Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Ric Roman Waugh
Met onder meer: Stephen Dorff, Val Kilmer en Harold Perrineau
Plot Felon
"No rule. No hope. No way out."
Een brave familievader met een veelbelovende toekomst verliest alles wat hij heeft, wanneer hij een inbreker in zijn huis per ongeluk doodmaakt. Veroordeeld voor onvrijwillige doodslag, moet hij de komende drie jaar doorbrengen in een zwaarbewaakte gevangenis waar de regels van de normale maatschappij niet langer gelden.
Wade Porter
Viper
Gordon
Michael Porter
Stephanovic
Ja hoor, cipiers kicken er echt op om gangsters op een klein pleintje te stoppen om vervolgens elkaar mores te slaan. Ik zou je wereldbeeld maar eens aanpassen want momenteel heb ik het gevoel dat je niet weet wat er echt gebeurt in een zwaarbewaakte gevangenis.
Als het zo is zoals jij beschrijft, dan zijn deze cipiers dus uniek en is het dus geen cliché...
Stephanovic
nou, in mijn ogen was het geweld net zo cliche als het verhaal.
Ze zetten een aantal criminelen op een klein pleintje en flippen maar.
Dat gedeelte in je spoilers is in het echt toch ook zo? Het geweld vond ik juist absoluut niet cliché te noemen. Een keertje geen onrealistische roundhouse-kicks en weet ik wat voor meer bagger je zou kunnen bedenken.
Sterk geacteerde film, momenteel nog altijd een top-250 notering qua gemiddelde en wat mij betreft is dat niet meer dan terecht. Stephen Dorff wist me heel erg te raken. Het is toch ook het soort verhaal dat je wel eens in de krant leest, de gewone burger die een oor aan wordt genaaid omdat men aan zijn bezittingen zit. Erg sterk neergezet.
Asaharo
Als je mijn vorige berichten eens zou lezen weet je onmiddelijk wat ik nu zo fout vind aan deze film. Net hetzelfde bij Loft.
Kijk dit is (zoals handsome Bill het zo mooi zegt.) een onzin-film maar wel vermakelijk voor bepaalde mensen. Ik behoor dus niet tot die groep. Het is allemaal zo overdreven, simplistisch weergegeven. Alles wat in de film gebeurt is al zoveel keer toegepast. Als je gewoon kijkt naar de film besef je dat de makers van deze film helemaal geen idee hebben wat er daar echt gebeurd. Ze gooien gewoon een paar basis-elementen in de mix...
goeie huisvader, gevangenis, bende, stoute cipier, opstand.
en klaar is kees
Dat je de film vermakelijk vind kan ik begrijpen, dat is een kwestie van smaak, maar voor mij is dit gewoon een routine-filmpje zoals er zoveel gemaakt worden.
bollepeer
goeie huisvader, gevangenis, bende, stoute cipier, opstand.
en klaar is kees
hier zit toch een fout in. jij zegt dat de makers geen idee hebben wat er echt gebeurt. maar dan zou ik als ik jou was even de making off kijken, want daar laten ze zien dat ze echt naar gevanginissen zijn geweest, om te kijken hoe het er aan toe gaat en dat alle overige gevangenen in de film, echte gevangen zijn, of gevangen die net vrijgelaten zijn
yeyo
So? Het is niet alsof die hebben bijgedragen aan het scenario of zo.
bollepeer
So? Het is niet alsof die hebben bijgedragen aan het scenario of zo.
daarom hebben ze wel informatie gewonnen van die ex - gevangenen hoe het daar aan toe gaat.
baksteeen
leuke film,
nu vraag ik me af of iemand vergelijkbare films weet? ook uit 21e eeuw?
laat maar weten!
leuke film,
nu vraag ik me af of iemand vergelijkbare films weet? ook uit 21e eeuw?
laat maar weten!
green street hooligans 2. zeker een aanrader.
Justinw
green street hooligans 2. zeker een aanrader.
Uhm, nee GSE2 is gewoon een slaf aftreksel van het 1e deel. Waarin maar 1 acteur(die notabene al geen grote rol in 1 had) de hoofdrolspeler is. Deze film is véél beter als GSE2
bollepeer
vind ik ook, maar ze hadden die film gewoon niet de opvolger van GSE1 moeten noemen, maar gewoon als film apart.
radboud
Ik heb mij niet verveeld. Echt boeien kon het mij ook niet. Het zijn er 13 in een dozijn. Te simpel gegeven, wat nog moeilijk is voor te stellen ook, onwaarschijnlijk zelfs. Voor mij goedkoop Amerikaans sentiment. Past goed op de zender SBS 6, dan weet de juiste lezer wel wat ik bedoel.
daboytomson
Spannende film, van begin tot eind! Heeft me geen moment verveeld. Val Kilmer speelt een zeer kille dude, wiens personage een mooie ontwikkeling doormaakt naarmate de film vordert.
Basso89
Deze film was boven verwachting goed. Dat Marisol Nichols goed kan acteren werd in de serie 24 al duidelijk, maar dat maakt deze film nog duidelijker.
Rufio
Ik vond dit een zeer goede filmprent dat men verwachtingen die ik vooraf had heeft overtroffen! Het is schrijnend dat je onschuldig in de gevangenis terecht kunt komen... en dan nog eens je straf verschillende keren verlengd ziet worden door zaken waar je geen vat op hebt. Val Kilmer en Stephen Dorf zetten hun personages daarbij nog eens zeer geloofwaardig neer. Kortom, zeer geslaagde film.
Gholbine
Vond dit persoonlijk een heel sterke film met goed acteerwerk.
Eén van de betere die ik in hele tijd gezien heb, misschien wat voorspelbaar maar had daar totaal geen probleem mee omdat ik mij zeer goed heb kunnen inleven in het karakter van de 'onschuldige' gevangene.
Sterk acteerwerk van de hoofdpersonages!
Wil mij nu niet doen overkomen als een slechte mens maar heb hier ook gelezen dat het niet te geloven is dat er cipiers staan kijken hoe twee gevangenen elkaar staan af te rossen bijna tot de dood
je moet ook weten dat die gevangenen daar echt zware misdaden gedaan hebben. Als die twee die vechten nu bijvoorbeeld verschillende moorden gepleegd hebben en echt ziekelijke mensen zijn zou het mij niet veel doen als er daar één van dood is....
Mattson
Toch een film die me enigzins verrast heeft, het leek me weer een filmpje te gaan worden zoals zoveel anderen (en dat is het ook wel een beetje), maar de uitwerking vond ik zeer geslaagd.
Het verhaal en het einde waren wel degelijk wat slapjes, maar de film sleepte me wél mee. Stephen Dorff is niet de beste acteur, maar wat heb ik genoten van wat Val Kilmer in deze film! Hij is zijn Top Gun-gehalte helemaal kwijt en dat doet blijkbaar goed aan zijn acteerprestaties. Ook was ik zeer te spreken over het vrijwel volledig filmen met de hand. Dit heeft waarschijnlijk ook meegedragen bij mijn betrekking tot de film.
Puik werk!
TrickySmalls
Erg grauwe gevangenisfilm.
Alle clichés naast me gelaten vond ik het zeker een film die het kijken meer dan waard is. Had toch graag wel wat andere aspecten binnen het gevangenisleven willen zien naast het hele cipier gebeuren en het afmatten van anderen.
Multivitamine
Het lijkt wel of de film ons iets wil vertellen.. al zijn dat dingen die de meeste allang weten of tegenwoordig niet meer gelden.
Eerste tachtig minuten van de film geef ik een halve ster, zo slecht in beeld gebracht.
Pas na hierna komt de film los en het laatste kwartier verdient dan ook een 4,5.
Wil je de film zien, kijk alleen het laatste gedeelte lees het stukje tekst hierboven dan weet je precies hoe de eerste 80 minuten gaan, zonder anders van je tijd.
Bartt88
Dus als jij een post, als van jezelf, zou lezen, zou je alleen de laatste 24 minuten van deze film gaan kijken?
yeyo
Snap ook niet wat er zo geweldig of origineel is aan dat laatste kwartier. Lijkt me een erg voor de hand liggend slot voor een clichématige, doch enigszins vermakelijke film.
Jesse93
Beetje raar om te zeggen dat je alleen het eind moet gaan kijken. Zo snap je toch niks van het verhaal. Door een hele film te gaan kijken leef je toch naar het einde toe. Kun je gewoon beter niet gaan kijken.
Jesse93
Na de eerste 5 minuten zit je al meteen in de film en is er ook al iets spannends gebeurd. In de film wordt alles erg goed ingeleid, dus je weet precies wat er gaande is. In een film als deze zit je natuurlijk weer met allerlei dilemma's, mag je bijvoorbeeld iemand achterna gaan die je net heeft beroofd, maar die worden niet verder uitgewerkt.
Personages waren erg goed neergezet en het camerawerk was ook uitstekend. De spanning zat er voor mij een paar keer goed in. Val Kilmer is erg goed gekozen voor zijn rol en weet je echt te overtuigen. Hij heeft in deze film alleen wel een wat dikkere kop en brede schouders waardoor hij nog beter overkomt.
Het verhaal ging voor mij wel een beetje te snel. Ze sprongen steeds wel erg snel in de tijd waardoor je niet heel goed zijn ontwikkeling kon doormaken, want al snel is de hoofdpersoon al helemaal in 'het gevangenis leven' gegroeid. Zitten ook nog een paar leuke vechtscene's bij.
Je kunt erg goed aan de bewakers zien dat ze niet echt blij zijn met wat hun baas allemaal doet. Hier gaan ze dan later ook wat aan doen.Voor mij lag deze expressie er soms wel erg dik bovenop en vond het dan ook raar dat de baas van die afdeling niet eerder had opgemerkt dat zijn medewerkers niet echt blij zijn waar hij mee bezig is. Dus deze emotie hadden ze misschien wat meer kunnen verbergen.
Ze hadden dus op een aantal dingen wel wat dieper in mogen gaan. Dit had het verhaal waarschijnlijk wat verbetert, maar de spanning zat er zeker goed in bij mij en dat is dan ook wat ik zoek in een film als deze.
Sideshow Bob
Prima film, komt snel op gang. Val Kilmer was goed, zoals eigenlijk al het acteerwerk. Twijfelde over 4*, maar slot had iets spectaculairder gekund.
Tha-Joker
Wat een heerlijke gevangenisfilm! Doe mij er nog maar zo eentje! Lekkere gevechten en goed acteerwerk. Mooi, een dik verdiende 4*!
Justinw
Felon
Ja, eerste keer toen ik hem zag vond ik hem al erg goed. En toen ik hem keek herinnerde ik me toch verrassend veel details. Wat een goed teken is. Felon weet met een laag budget toch een sterke film neer te zetten. Hij is erg realistisch.( Dan doel ik vooral op momenten wanneer we zien hoe Porter grondig wordt onderzocht naar wapens en vervolgens boeien om, boeien af etc. krijgen te zien.) Het "bewaker laat gevangenen vechten" is misschien wat minder geloofwaardig maar geeft wel de lekkere energie aan de film.
Waugh heeft een uistekende film gemaakt met weinig budget(heb aardig gezocht maar kan geen bedrag vinden) en een uitstekende balans tussen wat drama en actie.
Het feit dat ze ex-gevangen/bendeleden hebben gebruikt is goedkoop en werkt goed, want de tatoo's en gevaarlijke gangsters pakt goed uit. De echte acteurs, met een onherkenbare Val Kilmer met een baard en flink wat kilo's eraan doen het ook goed. Eigenlijk heb ik vrij weinig films met Val Kilmer gezien(Spartan gekocht dus das weer eentje erbij). Terug naar deze film, komt Val erg geloofwaardig over als filosofische steenkoude' inmate'.
Dan Stephen Dorff die we toch aardig veel in B-Films zien opduiken krijgt hier misschien een carrière boost. Aangezien zijn rolletje in Public Enemies en zijn hoofdrol in de nieuwe film van Sofia Coppola!
En dat is verdiend want hij acteer goed in Felon. De overgang van drama naar actie is erg degelijk en wekt geen irritatie op.
Decor's zien er leuk uit, het gevangenis blokje. En de wat intimiderende luchtplaats. Moet ik ook wel want hier speelt 80% van de film zich ook af. Waugh heeft soms iets teveel Shaky-camera's en ook had ik wat andere filters gebruikt. Oogt soms wat te B-Achtig.
Ik heb me prima vermaakt met deze sterke gevangenis film, die misschien niet helemaal origineel is maar wel het beste van verscheidene andere films heeft gecombineerd.
* * * *
Actionfreak
Hoe een B film een kleine a film kan worden.
Een weekje of 2 geleden liep ik door de Action en zag ik belachelijk goedkoop films als "The Wrestler", "The International" dus ik dacht ik neem "The Wrestler mee voor €2,79, toen ik het doosje van "The Wrestler" in mijn mandje had gelegd kwam "Felon" tevoorschijn, aangezien gevangenisfilms mij altijd erg boeien dacht ik deze neem ik ook mee!
Mijn verwachtingen waren middelmatig 2,5* misschien 3*, maar nee het is een zeer boeiende film met een duidelijke boodschap: Wat zou jij doen om je familie te beschermen?; wat gebeurt er binnen de poorten van de gevangenis?
De acteurs spreken erg aan, alhoewel de poster dat niet doet vermoeden komen ze in de film een stuk fijner over, de acteerprestaties zijn ook prima.
Het verhaal is wel aardig, orgineel.het eind is zowel verrassend als voorspelbaar. dat haalt de cliché al een stuk weg. Verder vond ik het jammer dat de speelduur zo kort was, deze film had met een meer uitgewerkt verhaal met als gevolg een langere speelduur het B-imago dat deze film toch wel over zich heen heeft kunnen wegpoetsen.
Ik geef "Felon" 4* voor een zeer vermakende ervaring.
yeyo
Bwa, de bad guys worden geklist en rechtvaardigheid overwint. Klinkt best clichématig. Ik had het veel realistischer/krachtiger gevonden als ze de tendens van machteloosheid van een gevangene hadden behouden.

Gevangenisfilm 'Felon' met mooie rol voor de overleden Val Kilmer verdwijnt binnenkort van Netflix

Deze vijf goed beoordeelde films zijn sinds kort te zien op Netflix

Vijf goed beoordeelde titels over het gevangenisleven

Bound by Honor

Hodejegerne
Thriller / Misdaad, 2011

Trade
Misdaad / Drama, 2007
tatoeërenneo-nazismgevangenisstrijdrechtbankmoordinmatebreak inprison riottear gassan quentinaryan