• 9.378.235 stemmen

Max Payne (2008)

Actie / Misdaad | 100 minuten / 103 minuten (unrated)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 100 minuten / 103 minuten (unrated)

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: John Moore

Met onder meer: Mark Wahlberg, Mila Kunis en Beau Bridges

Gesproken taal: Engels, Russisch en Spaans

Releasedatum: 16 oktober 2008

Plot Max Payne

"When a man has lost everything, he only has revenge."

De doorgewinterde DEA agent Max Payne (Mark Wahlberg) moet een serie gruwelijke moorden in New York zien op te lossen. Hij wordt daarbij geholpen door de beeldschone Mona Sax (Mila Kunis). Zij heeft een appeltje te schillen met de moordenaar van haar zus. Wat begint als een simpele moordzaak, verandert al snel in een nachtmerrie. Niet alleen de maffia, maar ook een meedogenloos bedrijf zit achter het tweetal aan.

Leland Palmer

Weer een gameverfilming. Kan toch wel wat worden met Walhberg die de hoofdrol op zich neemt. Ben benieuwd.

Phoenix

Poster is in ieder geval goed in stijl van de fantastische game!

Regisseur wekt wat meer wantrouwen.

BoordAppel

Wahlberg als Payne? Ehm, nee. Kunis als Sax? Ook nee. Geen vervelende acteurs maar ik zie ze niet echt in die rollen.

Pastichio Rocker

Max Payne is stoer. Mark Wahlberg is niet stoer.

Phoenix

Hmmm, ik hoop overigens wel dat ze de moord op Payne's familie er in houden. Zal wel door middel van flashbacks worden verkondigd.

avatar van The Oceanic Six

Stoer, wist niet dat deze bestaat!

Mark Wahlberg, dan heb je een goede film meteen denk ik

Is Uwe Boll niet ergens in de buurt en enigzins betrokken bij deze gameverfilming? Nee?

Dan maakt de film wel een kans. Het scenario leent zich goed voor een actie thriller.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Het leent zich goed voor een noir. Maar ik ben bang dat dat er niet in zal zitten. Geeft ook niet, want met Wahlberg in de hoofdrol kan het op voorhand al niet veel meer worden.

avatar van The Oceanic Six

Wahlberg vind ik juist een sterke acteur..

The Oceanic Six schreef:

Wahlberg vind ik juist een sterke acteur..

Dat wel, maar hij is maar een iel ventje vergeleken met Max.

Neem dan Thomas Jane of Eric Bana.

avatar van The Oceanic Six

Leren jasje aan en je bent meteen al breder he

Phoenix

Eigenlijk had Woo deze gewoon moeten doen.

Pastichio Rocker schreef:

Dat wel, maar hij is maar een iel ventje vergeleken met Max.

Valt wel mee, qua lichaam een goede match. Alleen ze hadden een oudere acteur moeten nemen met een doorleefde kop en dus niet Wahlberg. James McCaffrey bijvoorbeeld, dan heb je in ieder geval de juiste stem.

Hopelijk komen de V-heads ook in deze film voor. Vond ze altijd wel geinig in de game .

I think I died... I think I'm dead.

Goodfella_90 schreef:

met Wahlberg in de hoofdrol kan het op voorhand al niet veel meer worden.

Wahlberg is een gewoon een klasse acteur en deze uitspraak vind ik daarom ook niet terecht. Hij zal waarschijnlijk een dragende kracht zijn voor deze film.

Wahlberg is dus echt wel goed afgetraind hoor, daar zal het probleem niet liggen.

BoordAppel

Die poster is toch fanart of niet? Vind hem namelijk niet bepaald mooi.

avatar van The One Ring

The One Ring

Goodfella_90 schreef:

Met The Departed en Boogie Nights in het achterhoofd vind ik toch wel dat dit aan Wahlberg toevertrouwd is. Al heb ik de game nooit gespeeld en ken ik het personage dus niet echt.

Is de film in zwart-wit. Het zal wel niet, maar ik hoop stiekem van wel.

The One Ring schreef:

Is de film in zwart-wit. Het zal wel niet, maar ik hoop stiekem van wel.

Op iMDB staat dat de film gewoon in kleur is.

Pastichio Rocker

Dit is natuurlijk ook geen officiele poster (hoop ik).

avatar van Macmanus

Macmanus

HarmJanStegenga schreef:

Op iMDB staat dat de film gewoon in kleur is.

Spelletje is ook gewoon in kleur. Zal mij benieuwen verhaal was volgens mij nogal standaard. Alleen het lekker ragen in bullet time mode was altijd erg vermakelijk.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Pastichio Rocker schreef:
Dit is natuurlijk ook geen officiele poster (hoop ik).
Deze is waarschijnlijk door een fan gemaakt.

Die mochten toch niet gebruikt worden?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Hij komt dus oktober dit jaar?

Er is ook nog helemaal geen trailer of teaser bekend.

Mark Wahlberg vind ik wel een goede keuze, hij is inmiddels geen jong pikkie meer.

Zelfs Clive Owen zal een goeie zijn voor deze film.

Thomas Jane heeft ook wel de juiste smoel indd, maar ja hij moet bij The Punisher blijven vind ik. Deel 2 is in aantocht, maar helaas zonder Thomas Jane geloof ik

avatar van Radjali

Radjali

ik ben eens met Ajax&Litmanen1

vind wel dat mark wahlberg een sterk acteur is die vreselijk goed acteert vooral 'we own the night' laat hij zien hoe hij een fantastische rol speelt als een gepromoveerd captain.

heb alle vertrouwen erin dat deze film me wel wat lijkt!

avatar van niethie

niethie

Radjali schreef:

ik ben eens met Ajax&Litmanen1

Hij was ook nog eens een geweldige rapper.

avatar van johnrambo

johnrambo

Wie de game niet gespeeld heeft, kan ook niet oordelen of Mark Wahlberg geschikt is voor de rol.

Ik heb beide delen gespeeld, en Mark Wahlberg is de man voor deze rol.

Hij hoeft niet groot en breed te zijn voor deze rol, want dat was payne ook niet.

Leeftijd is ook geen probleem omdat Wahlberg ook al achter in de dertig is, en Max Payne ook geen oude vent was.

Verder is hij een klasse acteur die zich in vele karakters kan verplaasten.

Hier is ie tijdens de opname's:

Pastichio Rocker

Ik heb beide games gespeeld en ik vind dat Wahlberg in de verste verte niet lijkt op zijn gamepersonage. Maar ja, we zullen wel zien hoe de reacties zijn als de film er is.

avatar van johnrambo

johnrambo

Je hebt helemaal gelijk dat hij er totaal niet op lijkt, maar moet dat dan?

Ik denk dat deze film heel hoog gaat scoren, maar we zullen inderdaad zien.

avatar van djelle

djelle

johnrambo schreef:

Je hebt helemaal gelijk dat hij er totaal niet op lijkt, maar moet dat dan?

Ik vind van wel. Wahlberg en Payne hebben totaal niks gemeen, qua uitzicht noch stem. In het geval van Max Payne vind ik het zeker belangrijk dat het tenminste zoveel mogelijk in de buurt komt, om de juiste sfeer te creeeren.

Qua uiterlijk hadden ze zeker voor Michael Madsen of Scott Wiper moeten gaan.

Phoenix

Madsen was ook wel een goede geweest inderdaad, maar Wahlberg kan ons nog wel eens verrassen denk ik.

Overigens een acteur zoeken die op Max uit deel 1 lijkt lijkt me geen goed idee. Die keek telkens alsof hij aan de dunne stroom was.

Leland Palmer

Wahlberg kan dit makkelijk. Geweldig acteur die ook zeker deze rol aankan denk ik. Heb er ook alle vertrouwen in dat hij dit prima gaat doen.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik heb nix tegen Wahlberg. Vroeger vond ik het maar een irritant patsertje, maar ik heb veel meer waardering voor hem gekregen.

Ik erger me wel nog steeds af en toe aan die pose die hij aanneemt. Die desbetreffende pose / stoere gezichtsuitdrukking die hij al had in tijd als Marky Mark. Het is zijn handelsmerk geworden lijkt wel. In iedere film komt de inmiddels wel erg herkenbare blik wel een keertje terug.

Maar goed, dat moet ie lekker allemaal zelf weten, hij staat inmiddels vrij hoog aangeschreven in mijn lijst van goede acteurs.

Deze rol kan hij echt hebben.