• 9.378.371 stemmen

Max Payne (2008)

Actie / Misdaad | 100 minuten / 103 minuten (unrated)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 100 minuten / 103 minuten (unrated)

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: John Moore

Met onder meer: Mark Wahlberg, Mila Kunis en Beau Bridges

Gesproken taal: Engels, Russisch en Spaans

Releasedatum: 16 oktober 2008

Plot Max Payne

"When a man has lost everything, he only has revenge."

De doorgewinterde DEA agent Max Payne (Mark Wahlberg) moet een serie gruwelijke moorden in New York zien op te lossen. Hij wordt daarbij geholpen door de beeldschone Mona Sax (Mila Kunis). Zij heeft een appeltje te schillen met de moordenaar van haar zus. Wat begint als een simpele moordzaak, verandert al snel in een nachtmerrie. Niet alleen de maffia, maar ook een meedogenloos bedrijf zit achter het tweetal aan.

avatar van Phoenix

Phoenix

Eén van de betere gameverfilmingen die ik zag. Vooral doordat de feel van de game behouden is. Lekker gesatureerd palet met veel slagschaduw en natuurlijk die kenmerkende skyline met sneeuwvlokjes. Sin City is opvallend dichtbij.

Verder is het een prettig weerzien met Roscoe Street (inclusief fladderende kranten), de slaapkamer (inclusief tikkende klok en babygejengel), kraakpanden met afbladderende verf, Rag-Na-Rock, die lamp met fladderende motten en de ene Valkyr-addict na de ander. De regisseur heeft overigens de vrijheid genomen de effecten van de drug wat explicieter weer te geven en dat levert opvallend genoeg de mooiste scènes op.

De verhaallijn sluit behoorlijk nauw aan bij Max Payne 1, wat dat betreft hebben de fanboys weinig te klagen. De inclusie van Mona Sax had van mij eigenlijk niet eens gehoeven. Voegt niet heel veel toe, en heb Max altijd meer een loner gevonden. Kunis krijgt ook weinig te doen. Mark Wahlberg voldoet, al is zijn stemgeluid nog net niet brommend genoeg voor de voice-over.

Voornaamste minpunt is dat de actie wat tegenvalt. Tuurlijk, vandaag de dag zijn we wat gewend. Maar de ervaring van de eerste shoot-out in de game ( ), wordt nergens gehaald. Enkele bullet-time scènes en één snoekduik, that's it.

Als neo-noir graphic-novel verfilming sterk, als actiespektakel wat minder en als Max Payne verfilming adequaat. 3,5*. En jammer dat Baseballbatboy geen cameo had.

avatar van Macmanus

Macmanus

Viel vies tegen.

Had toch wel wat verwacht trailer was best sfeervol. Helaas is het buiten een leuk decor vrij slap allemaal. Vooral omdat de regisseur er geen geheel van maakt. Teveel losse deeltje. In het begin komt er een man werken in hetzelfde kantoor als Max Payne, maar daarna heeft dat karakter helemaal niks meer te maken met het verhaal. Erg slecht geschreven scene om de kijker duidelijk te maken dat Payne een ingetogen bad ass is. Ook daarna wordt het niet veel beter. Zijn beste vriend heeft echt een clue van lik me vestje gevonden, en moet uit de weg geruimd worden. Die waardeloze clue is kennelijk het logo van de Corp. En klaar is onze Sherlock Holmes zo ongeveer.

Het moge duidelijk zijn dat het verhaal net als in de game vrij brak is geschreven. Totaal niet erg bij het spel omdat je lekker mensen aan het neer knallen bent, en het toch geen speurneus spel is. Maar in de film is het irritant en de actie wat de film kon redden is minimaal. Vooral een debiel stukje is wanneer Kunis zegt dat ze niet mee gaat want er zijn teveel bad guys, waar Lupino zich bevindt, En ja, na 1 man buiten te hebben aangepakt en drie binnen heeft onze held al Lupino gevonden. Wow het gemiddelde warenhuis is nog beter beveiligd.

Weer een game verfilming die niet weet wat het moet doen. De fanboys tevreden houden door alle karakters hoe out of the blue ook erin te doen, of er gewoon een lekker actie spektakel van te maken, Moore weet het niet dus is het vlees noch vis.

2 sterren voor de art department, hadden een regisseur met durf verdient.

avatar van Shinobi

Shinobi

Vandaag in de bios gezien en toch wel een goede film moet ik zeggen van wat ik van de reviews heb meegekregen. Ik werd echt in de film meegezogen, wat niet zo vaak gebeurt. Verder zaten er herkenbare dingen van de game in, ook erg leuk om te zien voor de kenner.

Wahlberg vond ik een erg goede Max Payne neerzetten en Mila Kunis.

De actie zelf was goed, er werd subtiel gebruik gemaakt van Bullet Time.

Leuk om te zien dat het donkere sfeertje van de game er nog steeds in zit. Wat me het meest verraste waren die trips door de drugs met die soort van demonen (wat zelf niet in de game voorkomt). Erg knap was dat in elkaar gezet zeg.

Wat minpunten waren Ludacris als de Jim Bravura. Zijn prestatie was echt lachwekkend gewoon. En geen idee waarom ze hem gecast hebben voor de rol, want in de game is Bravura een blanke...

En nog een klein minpuntje was dat Max Payne bijna alleen zijn shotgun gebruikt in plaats van zijn gebruikelijke Beretta.

Maar goed dat mag de pret niet drukken, al met al 4, 0 sterren voor deze film. Blijf trouwens nog even zitten na de eind credits, want dan komt er nog een scène wat wellicht op een sequel zou kunnen duiden.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Toch wel een meevaller deze film. Typisch zo'n filmpje die - veel - beter tot zijn recht komt op een groot scherm in de bioscoop. Visueel regelmatig imponerend en een grimmig sfeertje waar je niet genoeg van kan krijgen, geweldig.

Mark Wahlberg doet het prima als de coole Max Payne en daarnaast heb ik het meest genoten van Olga Kurylenko en Mila Kunis. Vooral Olga Kurlenko spat van het scherm, jammer dat ze alleen in het begin te bewonderen is als de zus van Mila Kunis die dus (jammergenoeg) dood gaat. Mila Kunis doet het goed, ze ziet er natuurlijk geweldig uit, maar haar rol voegt betrekkelijk weinig, tot eigenlijk niks toe aan het geheel. Miscast was Lucacris, die behoorlijk triest acteert en op geen moment een sprankeltje positief zijn screentime weet te vullen.

Het verhaal is leuk, natuurlijk grotendeels gebaseerd op de game zelf en vermaakt prima. We krijgen niet superveel keiharde actiescénes te zien, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ze nieteens erg gemist heb. De scénes waar het wel even behoorlijk werd, waren dan ook geweldig. Een paar heerlijke shoot-outs, geweldig in beeld gebracht, met een Max Payne die eens lekker één of andere duik achterover neemt zijn leuke hoogtepunten. Ook de scénes, waar regisseur Moore de drugseffecten tot zijn recht laat komen zijn geweldig. Eén scéne vliegt eruit, wanneer Payne in het brandende gebouw, omringd door demonen in beeld word gebracht, geweldig.

Verhaaltechnisch is er wel één en ander op de film aan te merken. Personage's die van de één op het andere moment ineens op komen dagen en beslissingen die niet altijd even geloofwaardig zijn. Eigenlijk stoort dit dan toch niet echt en word dit constant prima opgevangen door het heerlijke sfeervolle decor. Die sneeuw die constant valt is prachtig Al met al een leuk verhaal, soms wat slapjes en niet altijd even overtuigend, maar wel een film die prima weet te vermaken. Op een groot scherm is deze film veel beter te pruimen dat op een ''normaal'' schermpje denk ik. Ik zal de film vast nog wel eens thuis zien, dus daar kom ik dan zelf wel achter.

avatar van Zinema

Al pak je een drol in het mooiste pakpapier in..

Deze zoveelste VG-verfilming is wederom een bewijs dat er een vloek heerst op dit soort projecten (een enkeling uitgezonderd).

Visueel soms verbluffend, maar oei, wat een dom en rammelend verhaaltje. En ook weer zo ontzettend voorspelbaar en clichématig. De standaardingredienten zijn volop aanwezig: de oude acteur (Bridges), de rapper (Ludacris), de schoonheid (het Bondmeisje), een flinterdun verhaal en een beetje jatwerk (onder vele anderen Sin City). Wahlberg is gelukkig niet zo tenekrommend slecht als in M. Night's afgang, maar hij zegt dan ook weinig. Behalve een paar leuke aktie-scenes valt hier bitter weinig te halen. Middelmatig filmpje.

avatar van The Oceanic Six

Zo, eindelijk heb ik Max Payne eens gezien. De film stond op mijn must see lijstje voor mij als gamer die het spel Max Payne echt ongelooflijk gaaf vond. Deel 1 dan, deel 2 heb ik helaas nooit gespeeld. Ik hoopte dan ook dat er een waardige verfilming van zou komen waarbij de spelelementen ook terug zouden keren.

Ik moet zeggen, dat is grotendeels aardig gelukt. Het spel Max Payne speelde zich af in de grote stad, in duistere achterbuurten. Ook de film laat dat zien. Net als de hele film noir sfeer die je ook in de games tegenkwam. Het sneeuwt, het is veel duisternis..erg sfeervol. Verder komen ook de slowmotion elementen goed terug. Het spel Max Payne introduceerde bullit time, vertraging dus. De film had enkele mooie actiemomenten waarin het plots vertraagd werd weergegeven. Erg mooi gedaan. Grafisch was de film sowieso heel erg mooi. De beelden van de stad bij nacht van bovenaf, het weergegeven van de demonen die je door de drugs zag, de slowmotion momenten...bijzonder fraai!

De film kent helaas wel aardige minpunten. Zo zijn de 1e 3 kwartier van de film redelijk saai. Er gebeurd weinig, weinig tot geen actie en het verhaal boeit niet zo. Net als in de game zoekt Max de moordenaars van zijn vrouw en kind maar het wordt helaas allemaal niet zo boeiend weergegeven. Net als in het spel hoopte ik toch op meer actiemomenten. Die krijg je wel later in de film, maar overall vond ik de verhouding niet goed. Daarnaast vond ik Mark Wahlberg best aardig spelen, maar is hij geen medogeloze Max zoals de Max uit de game. Hij is wat te soft in het uiterlijk. Ik had eerder gedacht dat een John Travolta hiervoor geschikter was. Maar goed...

Verder vond ik dat we iets teveel drugs momenten kregen. De game had dat ook, maar de film legde er te zwaar de nadruk op. Het werd wel mooi weergegeven, maar het had wel minder gemogen zodat er meer tijd over was voor de wraaktocht van Max zelf.

Alles bij elkaar is het 1 van de betere gameverfilmingen, maar dat is dan ook weer niet al te lastig hehe. Ook de mensen die de game niet kennen zullen hem best aardig voor 1x vinden. Meer is de film ook niet. Een leuk tussendoortje.

Het 1e deel is matig, het 2e deel best goed.

Bij elkaar geef ik dan toch 3*

avatar van wwelover

wwelover

Heb het spel nooit gespeeld dus kan niet oordelen of het overeen komt, maar ik vond het een flutfilm. Bij vlagen was het interessant. Af en toe een paar leuke 'gevechten', maar meer dan dat was het ook niet. Mark Wahlberg is niet eens het probleem. Maar het is gewoon een slap verhaal, dat ook niet boeiend is. En ook niet spectaculair. Op zich moest ik erg aan Constantine, denken. Niet door het verhaal maar door de sfeer, alleen die film vond ik wel leuk. Gewoon ontwijken deze film zou ik zeggen.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Na de 2 spellen uitgespeeld te hebben, (al een dik tijdje geleden) ging ik ook maar eens de film zien. En ik moet zeggen "Max Payne de film is absoluut niet slecht. Eigenlijk wel een zeer geslaagde spelverfilming en Max Payne word ook erg mooi gespeeld door Mark Wahlberg die toch wel een nieuwerwetse topacteur word. De film is lekker donker en grimmig en heeft inderdaad wel wat weg van de leveltjes van deel 1 van het spel die toch dunnetjes overgedaan worden. De soundtracks en deuntjes zijn ook erg duister en mooi. Ook kom je die Aesir. Actiescenes zagen er ook erg mooi en cool uit. Alleen jammer dat die pas in de driekwart van de film voorkwamen. Al zagen ze der wel stijlvol uit en de bullittime momenten waren ook erg cool. Vooral die scene met dat Max met zijn shotgun achterover duikt en zo in slowmotion die gast achterzich doodschiet. En verder waren die waanbeelden van dat drug ook best wel creepy af en toe met die duivels-engelen.

Het decor vond ik wel een beetje karig af en toe. En zijn ook veel dingen overduidelijk met de computer gedaan. Maar evengoed zorgde ze wel voor een donkere, grimmige sfeer. De actiescenes kon ik "om er nog even op terug te komen" niet echt wat hebben van wat er in de spel gebeurt. In het spel schiet iedereen wel met twee Beretta's en is er ook wel meer actie aanwezig. Maar dat maakt niet uit. Want de film Max Payne was toch wel zeer geslaagd. Wel flinterdun verhaaltje maar ach, Who cares!..

avatar van Theunissen

Had er meer van verwacht. Het eerste half uur van de film is zeer onduidelijk maar naar ongeveer 30 minuten begin je hem langzaam te vatten. De wending die erin zit is niet echt verrassend want die zit er meestal in. Het is eigenlijk net zo'n soort wending als bij "Iron Man". De film is best goed te bekijken maar het is geen top-film. Mark Wahlberg speelde helaas op de automatische piloot.

Leuk trouwens dat de nieuwe James Bond girl Olga Kurylenko er ook effen in meespeelde.

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

Kijkend naar de poster van Max Payne verwachtte ik een film die een kruising was tussen Constantine en Sin City. Met die verwachting liep ik de zaal in, maar ik kwam er "bedrogen" uit. Het verhaal is vrij voorspelbaar. De bovennatuurlijke verschijningen lijken een interessante rol te spelen in het plot, al wordt deze niet uitgediept in de film, iets wat ik erg jammer vond.

Gelukkig had Max Payne niet enkel minpunten, de film was op sommige momenten visueel een echt plaatje, dit geldt vooral voor de enkele "slow-shots" die erin voorkomen. De donkere steegjes van de stad geven de grimmige sfeer waar de film om vraagt. En CGI in de scènes tegen het einde van de film met engelen zijn ook prima in orde.

Al met al is het een film die je het beste kunt kijken met je verstand op nul. Als je geen hoge verwachtingen van de film hebt, kan hij ook niet tegen vallen.

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Met lage verwachtingen heb ik de film opgezet, omdat ik weet hoe het over het algemeen gaat met gamesverfilmingen en Max Payne volgens de critici de zoveelste mislukte gamesverfilming zou zijn. Ik kan dan ook haast niet geloven hoe teleurgesteld ik alsnog was toen de film eenmaal was afgelopen. Als de makers in ieder geval nog hadden geprobeerd om al het goede van de game te vertalen naar de film had ik er nog mee kunnen leven, maar hier lijken ze zo veel mogelijk hun best te doen om het concept van Max Payne helemaal los te laten. Ik heb het over de bullet-time, de door John Woo-geïnspireerde overdosis aan stijlvol vuurgevechtballet en tot slot het personage Max Payne zelf. Het begon goed met de voice-over aan het begin, maar dat bleek niet meer te zijn dan een korte en uiteindelijk teleurstellende ode aan de game. Max Payne zonder voice-overs is lastig, het was in de game dé manier om je te laten begrijpen wie Max Payne is en wat hem op de been houdt. De scripts van de games waren dan ook heel erg goed geschreven, maar in de film krijg je dat zelfs niet terug door de ongeïnspireerde dialogen tussen de oninteressante personages in een verhaal dat slechts vaag doet denken aan het simpele maar pakkende verhaal van de games. Ik kan nog door ratelen over hoe het personage Mona Sax is aangepakt en wat er verder allemaal mis is met film, maar het is het simpelweg niet waard. Ik ben niet vaak teleurgesteld door een film, maar Max Payne was gewoon zo ontzettend slaapverwekkend dat ik me afvraag hoe ik het vol heb kunnen houden. Misschien vanwege de mooie vormgeving die nog enigszins de sfeer van de game weet te behouden, maar dat wordt algauw teniet gedaan door de onzin rond de Valkyr drug. De paar minuten aan actie die erin zit was redelijk vermakelijk, maar uiteindelijk zijn het maar een paar minuten in een film die er vol mee hoort te zitten.

Uiteindelijk is de film een teleurstelling op elk gebied. Wat het ook probeerde te zijn, het is het niet. Het is een afschuwelijke verfilming van de game, als je het al een verfilming kunt noemen, en als actiefilm of misdaadfilm faalt het keihard door een slap verhaal en oninteressante personages.

avatar van otherfool

otherfool

Een mooie look heeft deze film, maar daar houdt het dan ook wel mee op. Max Payne begint tergend langzaam voor een popcornfilm (wat het dus ook niet is) en pas als na een uur het minieme verhaaltje verteld is mogen de showdowns beginnen. Die zien er (buiten de lelijke monsters) prima uit maar kunnen niet verbloemen dat we gewoon naar een overdosis BS zitten te kijken. Dat hoeft niet erg te zijn, maar geef dan nog iets aan interessante karakters, een goed verhaal, comic relief... het is allemaal afwezig. Matige cast ook natuurlijk.

Nee, mijn 2* is compleet voor cinematografie/art direction.

avatar van Rudeo

Rudeo

Willebeest schreef:

Ik laat doorgaans nooit berichtjes achter maar nu ik deze film heb gezien wil ik dit wel doen.

ik ben een groot fan van de spellen van max payne en daarom was ik ook zeer blij dat hier een film van uit kwam. Helaas vind het de film echt bagger en is er geen goed recht gedaan aan het personage max payne en alles wat daarbij komt kijken.

Ik zou hier nog hele zinnen kunnen neerzetten waarom maar...

alle fans van het spel die hopen dat in de film dieper word ingegaan op het personage en hopen op die mooie en spannende effecten van in het spel, kijk hem niet. het is niet de moeite waard.

Inderdaad weer een zeer zwakke game verfilming, ik heb vooral de eerste max payn gespeeld en als je dan naar de film kijkt zie je dat de regisseur diezelfde liefde voor de game niet koesterde en daarom niet wist hoe hij hem moest verfilmen. Zit daarom nog steeds te wachten op die ene geniale persoon die begrijpt hoe hij een game moet verfilmen. Voor de game leken zal deze film nogwel te pruimen wezen maar die zullen ook inzien dat de film dan nog veel te standaard is. Hollywood gehalte is zeer hoog in deze film.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

De film balanceert op het randje tussen ongeïnspireerde bagger en een film-noir (zoals de game dat ook was). Doordat de balans vooral naar het eerste uitslaat, werken de duistere sfeer, flashbacks en (spaarzame) voiceovers averechts en geforceerd, waardoor een potsierlijke onzinfilm overblijft.

Wahlberg doet wat hij kan maar is simpelweg niet wat je verwacht. Een jongere Michael Madsen is ongeveer wat je verwacht als je de game hebt gespeeld.

Ik geef er 2.5 sterren voor, ik heb dat wel aan minder films gegeven. Het is namelijk bij lange na niet de slechtste game-adaptatie ooit, maar de Max Payne games geven zoveel simpele voorzetjes dat je e.e.a. maar hoeft te kopieren en je hebt een prachtfilm. Waarom er dan zoveel veranderd moest worden, is me niet duidelijk.

2.5 sterren dus

avatar van totalreject

totalreject

Aardige film.
Ik ken het verhaal van het spel niet (goed). De eerste heb ik wel ooit eens gespeeld, maar niet heel lang.
Het verhaal van de film stelt vrij weinig voor, maar de uitwerking is leuk gedaan. Vooral de belichting vond ik goed.
Het was ook leuk om Mila Kunis eens in een andere rol te zien dan die van verwende tiener.
Ik zag in Mark Wahlberg niet echt de perfecte Max Payne. Ik had het personage toch wat depressiever en grimmiger verwacht.
Een beetje meer in de richting van Eric Draven (The Crow) of The Punisher.
Niet dat het nou echt heel slecht gedaan is door hem, want ondanks dat mijn verwachtingen van het personage niet waar werden gemaakt is de film toch een aardige aktie/thriller geworden.
Niet denderend. Maar zeker wel leuk om een keer gezien te hebben.

En voor de mensen die denken dat er een tegenstander van Max is overgeslagen... Wacht tot na de aftiteling.

3,5

avatar van Metalfist

Metalfist

I don't believe in Heaven. I believe in Pain. I believe in Fear. I believe in Death.

De spellen van Max Payne heb ik vroeger passief meegespeeld met mijn broer. Het enige dat ik me er eigenlijk nog van kan herinneren was dat het één van de eerste spellen was waar het bullet-time effect werd gebruikt.

Visueel slaagt Max Payne niet tegen. De manier waarop het stadje werd weergegeven deed me hard denken aan Sin City en dat is nu niet echt negatief. Ook de demonen zien er gelikt uit maar wat dan wel tegensloeg waren de shoot-outs (er waren er ook niet echt veel) maar de bullet time komt er amper in voor! Misschien één à twee keer maar dat is het dan ook.

Het verhaal valt wel mee maar is wel verschrikkelijk voorspelbaar. De 'twist' waar Beau Bridges de slechte was zag je dan ook al van mijlenver aankomen. De demonen in verband met de drug waren dan wel interessant.

Maar het grootste minpunt blijft Mark Wahlberg. Voor mij was hij echt niet de goede acteur om Payne te spelen. Wahlberg is meer zo'n type dat de brave flik moet spelen en niet dit soort rollen. Ook de rest van de cast acteert wel redelijk waaronder Mila Kunis waarvan ik eigenlijk sinds That '70s Show niets meer van had gehoord. Al kwam Kurylenko ook niet echt over.

In het algemeen is Max Payne wel een teleurstelling en weer één van de zovele slechte game-verfilmingen. Met uitsluiting van de mooie effecten is er eigenlijk niet zo bijzonder veel te beleven.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Was van te voren best wel sceptisch hierover, Omdat het een game verfilming is en er veel kritiek over te lezen is..maar zo slecht was het echt niet.

Integendeel, vond het zeer goed. De game is al weer wat jaren geleden dat ik die heb gespeeld (Binnenkort maar weer eens opzoeken) en wat ik me er van kan herinneren is veel actie, actie in 'bullet-time'

Niet echt waar deze film veel gebruik van maakt, maar dat is niet erg, want het verhaal en de sfeer maken alles goed.

Wahlberg en kunis zijn beide goed voor hun rol, in het begin vond ik wahlberg als max payne wat raar, maar het past wel, al kijkt hij wel de gehele film met 1 dezelfde norse blik. Mila kunis is gewoon eye candy

Er zitten een paar scenes in die echt prachtig zijn, zo sfeervol en mooi in beeld gebracht. Zoiezo is het allemaal lekker grauw zoals het hoort in een max payne verfilming.

Ook de special effects zijn goed en nemen, op het einde na dan, niet de overhand.

Al met al zeer geslaagd, 3.5*

avatar van timbo_

timbo_

Gisteren toevallig bij Max Payne uitgekomen en deze gameverfilming maar eens een kans gegeven. Het begin is nog alleraardigst en ik dacht zowaar te maken hebben met een prima actiespektakel. Dat werd echter al snel minder. De scénes waarin alle registers open gaan en de special effects het weligst tieren zijn werkelijk spuuglelijk. Daarnaast gaat May Payne ook ten onder aan zijn pogingen om het drama nog eens extra te verhogen. Absolute dieptepunt hierin, is de 'not yet Max', scéne onder water. Ik laat na max Payne voorlopig de gameverfilmingen nog maar even links liggen.

Dikke 2,5*

avatar van Aapje81

Aapje81

Ben niet bekend met de game waarop dit gebaseerd is. Maar ik heb me hier zeker mee vermaakt. Wahlberg vond ik erg overtuigend en de film was best sfeervol. Naar mate de film zijn einde nadert wordt het allemaal wat minder en wordt vooral duidelijk dat het scenario niet veel voorstelt. Behalve dit euvel wil ik ook nog kwijt dat Kunis in deze rol totaal niet op haar plaats is en afbreuk doet aan de sfeer van de film. Desondanks heb ik me hier best wel mee vermaakt. Voor een gameverfilming was deze goed te doen.

avatar van Tommeh

Tommeh

Mila Kunis

En daarmee hebben we ook het enige lichtpuntje van deze film gehad. Wat een amateuristische meuk is dit. Wie dit script geschreven heeft moet zich diep schamen. De personages en dialogen zijn van C-niveau en het verhaaltje is zo voorspelbaar dat je serieus hoopt dat ze nog met een aardige twist komen (wat uiteraard niet het geval is). Met absolute dieptepunt, hierboven al door timbo beschreven, inderdaad de tenenkrommende Not yet Max scene.

Dankzij Kunis (en niet vanwege haar spel) en de redelijke effecten toch nog 1*.

avatar van Spetie

Matig filmpje dat, afgezien van een af en toe best wel fraaie look, verder niet veel te bieden heeft. Wahlberg doet het redelijk, maar is makkelijk inwisselbaar. De rest van de cast is verder ook niet bijzonder evanals de matige dialogen. Ook het verhaal is vrij standaard en voorspelbaar en had zoals iemand ook al aangeeft, best wat meer over the top mogen zijn. Naast een paar fraaie scenes en een mooie sfeervolle setting zijn de CGI monsters juist weer spuuglelijk en erg nep. Het is dat de film een paar erg mooie scenes heeft en op zich nog wel onderhoudend is, wat de film voor mij red van een nog lagere score.

avatar van BjornH

BjornH

Erg teleurstellend. Het erhaal begon nog zo goed met al die demonen en engelen . Had toen zon beetje een Constantine gevoel en de film leek af te steven op een soort paranormaal iets.. Maar jammer genoeg bleek later dat het allemaal door die drugs kwam , waardoor het voor mij een ordinaire thriller werd met een lekker sfeertje. Niets meer, niets minder. Wat nou precies de bedoeling van die Mona Sax was, weet ik ook niet aangezien je haar net zo goed eruit had kunnen knippen :S. Ze voegde totaal niks aan het geheel toe.

avatar van Film Pegasus

De zoveelste wraakfilm, maar het blijft een genre dat toch wel zorgt voor de nodige actie. De look van deze film is trouwens wel leuk. Beetje stijl Sin City, maar dan minder artificieel. Af en toe wat ver gezocht, maar uiteindelijk boeit de film wel en wordt de nieuwsgierigheid in het begin wat geprikkeld. Geen topper, maar wel een toffe blockbuster waar ik best van kon genieten.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

De sfeer van het spel is redelijk goed neergezet met aardig wat identieke shots. Daarnaast oogden de art direction en de speciaal effects best indrukwekkend. En er zit één geweldige shoot-out hierin. Daartegenover staat echter een plotje van niks, een overlaad aan stereotypes en Wahlberg die ik tegenwoordig nergens meer kan uitstaan.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Vrij stijlvol met referenties naar Sin City die helemaal niet misplaatst zijn. Hier en daar onzin ook, zoals wanneer BB die soldaat Lupino doodt. Onbegrijpelijk dat hij Payne redt, om hem vijf minuten later zelf te willen vermoorden. Dan kon hij evengoed die soldaat het werk laten doen . Paynes personage, de kwetsbare held, vond ik best geslaagd. Eindelijk eens geen onoverwinnelijke superheld ditmaal of denk ik dat alleen maar omdat het zo mooi toegedekt wordt in het verhaal? Die vertragingen op de kogels die afgeschoten worden vind ik altijd wel leuk om te zien

Behoorlijke film die niet verveelt ... als je eisen niet te hoog liggen tenminste

avatar van Minotaures

Minotaures

''I don't know about Heaven, but I do believe in Angels.''

Redelijke actie-film. Het gehele Payne-spellen ken ik eigenlijk niet, maar wat ik wel weet is dat er een slo-mo in voorkwam en dat is hier goed gelukt, niet te veel maar wel beetje weinig vond ik. Het mocht nog een keertje of 2 komen.

Actiescène's waren best goed, alleen aan de wat weinige kant. Als je naar The Punisher kijkt, zit daar heel wat meer actie in. Opzich zijn het net broers van elkaar, want het gaat allemaal om het wreken van familie. Mila Kunis en haar 'zus' zagen er wel mooi uit.

En wat betreft dat ''drugswereld met engelen'', die was ook leuk verzonnen en de effecten waren wel mooi gemaakt. Deed me ook beetje aan Constantine denken, met al die chaos, engelen en demonen.

Als je van The Punisher en andere actiefilms houdt, is deze een film die je niet kunt missen.

Nog een tip: als je de film af hebt gekeken en de aftiteling eraan komt, spoel het door tot de aftiteling helemaal klaar is, dan zit nog een extra scène bij.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Vooral het eerste deel van de film is erg genietbaar. Een constant donkere stad en vieze, grauwe gebouwen geven de film een fijn sfeerbeeld mee. Ook flikkerende lampen doen het in dit verband goed. Verder waren bepaalde slow-motion shots ook leuk om te zien

Terwijl de eerste actiescène op kantoor erg vermakelijk is, had ik bij de laatste vooral een déjà-vu gevoel en was het wel leuk geweest. Het eindshot vond ik zelfs simpelweg slecht. Verder is het verhaal gewoon redelijk ruk en de scène met Alex' vrouw zelfs tergend. Jammer, want met de setting (beetje Dark City-achtig) en het sfeerbeeld had er zeker meer ingezeten. Aardig gestileerd, meer niet.

Kleine 2.5*

avatar van chevy93

chevy93

Slecht geacteerd, matig verhaal en duurt bovendien veel te lang (ondanks de korte speelduur). Het verhaal vond ik niet interessant. Wat vage wezens erbij en het zou opeens geen 13-in-een-dozijn film meer moeten zijn? Nee, films als deze kan ik missen als kiespijn.

avatar van thunderball

thunderball

Deze een week of wat geleden bekeken.

Ik ben niet bekend met de game, dus heb de film louter als los staand iets bekeken en beoordeel het verhaal en de acteurs dan ook als zodanig.

Wahlberg zit goed in zijn rol. Olga Kurylenko (die ik ken van de Bondfilm QoS en de reden dat ik benieuwd was naar deze film) komt er nauwelijks in voor, rol van Kunis vond ik dan weer vrij ongeloofwaardig over komen.
Tja, en Bridges... leuk om hem weer eens te zien, maar hij komt te sympathiek over om hem eigelijk meteen sterk te wantrouwen. Te veel films gezien om daar nog in te trappen.
Film neemt zich zelf veelste serieus, van enige zelf-relativering is geen enkele sprake (terwijl het feitelijk 1 grote onzin is).
Regisseur kan nooit de keuze maken tussen, of een harde realistische thriller, of gladde -door Matrix visueel beinvloed- actiespektakel met bovennatuurlijke invloeden.
En dat wringt nog al.
Nergens slecht, best vermakelijk, maar geen topper, laat staan klassieker.

Een zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van Decec

Decec

Ik vond een goede actie film...
Prima acteerwerk, maar eentje vond ik vreemd: acteur Mark Wahlberg springt achterom, en tegenstander schiet niet naar hem, maar twee keer richting "blauwe" medicijnen schiet...
Prima..donkere en mysterieuze sfeer...
Bekende acteur Mark Wahlberg speelt zeer goed...
Prima 4 sterren!