Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: James Watkins
Met onder meer: Michael Fassbender, Kelly Reilly en Jack O'Connell
Releasedatum: 14 mei 2009
Plot Eden Lake
"A weekend by the lake, with views to die for."
Lerares Jenny en haar vriend Steve gaan er een weekendje tussenuit naar het idyllische Eden Lake. Hun rust wordt echter al snel verstoord door een groepje vervelende tieners. Kleine pesterijtjes monden al gauw uit in levensgevaarlijke situaties voor het stel.
Safri
In Schokkend Nieuws van dit kwartaal staat dat deze film waanzinnig bruut is. Maakt mij wel benieuwd
Safri
apolicum
Trailer ziet er leuk uit
laatste jaren toch al wat meer vette horrors, hopelijk houdt deze trend aan
sh0rty
Goede film die vanaf het begin je aandacht trekt.
Je wordt geconfronteerd met een situatie waarin de jongeren de baas worden/willen spelen over de volwassen. Jongeren die denken dat ze boven de regels staan en i.v.m. groepsgedrag kan dit uiten tot vreselijke daden. (film van deze tijd)
Sommige delen in de film zijn erg geweldadig en schokkend, maar dit maakt de film wel zo goed. Erg goed geacteerd door zowel het stel als de jongeren.
Einde vond ik verrassend maar helemaal bij de film passen.
Ik heb de flm zonder ondertiteling gezien, waardoor het af en toe lastig was om de groep jongeren te verstaan
Oftewel, het is geen film met een "feel-good" einde/sfeer en ook geen standaard horror film, maar zeker daarom een aanrader!
Halcyon
Staat samen met El Rey de la Montaña al een tijd op m'n verlanglijstje.
ralfsjam
had een goed gevoel over deze film toen ik hem begon te kijken,
maar de teleurstelleing was er al snel. want het eerste half uur was om weg te gooien! ik snap dat er een aanloop moet zijn voordat het gaat beginnen, maar dit was beneden de maat!
maar na precies een half uur begon het! een uur lang achtervolgingen in een bos (al een miljoen keer gezien, maar toch) maar op een lekkere manier. geen slappe hap zoals in "while she was out met Kim basinger 2008" maar lekker op z'n engels. hard, snel en redelijk geloofwaardig. het trutje die Kelly Reilly speelde in de eerste 30 minuten kreeg een mooie omwenteling. op naar het einde dacht ik... en dat was een verrassing. lekker anders zal ik maar zeggen zonder te veel te verklappen...
4 voor het laatste uur (laten we het eerste half uur maar vergeten.
JacoBaco
In de plot omschrijving bovenaan staat: Maar als ze denkt veiligheid te vinden in een dorpje verderop, ontmoet ze de ouders van de kinderen. Ok dat is wel zo, maar wanneer ze de ouders tegenkomt duurt de film nog 5 min en het einde is erg abrupt
Geen slechte film die in mijn ogen geloofwaardig overkomt. De film laat zien dat ook jongeren in staat zijn om gruwelijke daden te verrichten. Dat is de realiteit. De film heeft ook geen verhaal nodig, het gaat om een gebeurtenis waarin achtergrond informatie over de slachtoffers en daders niet van toepassing is. Dat maakt de film realistisch. Er zitten we een aantal harde scenes in ja.
Het stelletje vond ik trouwens niet zo heel goed acteren, de jongeren daarentegen wel.
Ik geef hem 3*
anco12
trailer net gezien .
wel heftig ga hem nu binnen halen en kijken
ben benieuwd jullie horen het nog wel
Aardige trailer inderdaad. Maakt me wel nieuwsgierig naar de film.
michael1987
Waar hebben jullie hem gezien
Op ninjavideo.
Echt een hele goede horror!
Niet te vergelijken met saw of andere horrors, deze is ook een stuk beter.
Tonypulp
Deze film stond al sinds dat ik de trailer zag aardig hoog in m'n lijstje, en dan nu eindelijk gezien.
Op het begin voelt het allemaal wat traag aan, er gebeurd te weinig.
Maar na de ontmoeting met die jongeren is de sfeer erg goed, dat is waar deze film zich toch onderscheid van andere films, dit keer niet 1 dader maar een groepje, iets wat zomaar kan gebeuren.
Daardoor krijg je meer het gevoel dat het echt heel ziek is, het zijn dingen die best kunnen gebeuren wanneer zich zo'n situatie voordoet.
Qua gore heb je niets te klagen, er zit aardig wat leuke/zieke stukjes in, het is niet persé schokkend maar om in zo'n soort scenario lekker veel gore te krijgen, en het vervolgens geloofwaardig te laten zijn is niet makkelijk. toch lukt dat hier
Hostel is bijvoorbeeld het tegenover gestelde, iemand in een kamertje en gakken&zagen maar!
Driekwart van de film zit je naar een huilend en hard heigend vrouwke te kijken die overigens heel goed speelt, wat natuurlijk op den duur best irritant word.
Maar dat heb ik altijd wel, als er 40min non stop word achtervolgt word het wat eentonig, toch bleef dit nog redelijk te doen.
De goede acteerprestaties (Met name van die jongeren) De goed geplaatste gore en het goede scenario maken deze horror boven gemiddeld, 3.5* dus.
Op ninjavideo.
Echt een hele goede horror!
Niet te vergelijken met saw of andere horrors, deze is ook een stuk beter.
je moet ook geen film's vergelijken omdat het horror's zijn, of actie of humor. want de enige vergelijking tussen Saw en deze is dat het allebij onder horror staat. wel kun je hem vergelijken met "While she was out " 2008, want dat is ook een "achtervolging in de bossen-film" maar dan meer thriller met hier en daar wat gore. dus kun je soms beter thriller's met horror's vergelijken omdat de verhalen meer op elkaar lijken dan horror's met horror's. of Rambo 1! daar kun je deze ook mee vergelijken... dat is wel actie, maar ook een "achtervolging in de bossen-film"....
dzeaz
heb em net gekeken en ik vond t echt n fijn uitgewerkt horrorfilmpje met t nodig niet teveel bloedgehalte.
de jongeren speelde inderdaad goed ja.
ik had helemaal geen hoge verwachtigingen van deze film.
maar zeker tot t einde vond ik em spannend, al zou ik de film wel 10 minuten langer willen hebben gezien, en dan denk ik dat diegene die em hebben gezien wel weten wat ik bedoel...
maar zeker toch wel 4*
Maphesta
Wat een gaar klote einde! Vanwege dit einde 1 freckin' ster.
Jezus wat een troep.
Verder goeie film. -3 sterren vanwege het einde.
1 ster.
Waste of time.
Bah.
vranque
lees zelf maar.
je vertelt in mijn ogen iets teveel.
Ik vond deze eens echt ok. Het gevoel van "nou net eens niet zoveel cliche's" overheerste bij mij.
al geloof je toch niet dat zo'n schoffie iets in een afval container gooit.
Prima
ralfsjam
Wat een gaar klote einde! Vanwege dit einde 1 freckin' ster..
had er een doorsnee horror einde aan moeten zitten dan om het voor jou aangenaam te maken? zoals:
"ze loopt het bos uit terwijl de boel affikt achter haar, word opgevangen door de aangesnelde politie en een dag later staat ze weer voor de klas, en als ze dan thuis komt, blijkt er nog 1 te leven, want die staat achter haar bij de voordeur, en dan de aftitels met harde rockmuziek! zoiets?"
Uier
- 2006 berichten
Misschien waren mijn verwachtingen te hoog gespannen door de erg goede beoordelingen alhier, want ik vind de film echt geen uitschieter in zijn genre. Het eerst deel van de film is een vreselijk zure appel. Misschien heeft dit wel de rest van de film voor mij verpest.
Sfeer en spanning is aanwezig, maar aan de andere kant kon me dit niet meer boeien na het tenenkrommende begin. Einde vond ik daarentegen wel okay.
Tonypulp
je vertelt in mijn ogen iets teveel.
al geloof je toch niet dat zo'n schoffie iets in een afval container gooit.
Prima
Daar had hij een rede voor
Er stond namelijk iets op geschreven wat niemand anders mocht weten, dus wou hij het weggooien
mixmaster
dit is weer 1 van die horror films die je nog wel een tijdje bij blijft.
het zou je zo zelf kunnen overkomen , deze film is heel goed gemaakt en ook realistisch gefilmd.
enkele brute scenes en spanning is er genoeg.
4 *
Lui (crew films)
Waar is deze film te zien momenteel?
Staat de laatste tijd veel op torrenttrackers. Ik denk dat daar de stemmen vandaan komen.
Maphesta
Weet je...? Ja. Mijn antwoord is gewoonweg, en ik zeg het eerlijk: Ja! Dat had ik een veel beter einde gevonden. Dit einde was gewoon niet bevredigend. Ik wilde die kinderen kapot zien gaan. Één voor één. Dat langzaam doodbloeden van dat blonde jochie vond ik echt heerlijk om te zien, bijvoorbeeld.
Ik houd van die doorsnee horrors. Kan er geen genoeg van krijgen! Dit was bijna geen horror te noemen, maar meer een jeugdfilm met het motto de kinderen van tegenwoordig te laten zien hoe het... niet moet.
Echt bagger, ik blijf bij dat standpunt. Wasted almost 2 hours of my life I'll never get back...
ralfsjam
toch jammer dat je de film zo bekijkt, zeker je visie op het groepje tuig! want het dood bloeden van dat klein jochie , wat jij zo lekker vond, was eigenlijk een trieste bedoening! want als je het groepje goed bekijkt, willen de meeste jochies niet meedoen, maar lopen mee met de grote boef. en dan wordt juist het knulletje dat wil helpen neer gestoken! mooi verhaal, dat wel, maar jammer dat er kijkers zijn die dat stukje verhaal niet zien.
daarom is het zo jammer dat je dat niet ziet, het verhaal zit goed in elkaar en dat maakt het einde zo goed! ....
Kut
Bedankt voor het delen van je mening, zulke stemmen zouden verwijderd moeten worden.
Dit slaat echt nergens op, haalt een goede film alleen onderuit.

Vijf goed beoordeelde horrorfilms/thrillers met kinderen in de hoofdrol

Vijf goede horrorfilms zonder paranormale aspecten

Felon
Misdaad / Drama, 2008