Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: James Watkins
Met onder meer: Michael Fassbender, Kelly Reilly en Jack O'Connell
Releasedatum: 14 mei 2009
Plot Eden Lake
"A weekend by the lake, with views to die for."
Lerares Jenny en haar vriend Steve gaan er een weekendje tussenuit naar het idyllische Eden Lake. Hun rust wordt echter al snel verstoord door een groepje vervelende tieners. Kleine pesterijtjes monden al gauw uit in levensgevaarlijke situaties voor het stel.
- 12092 berichten
Nogmaals: in de context van dit gebied lijkt het me niet gekunsteld of ver gezocht.. Hoeveel buitenhuizen verwacht je hier nog meer? Het is geen Nederland hoor..
erik1677
pfffffffffff damn wat een onbehaaglijk gevoel na deze film.
Donders wat een mokerslag was dit.
er zitten scenes in deze film waar je de kriebels an krijgt.
En wat mij betreft is deze film dan ook super geslaagdt in zijn opzet.
Als een film dit met je terweegt brengt, kunnen we alleen maar spreken van een topper.
mcdaktari
Nee zo ver gaat het bij mij niet, dat ik er een onbehaagelijk gevoel aan over hou. Ik kan me altijd goed inleven in een film maar kriebels en mokerslag? nee zo ver gaat het niet. lijkt me trouwens ook niet pretig als je dat hebt zeg. moet er niet aan denken.
- 12092 berichten
Hard en grimmig eerder.. maar ik kan me wel films herinneren die echt als een mokerslag aankwamen, misschien was ik jong en impressiever dan nu.. maar dat zijn wel films die altijd een speciale plaats in mijn hart hebben gehouden.
flipflop
Ik geef bijna nooit 4.5 sterren, maar deze film verdient het. Geweldige grimmige sfeer, prachtige locatie, topacteurs (jack o connel) en er was een scene bij waardoor ik letterlijk niet goed werd. Het is me nog nooit overkomen, maar de eerste groffe scene liet me daadwerkelijk de film uitzetten. Ik vond het dermate smerig en realistisch dat ik de film een half uur heb gepauzeerd! Ok, ik mag dan wel 15 zijn, maar voor iemand die zo;n beetje 100 horrorfilms gezien heeft toch erg knap.
Verder ben ik het wel eens met Erik1677, sommiges scenes kwamen echt aan als een mokerslag en de film liet een ranzige nasmaak achter in mijn mond.
kan iemand mij trouwens nog vertellen wat er nou precies met Jenny gebeurd? Dat was mij namelijk niet helemaal duidelijk door de gebrekkige vertaling.
schram101
Wat er met Jenny gebeurt weet niemand. Hoogstwaaschijnlijk is zij vermoord door de ouders van deze rotjong. Maar mischien liggen de rollen juist andersom en heeft Jenny de ouders vermoord. Wie zal het zeggen.
Ruimte voor een deel twee?
JacoBaco
Ruimte voor deel 2? Nee, met een open einde, mag de kijker zelf bepalen wat er gebeurd. Het is niet zoals bij GTST ofzo dat ze eindigen met een cliffhanger en er dus later mee verder gaan. Eden Lake is gewoon klaar en zo vat ik de film ook op. Als ze durven er een vervolg op te maken, neem ik dat ze heel erg kwalijk.
BlueVelvet
Het leek me vrij duidelijk dat Jenny gewoon bruut afgemaakt wordt. Ze is daar in haar eentje in een huis met 6 of 7 gekken die er net achter zijn gekomen dat ze de zoon heeft vermoord.
Een deel twee lijkt me dus inderdaad erg vreemd.
schram101
Als ze durven er een vervolg op te maken, neem ik dat ze heel erg kwalijk.
Dat ben ik zeker met je eens, maar tegenwoordig gebeurt dit wel vaker bij films waar je dit absoluut niet bij wil/hoopt.
Eden Lake is een uitstekende film met een zeer goed einde. Wat er gebeurt kun je inderdaad zelf invullen. En dat Jenny het niet overleeft is inderdaad het meest voor de hand liggende
flipflop
Ik vond het einde inderdaad prachtig, Met die zonnebril, erg goed. Ik dacht alleen dat er werd verteld wat er met Jenny gebeurde,maar blijkbaar was dat niet zo. (ik keek de film met erg matige vertaling)
Ik denk trouwens dat er geen vervolg op Eden Lake zal verschijnen, aangezien de film nou niet bepaald een commercieel succes was. Bovendien snapt deze regisseur wel dat je zo'n sterke film niet moet gaan verneuken door er een vervolg aan te plakken.
Elboo
Komop zeg, wat een onwerkelijke reacties op de gebeurtenissen in deze film.
Het moment waarop ze voor de groep staan terwijl die hun auto en andere spullen gejat hebben. Hij plaatst 1 opmerking en mevrouw zegt "ach laat toch zitten, we gaan wel.." :S daarvoor heb je 2 uur gelopen zeker. Als hij vervolgens door 2 jongens + hond wordt aangevallen en hij de agressieve hond neersteekt is hij ineens de boeman. Ik had die hond ook vermoordt als ik de kans had, en vooral die kutgastjes goed DUIDELIJK gemaakt dat ze nog steeds al hun spullen hebben en dat zij ook niet hun spullen jatten.
Dat doe je normaal gesproken veel vaker (duidelijk maken dat ze verkeerd zitten), ook nadat ze hun auto weer hebben en tegen de boom aan knallen. Vriendin laat vriend maar alleen achter, vriend wordt gemarteld omdat al die gastjes zogenaamd niet meer terug kunnen omdat het met een gsm op video opgenomen is. Die IQ loze gastjes konden ook niet bedenken dat het verwijderd kon worden en niemand is slim genoeg zich af te vragen of ze niet te ver gaan.
Ik vond dat er veel te weinig werd ingespeeld op wat de verdere gevolgen voor die kids zouden zijn en dat andere scenario´s veel normaler zouden zijn geweest.
Dus na de dood van die hond moeten ze ineens allebei dood, levend verbranden moet ook kunnen want ´ze zitten er al te diep in´. Die chick met haar dikke bek in het begin vraagt zich ook geen 1x hardop af of het niet anders kan..
mcdaktari
Rustig maar Elboo het is maar een film, je moet alles niet zo serieus opnemen, je snapt toch ook wel dat er een hoop fanta in zit. het is geen werkelijkheid dus van waar die drukte, het is maar film.
flipflop
Dat met de telefoon gebruikt de 'leider' als chantage midde tegenover de kinderen, dat is overnagedacht Elboo... En het is onzin om te zeggen dat ze nooit twijfelen bij de situaties, er zijn genoeg momenten dat er wel werd getwijfeld.. en zeker in het laatste half uurtje.
Voor de rest kloppen je argumenten, maar om daar een hele film op af te rekenen vind ik wat overdreven. Ik sluit me aan bij mcdaktari.
Shelley 77
Ik ben helemaal verrast dat ik deze film zo goed ging vinden. Ik voelde echt wat de personages voelden. Heel realistisch gedaan.
JacoBaco
Komop zeg, wat een onwerkelijke reacties op de gebeurtenissen in deze film.Hier heb ik me teveel aan geërgerd en vind het daarom ook geen goede film, hoef hem iig niet weer te zien.
Ik vind het nou niet de grootste kolder allemaal. Het schets best realische gedragingen. Ok dat je het er niet mee eens ben, kan altijd natuurlijk. Maar mensen reageren in bepaalde situaties soms anders dan jij. Daar ben je tenslotte een mens voor. Stel je voor dat iedereen in wat voor situatie dan ook hetzelfde zou handelen. Dat is raar. En vergeet niet dat Mensen dagelijks dingen doen die totaal niet aannemelijk zijn of werkelijk doen overkomen, dus waarom zal het dan in een film als Eden Lake niet kunnen?
De bal is rond en kan alle kanten op. Ok ,Johan Cruijff serieus nemen, gaat iets te ver natuurlijk.
jade81
Verast door de meningen van hier, ga ik hem later dt weekend ook maar eens bekijken. Ik ben beniewd. Ik hou wel van een goede horror/thriller. Dus ik ben benieuwd.
Ik hou mijn verwachtingen laag, en probeer wel om er straks mijn eigen mening aan te geven. Maar ik heb goede hoop dat dit een prima fim is om gezien te hebben. Rest volgt later.
aerts007
Terwijl de film zichzelf redelijk serieus neemt, of was dit kolder?
aerts007
Aan de menige reacties te lezen kwam Eden Lake toch nogal realistisch over.
mcdaktari
ja natuurlijk, maar je begrijpt me verkeerd. geeft niet laat maar zitten
aerts007
Men mag de film niet serieus nemen,terwijl de film zichzelf zo voordoet? Van Kolder gesproken inderdaad.
schram101
De film neemt zich zelf zeker serieus en zo komt hij ook over.
Maar mag je de film serieus nemen? Dat is een hele andere vraag. Hier is denk ik het verschil in realisme en geloofwaardigheid. De film is zeer geloofwaardig maar is hij ook realistisch? M.a.w. zou hij waargebeurd kunnen zijn? Dat niet denk ik, maar dat is mijn mening!
aerts007
Als iets realistich wordt voorgesteld, moet het op z'n minstens een beetje geloofwaardig zijn. Waargebeurd heeft hier niets mee te maken.
jade81
Wat een ziek thema heeft deze film. Hij keek wel lekker weg. Ik heb toch wel een aantal keren op het puntje van mijn stoel gezeten. Niet echt van de spanning, maar meer welke wending het verhaal kreeg.
En ik vond hem toch wel aardig realistich, al hoop ik niet dat dit soort gevallen zo extreem dagelijks voorkomen. Maar dit was toch wel weer en geval leider/ dicator zag en een aantal bange doch trouwe bondgenoten d. Al vonden die niet alles goed wat de leider deed. Echt prosteren deden ze ook weer niet. Hoogstens een keer om nog menselijk over te komen.
En als een schaap over de dam is, volgen er helaas meerderen. Dat zag je wel toen de groep zich begon af te reageren op de man.
En of het verhaal geloofwaardig is, ik denk zeker van wel. Er zullen altijd van deze zieke mensen rond lopen. Die er plezier aan hebben om andere mensen op te jagen en bang te maken. Die gelukkig worden van de angst van anderen. En er zullen altijd mensen volgen.
En wat een naar einde Ik had ook niet verwacht dat alles goed zou komen.
Heeft er trouwens iemand een idee waarom het stadje zo is, zo als het is. Zijn het daar allemaal nare mensen?
schram101
Hij was toch ook geloofwaardig? Althans, dat is mijn mening..
misterwhite
Hij was zeker geloofwaardig, want als je ziet wat er gebeurt in de wereld is dit nog niet zo erg. Ik vond deze film geweldig en zeer spannend. Het bleef mij boeien en het einde had ik mij cliché voorgesteld maar dat was die niet. Het is zeker een aanrader voor thriller en horror fans (waar ik niet echt bij hoor).
chanel34
Sjooooo....wat een hoge cijfers voor deze film?! In het begin, kreeg ik spijt dat ik heb binnengehaald. Slecht acteerwerk en de sfeer was werkelijk een B-film. Tussendoor nog even jullie commentaar gelezen, En toch besloten om verder gaan kijken. Want blijkbaar moest er toch iets goeds zijn in deze film. En ja, de fillm werd wel qua sfeer en acteerwerk beter. Duidelijk acteurs die goed tot hun recht komen zonder tekst en meer actie, dus dat viel me mee. Maar meer dan 2 sterren krijgt het helaas niet van mij.
Vraag me ook af of de meeste van jullie al Martrys hebben gekeken. Dat is pas realistisch. Een hele nare film, maar de beste Horror/thriller die ik tot nu toe heb gezien. Ik waarschuw jullie wel, het is geen film waar je blij van wordt. Te bizar voor worden en voor mij te realistisch. Maar als je deze hebt gezien, kan je Eden lake pas goed beoordelen.
- 12092 berichten
Martyrs was echt belachelijk ONgeloofwaardig vergeleken bij deze! Teveel zaken daar om op te noemen die echt nergens op slaan. Alles in deze film zou prima kunnen gebeuren.. als je dit niet realistisch vind en Martyrs wel, ligt dat eerder aan je eigen verstoorde wereldbeeld. Kennelijk leef je dan in je eigen kleine virtuele computerspelletje ofzo

Vijf goed beoordeelde horrorfilms/thrillers met kinderen in de hoofdrol

Vijf goede horrorfilms zonder paranormale aspecten

Felon
Drama / Misdaad, 2008