Moon (2009)
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 15 oktober 2009
Bekijk via HBO Max
Plot Moon
"The last place you'd ever expect to find yourself."
Astronaut Sam Bell (Sam Rockwell) leeft al bijna drie jaar op de maan in opdracht van Lunar Industries. Hij leeft daar een eenzaam bestaan, heeft amper contact met zijn vrouw Tess en driejarige dochter Eve door een defecte satelliet. Zijn enige maatje aan boord is Gerty: een robot. Twee weken voordat hij naar Aarde mag terugkeren krijgt Sam gezondheidsproblemen waardoor hij een bijna fataal ongeluk krijgt. Als hij hiervan herstelt krijgt hij zeer onverwachts bezoek. Samen met de bezoeker doet Sam een grote ontdekking.
Sam Bell
Overmeyers
Technician
Sam Bell Clone (double)
mcescher
Gisteren in Vlissingen deze film gezien en hij was erg goed. Zeker als na de film de regiseur Duncan Jones een uitleg komt geven over het hoe en wat in deze film.Tevens was de eerste nederlandse ruimte reziger Wubo Okkels ook aanwezig om een mening te geven over deze film en een gesprek met hem aan te gaan. Een zeer goed verhaal en voor een SF een ook mooie film.
campodellarana
Een goede SF-thriller, maar meer ook niet. Deze film heeft niet de diepgang van films als Solaris en 2001 A Space Odyssey, maar dat is volgens mij ook niet wat deze film pretendeerd te hebben. Het is gewoon een spannende thriller. De eenzaamheid van de hoofdpersoon - op die verder helemaal verlaten (?) Maan - is erg sterk in beeld gebracht. Rockwell doet dat uitstekend.
Johan24
Die trailer is echt om te smullen. Verhaal klinkt enorm interessant, muziek is nu al perfect. Ik kijk hier echt naar uit
Goodfella
Sam Rockwell en Clint Mansell zijn erg goed, maar de film is helaas gespeend van iedere vorm van mystiek.. in de verste verte geen 2001 of Solaris wat dat betreft.
Henry Spencer
Over welke Solaris hebben jullie het dan ? De Tarkovski of de Soderbergh ?
Montorsi
Over welke Solaris hebben jullie het dan ? De Tarkovski of de Soderbergh ?
dan denk ik toch automatisch aan Tarkovski's versie.
Goodfella
Maakt niet echt uit welke. Het gaat erom dat in beiden de mystiek en thematiek zit die niet in Moon voorkomt.
kinjutsu
dan denk ik toch automatisch aan Tarkovski's versie.
Ik zweer bij Soderbergh.
JT Chinaski
Komt deze wel in Nederland in de bioscoop? ik kan niks vinden op pathe.nl.
Harco
Bij statistieken staat: bioscoop: 15 oktober 2009.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Het verhaal lijkt me toch maar gek. Ik weet niet of ik hem wel ga kijken. Afwachten wat de reacties hier worden.
lykathea
Een 8.1 op imdb na bijna 8000 stemmen is niet genoeg reden?
L0sT_R3B3L
Een 8.1 op imdb na bijna 8000 stemmen is niet genoeg reden?
Nope
eppy
dit is een remake van een s/f uit de jaren zeventig en die was al goed....
en na wat ik in de trailer heb gezien word deze niet beter, bijna het zelfde, denk dat ik 'm oversla.....
lykathea
En in welk opzicht zouden 20+ stemmen op deze site dan ineens wél uitmaken?
dit is een remake van een s/f uit de jaren zeventig en die was al goed....
Green Destiny
Bij statistieken staat: bioscoop: 15 oktober 2009.
In welke bioscopen is deze film dan te zien?
Montorsi
In welke bioscopen is deze film dan te zien?
5 zalen slechts in Nederland. Wat ik kan vinden is sowieso Kriterion (Amsterdam) en Cinerama (Rotterdam).Ongetwijfeld heeft Lux (Nijmegen) hem ook.
edit: Lux draait hem zeker.
Meneer Bungel
Ik las gister op teletekst dat deze film prijzen had gewonnen(dacht in Spanje?), o.a. voor beste acteur, maar kan het niet terug vinden, wel dit.
JT Chinaski
Damn 5 zalen maar... dan maar wachten op de dvd...
polopolo150
wow, nice trailer.
Misschien dat ik dit in de bioscoop ga bekijken.
EDIT:
Zit trouwens op Moon reviews at Metacritic.com te kijken...
Eentje geeft een 10 (zeker weten een advertentie truc), maar het varieert... sommige prijzen het, sommige vinden het saai. Ik wacht maar af op de DVD denk ik.
lykathea
Oh man, gelukkig. Cinerama wat ik hou ik toch van je. - Gauw deze gaan bezoeken (hopelijk donderdag meteen al)
AC1
/moon?q=Moon]Moon reviews at Metacritic.com te kijken...
Het is niet mijn gewoonte maar ik koop hem meteen op Blu-ray. Duncan Jones heeft een goede smaak.
"Moon explores the loneliness of being isolated. I watched the documentary that Ron Howard did about the moon, watched Midnight Cowboy, The Right Stuff, Silent Running, Blade Runner, Alien, Outland or 2001. I rewatched 2001 and the making of that and Blade Runner and got a new appreciation for those films." - Duncan Jones
En
"It looks like I'm going to be doing another science-fiction film next. I love Blade Runner, it's one of my favorite films, and I've always been really... depressed that there was never - not a sequel, because I don't think it's right to make a sequel about Blade Runner, but no one's really tried to make a film which was set in the same kind of world or had that same kind of field. So that's what I'm doing, a big-city mystery story that takes place in a future Berlin." - Duncan Jones
chevy93
[quote]lykathea schreef:
Een 8.1 op imdb na bijna 8000 stemmen is niet genoeg reden?[/quote
Zoals ik al vaker aangekaart heb, in het begin gaan alleen de mensen kijken die het ook een goede film vinden
Montorsi
Oh man, gelukkig. Cinerama wat ik hou ik toch van je.
Graag gedaan, tot donderdag
lykathea
Nee, de mensen die het een interessant concept vinden gaan de film (eerst) zien, en vormen dan een mening. Vaak zal die positief uitvallen omdat ze weten wát ze gaan zien, en zich daar helemaal op verheugen. Maar zo kan een film die niet aan de verwachtingen voldoet ook compleet neergesabeld worden.
Aan de mening van die mensen heb ik toch een stuk meer dan aan de mening van iemand die Moon gaat kijken omdat hij niks beters te doen heeft (met de aantekening dat hij maar in 5 zalen/filmhuizen draait, en dit dus eigenlijk bij deze film nauwelijks zal gebeuren).
lykathea
Er staat op de site dat die donderdag in premiere gaat, maar de tijden staan er niet. Enig idee hoe laat 'ie gaat draaien?

Mute

Oldeuboi
Drama / Misdaad, 2003

Twelve Monkeys
Sciencefiction / Thriller, 1995
maankunstmatige intelligentiecloneisolatietoekomstdystopieruimtecloningmoon base two-hander