Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: James Watkins
Met onder meer: Michael Fassbender, Kelly Reilly en Jack O'Connell
Releasedatum: 14 mei 2009
Plot Eden Lake
"A weekend by the lake, with views to die for."
Lerares Jenny en haar vriend Steve gaan er een weekendje tussenuit naar het idyllische Eden Lake. Hun rust wordt echter al snel verstoord door een groepje vervelende tieners. Kleine pesterijtjes monden al gauw uit in levensgevaarlijke situaties voor het stel.
madmax007
Ik vond de film een prima triller met onverwachte wendingen.
Het einde van de film was compleet onvoorspelbaar en ik hoop dan ook dat er een opvolger komt van Eden Lake.
10-StepKill
Dit is mijn eerste post en ik heb deze film gisteren gekeken met een paar vrienden dus vandaar dat ik deze film ff gebruik voor dat eerste bericht
Vond deze film eigenlijk best wel goed, ondanks het feit dat ik me erg akelig voelde tijdens het kijken ervan. Ik had constant het gevoel machteloos toe te kijken tijdens gebeurtenissen in deze film en dat maakt het voor mij een geslaagde film binnen het genre en hij zal me ook zeker wel bijblijven.
Wel een film die je maar één keer hoeft te kijken, vind ik
otherfool
Hmm, beviel me toch niet helemaal. In principe een aardige thriller in de geest van Deliverance, Last House en Funny Games, maar de film is teveel van hetzelfde en had een wending verdiend. Die komt er dan wel helemaal op het eind (het beste stuk van de film), maar in z'n geheel komt Eden Lake helaas toch niet boven de middelmaat uit.
2,5*.
maerk
"They're just kids"
Een gevoel van machteloosheid overmande mij toen de aftiteling in beeld verscheen. De film is erg spannend, maar het einde doet er nog een schepje bovenop, erg sterk. Door de lelijke poster en de matige trailer lagen mijn verwachtingen niet zo hoog, maar wat zat ik er weer naast. Aangezien ik al veel positieve reacties had gelezen en Groot Brittanië een van mijn favoriete filmlanden is, besloot ik hem toch maar te zien. Heerlijk om zo verrast te worden door een film. Ik heb op het puntje van mijn stoel gezeten en volgens mij heb ik nog nooit zoveel medeleven gehad met de hoofdpersonen.
Watkins levert alleen qua spanningsbouw al een topprestatie. Het begint natuurlijk allemaal bij kleine plagerijtjes, maar het wordt al snel menens. En hoewel het 'maar kinderen' zijn, gaan ze meedogenloos te werk. O' Connel is de leider van de bende en is perfect gecast als aggressief kutjong. Hij gedraagt zich zoals je ze wel eens ziet in de echte wereld, niet zo'n stereotiepe pestkop. Naarmate de film vordert, hitst hij de anderen steeds meer op en gaan ze veel te ver. Afgezien van een paar schrikmomenten is Eden Lake nergens eng, maar dat hoeft ook niet. Retespannend is de film wel en daarnaast ook nog eens keihard. Iedereen die om de beurt Fassbender een keer mag steken, ongelooflijk. Maar in die hardheid ligt voor mij ook het grootste probleem voor de film. Brett kan iedereen overhalen om een echtpaar achterna te jagen en te vermoorden. Bijvoorbeeld bij dat steken, je ziet duidelijk dat die kinderen onder druk van Brett staan en dat ze eigenlijk niet willen, maar toch doen ze het allemaal. Hoe kan je nou een stuk of vijf man in vijf minuten overhalen een onschuldig iemand neer te steken? Nogal ongeloofwaardig en erg jammer want dit doet afbreuk aan de film. Wel geloofwaardig was de chemie tussen Fassbender en Reilly. Net een echt stel! En door deze chemie was het ook extra pijnlijk dat Reilly stond toe te kijken bij Fassbenders 'executie' en dat hij uiteindelijk sterft.
Visueel ziet de film er gewoon goed uit. Veel steadycam die de personages soms met grote snelheid achtervolgen zorgden voor mooie plaatjes. Het gebruik van licht was ook een pluspunt, die goudgele zon zag er in sommige scènes erg mooi uit. De muziek in combinatie met die snelle achtervolgingen is geweldig en zorgt voor alleen nog maar meer spanning. Het einde was toch redelijk onverwachts. Ik had eigenlijk een happy (Amerikaans) einde in mijn hoofd waarbij Reilly met de filmpjes op de mobiel aantoont dat hun kinderen fout zaten. Maar toen ik een ijselijke gil hoorde en Brett alle filmpjes zag verwijderen, moest ik wel even slikken. Ongelooflijk wat die ouders doen, maar misschien ook wel begrijpelijk. Een natuurlijke reactie als je van je kind hoort dat je door twee mensen bent aangevallen en een paar van je vrienden vermoord zijn. En als die ouders net zo zijn als Brett is het al helemaal begrijpelijk.
Indrukwekkend en zenuwslopend stukje film. Sterke film, ziet er goed uit en heeft een uitstekende cast (ook leuk om Thomas Turgoose te zien).
JDSsmetje
Er zijn hier zo van die slecht-stemmers die slecht stemmen omdat de film erg is maar dat is toch de bedoeling. Een zieke film is niet slecht toch .
Phoenix
Een zieke film is niet slecht toch .
Als een film zieke dingen simpelweg toont wel. Als een film dingen op een zieke manier toont niet per sé.
mrwhite
een goeie degelijke thriller waar je toch eens still bij staat
ik denk ook dat ik toch naar bepaalde plaatsen in liverpool nie zal gaan daarin volg ik je Akazuki
Dillie
ik snap niet dat mensen deze film zo een hoge waardering geven. ik vond het een vreselijke film, de zogenaamde executie van de man, ik werd er kotsmisselijk van.
en verder vond ik het maar standaart.. het speelt zich allemaal in het bos af en er zit geen spanning in. het doel is dat ze zich eruit redden en uiteindelijk eindigen ze allebei dood.
had er meer van verwacht
1.5 voor het acteerwerk
_Moonwalker
Goede film in de genre. Zoals velen al reeds hebben gezegd, bekruipt je het gevoel dat je machteloos bent. En al zijn het maar kinderen, dan toch wil je ze graag een lesje leren. De baas van de gang speelt zijn rol erg goed. Zo goed dat ik een hekel aan hem kreeg omdat hij zoveel macht uitoefent op de kinderen.
Het einde zag ik van verre al komen en na de aftiteling had ik nog steeds een machteloos gevoel omdat het zo moest eindigen.
Top film met erg goede acteerwerk. Iets wat ons allemaal kan overkomen, als je er goed over na denkt.
Greeneyelady1
Iets wat ons allemaal kan overkomen, als je er goed over na denkt.
Nou, daar wil ik liever niet over na denken...
coldheaven
Iets wat ons allemaal kan overkomen, als je er goed over na denkt.
Vervang de bossen met de Schilderswijk, zoiets?
_Moonwalker
Vervang de bossen met de Schilderswijk, zoiets?

Padde
spannend veel onverwachte wendingen
maar het gaat wel lang door in dezelfde trend
verder prima thriller
Loki87
Onzin, Saw vind ik een geweldige film. Deze film mist logica en diepgang.
- 12092 berichten
Logica gaan zoeken in random violence.. erg intelligent ja.
JDSsmetje
Daar moet ik je gelijk in geven ...
gebruiker_56935
Erg zieke, maar goede film. Eindelijk een thriller die niet onrealistisch is en waar hele onlogische wendingen inzitten. En laat je niet in de war brengen door reacties hier over slechte acteer prestaties. Ze zijn echt verrassend goed. In de gehele film zit een bepaalde spanning die langzaam overvloeit tot een gevoel van machteloosheid en dan toch weer spannend wordt. Voor mij is dit de beste thriller die ik in tijden heb gezien. Nergens is de film saai, maar ook nergens is het overdreven. Hij gewoon vanaf begin tot eind boeiend en aangrijpend.
shelle-bel
dit is gewoon DE thriller voor mij.
Het is gewoon een geweldige film met goede acteurs,
het verhaal is ook goed bedacht!
- 12092 berichten
In de meest letterlijke zin van het woord wel ja, een goede koop is dit.. één van de beste hedendaagse horrors
Baucis
Dit is niet bepaald een gezellig filmje. Ik vind hem zeer hard en sadistisch, ben er helemaal niet goed van...
Dat ze dit een thriller-horror noemen,ok... dat er mensen zijn die in de comments plaatsen, en ik citeer 'dit is gewoon DE thriller voor mij.
Het is gewoon een geweldige film met goede acteurs,
het verhaal is ook goed bedacht!'
Op deze quotes gaan lezers van deze site af, en bekijken een film of niet. Ik weet dat meningen subjectief zijn, en dat niet alles rozegeur en maneschijn is.
Maar ik moest dit toch even kwijt.
Dus voor de toevallige bezoeker van deze site, die dit bericht leest: Bespaar je de moeite van 'Eden Lake' te bekijken. Horror zit er inderdaad in, thriller ook, maar feel good, lekker nagenieten van de film niet.
ASman
En dat hoeft ook niet !
De film was stukken minder confronterend en hard geweest, hadden ze er een feelgood-filmpje van gemaakt.
Iedereen die hier niet door afgeschrikt wordt , gaat dit zien !
donbrokko
Schokkend en confronterend is deze film zekers. Mensen zijn genoeg gewaarschuwd, als ze even de recensie's lezen. Maar wat denk je... ze lezen het en gaan toch de film kijken, om dan te gaan zeggen dat de film rotzooi is? Tegendeel is waar. Film is in zijn genre een zeer goede film. Makers hebben hun doel mijn inziens behaald, zonder dat het te ranzig of ongeloofwaardig werd. Enige minpuntje vond ik de zeer hoge toevalligheidsgraad of het einde. Wat is nu de kans dat ze precies daar uitkomt. Hadden ze iets anders op moeten/kunnen verzinnen.
- 12092 berichten
Ik vond het niet zo toevallig, nogmaals: die kids lopen daar niet voor niets te struinen door het bos.. die wonen echt geen 300 mijl verderop ofzo..
Baucis
16 km om precies te zijn
en inderdaad wel allemaal toevallig, maar dat kom je wel vaker tegen in dit genre

Vijf goed beoordeelde horrorfilms/thrillers met kinderen in de hoofdrol

Vijf goede horrorfilms zonder paranormale aspecten

Felon
Misdaad / Drama, 2008