• 9.378.487 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 15 oktober 2009

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Moon

"The last place you'd ever expect to find yourself."

Astronaut Sam Bell (Sam Rockwell) leeft al bijna drie jaar op de maan in opdracht van Lunar Industries. Hij leeft daar een eenzaam bestaan, heeft amper contact met zijn vrouw Tess en driejarige dochter Eve door een defecte satelliet. Zijn enige maatje aan boord is Gerty: een robot. Twee weken voordat hij naar Aarde mag terugkeren krijgt Sam gezondheidsproblemen waardoor hij een bijna fataal ongeluk krijgt. Als hij hiervan herstelt krijgt hij zeer onverwachts bezoek. Samen met de bezoeker doet Sam een grote ontdekking.

avatar van Leo Van Steen

Leo Van Steen

Zoals hierboven reeds vermeld...........REDELIJK.

Ik vond het verhaal wel origineel. Goede sfeer en ruimtelijke visualisering. Goede acteur(s). Ietwat traag inderdaad maar past wel bij dit verhaal en filmgenre. Heb me zeker niet verveeld maar ik miste toch iets meer spanning.

avatar van Keane1983

Keane1983

Een leuke film, acteerwerk is goed en overtuigend gedaan en de muziek is erg goed erbij uitgekozen.

De film is opzich niet spannend maar weet wel de anderhalf uur dat deze duurt wel te boeien.

Ik vind het hele idee achter deze film wel leuk verzonnen, maar er had van mij toch wel iets meer....hoe zal ik dit zeggen.....pit!! of actie bevatten (niet is de trant van explosies, gunfights ofzo).

Maar aan de andere kant, misschien was het ook wel niet de opzet van deze film om het grotesk te doen, maar juist ingetogen houden.

Hoe dan ook, voor mij heeft dit niet zo goed gewerkt.

Van mij krijgt deze film een 3.0*

Wel leuk om eens gezien te hebben, maar niet gewoon voor een zondag middag. Ik denk wel dat je deze film bewust moet kijken, en geniet je er meer van.

avatar van Zavo

Zavo

Hier had meer ingezeten. Het idee is goed en de film heeft een lekker 70s/80s sfeertje. Maar het verhaal is toch wat dunnetjes. Er blijft weinig over om achteraf over na te denken, er had wel wat minder uitgelegd mogen worden. Het hele subplot met die live-verbinding die niet werkt vond ik erg ongeloofwaardig, dat bedrijf had de verbinding toch gewoon vanaf de aarde kunnen afsluiten? En die pratende computer was me ook iets te menselijk.
Al met al best een vermakelijk filmpje.

avatar van Montorsi

Montorsi

Zavo schreef:

Dat lijkt me lastig. Geluidsgolven zullen dan op een bepaalde manier toch ergens terecht komen op aarde en door iets op iemand opgevangen kunnen worden. Een risico wat Lunar logischerwijs niet kan nemen.

Thom1994

"Traag" blijft een kernwoord van deze film. Helaas..

avatar van Zavo

Zavo

Montorsi schreef:

Hoe kom je er bij dat het geluidsgolven zijn? Dat lijkt me onmogelijk. Lunar was in totale controle over het project dus lijkt me ook dat ze totale controle over de communicatie hebben. Ik vond het een zwaktepunt in het plot

avatar van Montorsi

Montorsi

Zavo schreef:

Beeld- en geluidsgolven om nauwkeurig te zijn. Een andere manier om data naar de aarde te zenden is er toch niet?

avatar van M.O.B

M.O.B

Geweldige,innemende en boeiende film!!!

Mooie film om mee te debuteren voor de regisseur......belooft veel goeds.

bladerunner2007

Net gekeken, ik zat er helemaal "in" ! Geweldig gedaan.

De film vond ik er goed uitzien en niet kinderachtig gefilmd. Er had ietsje meer actie of beweging in gemogen, want erg statisch.

Dacht dat het anders zou aflopen, maar het is juist erg on-amerikaans......

Het is een aanrader voor de sci-fi fans.

Niet kinderachtig gefilmd. Wat bedoel je daarmee

avatar van AC1

AC1

Hij bedoelt waarschijnlijk niet op z'n I, Robot of I Am Legend.

avatar van l-d

l-d

De eerste keer dat ik deze film had opgezet ben ik met 20 minuten in slaap gevallen..Dit zorgde er eigenlijk voor dat ik met weinig verwachtingen een tweede poging waagde. Ik moet zeggen dat die tweede poging het toch zeker wel waard was..Ik vond het een beetje een zure appel om door heen te gaan in het begin, maar dat loont uiteindelijk wel. Filmpje is het bekijken waard!

avatar van Bélon

Bélon

Dit soort "harde" sci-fi wordt helaas veel te weinig gemaakt. Mooi ingetogen geschoten en het verhaal blijft boeien tot het eind. Fraai debuut van Duncan Jones, dit smaakt naar meer.

Niet kinderachtig gefilmd. Wat bedoel je daarmee

Het is geloofwaardig neergezet, zo beter?

greets

Marcel

Thom1994

Nee, je hoeft je mening niet aan te passen. Ik vraag gewoon om een verklaring. Niet zo geïrriteerd reageren.

hahaha, welnee man,

avatar van Tomtommer

Tomtommer

Let ook eens op het liedje; wanneer hij 's morgens zijn wekker afdrukt. een beetje cynisch, niet? "The One And Only" (1991) van Chesney Hawkes

Okée. Probleem opgelost.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Volwassen film die duidelijk leunt op 2001: A Space Odyssey. Na een half uur krijgt Moon gelukkig toch een eigen smoel, die me wel beviel. Sowieso ben ik een groot liefhebber van deze filosofische SF-tak. Voor een low budgetfilm zag het er overigens gaaf uit.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Deze film heeft toch wel die 2001: A Space Odyssey setting. Niet alleen vanwege GERTY, maar het kwam ergens ook wel een beetje ouderwets over. In positieve zin welteverstaan. En ik kreeg sowieso het gevoel dat hij ook echt op de Maan was.

Ok, vanaf het moment dat Sam zichzelf tegenkomt, kwam het niet meteen in me op dat het klonen betreft. Ik zocht er toch net iets meer achter. De film lijkt je toch op een bepaald dwaalspoor te zetten. Uiteindelijk pakt het toch goed uit. Sam Rockwell doet het heel goed. Sfeervol gefilmd en de soundtrack komt ook goed uit de verf. De kracht van deze film zit hem daarom toch vooral daarin. Maar daarbij wordt het ook wel duidelijk hoe vervangbaar iemand eigenlijk is en diegene dus gewoon maar een nummertje is.

avatar van Flanagan

Flanagan

Thom1994 schreef:

"Traag" blijft een kernwoord van deze film. Helaas..

Traag is dus niet negatief bedoelt zie ik want je geeft hem 4.5*

Thom1994

Nee, maar bij een groot deel van de mensen is traag ongeveer verbonden aan een laag cijfer.

avatar van omnius

omnius

Advies voor de mensen die de film nog niet hebben gezien, KIJK DE TRAILER NIET
De trailer gecombineerd met het begin van de film zorgt er eigenlijk wel voor dat het grootste deel van het plot al duidelijk is.

De traagheid die hier genoemd word is mij trouwens helemaal niet opgevallen. Vond het een erg vermakelijke film, alleen jammer dat er weinig verrassingen in zitten.

Thom1994

Goed dat je dit even noemt. Raar dat ze dat doen in een trailer. Wel heel erg vreemd hoor.

avatar van polopolo150

polopolo150

Thom1994 schreef:

Trailers moeten je een goede impressie geven van hoe de film is... ze hadden waarschijnlijk weinig keuze...

Als je een porno film maakt, en je wilt een trailer laten zien, dan kun je wel heel moeilijk de sex eraf halen. (Tenzij het echt een goede verhaal heeft... wat 98% van zulke films toch niet heeft)

avatar van Jiv

Jiv

wel nice opzich... maar wel een dode film een beetje. Concept is echt sexy!

avatar van Mai*

Mai*

Prima vermaak filmpje. Leuk hoe het in elkaar is gedraaid. Je moet wel goed opletten en niets missen anders raak je de draad geheel kwijt.

Maar zeker een aanrader voor een vieze regen dag zoals today!

avatar van mipha

mipha

ik zie, er wordt bij deze film meer waardering gegeven aan iemand zijn waardering...

Ik vond het iig een zeer sterk neergezette film met fantastische beelden en sfeervolle muziek. Wat mij betreft, op naar Moon 2

Thom1994

Nou, moon 2 weet ik niet hoor. Ik zal , als ik Duncan Jones was, gewoon een andere film reggiseren. Een vervolg op deze film lijkt mij niet echt ideaal.

avatar van De Knip

De Knip

Mai* schreef:

Maar zeker een aanrader voor een vieze regen dag zoals today!

De draad geheel kwijt?

Ik vond het een erg simpel en goed uitgelegd verhaal anders. Als je dit niet snapt.....

Interessante film, maar hij verraste nauwelijks. Beetje moeilijk om deze film te waarderen:

***