• 9.382.110 stemmen

Max Payne (2008)

Actie / Misdaad | 100 minuten / 103 minuten (unrated)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 100 minuten / 103 minuten (unrated)

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: John Moore

Met onder meer: Mark Wahlberg, Mila Kunis en Beau Bridges

Gesproken taal: Engels, Russisch en Spaans

Releasedatum: 16 oktober 2008

Plot Max Payne

"When a man has lost everything, he only has revenge."

De doorgewinterde DEA agent Max Payne (Mark Wahlberg) moet een serie gruwelijke moorden in New York zien op te lossen. Hij wordt daarbij geholpen door de beeldschone Mona Sax (Mila Kunis). Zij heeft een appeltje te schillen met de moordenaar van haar zus. Wat begint als een simpele moordzaak, verandert al snel in een nachtmerrie. Niet alleen de maffia, maar ook een meedogenloos bedrijf zit achter het tweetal aan.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Macmanus schreef:

Vooral treurig natuurlijk wanneer het verhaal ruk is. Er is nergens sprake van een goed uitgeschreven zoektocht of enige spanning bij de kijker. Wat het een vrij saaie bedoeling maakt eigenlijk. Gemiddelde hier en op imdb begint langzaam naar de middelmaat te trekken, waar dit terecht thuis hoort.

dat dacht ik ook, maar geen zin om het op te schrijven.....

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

Niet te geloven hoe hoog het gemiddelde nog is. Max Payne was een vreselijk saaie, slecht geproduceerde film. Mark Wahlberg acteert zonder enige sympathy for zijn rol (waaronder elke andere acteur in de film), waarbij de toevoeging van een vreselijke art-direction de film kapot maakt. Eigenlijk niets goeds te zeggen over deze film.

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Tof spel, minder toffe film. De beelden zijn wel prachtig, en de actiescenes knallen lekker door de bioscoopzaal. Maar miste toch wel het één en ander uit het geweldige spel.

Gratis tip: blijf de stoere aftiteling uitkijken, na de aftiteling komt nog een belangrijk stukje.. DEEL 2 is coming..

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Krappe 1*

In de trailer zag dat er heel anders uit, moet ik zeggen. Wahlberg leek echt op Payne vond ik, niet alleen qua uiterlijk bedoel ik. En de art-direction vond ik episch! Maar ja ik heb de film nog niet gezien. Een oordeel volgt later.

avatar van v1ce

v1ce

3 comments:

1) Slecht acteerwerk

2) Flinterdun verhaal

3) Michael Madsen was beter geweest. (imho)

avatar van christian

christian

Krappe 1*

Niet te geloven hoe laag het gemiddelde nu is. Max Payne was een vreselijk goed geproduceerde film. Mark Wahlberg acteert met veel sympathy voor zijn rol (Waaronder elke andere actuer in de film), Waarbij de toevoeging van een vreselijk goede art-direction de film goed deed. Eigenlijk is deze film best wel goed

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

v1ce schreef:

3) Michael Madsen was beter geweest. (imho)

Behalve dat Michael Madsen al te oud en te breed is geworden voor Max. Madsen in zijn Reservoir Dogs dagen was perfect geweest.

avatar van Paul_Hauer

Paul_Hauer

Vermakelijke actiefilm, mooie special effects en een goede Mark Wahlberg! *3.5

avatar van Mikemans

Mikemans

Ken het spel totaal niet, maar vond de film best goed. Hier en daar leek het er op dat ze Sin City na gingen doen.

Toen ik Mark Wahlberg zo zag in deze film, moest ik gelijk denken aan de personage Bourne. Mark zou een goede vervanger kunnen zijn voor Matt D.

avatar van deTuinman

deTuinman

Nope Walberg is een redneck en Damon de smartass

avatar van Malick

Malick

De onofficiële prequel van Inland Empire. Echt waar, nu maak ik geen geintje! Daarbij vond ik de rol van Mark Wahlberg zeer indrukwekkend. De manier hoe hij met de kijker speelde, de manier hoe zijn personage karakter gaf. En dan de subtiliteit van regisseur John Moore, daar kunnen regisseurs als Peter Lynch, Jan Soderberg, Henk van Sant en anderen toch echt wel een puntje aan zuigen. Ook het gebruik van symboliek en metaforen in zijn werk zijn zo ondoorgrondelijk dat je eigenlijk de film het beste tot je kunt nemen met wat verdovende middelen. Tel daarbij ook nog op dat de score heerlijk in de oren klinkt, de montage van de film feilloos loopt en dat je eigenlijk met een grote grijns de bioscoop uitwandelt. Mensen ga dit aanschouwen!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

En nu serieus, hebben we wat meer aan...

avatar van christian

christian

Malick schreef:

Misschien een idee om volgende keer je cynische mening lekker voor je te houden

Martijnnn

Tja als het dan nog grappig was...

avatar van Malick

Malick

Zal ik doen!

avatar van SpooXxX

SpooXxX

Deze film heeft momenten met visueel verbluffende scenes. Een paar mooie sequences in slow-mo. Ontelbare kogels vliegen je om de oren. Het spelen met geluidseffecten zat bij sommige scenes wel goed in elkaar. Plus een mooie donkere, grauwe setting.

Echter is dit optelsommetje alleen maar een rookgordijn om te verbergen dat het verhaal nooit boeiend zal worden. De invulling van de personages nooit goed uit de verf komt. De suspence ver te zoeken blijft en dat de plotwending je niet echt weet te imponeren.

Ik had nooit de vraag waar het verhaal me naar toe zou voeren. Plus had ik nooit het gevoel enige empathie op te kunnen brengen voor de ' Payne' van Max.

Marky Mark vond ik altijd al een schijtacteur met zelden een redelijke titel op zijn naam. Echter met The happening en Max Payne op zijn cv ben ik verbaasd dat deze man nog rollen aangeboden krijgt.

Verder vond ik het wel echt geinig om de stem van Meg Griffin te horen, in een context die nooit gelinkt kan worden met Family Guy. Want eerlijk is eerlijk. Al zet ik me verstand op 0,0.... Ik kijk liever de slechtste aflevering van Family Guy dan deze film.

avatar van Overlord

Overlord

Je slaat de spijker op de kop! 1*

avatar van Biosguru

Biosguru

Prima film. Verhaal is knudde, maar wat dan nog. Is dat niet altijd zo bij actiefilms? Het ziet er ontzettend mooi uit en dat maakt voor mij alles goed.

Brotherhood of the wolf is ook een flut verhaal. Kijkt ook super weg.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

christian schreef:

Misschien een idee om volgende keer je cynische mening lekker voor je te houden

kon er wel om lachen

avatar van Pastaman

Pastaman

Gisteren gedownload en gekeken.

Zonde van de tijd.

Dvd ligt in de vuilnisbak

een 1.

Martijnnn

Aah je vind hem toch wel beter dan Taken...

Ik vond hem zo slecht nog niet, had misschien wat meer actie in kunnen zitten.

Maar oke als fan van de games ben ik ook bevooroordeeld.

avatar van 606

ik ken de game niet vandaar dat ik deze film gewoon als leuke actie film zie.

het is mooi gemaakt en actie was ook oke

avatar van martin1952

martin1952

toch weer jammer van de tijd, een film zonder enigerlei inhoud. en de echte actie heb ik er ook in gemist. daarom voor de moeite een ster

avatar van grandpa

grandpa

Pastaman schreef:

Gisteren gedownload en gekeken.

Zonde van de tijd.

Dvd ligt in de vuilnisbak

een 1.

en zonde van je dvd, RW's een suggestie?

avatar van hub_011

hub_011

grandpa schreef:

en zonde van je dvd, RW's een suggestie?

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

De film is al uit op regio 8 hoor.

avatar van Gitarist187

Gitarist187

ik wist dat hier een spel van was (nooit gespeeld btw) maar daar keek ik eigenlijk omheen.

ik heb in tijde niet zo'n slechte film gezien, als de film is afgelope heb je echt zoiets van: ahaah en wat had die met het verhaal te maken, en dat was ook een los eindje, en er is nog geen duidelijkheid.
wat een crap-verfilming in ieders geval.

het acteer werk was daarbij ook onder de maat, het enigste wat goed is aan deze film zijn de orginele schietscenes (maar dan nog die scene dat max beschoten word door een swat team en1x geraakt word om vervolgens gewoon verder huppelen was echt te slecht!!!)

k.u.t. film vandaar 0.5!!

Gitarist187 schreef:

het enige wat goed is aan deze film zijn de orginele schietscenes (maar dan nog die scene dat max beschoten word door een swat team en1x geraakt word om vervolgens gewoon verder huppelen was echt te slecht!!!)
!

Zonder zon scene had deze film niet gemaakt kunnen worden.

avatar van Maphesta

Maphesta

Deze film krijgt van mij een 2, en dan ben ik nog erg vergevingsgezind. Maarja, moet gegeven, de screenplay en effects waren prachtig! Maarja.. verder...

De film heeft, naast het plot, weinig weg van het spel. Max Payne wordt verschrikkelijk verkeerd verfilmd terwijl Mark Walberg een goede acteur ervoor is. Jammer dat z'n script zo bagger was.

Verwacht geen karakteristieke Max Payne quotes. Ze zijn er niet op de eerste zinnen van de film na. Verwacht ook geen quotes zoals "It's Payne!!!" die geschreeuwd worden wanneer Max junkies neerschiet while dodging bullets -- er wordt amper in geschoten.

Nee, deze film was meer een detective film.. en een saaie at that!

Mona komt er ook in voor maar in de vorm van een chick (Mila) die ook weer helemaal niets weg heeft van de Mona uit het spel.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen fanboy van het spel.. per se. Als de film daadwerkelijk spannend en pakkend was dan had je me niet horen klagen over het feit dat weinig gebaseerd is op het spel. Maar de film is niet spannend, niet pakkend, vind ik.

2 pluspunten:

Het huis uit Max zijn herinneringen is perfect nagemaakt. Het hele sfeertje eromheen ook.

Hoeveel kogels Max ook vangt, op één of andere manier gaat hij gewoon niet neer. Top verfilmd!

avatar van eelco

eelco

Ik vondt hem wel vermaken.

Als je niet van dit soort films houdt geef je al gauw een 1.0

ik vondt hem goed.

Net zoals de games.

slow motion in sommige akties wat ook terug komt in de games en het wazige.

oordeel zelf na het vergelijk van de games en de film te hebben gezien.

er wordt amper in geschoten (door maphesta)..

heb je wel je ogen los gehad werdt wel zeker in geschoten...