar van Shelley 77

Shelley 77

Ik hou heel veel van gevangenisfilms en dit was toch wel een zeer sterke film. Hij greep me ook heel veel aan. Ik had echt wel veel medeleven met hem en zijn gezin, dat zulke dingen echt gebeuren...

avatar van lampje73

lampje73

Tot nu toe de beste die ik heb gezien in dit genre. Het verhaal sleept je helemaal mee en zet je regelmatig op het verkeerde been. Uitstekend acteerwerk en camerawerk. Het verhaal niet over gedramatiseerd. Al vraag ik me wel af of het er echt zo aan toe gaat in amerikaanse gevangenissen. ik heb 5 jaar in een TBS kliniek gewerkt en dat staat toch wel heeeel ver af van wat je hier te zien krijgt.

Toppertje om na te kijken!

avatar van bild

bild

Felon is een goede gevangenisfilm met Val Kilmer op z'n best. De film is inderdaad lampje, niet melodramatisch waardoor alles redelijk geloofwaardig overkomt.

avatar van bild

bild

Scarlett2 schreef:

Goede gevangenisfilm, deed me soms aan Prison Break denken.

Prison Break, ik heb er geen moment aan gedacht bij het kijken van deze film maar nu ik er een beetje over nadenk bedoel je waarschijnlijk het derde seizoen waarin de gevangenen met elkaar moesten vechten op de binnenplaats van de onbewaakte gevangenis maar zo ver zat ik nog niet te denken.

avatar van Ge0force

Ge0force

Klasse film die blijft boeien van begin tot einde. Zeer sterke acteerprestaties!

avatar van White Trash

White Trash

Verlaagt naar 1 ster wat een prul dat deze film zoveel hoge stemmen krijgt.

avatar van Rebel80

Rebel80

Tsja, dat jij geen smaak hebt kunnen wij verder toch niks aan doen

White Trash schreef:

Verlaagt naar 1 ster wat een prul dat deze film zoveel hoge stemmen krijgt.

Gezien jouw top 10 kan ik dit begrijpen.

avatar van Kuwiel

Kuwiel

Goeie realistische film , verveelt geen moment.

Ook zeer goed geacteerd !

Het is ook een waarschuwing dat je je ten alle tijden , maar beter eerst goed moet nadenken , voor dat je wat doet (of "wraak" neemt )!!

Het zal je maar overkomen .

Gert P

Redelijke film er zijn betere in de gevangenis wereld.

Voor mij nog altijd the birdman of alcatraz de beste.

Ook Brubaker vind ik beter.

Camerawerk vond ik niet zo geweldig.

avatar van CRu

CRu

Niet leuk, wel mooi. Jammer van het zoetsappige en 'romantische'. Erg Amerikaans maar ook daarbuiten geldt dat de gevangenis geen hotel is. Voor zover dat nog niet duidelijk was...

avatar van CRu

CRu

Gert P schreef:

Gezien jouw top 10 kan ik dit begrijpen.

White Trash's comment ben ik het niet zo mee eens, maar met z'n top 10 toch meer dan met die van Gert P...

Titanic!!?

CRu schreef:

Titanic!!?

Ja Titanic is niks mis mee, hier mag je dat niet goed ninden.

Maar daar zit actie, drame, romantiek alles in en goed in beeld gebracht.

Crank, man on fire, Flock ed. vind ik bagger gefilmd.

En dan jouw nummer 1 Sin city ook al zo'n mislukt project.

Hier zaten ook wat van die momenten in maar gelukkig niet te veel.

Ik kijk misschien anders tegen films aan.

Fotografeer en film zelf ook maar als ik bibber gooi ik het in de prullebak en bij dat soort films noemen ze het kunst, nou zal wel.

Als je een onscherpe foto maakt kun je het altijd nog als kunst verkopen.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prima film is dit, met sterke vertolkingen.

De eerste maal dat ik Stephem Dorff in zo'n sterke rol zie, en blij Val Kilmer weer eens in goede doen te zien.

Echt een aanrader deze film.

avatar van SoNick

SoNick

Leuke film met goede acteerprestaties. Het verhaal vind ik regelmatig vergezocht. Met name de keuzes die de 'onschuldige' hoofdrolspeler maakt en zichzelf zo in onnodige moeilijkheden brengt en het vergezochte eindcomplot.

avatar van Kristiaan

Kristiaan

Een film die me van begin tot einde wist te boeien. Zeker een aanrader. Het mag dan misschien een van de zovele films zijn die het gevangenisleven laten zien en hoe je zo snel mogelijk vrienden moet maken.

Het zijn de verschillende onverwachtheden die het steeds interessant houden. De leider van het eerste groepje (al even geleden dat ik de film zag, dus weet zijn naam niet meer) waar Stephen Dorff tegen in gaat. Zijn celgenoot die hem uiteindelijk tóch bijstaat en de verraderlijke agent.

Conclusie; Een film die je meesleept van in het begin en je niet meer loslaat. Mooie vriendin ook trouwens.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

heerlijk verhaal, heerlijke verfilming, heerlijke sfeer en heerlijk acteerwerk, kortom zeer vermakelijke film

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Strak geregisseerd gevangenisdrama, die de clichés van het genre allesbehalve omzeilt maar er wel een snedige variant op maakt. Kilmer draagt de film.

avatar van Pulp Victim

Pulp Victim

Eén van de betere films die ik heb gezien de laatste tijd. Doordat er de laatste tijd een aantal docu's over extreme gevangenissen op TV zijn geweest, had ik constant het gevoel dat het allemaal echt gebeurd kon zijn. Het maakt de film enorm realistisch. Ik was van het begin tot het eind geboeid en dat heb ik niet zo vaak. Aanrader wat mij betreft

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Eerst en vooral: wat suck ik in het herkennen van acteurs, pas nu, ca. 24 uur na het bekijken van de film heb ik pas door wat de rol van Val Kilmer was en het dient gezegd te worden: het is niet dat het een bijrolletje van niets is

Maar kom: genoeg over mijn eigen blindheid. Felon is een erg goeie film, die wat mij betreft echter maar een dijk van een film werd in het laatste halfuurtje. Daarvoor toch een aantal mindere dingen gezien en ook het nogal clichematige verloop van de relatie tussen Wade en zijn vrouw stoorde me.

Heeft van verhaallijn ook wat weg van de aflevering Pros and Cons van "The A-Team".

Blij dat ik deze film gekeken heb

avatar van neo

neo

Persoonlijke aanvallen verwijderd.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Uitstekende gevangenisfilm. Heb me prima vermaakt, misschien niet heel erg origineel, maar wel vermakelijk. Op een gegeven moment kreeg ik echt een verschrikkelijke hekel aan die gevangenisbewaker, dus hij heeft z'n rol uitstekend neergezet.

Kilmer en Dorff waren beiden ook goed, 4*.

avatar van canciser

canciser

Goede film over de gevangenis in de VS. Dit is ook ooit in Nederland gebeurt, die man had volgens mij 7 jaar cel gekregen. 3.5*

avatar van j3ss

j3ss

mooie film. hij sprak mij en mijn vriend direct aan op ons gevoel van oneerlijkheid

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

CRu schreef:

Er zat inderdaad wel 'romantiek' in, maar ik vond het typische Amerikaanse zeker meevallen.