• 9.377.400 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 15 oktober 2009

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Moon

"The last place you'd ever expect to find yourself."

Astronaut Sam Bell (Sam Rockwell) leeft al bijna drie jaar op de maan in opdracht van Lunar Industries. Hij leeft daar een eenzaam bestaan, heeft amper contact met zijn vrouw Tess en driejarige dochter Eve door een defecte satelliet. Zijn enige maatje aan boord is Gerty: een robot. Twee weken voordat hij naar Aarde mag terugkeren krijgt Sam gezondheidsproblemen waardoor hij een bijna fataal ongeluk krijgt. Als hij hiervan herstelt krijgt hij zeer onverwachts bezoek. Samen met de bezoeker doet Sam een grote ontdekking.

avatar van dragonmaster

dragonmaster

zit te twijfelen tussen schitterende film en saaie film. acteerwerk is goed, maar verhaal is ontzettend traag. ook het einde knalt er niet uit. kijk en oordeel zelf.

avatar van james_cameron

Intelligente, sterk uitgewerkte SF-film, met een fantastische rol van de altijd betrouwbare Rockwell. Roept herinneringen op aan films als 2001:A Space Odyssey en Silent Running, vooral qua sfeer en (gebrek aan) tempo. Een hele verademing in deze tijd. Fraaie decors en een prima score maken het helemaal af.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Ik vond dit een van de betere zo niet de beste SF film van het jaar.

Cameron's mening deel ik volledig.

avatar van ayko7

ayko7

Onderwerp enteresant maar erg Saaai.........

avatar van AC1

AC1

Leuk dat er zo veel interesse is voor deze kleine indepedent film. Zit er wat volk in de zalen? Zelf wacht ik op de Blu-ray om hem te bekijken. Maar wat wordt er eigenlijk bedoeld met "saai"? Slaat dit op te weinig flitsende actiescenes of is het gewoon cerebraal gezien niet interessant genoeg?

avatar van mrwhite

mrwhite

een zeer goeie sam rockwell in wat voor veel mensen een zeer goeie film zal zijn.

Hectometerpaal schreef:

Ik vond dit een van de betere zo niet de beste SF film van het jaar.

Cameron's mening deel ik volledig.

Erg enteresant . ( Interresant in Nederlands.)

Thom1994

Mensen beoordelen deze film allemaal als "saai" . Maar er zijn honderden films die saai zijn en tóch goed zijn. Er hoeft niet altijd actie in voor te komen.

avatar van martenaria

martenaria

geweldige cast!

avatar van Timecop

Timecop

AC1 schreef:

Inderdaad, men bedoeld weinig actie; achtervolgingsscenes, bloedvergieten, schieten, slaan, schoppen etc. (-: Maar cerebraal absoluut een aanrader.

avatar van Th.

Th.

Goede film, boeide mij van begin tot eind.

avatar van Flex-74

Flex-74

Leuk, origineel en intrigerend verhaal! Maar o zo saai weergegeven. Je krijgt een eenzaam en beklemmend gevoel bij deze film en je voelt de sleur die het hoofdpersonage meemaakt en dat is tevens de grootste zwakte van deze film, want de kijkervaring voelt op een gegeven moment ook als een ware sleur. Je krijgt een paar antwoorden in het verhaal en dat is meteen de climax maar verder gebeurt er werkelijk helemaal niets op gebied van actie en spanning. Viel steeds bijna in slaap. Verder is alles wel mooi gefilmd qua setting, maar ja...

avatar van Seamus

Seamus

Flex-74 schreef:

Leuk, origineel en intrigerend verhaal!

...

Leuk, origineel en intrigerend en toch bijna in slaap vallen.

Ik heb nog maar één keer de ervaring gehad om in slaap te vallen in een bioscoopzaal maar toen was ik stomdronken !

Ik zal het nooit begrijpen dat je bij een mindere film plots in slaap valt.

(Zoals je hier dikwijls leest)

Ik probeer steeds het originele in de film te zoeken en zou nog eerder de zaal verlaten als ik het helemaal niet meer zie zitten.

Maar in slaap vallen...

Ik hou wel van one-man movies dus ben er echt benieuwd naar.

avatar van Flex-74

Flex-74

Seamus schreef:

Leuk, origineel en intrigerend en toch bijna in slaap vallen. Ik zal het nooit begrijpen dat je bij een mindere film plots in slaap valt.

Als je mijn verhaal goed leest probeer ik er nog één positief puntje aan te geven. Dat het verhaal origineel is wil niet zeggen dat de film onderhoudend genoeg is. Duh!

avatar van kniteforce

kniteforce

Prachtige film

Vooral als je niet echt weet waar het naar toe gaat in deze film.

Ook mijn complimenten voor Sam Rockwell. En een fijne soundtrack van Clint Mansell.

avatar van Klubbrobber

Klubbrobber

Erg traag verhaal, viel bijna in slaap. Niet echt mijn genre!

Thom1994

Traag..Traag..Traag... Het verhaal, het acteerwerk.. Ook slecht zeker?

avatar van lisette220

lisette220

Ik vond moon wel redelijk, geen superfilm...Af en toe wel traag en eigenlijk weinig spanning. Ze hadden er veel meer uit kunnen halen.

Wel heel goed geacteerd moet ik zeggen alles door 1 man. Heel knap vind ik dat.

drie sterren bedoelde ik eigenlijk maar ik doe net mee hier....moet nog ff uitvissen etc.

avatar van lisette220

lisette220

o het is gelukt zie ik haha

Thom1994

.....Traag Stop nou eens met traag !

Deze film is TRAAG , maar zoveel films zijn draag. En deze is wel góed!

avatar van stormybird

stormybird

Gave film! Origineel, dieper dan ik eerst dacht. En goeie muziek inderdaad.

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Had een stille klapper kunnen worden, maar is helaas niet zover gekomen...

avatar van AC1

AC1

Thom1994 schreef:

.....Traag Stop nou eens met traag !

Deze film is TRAAG , maar zoveel films zijn draag. En deze is wel góed!

Inderdaad, alsof 'snel' gelijk is aan goed.

avatar van Rascal

Rascal

Had expres niks van de film gelezen, maar wilde hem kijken omdat ie 'n hoge waardering heeft. Er ging nog wel door mijn hoofd van "Wat als die gast zichzelf nou tegen zou komen?" Maar dan in een ander tijdsbesef. Voor mij een vrij originele film. 3,5*

Thom1994

Precies. Ik weet niet wat mensen verwachten. Ik vind trage films altijd enorm langdradig. Maar deze film heb ik echt met genot gekeken.

avatar van lamalord

lamalord

Bwa, ik heb hem toch met genot gekeken, vond hem wel goed!

En dat met nog geen 10 acteurs

avatar van tomola

tomola

goeie film, het verhaal is ook origineel.

avatar van T.M

T.M

Sam Rockwell speelt zoals altijd een goede rol maar de film vond ik toch wat tegenvallen net een beetje te traag en te saai allemaal.

avatar van eka

eka

Ik vond het een leuke film! dat hij wat traag is vind ik juist goed, zet een bepaalde sfeer neer. Leuk verhaal

avatar van Bellerophon

Bellerophon

Hmm ik vind hem redelijk, sfeer is goed, verhaal mwa.

Laat me het zo zeggen er had meer in gezeten vind ik.

Ik was eigenlijk een beetje aan het wachten op een nieuwe plottwist, nu had je de grootste al bij een beetje denkwerk na de eerste 20 minuten door. Erg op safe gespeeld dus.

Ik had zoiets van, oke je wordt nu deze kant op gestuurd, maar zometeen ga je enorm verrast worden, die verassing kwam echter nooit.

Had net iets meer pit in het verhaal gemogen van mij.

Echt zonde dat er voor mijn gevoel niet alles uit gehaald is. Net niet bevredigend genoeg.

Saai vond ik hem zeker niet overigens, dit tempo hoort bij het verhaal, de setting en de sfeer.

Kon een 4 zijn, geef hem nu een 3.

Zeker nog even herzien op blu-ray wanneer deze uit komt.