• 9.379.018 stemmen

Geregisseerd door: James Watkins

Met onder meer: Michael Fassbender, Kelly Reilly en Jack O'Connell

Releasedatum: 14 mei 2009

Plot Eden Lake

"A weekend by the lake, with views to die for."

Lerares Jenny en haar vriend Steve gaan er een weekendje tussenuit naar het idyllische Eden Lake. Hun rust wordt echter al snel verstoord door een groepje vervelende tieners. Kleine pesterijtjes monden al gauw uit in levensgevaarlijke situaties voor het stel.

avatar van MissRose

MissRose

Wow, ik vond dit echt wel een heftige film!

Zo een film waarbij ik (vooral in het begin) steeds zit te denken wat ik zou doen en dat is altijd goed. Wie blijft nu op zijn plekkie zitten wanneer je duidelijk wordt geterroriseerd door een stel doorgedraaide tieners?

En het einde paste goed bij de film en had ik echt niet verwacht, vaak eindigen dit soort films toch met het overleven van de laatste goodguy, dus dat was verfrissend, en lekker naar.

Toch hing de film wel aan elkaar van de clichés en was het soms een beetje vergezocht. Ik begrijp het hele "peerpresure-ding", maar misschien had die toch meer uitgewerkt kunnen worden, in het conflict tussen en in de jongens.

Ook goed vond ik dat het heel duidelijk is dat het verhaal vanuit het oogpunt van de vrouw wordt verteld, als ze bijvoorbeeld bewusteloos is, is het beeld even zwart en weet je dus niet wat er gebeurd is. Je leeft dus ook alleen met haar mee, en niet met haar man of de jongens.

Kortom; ik heb me prima vermaakt en ben zelfs een keer flink geschrokken (stomme hond)!

avatar van kaztor

kaztor

Bovengemiddelde thriller met een heel naargeestige sfeer. Vooral het einde is bitter en eigenlijk verdomd origineel. Hoe komen sommigen er trouwens bij op dat het een open einde is? Aan het einde wordt de vrouw onder handen genomen door de asociale ouders, die haar verdenken van moord op hun kinderen. Het is erg duidelijk dat ze in die badkamer wordt vermoord.

avatar van evervaet

evervaet

Geen thriller maar een slaughter. Toch blijven kijken want het zou je zo maar kunnen overkomen......

avatar van dragonmaster

dragonmaster

wat begint als een dagje aan het strand, eindigt in een slachtpartij 1e klas.

de kleine ettertjes krijgen wat hun toekomt.

verrassend (en ook weer niet ?!) einde.

zeker een horror/thriller van formaat.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

kaztor schreef:

ja en dat dat niet snel en humaan zal gebeuren

avatar van Thorak

Thorak

BlueVelvet schreef:
Het leek me vrij duidelijk dat Jenny gewoon bruut afgemaakt wordt. Ze is daar in haar eentje in een huis met 6 of 7 gekken die er net achter zijn gekomen dat ze de zoon heeft vermoord.
Een deel twee lijkt me dus inderdaad erg vreemd.

geen 6of 7 gekken maar gewoon 1, de anderen proberen hem er nog van af te praten. Die ouders zijn dus net zo zwak als hun kinderen.

Ik vond dit een zeer zwakke- en zeer langdradige film. Verhaal was niet erg boeiend en zeer voorspelbaar. De reacties van de personages waren niet echt bepaald logisch. Waarom bijvoorbeeld laten ze als ze een wapen hebben (de moersleutel van de auto) die altijd vallen zonder er uberhaupt bij over na te denken dat je je ook zou kunnen verdedigen. Als jouw auto gejat word door een stel pubers gedraag je je dan ook zo of ga je dan door het lint? Lijkt mij toch echt het laaste. En zo gaat het de hele film dan door.
Afgezien van een aantal zeer bizarre scenes dus niet echt een erg boeiende film en zéér zeker geen "pareltje in het genre", kijk dan maar eens naar 'Deliverance' of 'Southern comfort'!
Een van de weinige redenen dat ik de film heb afgekeken is doordat ik mn ogen moeilijk van Kelly Reilly haar tieten af kon houden. Daardoor hoopte ik ook maar dat ze zou blijven rennen

avatar van Celine Dion

Celine Dion

De filmposter lijkt net van 'Carrie'..

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Hmmm, had er na de meeste reacties en relatief hoge score voor een thriller met dat verhaal, meer van verwacht. Het einde zag je inderdaad al van mijlenver aankomen, voornamelijk door dat voorval in het restaurant, begin van de film.

Maarre..de regisseur heeft "the Descent" in ieder geval gezien:
- de muziek, de bossen, zij helemaal onder de modder en tja, die scene dat ze in 1x zich omdraait en het glas in zijn nek steekt, heb ik in the Descent ook al gezien.

2,5 *

avatar van Thorak

Thorak

Celine Dion schreef:

De filmposter lijkt net van 'Carrie'..

Maar de film haalt dat niveau totaal nergens...

avatar van hansbreda

hansbreda

Prima thriller. Niet helemaal top geacteerd, maar zeker wel een aanrader.

avatar van dtoebast

dtoebast

prima vermaakt. was best wel spannend omdat het niet ver van de realiteit ligt, het zou je zomaar kunnen overkomen. Dit gevoel heb ik niet vaak bij films met horror elementen, het einde was verfrissend.

Zeker geen slechte film. 3.5

avatar van Max en Joep

Max en Joep

Thorak schreef:

Maar de film haalt dat niveau totaal nergens...

ik vind dit een van de zeer weinige moderne horrorfilms die nu eens WEL een even onplezierige sfeer oproept als Carrie

avatar van machoknul

machoknul

prima film de hele film door gebeurt er wat en het einde was verrassend maar zeker niet slecht

avatar van Sergio

Sergio

Leuke film als je net van plan bent om een weekje te gaan kamperen .

avatar van olira

olira

Net de film gekeken en we zijn klaarwakker en woedend! Het is leuk als een film geen voorspelbaar einde heeft maar hier worden we ook niet vrolijk van. De goodguy of in dit geval girl wint het dit verhaal echt niet. Ik zou maar al te graag wat met die klote etters willen doen. En die vrouw is ook te dom voor worden, die ergert me misschien nog wel meer! Het is wel een goede film, hele film is spannend en je zit op het puntje van je stoel. Maar juist omdat het einde zo stom is, zit ik nu niet met een: "wat een goede film!" gevoel. Enige gevoel wat ik heb is heel veel agressie! Jammer, want zo waardeer je de film niet echt meer. Maar dat is voor iedereen anders natuurlijk 3.5*

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Ik wilde de film 3 sterren geven, maar het einde knabbelt er een stukje vanaf, dus nog 2,5 sterren.

Dit soort einde is vandaag de dag nog weinig origineel. Regisseurs blijven het blijkbaar toch gebruiken. Het is niet meer dan een goedkoop trucje om de kijker met een 'speciaal gevoel' achter te laten. Bij mij is dat speciaal gevoel allang verdwenen: och de bad guys winnen alweer en bovendien is het einde suggestief: je hoort wat gegil daar in de badkamer en voila, de aftiteling kan beginnen. Gewoon goedkoop.

Verder zeker geen slechte film. Je zit weliswaar met redelijk belabberd acteerwerk, maar er zijn voldoende dingen om de film boeiend te houden: het realisme (in de zin dat het 'in theorie' mogelijk is), onderhoudend (je verveelt je nooit, gebeurt altijd wel iets) en een aantal 'gore' scenes kreeg het plaatje ook wel mee.

Een aanrader ? Misschien een klein beetje, maar niet meer dan dat.

avatar van Cihan78

Cihan78

Op zich een best vermakelijke film, qua horror valt het wel mee. Alleen jammer van zon k*t einde. Daar hou ik absoluut niet van.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Lekker spannende film, en de meeste scenes zijn niet in het donker zoals in zoveel trhillers om er maar al te gemakkelijk een eng sfeertje te brengen en wazig te worden. Het feit dat het echt kan gebeuren maakt het beklemmend, althans niet dat er een of andere demoon of superslachter is. In die zin is het dus ook geen horror, dus verwacht dat er ook niet van. Ik heb me prima vermaakt. En er zit goeie gore in zonder overdreven te worden. Simpele messteken zijn al angstaanjagend en dodelijk genoeg. Dat ze steeds maar niet wegkomt uit dat bos en in het kringetje van de daders blijft hangen, vind ik super, lijkt qua idee wel een beetje op Evil Dead II

En die reacties van 'ik zou dit of ik zou dat doen' zijn onzin, denk dat 99% in zn broek schijt als geliefde net is bewerkt met stanleymesjes en naast je in de fik is gestoken, ook al zijn het kleine pokkeventjes.

In tegenstelling tot de anderen vind ik het einde juist wel goed. Past bij het verhaal, tegenslag op tegenslag. Niet zo'n afgezaagd feel-good einde, dit soort verhalen behoren nu nu eenmaal niet goed af te lopen. Jammergenoeg zie je dat bij veel te weinig thrillers en horrors. Denk dat de meeste mensen verwend zijn met al die goeie aflopen, en dan is het een keer niet zo: jammer joh!

Acteerwerk vind ik trouwens prima, vooral van die jochies, kun je wel aan Britten overlaten, evenals dat platte accentje.

Ieder zn mening
Dikke 4*

• 11922 berichten

En huppakee, ik mag weer een nieuwe 4,5* bijschrijven! Het is lang geleden dat ik zo op het puntje van m'n stoel heb gezeten en m'n nagels heb moeten afbijten uit zenuwen. Het begint er steeds meer op te lijken dat Groot-Brittannië niet alleen uitblinkt op het gebied van comedy, kostuumdrama en detectives, maar ook op horror.

Goed geacteerd door iedereen - ook de kinderen! - met een verhaal dat vervaarlijk balanceert op de rand van voorspelbaarheid maar het nooit wordt. Dat einde vond ik trouwens sowieso toppertje... het geeft de film op de valreep nog dat realistisch-rauwe randje mee, iets wat een dergelijke horrorfilm 'als deze' altijd goed doet.

Vakkundig gemaakte film! Klasse! 4,5*

avatar van Renske*

Renske*

Sommigen dingen in deze film vond ik gewoon niet realistisch.. Alsof iemand gewoon kan toekijken terwijl ze je eigen vriend zo ontzettend toetakelen, echt belachelijk... Ik had allang een wapen gepakt en die bendeleider keihard een klap verkocht en ik ben helemaal niet een gewelddadig persoon:)

avatar van BlueVelvet

BlueVelvet

Renske* schreef:
Ik had allang een wapen gepakt
Want jij hebt altijd wapens op zak?

Renske* schreef:

In de context van de film vond ik dit juist zeer geloofwaardig. In dergelijke situaties zijn het vaak de sterkeren die de zwakkeren uitdagen en daarbij chanteren. "Je wilt er toch bij horen? Nou, dan doe je dit ook, of anders..."

avatar van Nouschka81

Nouschka81

Wij hebben ons erg geirriteerd aan deze film!

Gewoon gruwelijk en de oneerlijkheid roept veel agressie bij je op! Wij hadden er de dag erna nog last van. Ook alle toevalligheden waren gewoon niet leuk meer.

Ik hoop niet dat deze film de jeugd op rare ideeen brengt want ik vind de film gewoon te ziek voor woorden!

Nouschka81 schreef:

Wij hebben ons erg geirriteerd aan deze film!

Gewoon gruwelijk en de oneerlijkheid roept veel agressie bij je op!

Dan doet de film toch alleen maar zijn werk? Ik bedoel, het feit dat je je overduidelijk irriteert aan de jongeren geeft er blijk van dat je mee leeft met de personages. Niets mis mee lijkt me.

Wij hadden er de dag erna nog last van.

Wederom: de film heeft zijn werk dus blijkbaar gedaan.

Ook alle toevalligheden waren gewoon niet leuk meer.

Welke dan? Vind juist dat het script deze toevalligheden erg behendig ontwijkt.

avatar van martinovitch

martinovitch

Ik vond dit een super goede en vooral spannende thriller. Er zaten best wel redelijk erge stukken bij. Het verhaal was misschien wel simpel maar op en top uitgewerkt. Misschien konden de acteerprestaties nog een beetje beter. Voor de rest prima thriller.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

BlueJudaskiss schreef:

Wederom: de film heeft zijn werk dus blijkbaar gedaan.

(Realistische) films kunnen mooie uitwerkingen hebben

avatar van Jewelxox

Jewelxox

Ik vind het echt een top film!

avatar van dirkveldkamp

dirkveldkamp

Pffff wat een super spannende film.

Ik kon me helemaal vinden in het uitje dat Steve gepland had voor zijn vriendin Jenny.

Ik kon me super goed inleven, omdat het verhaal zo dicht bij de realiteit ligt. Ik zeg altijd een film is goed als hij emoties bij je losmaakt... nou deze heeft wat emoties losgemaakt!

Echt een aanrader.

avatar van lucas.bergmans

lucas.bergmans

Verhaal is wel goed opgebouwd, voor zover daar de tijd voor is in een horrorfilm. De meesten nemen daar wel uitgebreid de tijd voor, met als resultaat dat ze oersaai worden. Deze kwam vrij goed op gang, en was ook vrij heftig. Spanning wordt er goed in gehouden.

avatar van garehaan

garehaan

Hele film lang krijg je de neiging om die rotjongen zelf een schop te verkopen.

Gewoon een spannende film met een toch wat verassend einde.

3.5 waard voor mij