• 9.376.162 stemmen

Geregisseerd door: James Watkins

Met onder meer: Michael Fassbender, Kelly Reilly en Jack O'Connell

Releasedatum: 14 mei 2009

Plot Eden Lake

"A weekend by the lake, with views to die for."

Lerares Jenny en haar vriend Steve gaan er een weekendje tussenuit naar het idyllische Eden Lake. Hun rust wordt echter al snel verstoord door een groepje vervelende tieners. Kleine pesterijtjes monden al gauw uit in levensgevaarlijke situaties voor het stel.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Deze film stond al sinds dat ik de trailer zag aardig hoog in m'n lijstje, en dan nu eindelijk gezien.

Op het begin voelt het allemaal wat traag aan, er gebeurd te weinig.

Maar na de ontmoeting met die jongeren is de sfeer erg goed, dat is waar deze film zich toch onderscheid van andere films, dit keer niet 1 dader maar een groepje, iets wat zomaar kan gebeuren.

Daardoor krijg je meer het gevoel dat het echt heel ziek is, het zijn dingen die best kunnen gebeuren wanneer zich zo'n situatie voordoet.

Qua gore heb je niets te klagen, er zit aardig wat leuke/zieke stukjes in, het is niet persé schokkend maar om in zo'n soort scenario lekker veel gore te krijgen, en het vervolgens geloofwaardig te laten zijn is niet makkelijk. toch lukt dat hier

Hostel is bijvoorbeeld het tegenover gestelde, iemand in een kamertje en gakken&zagen maar!

Driekwart van de film zit je naar een huilend en hard heigend vrouwke te kijken die overigens heel goed speelt, wat natuurlijk op den duur best irritant word.

Maar dat heb ik altijd wel, als er 40min non stop word achtervolgt word het wat eentonig, toch bleef dit nog redelijk te doen.

De goede acteerprestaties (Met name van die jongeren) De goed geplaatste gore en het goede scenario maken deze horror boven gemiddeld, 3.5* dus.

Het blijft jammer dat op MM geen enkele echte horror film een mooi cijfer kan aanhouden.

Eden Lake is een film die de Britten weer laat meetellen. Hoewel op zich niet bijster origineel, is de film kil, hard en erg sterk opgebouwd. Beetje bij beetje escaleert de situatie, tegen het einde aan is het kijken met open mond.

Niet echt gory ofzo, gewoon hard en kil. Enorm sterk geacteerd ook door O'Connell, vreselijk klootzakje.

Sterke horror, niet bijster origineel maar erg goed uitgewerkt. Soort van Ils meets Robert Carmichael.

4* en een uitgebreide review

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Brutale film, die een half uur nodig heeft om op gang te komen, maar dan een echte rollercoaster wordt.
Je verwacht een echte slasher met veel bloed en geweld en dat krijg je ook allemaal te zien... tot de allerlaatste seconde van de film waarin Brett in de spiegel recht naar de kijker ziet, en dan weet je dat James Watkins hiermee hetzelfde effect wil bereiken als Michael haneke's Funny Games .
Ik kan er naast zitten, maar dit was mijn gevoel na het zien van deze film.
Dus ik denk niet dat deze film een open einde heeft.

Pfff... dit soort films zijn echt niks voor mij. Ik word hier zo fokking agressief van.

Verder mooie opbouw, het komt heel geloofwaardig over. Totdat het onvermijdelijke weer gebeurt en de mannelijke hoofdpersoon zo gewond raakt dat ie niks meer kan doen. beetje flauwig. Net als in zo'n andere recente vergelijkbare film.

avatar van Macmanus

Macmanus

Britten gaan een beetje Frans

Nou ja, ook weer niet eigenlijk. Hoewel het begin natuurlijk gewoon typisch horror achtig is. Deed het me wel een beetje denken aan de recente horror films Ils en Strangers. Maar het brengt itt de laatst genoemde wel iets eigens naar de tafel. Namelijk wat meer realisme van de kinderen. De Britse cinema staat ook wel vrij bekend om de vaak troosteloze omgeving waar kinderen/jongeren opgroeien. En dat weet deze maker redelijk goed te vermengen met het horror genre. Jammer vond ik wel dat het tegen het einde een beetje een wegren show werd en de final showdown een beetje uitbleef. Maar gelukkig wel erg sterk eindigt.

Ruime 3.5 sterren.

avatar van stinissen

Uitstekende thriller die aan komt als een hamer en je achter laat met een heel naar gevoel...........

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Ijzersterke maar eveneens erg naargeestige prent die mede dankzij de schitterende acteerprestaties en de mooie cinematografie tot één van de betere horrorfilms behoort uit de recente geschiedenis.

Het basisgegeven is natuurlijk niet meer uiterst origineel: een jong koppel dat er samen op uit trekt wordt opgejaagd door het plaatselijke tuig (de ene al crapuleuzer dan de andere). Things get out of hand en voor je 't weet heb je een strijd op leven en dood. Net als kos word ik nog wel eens overmeesterd door pure haatgevoelens jegens die ettertjes, maar Eden Lake heeft genoeg in huis om er achteraf toch vooral lovend over te zijn.

Zo is de beeldvoering, hoewel vrij sober, uitstekend: enkele duizelingwekkende helikoptershots, een 360° shot van een zoekende Jenny, haar bevreesde blauwe kijkers die vanuit de vuilbak de belagers observeert, en zo kan je er nog wel een paar opnoemen. Gewoon ook al de virtuoze manier waarop het bos in beeld wordt gebracht mag er wezen.

Dan zijn er ook de sterke acteerprestaties, met op kop het opgejaagde koppel (Fassbender wordt na Hunger weer fysiek toegetakeld, maar vooral Kelly Reilly was indrukwekkend) en natuurlijk oppermonster Jack O'Connell. Verder was het ook leuk om nog eens enkele bekende gezichten van de Britse cinema terug te zien: zo herkende ik bijvoorbeeld Thomas Turgoose (uit This Is England) en Lorraine Stanley (uit London To Brighton).

Hoewel je er een ietwat vieze smaak aan overhoudt, is Eden Lake voor mij horror van de bovenste plank!

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Zeer sterke film met goed elementen. Het is een horror, maar niet eentje met zombies en dergelijke, maar een horrorfilm die de pure en harde (mogelijke) waarheid laat zien. Het acteerwerk is goed en het gore was ook prima voor zo'n soort film. Je krijgt op sommige momenten spontaan medelijden als je ziet wat er gebeurd met Steve... Het einde was ook anders dan verwacht.

Tot nu toe de beste van 08 die ik heb gezien.

avatar van Vascago

Vascago

Wauw wat een intense en confronterende film.

Dit zou iedereen kunnen overkomen tegenwoordig met al die hangjongeren die zich vervelen. Zelf hing ik ook vaak op straat rond vroeger en deed vaak dingen die niet door de beugel konden. Lang niet zo erg als dit, maar hoe makkelijk is het niet om over die grens te gaan. Belletje trekken en sneeuwballen gooien op mensen kan al ontaarden in iets vreselijks (kijk naar die jongen die in Rotterdam werd doodgeschoten omdat ie een sneeuwbal op een auto had gegooid). Ik wil hier geen discussie over houden op het forum (wees niet bang ) , maar wil alleen aangeven hoe dun die scheidslijn is. Vandaar dat je jezelf zo makkelijk kan identificeren met de slachtoffers, maar tot op zekere hoogte ook met de daders.

Er wordt erg goed geacteerd in deze film met name door de leider van de jongeren (die kleine Wayne Rooney) en het vrouwelijke slachtoffer. Je kijkt met angst en beven naar deze film en schrikt pas wakker als ie voorbij is.

Fantastisch !

avatar van FillumGek

FillumGek

Erg aangrijpende film.

Een film waarmee de velen zich wel makkelijk mee kunnen identificeren denk ik. Een aantal jaar geleden hing ik ook nog iedere dag buiten rond met een groep om mensen te treiteren; denk aan belletje lellen of fikkie stoken. Allemaal veel onschuldiger dan in deze film natuurlijk, maar vroeger was je nog klein en onwetend

Een dikke thumbs up voor het acteerwerk van de gehele cast. Er heerst best wat chemie tussen het verliefde stelletje en de jongens, met name Brett, acteren enorm overtuigend. Hij haalde keer op keer het bloed onder mijn nagels vandaan. Het werd nog erger toen hij ook dieren mishandelde en zijn eigen 'vrienden' dwong tot martelen. Dan ben je pas echt goed naar de klote.

Het eerste half uur van de film is eigenlijk het spannendste. Daarna wordt het een kat-en-muisspel dat ook heel aardig is. Op een gegeven moment krijg je ook echt medelijden met de hoofdpersonen, bijvoorbeeld op het moment dat ze de trouwring vindt, maar je al weet dat het te laat is...

Ik kon ook niet relaxt naar deze film kijken. Ik zat echt de hele film gespannen te kijken. Het einde was misschien een tikkie matig, maar de film bevat zulke realistische spanning dat er wel is overheen te komen.

avatar van Shinobi

Shinobi

Door het hoge stemgedrag hier begon ik deze film te kijken met hoge verwachtingen, maar ik moet zeggen dat deze - helaas voor mij - niet zijn uitgekomen.
Er zit helemaal geen opbouw in. Stel gaat naar het strand komt wat vervelende jongeren tegen en opeens is het een kat en muis spel... Dit hadden ze zoveel beter kunnen doen, door eerst het stel flink te laten schrikken enz. enz.
Waar ik het wel eens mee ben, is dat dit werkelijk zou kunnen gebeuren. Ik weet dat je in Engeland van die achterstandwijken hebt waar zulk tuig woont. Alleen zitten er weer teveel toevallen in. Bijvoorbeeld als die vrouw ontsnapt komt ze toevallig de broer van Brett tegen die hem zoekt en als ze wegscheurt met de auto komt ze toevallig terecht waar Brett woont.
Einde is wel aardig, het laat je toch raden wat er met haar is gebeurd. Waarschijnlijk toch wel gedood.

Nipt 3, 0 sterren.

avatar van Zinema

Uitstekende griezelfilm.

Een simpel verhaal dat met weinig budget maar enorm veel acteertalent en spanning wordt gebracht. Er is wel erg veel "wet van Murphy" aanwezig in deze film, maar juist dat benadrukt de uitzichtloze sfeer.

Zeer goed.

avatar van P8rb

P8rb

Lekkere harde horrorfilm.

Het eerste half uur is nog vrij rustig maar daarna barst de hel los in een kat en muisspel in het bos. De tieners zijn keihard en toch best angstaanjagend, in tegenstelling tot Ils die ik iets minder vond.

Goed geacteerd door het stel en de tiener die iedereen aanspoorde mee te doen

Positieve verassing deze film, 4*

avatar van Goldenskull

Goldenskull

This is England meets Ils.

In tijden niet zo'n fijne horror gezien. Erg goede sfeer en voor een horror toch prima acteerwerk. Het begin is helaas wat zwak en vooral het script doet daar wat schraal aan. Wanneer het echte werk begint wordt de spanning goed opgevoerd en wordt een erg sterk duister sfeertje neer gezet. Prima einde ook.

Dikke 4,0*.

avatar van Halcyon

Halcyon

"They're just children."

Alsof dat een excuus is...

Het succes van deze film valt volgens mij, naast het feit dat hij erg vakkundig in elkaar is gezet, voornamelijk te verklaren door de ijzersterke dramatische component. De maatschappijkritische visie van Watkins is bijzonder cynisch en gruwelijk, dat tweede voornamelijk omdat ze op de harde realiteit gestoeld is. In een interview gaf hij openlijk zijn vrees toe voor de teloorgang van de jeugd, de ontoereikende opvoeding van ouders en de daaruit volgende normvervaging die kan leiden tot dit soort bikkelharde in your face horror. De opbouw van deze film mag dan al standaard zijn, het is de thematische insteek die deze film ver boven de middelmaat uit tilt en tevens toegankelijk maakt voor een breder publiek.

Ik ben dan ook eerder geneigd om Eden Lake in de eerste plaats als drama te bestempelen en daarna pas als horrorfilm. En ergens denk ik dat Watkins dat ook doelbewust voor ogen had, al richt hij met de bloedstollende uitwerking zijn pijlen natuurlijk in eerste instantie op het horrorpubliek. Maar je merkt aan bepaalde scènes dat Eden Lake niet minder is dan een snoeiharde uithaal naar de normvervaging in onze samenleving. De scènes aan het begin en het einde bijvoorbeeld, waar openlijk kritiek geuit wordt op de manier van opvoeden van sommige ouders. Het is als horrorfan alleszins leuk om te zien dat dit genre de traditionele thema’s even omzeilt door er een eigentijdse problematiek in te verweven. In die zin gaat Eden Lake ook een pak verder dan het Franse Ils. Vergelijkingen tussen beide films houden in dat opzicht ook geen enkele steek. Dan zou ik Eden Lake eerder in dezelfde adem noemen met Rey de la Montaña.

Naast het slimme en geloofwaardige scenario is er uiteraard nog de feilloze uitwerking waarmee Eden Lake gezegend is. Zo zorgt de opbouw in het eerste halfuur voor een grimmig sfeertje, ligt de suspense in het middenstuk ontzettend hoog en is de deprimerende ontknoping een mooie apotheose. Ook het tempo ligt ongezien hoog; de film is in een handomdraai voorbij zonder dat je ook maar één keer afleiding wil in de vorm van een snack of plaspauze. Origineel is de uitvoering niet echt, wel quasi perfect. Beetje vergelijkbaar met een film als Haute Tension, die ook constant met de clichés flirt, maar ze op zo’n vakkundige wijze aan elkaar rijgt dat je je er hoegenaamd nooit aan stoort. Typisch voorbeeld van zo’n cliché in Eden Lake is het kat-en-muisspel dat een groot gedeelte van de speelduur opeist, maar steeds weet te verrassen door de opeenvolging van schrandere plotwendingen.

Het gebeurt niet zo vaak, maar Eden Lake is een van de weinige moderne horrorfilms die z’n reputatie waarmaakt.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Het is altijd wat confronterender, horrorfilmpjes die zo'n realistisch vibe hebben, wat een nog akeliger feel aan de film geeft. Watkins draait een zeer vakkundig film in elkaar, ik had een soort Ils verwacht maar Eden Lake gaat verder, veel verder.

Vanaf de eerste keer dat ze in aanraking komen met de jongeren stelt niet zoveel voor maar de situatie escaleert met elke encounter. Elke keer als je denkt dat ze niet verder gaan als op dat moment weet Watkins elke keer weer een stap verder te gaan. O'Connell acteert erg sterk, soms zelfs beangstigend.

De maatschappijkritische lading die watkins meegeeft is erg actueel en ik deel zijn vrees ook wel. De falende opvoeding van ouders, de verloedering van de jeugd. Watkins probeert dat aan de aandacht te brengen en hij brengt het keihard.

Al met al een zeer boeiend kat en muisspel die verder gaat dan zijn andere counterparts.

avatar van s0062423

s0062423

'Brute' horrorfilm volgens het boekje.

Met bruut doel ik niet direct op expliciete beelden of een beklijvende sfeer, want beiden ontbreken eigenlijk, maar op het thematische. Want het dient gezegd te worden, Watkins deelt met Eden Lake een paar rake - opvoedkundige - klappen uit.

Zoals hierboven al aangestipt, ervoer ik Eden Lake als een nogal platte en sfeerloze film. Eigenlijk is dit zeer vreemd want net zoals in Calvaire of Blair Witch Project speelt het verhaal zich grotendeels af in een bos. Maar in tegenstelling tot laatstgenoemden is men er hier niet in geslaagd om een gelijkaardige onheilspellende sfeer in beelden te vatten.

Waardoor de film het vooral moet hebben van z'n verhaaltje en acteerprestaties. Dit verhaal wordt in de eerste minuten op een nogal saaie manier gesitueerd om vervolgens zeer snel tot een kat - en muisspelletje herleid te worden. En dit is jammer, zeker aangezien hierbij alle typische clichés boven komen drijven, waardoor vooral de handelingen van Reilly's personage steeds onlogischer en dommer worden.

Kortom, Eden Lake is een weinig verrassende film die vooral steunt op zijn maatschappelijk aanklacht, verontrustende eindshot en O'Connell's acteerspel.

avatar van Spetie

Erg sterke en realistische horrorfilm dit. De eerste vijfentwintig minuten van de film hebben een redelijk standaard opbouw, maar daarna wordt de sfeer steeds rauwer en grimmiger.

Eerst dacht ik het zal allemaal wel loslopen, maar dat gebeurde niet en in feite ging de film op elk moment steeds weer een stapje verder. De spanning loopt op een gegeven moment zeer hoog op, ook voor mij gelukkig en het hele kat en muis spel wordt op een boeiende manier weergegeven, waarbij zo'n setting in de bossen altijd een extra sfeertje geeft.

Het acteerwerk is ook verrassend sterk voor een horror, waarbij vooral O'Connoll en lerares Reilly er duidelijk bovenuit springen. Daarnaast is de boodschap van de film ook nog eens sterk en actueel, want door de drukke maatschappij wordt er tegenwoordig bij veel gezinnen minder aandacht en opvoeding dus aan de kinderen besteed, met alle gevolgen van dien. Verder is het einde trouwens ook erg sterk!

dikke 4,0*

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Hard, kil echt brits. Realistisch en grimmig, maar dat pure is toch niet helemaal mijn ding. Geef maar wat meer stijl. Al had dat bij een film als deze natuurlijk helemaal niet gepast.

Geen moeilijk verhaal, geen onverwachte wendingen, puur kilheid, zoals ik al eerder zei. Het is wel in your face en het word goed uitgevoerd.

Geen hoop, iets wat toch wel een kenmerk lijkt te zijn voor britse producties. Is het daar echt zo verneukt? Buiten wat typische britse komedies om, worden er toch heel wat drama's (series/films) gemaakt met een erg groot doemscenario.

Verrassend oprecht en ook hard acteerwerk ook. Reilly speelt een lieve, ietwat narratieve Jenny en het komt nog aardig geloofwaardig over ook. Toch, het beste is O'Connel in zijn rol. Het 3e seizoen van Skins is wat platter en veel minder qua karakter ontwikkeling, dus het verbaasde me enigszins dat hij zo'n intense rol neerzette. Heel goed.

Moie opbouw naar een storm aan gebeurtenissen, die steeds grimmiger word. Twifel tussen 3.5 en 4*, maar ik zal het toch voordeel geven.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Dacht ik met The Children een spannend filmpje gezien te hebben, krijg ik Eden Lake nog even voorgeschoteld. Het is een feit: Groot-Brittanië mag zich de titelhouder noemen op het moment, wanneer het aankomt op horror. Wat een topper weer.

Een gemoedelijk begin, personages die niet zo heel erg veelzeggend zijn, totdat dingen uit de hand beginnen te lopen en Watkins de gelegenheid aanpakt om zijn expertise te laten zien op het creëren van angstgevoelens bij het publiek en deze ook nog eens keihard in confrontatie te laten komen met een werkelijkheid die ons allen treft. Hoe dit duidelijker te maken dan deze 'produkten' van verwaarloosde jeugd als ware demonen te portretteren? Het gebeurt niet vaak dat personages waar je eerst niet al te veel van denkt, zich ontpoppen tot razende en angstaanjagende individuen. Wat een schitterende rol van O'Connell die hier het summum van een bully neerzet.

Perfect hoe het script zich langzaam maar zeker opwerkt naar een bijzonder naar geheel en je op het puntje van je stoel houdt, om je dan verstijfd te doen staan van de ongelooflijke climax. Zo simpel allemaal, maar wat een kunde van de regisseur en zijn crew. Een uitwerking die samen met de achterliggende gedachte Eden Lake boven menig horrofilm doet verheffen.

Je hebt geen bijster intelligent script nodig om met een boeiende film te komen, blijkt maar eens weer na The Children en Eden Lake. Afwachten wat Groot-Brittanië met deze status doet. Is het een moment of wordt dit hun decennium?

avatar van Koert

Koert

Viel toch best wel tegen... De film begint vooral heel erg zwak. Meteen al worden er wat voorspelbare schrikmomenten gecreëerd die nou niet bepaald voor een goede start zorgen. Ik voelde ook meteen al helemaal geen sympathie voor de twee hoofdpersonen, hoewel je natuurlijk een nog grotere hekel krijgt aan die knaapjes. Het stel acteert bijzonder matig, vooral Jenny. "Steve! O Steve!" was ongeveer alles wat uit haar mond kwam.

Wanneer de situatie in het bos uit de hand loopt komt er eindelijk wat spanning in de film. Helaas wordt het dan een standaard aaneenschakeling van achtervolgingen vol cliché momenten. Het is gewoon jammer dat de film nergens weet te verrassen en te weinig spanning kent.

Toch 2.5*

avatar van Prudh

Prudh

Een enorm sterke horror. Vooral de opbouw van Eden Lake en de psychologische uitwerking van diens hoofdpersonage staan garant voor een impact van niveau. Waar het eerste halve uurtje nog aardig gezapig is, is het uur dat erachteraan komt een waterval van ellende. Dat komt natuurlijk door het thematische realisme, hoewel dat in deze film wel heel erg wordt doorgevoerd.

Doordat de hoofdpersonages redelijk alledaagse starters zijn, een aardige gast en een schattig vriendinnetje, is het gemakkelijk om je als kijker met ze te identificeren en dus met ze mee te leven. Je wil simpelweg niet dat ze dienen als slachtvlees, maar hoopt vurig dat ze niets overkomt. Maar dat is natuurlijk niet het geval. Het begin is daarom een mooie introductie, echter ook op de tieneretters.

Die etters ontpoppen zich tot maniakale duivels in het laatste uur. Een zeer ellendig laatste uur zelfs, waarin sterke rollen zijn weggelegd voor Jack O'Connol en Kelly Reilly. Het was meermaals even slikken geblazen, zoveel poep heb ik nog niet vaak over hoofdpersonages gegooid zien worden. Elk sprankje hoop wordt met een harde trap onderuit geschoffeld. De psycologische ommekeer van Jenny vond ik daarnaast het sterkste uit Eden Lake. Ze was zo vriendelijk, maar tijdens haar breekpunt is ze in staat een klein kind neer te steken met een glasscherf, hoewel het haar daarna onmiddellijk weer spijt....

Mijn metgezel in de bios sprak achteraf goede woorden: "Het doel van de film is zeker geslaagd, maar wat een kutfilm! Ik snap niet dat iemand naar iets wil kijken waardoor hij zich alleen maar slecht gaat voelen. Ik wou dat ik hem niet gezien had, maar de film krijgt toch een 8." Missie geslaagd lijkt me. Ikzelf ben blij dat ik Eden Lake gezien heb, een uitmuntend staaltje angst aanjagen met een scherp randje maatschappijkritiek.

avatar van schram101

schram101

Sterke film! Hoewel vrijwel nooit horror kijk, trok de trailer mij wel aan en heb hem maar eens gekeken.

De spanning was de gehele film voelbaar. Had nu niet het gevoel dat ik eerst naar een intro van 45 min zat te kijken. Spanning zat er vrij snel in. Het acteerwerk was redelijk. De scenes met spanning/angst etc waren goed geacteerd, maar bij de andere/gewone scenes vond ik het wat minder, gelukkig was dit een korter gedeelte;). Locaties leenden zich goed voor een film als deze. Het verhaal op zich vond ik erg interessant. Ook het einde vond ik wel lekker, hoewel ik vlak er voor hoopte dat Jenny de hele bende door wraak aan stukken reet vond ik dit ook een lekker einde.

Kortom, een behoorlijk vlotte horror, hoewel vol cliches, zeker het kijken waard!

avatar van rep_robert

Goede spannende film...een keertje wat anders dan al die voorgekauwde Hollywood horror films waar alles alleen maar om de gore draait.

Zat met een hoog adrenaline gehalte die film te kijken.

Heerlijk hoe sadistisch dat kind is, hoe sadistisch de hoofdrolspeelster wordt en uiteindelijk het einde, een keertje wat anders dan dat standaard Hollywood gedoe.

Er zat ook een meisje in de zaal, die was echt helemaal kapot haha, die kon de film niet echt aan. Dus niet voor mensen met een zwak hart

avatar van jeteli

jeteli

Ik vond het een film met teveel toevalligheden. Loopt ze net op dat bospaadje, komt toevallig een broer van een van de daders eraan rijden in zijn combootje, vervolgens rijdt ze weg met die bak, rijdt ze dat meisje aan. Dan vlucht ze, 10 minuten laten krijgt ze aanrijding, komt dan toevallig in de (enige ??) tuin terecht in de omgeving, en daar hebben de ouders van de daders ene gezellig BBQ...pfff.

2 sterren.

avatar van marloesjuhhh

marloesjuhhh

Ik vond het echt wel een spannende film.!!

Nou ben ik niet zo gek op films die een slecht einde hebben.. hellaas kom ik daar meestal pas op het einde achter..

Ik vond het acteerwerk erg goed. Ik heb al snel bij horror het gevoel dat er net geacteerd wordt en dat was bij deze film helemaal niet het geval.. al met al een goeie spannende film om is een keer naar te kijken!

4.5

avatar van Raymond Troost

Raymond Troost

Ik vond de film echt slecht.. Alles duurt zo lang bepaalde stukken heb ik dan ook gewoon x2 qua snelheid bekeken..

Nee de film komt niet geloofwaardig over. en teveel dingen gaan te makkelijk. een 2

avatar van Layla!

Layla!

Ik vond het eerlijk gezegd een kut film.. Er lopen natuurlijk zulke kinderen rond maar dit is wel heel bizar.. Het einde zorgde ervoor dat ik de film dan toch nog 2 sterren gaf..

Dit past meer in het hokje thrillers..

Dit is 1 van de weinige films die ik echt NOOIT meer kijk..

avatar van DVD-T

DVD-T

Hoe langer ik naar de film keek, des te meer ging ik me ergeren aan die kinderen, en des te meer ging ik hen ook echt haten, en meer ging ik meeleven met Jenny. Het bewijs dat ik met de minuut dieper en dieper in de film kwam.

Het was in het begin even wat moeilijk inkomen. Als het dan eenmaal loskomt gebeurt dat ook goed. De film wordt met de minuut spannender. Alweer een tijdje geleden dat ik zo vastgebeten op het scherm zat te kijken naar wat er volgen ging. Zoals gezegd is het begin nogal krampachtig en is het even zoeken waar de film nu naar toe wil. Dat word als snel duidelijk als er een stel vervelende kids in beeld verschijnen. Die deden allemaal erg goed hun best om echte rot kinderen neer te zetten, die je de rest van de film zou gaan haten. Lijkt me geen leuke rol om op je te nemen, maar ze doen het prima. Dit is het begin van een heerlijke harde, rauwe en realistische rolercoaster ride, met veel bloed, akelige en veel spannende momenten. Het niveau gaat met de minuut omhoog. Het laatste half uur is helemaal geweldig en daarmee stijgt de film wat boven zichzelf uit. Hoe gek het ook klinkt maar de jongeren die het loodje legden, gaven mij een gevoel van dat heb je verdiend . Fassbender deed het goed, maar Reilly sprong er echt bovenuit en zet een top prestatie neer. Het einde was erg wrang, en laat je met een naar gevoel achter . Ook erg mooi camerawerk, waarbij vooral de shots boven de bossen erg fraai zijn.

Het lijkt of de Engelsen na de Fransen ook meer de uitersten van het Horror genre opzoeken, en dat doen ze met Eden Lake erg goed.

avatar van Phoenix

Phoenix

Ik heb hier geen ene donder aan.

In bijna alle films vind ik wel iets waar ik genoegdoening uit haal. Uit een mooi shot. Uit een inventieve camerabeweging. Uit een passende soundtrack. Uit een indrukwekkende special effect. Uit een plot waarbij je af en toe moet puzzelen. Uit een kundige montage-sequentie. Uit een fijne boodschap. Uit fraaie decors. Uit een interessante acteerprestatie. Zelfs uit de uiteindelijke gewelddadige executie van die fucking kuttokkies door een lieve schooljuf op wraakmissie.

Niets van dat in Eden Lake. Zelfs het laatste wordt ons niet gegund. Deze film voegt niets dan ellende toe. Je kunt dit als pluspunt zien. Dat je je zo aan een film kunt ergeren, dat je zo in de neerwaartse spiraal wordt meegesleurd... Maar daarvoor kijk ik geen films, daar haal ik geen voldoening uit. De echte wereld is al deprimerend genoeg.

Deze film had van mij niet gemaakt hoeven worden.

0,5* Voor het eerst voor een film die ik heb afgekeken.