• 9.376.911 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 15 oktober 2009

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Moon

"The last place you'd ever expect to find yourself."

Astronaut Sam Bell (Sam Rockwell) leeft al bijna drie jaar op de maan in opdracht van Lunar Industries. Hij leeft daar een eenzaam bestaan, heeft amper contact met zijn vrouw Tess en driejarige dochter Eve door een defecte satelliet. Zijn enige maatje aan boord is Gerty: een robot. Twee weken voordat hij naar Aarde mag terugkeren krijgt Sam gezondheidsproblemen waardoor hij een bijna fataal ongeluk krijgt. Als hij hiervan herstelt krijgt hij zeer onverwachts bezoek. Samen met de bezoeker doet Sam een grote ontdekking.

Clint Mansell? Dat betekent automatisch intresse

avatar van mcescher

mcescher

Gisteren in Vlissingen deze film gezien en hij was erg goed. Zeker als na de film de regiseur Duncan Jones een uitleg komt geven over het hoe en wat in deze film.Tevens was de eerste nederlandse ruimte reziger Wubo Okkels ook aanwezig om een mening te geven over deze film en een gesprek met hem aan te gaan. Een zeer goed verhaal en voor een SF een ook mooie film.

avatar van campodellarana

campodellarana

Een goede SF-thriller, maar meer ook niet. Deze film heeft niet de diepgang van films als Solaris en 2001 A Space Odyssey, maar dat is volgens mij ook niet wat deze film pretendeerd te hebben. Het is gewoon een spannende thriller. De eenzaamheid van de hoofdpersoon - op die verder helemaal verlaten (?) Maan - is erg sterk in beeld gebracht. Rockwell doet dat uitstekend.

avatar van Johan24

Johan24

Die trailer is echt om te smullen. Verhaal klinkt enorm interessant, muziek is nu al perfect. Ik kijk hier echt naar uit

avatar van Goodfella

Goodfella

Sam Rockwell en Clint Mansell zijn erg goed, maar de film is helaas gespeend van iedere vorm van mystiek.. in de verste verte geen 2001 of Solaris wat dat betreft.

avatar van Henry Spencer

Henry Spencer

Over welke Solaris hebben jullie het dan ? De Tarkovski of de Soderbergh ?

Henry Spencer schreef:

Over welke Solaris hebben jullie het dan ? De Tarkovski of de Soderbergh ?

dan denk ik toch automatisch aan Tarkovski's versie.

avatar van Goodfella

Goodfella

Maakt niet echt uit welke. Het gaat erom dat in beiden de mystiek en thematiek zit die niet in Moon voorkomt.

avatar van Safri

Safri

Jammer, maar ik blijf hopen op een stukje verborgen mystiek ofzo.

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Montorsi schreef:

dan denk ik toch automatisch aan Tarkovski's versie.

Ik zweer bij Soderbergh.

avatar van JT Chinaski

JT Chinaski

Komt deze wel in Nederland in de bioscoop? ik kan niks vinden op pathe.nl.

avatar van Harco

Harco

Bij statistieken staat: bioscoop: 15 oktober 2009.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Het verhaal lijkt me toch maar gek. Ik weet niet of ik hem wel ga kijken. Afwachten wat de reacties hier worden.

JTV-kijker schreef:

Een 8.1 op imdb na bijna 8000 stemmen is niet genoeg reden?

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

lykathea schreef:

Een 8.1 op imdb na bijna 8000 stemmen is niet genoeg reden?

Nope

avatar van eppy

eppy

dit is een remake van een s/f uit de jaren zeventig en die was al goed....

en na wat ik in de trailer heb gezien word deze niet beter, bijna het zelfde, denk dat ik 'm oversla.....

L0sT_R3B3L schreef:

Nope

En in welk opzicht zouden 20+ stemmen op deze site dan ineens wél uitmaken?

eppy schreef:

dit is een remake van een s/f uit de jaren zeventig en die was al goed....

Volgens mij niet hoor.

avatar van canciser

canciser

Trailer ziet er veelbelovend uit!

YouTube - Moon (2009) - HD Trailer

avatar van Green Destiny

Green Destiny

Harco schreef:

Bij statistieken staat: bioscoop: 15 oktober 2009.

In welke bioscopen is deze film dan te zien?

Green Destiny schreef:

In welke bioscopen is deze film dan te zien?

5 zalen slechts in Nederland. Wat ik kan vinden is sowieso Kriterion (Amsterdam) en Cinerama (Rotterdam).Ongetwijfeld heeft Lux (Nijmegen) hem ook.

edit: Lux draait hem zeker.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Ik las gister op teletekst dat deze film prijzen had gewonnen(dacht in Spanje?), o.a. voor beste acteur, maar kan het niet terug vinden, wel dit.

avatar van JT Chinaski

JT Chinaski

Damn 5 zalen maar... dan maar wachten op de dvd...

avatar van polopolo150

polopolo150

wow, nice trailer.

Misschien dat ik dit in de bioscoop ga bekijken.

EDIT:

Zit trouwens op Moon reviews at Metacritic.com te kijken...

Eentje geeft een 10 (zeker weten een advertentie truc), maar het varieert... sommige prijzen het, sommige vinden het saai. Ik wacht maar af op de DVD denk ik.

Montorsi schreef:

Oh man, gelukkig. Cinerama wat ik hou ik toch van je. - Gauw deze gaan bezoeken (hopelijk donderdag meteen al)

avatar van AC1

AC1

polopolo150 schreef:

/moon?q=Moon]Moon reviews at Metacritic.com te kijken...

Het is niet mijn gewoonte maar ik koop hem meteen op Blu-ray. Duncan Jones heeft een goede smaak.

"Moon explores the loneliness of being isolated. I watched the documentary that Ron Howard did about the moon, watched Midnight Cowboy, The Right Stuff, Silent Running, Blade Runner, Alien, Outland or 2001. I rewatched 2001 and the making of that and Blade Runner and got a new appreciation for those films." - Duncan Jones

En

"It looks like I'm going to be doing another science-fiction film next. I love Blade Runner, it's one of my favorite films, and I've always been really... depressed that there was never - not a sequel, because I don't think it's right to make a sequel about Blade Runner, but no one's really tried to make a film which was set in the same kind of world or had that same kind of field. So that's what I'm doing, a big-city mystery story that takes place in a future Berlin." - Duncan Jones

avatar van chevy93

chevy93

[quote]lykathea schreef:

Een 8.1 op imdb na bijna 8000 stemmen is niet genoeg reden?[/quote

Zoals ik al vaker aangekaart heb, in het begin gaan alleen de mensen kijken die het ook een goede film vinden

lykathea schreef:

Oh man, gelukkig. Cinerama wat ik hou ik toch van je.

Graag gedaan, tot donderdag

chevy93 schreef:

Nee, de mensen die het een interessant concept vinden gaan de film (eerst) zien, en vormen dan een mening. Vaak zal die positief uitvallen omdat ze weten wát ze gaan zien, en zich daar helemaal op verheugen. Maar zo kan een film die niet aan de verwachtingen voldoet ook compleet neergesabeld worden.

Aan de mening van die mensen heb ik toch een stuk meer dan aan de mening van iemand die Moon gaat kijken omdat hij niks beters te doen heeft (met de aantekening dat hij maar in 5 zalen/filmhuizen draait, en dit dus eigenlijk bij deze film nauwelijks zal gebeuren).

Graag gedaan, tot donderdag

Er staat op de site dat die donderdag in premiere gaat, maar de tijden staan er niet. Enig idee hoe laat 'ie gaat draaien?